kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > Igor Suhobrus 

"Нова команда"

       Незважаючи на те, що «нова команда» керівника міста  Канева при владі з сотню днів, однак свою «демократичність» вона вже показала в «кращих» традиціях комуністичних реалій - «я начальник – ти дурень».

 

      Проте найбільшого фарсу набуло прийняття нею(командою) рішення по визначенню переможця на міських маршрутах, хоча фактичне визначення «переможця» відбулось набагато раніше:

        До червня 2010 року пасажирів м. Канева обслуговували 3 перевізника: рейс №4 –                        ПП Калніболоцький О.А., рейс №2 та №5 – ПП «Канівавтотранс», а рейс №1 –                           ВАТ «Канівське АТП 17151» (ПП «Канівтранс» зайняло на конкурсі друге місце).

      При цьому рейс №1 обслуговувався автобусами співвласників ПП «Канівтранс».

         Влітку 2010 року ВАТ «Черкаське АТП 17151» відмовилось обслуговувати свої рейси, зокрема, рейс №1.

        За законом право обслуговування даного рейсу мало перейти до ПП «Канівтранс». Проте між співвласниками ПП «Канівтранс» виникла сварка і вони також відмовилися від обслуговування даного рейсу, а більшість власників автобусів ПП «Канівтранс» перейшли до   ПП «Канівавтотранс» (підприємство Калніболоцького О.А.).      

        Відповідно до вимог Постанови КМУ №1081 від 03.12.08р. «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування» (надалі Постанова КМУ №1081):

     «55. Організатор має право: 

 у разі відмови перевізника-претендента, який визнаний переможцем конкурсу, та перевізника-претендента, який посів друге місце, від укладення договору (одержання дозволу) укласти договір (надати дозвіл) з автомобільним перевізником один раз на строк до трьох місяців до проведення конкурсу;» 

 

            Нікому не секрет, що попередня владна команда (знаючи про бажання Сухобруса Ігоря Володимировича балотуватися на посаду міського голови та не бажаючи надати йому можливості «піаритися» в автобусах СП ТОВ «М+М»), надала дозвіл на  тимчасове обслуговування рейсу №1 підприємству  ПП «Канівавтотранс». Однак, у відведений законом термін,  конкурс не було проведено і термін тимчасового обслуговування маршруту №1 скінчився.

 

            Враховуючи те, що законом чітко визначено, що один раз та визначено термін тимчасового обслуговування  рейсу №1, наявність у СП ТОВ «М+М» 5 нових автобусів, наявність  заяви СП ТОВ «М+М» щодо пропозиції тимчасово обслуговувати рейс №1, пропозиції обслуговувати пасажирів по даному рейсу за ціною квитка 1,25 грн. та без державної компенсації за перевезення пільгової категорії пасажирів, а також на вимоги Антимонопольного законодавства, СП ТОВ «М+М» звісно ж, розраховувало на те, що виконавчий комітет Канівської міської ради (після закінчення тримісячного терміну обслуговування рейсу №1 підприємством ПП «Канівавтотранс») надасть  на тимчасове обслуговування рейс №1 до проведення нового конкурсу підприємству СП ТОВ «М+М». При цьому саме керівництво СП ТОВ «М+М» домоглось відміни «комендантської» години для пільговиків.

            Яким же було здивування керівництва СП ТОВ «М+М», коли члени виконавчого комітету Канівської міської ради вдруге надали підприємству ПП «Канівавтотранс» дозвіл на тимчасове обслуговування рейсу №1 і це при тому, що ПП «Канівавтотранс» навіть не зверталося до виконавчого комітету Канівської міської ради із заявою про повторне обслуговування пасажирів по рейсу  №1 і обслуговували пасажирів з ціною квитка 1,50 грн. та з державною компенсацією за перевезення пільговиків, яка за три місяці склала не мало, не багато – близько 50 000 грн., які можна було спрямувати на медицину, школи чи дитячі садки.

           При чому аргументи тодішніх членів виконавчого комітету Канівської міської ради були відверто абсурдні і неприховано корумповані.

 

         Так, член виконавчого комітету Канівської міської ради Л.Сандига (сестра В.Ніколенко)  заявила: «Ти (Сухобрус Ігор Володимирович) конкурент моєму брату на виборах і я буду голосувати проти тебе!»;

         Член виконавчого комітету Канівської міської ради І.Синенко заявив: «Їхня партія висувала мене депутатом обласної ради і я буду голосувати за них.»;

           Член виконавчого комітету Канівської міської ради Л. Пантелішина заявила: «Ми знаємо, що порушуємо закон, однак ми прийняли таке рішення.».

          Інші члени злякалися завадити своєму «кандидату» шкоди і теж проголосували за О.Калніболоцького  

            Ми, звісно ж, були змушені були звернутися до прокуратури, яка, розглянувши документи, внесла Протест на дане рішення, визнавши його незаконність. Однак рішення прокуратури залишилося «непобаченим» цими членами виконкому. Що їм Закон, коли вибори на носі.

 

            Проте і керівництво СП ТОВ «М+М» вирішило не «накручувати» ситуацію, тим паче, що підприємству СП ТОВ «М+М» надали на тимчасове обслуговування рейс №4  терміном обслуговування  на ……. 1 день!!!

 

            Однак, підприємство ПП «Канівавтотранс» не стало чекати конкурсу, і «затягнуло» дату його проведення через суд аж на два місяць, розраховуючи, що скоро отримають владу  і проведення конкурсу буде просто формальністю.

 

            Так і сталося: рішенням нового складу виконавчого комітету Канівської міської ради було затверджено новий склад конкурсного комітету з підготовки та проведення конкурсів на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування:

 

             Що ж до складу цього конкурсу, то рахуйте самі:

 

Склад

конкурсного комітету виконавчого комітету Канівської міської ради з підготовки та проведення конкурсів на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах

загального користування

Кулешов М.Ю.

голова конкурсного комітету, перший заступник міського голови;

Болсунова Т.В.

заступник голови конкурсного комітету, заступник міського голови;

Куча В.В.

секретар конкурсного комітету /без права голосу/ (людина, яка служить не закону, а владі, причому будь-якій);

Члени конкурсного комітету:  

Лещенко В.Г.

заступник начальника територіального управління Головавтотрансінспекції в Черкаській області;

Умриш Б.В.

начальник Канівської ОДПІ;

член Партії Регіонів;

Пліс Ю.М.

начальник Канівського ВДАІ УМВС України в Черкаській області;

 

Грищенко Л.М.

голова громадської організації "Асоціація перевізників Канівщини" (за згодою).Дана «Асоціація» створена безпосередньо О.Калніболоцьким і фінансується                          ПП «Канівавтотранс»;

 

Бовшик М.Ю.

член депутатської комісії Канівської міської ради з питань житлово-комунального господарства; транспорту, зв’язку; архітектури та будівництва; економіки та підприємництва, юридичний радник О.Калніболоцького; член Партії Регіонів;

 

Карпушенко Г.Г.

начальник фінансового управління;

 

Пилипенко А.Г.

начальник управління праці та соціального захисту населення; член Партії Регіонів;

 

Лісова Н.О.

в.о.начальника юридичного відділу виконавчого комітету.

 

            Сумніватись у фальсифікаціях навіть на думку не спадало, адже більшість з членів Канівського комітету  або підлеглі О. Калніболоцького, або його бізнес-партнери.

 

           Тоді як відповідно до Постанови КМУ №1081:  

         "До складу конкурсного комітету не можуть входити представники суб'єктів господарювання - автомобільних перевізників, які є перевізниками-претендентами або які провадять діяльність на ринку перевезень пасажирів, а також представляють інтереси окремих автомобільних перевізників.»

          Однак СП ТОВ «М+М» було переконані у своїй перемозі. Ще б пак – нові автобуси, «Сертифікат відповідності послуг перевезення пасажирів автобусами», ціна квитка 1,25грн.

           Так не так сталося, як гадалося. З перших хвилин проведення конкурсу стало зрозуміло – розраховувати на перемогу немає сенсу.

             Канівському конкурсному комітету були нецікаві ні переваги СП ТОВ «М+М», ні аргументи в ціні на квиток, ні інформація про подачу недостовірних відомостей підприємством ПП «Канівавтотранс» на конкурс. У них була чітка ціль – переможець ПП «Канівавтотранс» за будь-яких умов.

            Так, наприклад, підприємству СП ТОВ «М+М» не було нараховано «15 балів» за наявність контрольно-технічного пункту (це при тому, що СП ТОВ «М+М» на ринку перевезень близько 10 років і СП ТОВ «М+М» щорічно перевіряють десятки разів (в тому числі і за скаргами ПП «Канівавтотранс»), «5 балів» за наявність у керівного складу «М+М» вищої профільної освіти (???) та «5 балів» за наявність у СП ТОВ «М+М» автобусів, пристосованих до якісного та комфортного перевезення інвалідів.

           Керував цим «процесом»  В. Куча, який так лобіював інтереси ПП «Канівавтотранс», що як аргумент наводив приклади переваги ПП «Канівавтотранс» навіть об’єктами, яких за документами не існує.

            Скажу відверто – нахабство ряда членів конкурсного комітету перевершило усі мої сподівання. Відбувся просто ФАРС. А  кульмінацією спланованої акції (інакше назвати проведений конкурс назвати справді важко) є і нарада за головуванням Віктора Ніколенко, де  при його запитанні: «Як пройшов конкурс?», заступник голови конкурсного комітету Т.Болсунова по-солдатськи відповіла: «Харашо!», тобто: «так як ви, Віктор Володимирович, замовляли.»

 

            І жодних виправдань В.Ніколенка бути не може, адже навіть пообіцявши розібратись з проведенням конкурсу, він не знайшов нічого кращого, ніж зупинити розгляд скарги                                 СП ТОВ «М+М» на дії членів конкурсного комітету та вдався до відвертої брехні, стверджуючи, що СП ТОВ «М+М» недбало віднеслось до обслуговування рейсу №4 та «втекло» з даного рейсу.

 

            Більше того, на останній нараді він не соромлячись заявив: для «СП ТОВ «М+М» буде скрізь «червоне світло». Хоча ми і так це знаємо. Свою «порядність» та «демократичність» ця «команда»  показала ще під час виборів.

            Проте доречно було б запитати у влади і про пасажирів: «Невже владі не цікаво, що пасажири купували б квиток за 1,25 грн., обслуговувалися б новенькими автобусами і чемними кондукторами?.. Невже владу цікавить лише збагачення О.Калніболоцького?»

           

Igor Suhobrus

4 травня 2011, 15:55

Теги статті:
влада   Канів  
Голосів:
1
10

Всього коментарів: 1

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Business for Sale Gold Coast Region

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Business for Sale Gold Coast Region [0]

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [0]

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"