kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > Igor Suhobrus 

Чому я лаюсь проти нечесного та нерівного підходу до оплати за оренду земельних ділянок у Каневі

-  У 1990 році ми створили з яру зі сміттям комерційно привабливу земельну ділянку, розташовану за адресою: м. Канів, вул. Леніна, 188, вклавши туди сотні тисяч доларів, за яку місто отримало за 20 років понад 100 тис. доларів США.

-  Ми створили на ній в різний період від 15 до 50 робочих місць;

-  Ми побудували на цій ділянці першу в Черкаській області європейську бензинову, а пізніше і газову, заправки та створили перший в місті сучасний європейський сервісний комплекс для автомобілістів;

-   У 2003 р. ФГ «Мрія – Агро – ІІ»  придбало у ТОВ «Канів - Нафта» майно, розташоване за адресою: м. Канів вул. Леніна, 188,  Продавши своє майно у 2004 р., ТОВ «Канів-Нафта» письмово відмовилось від земельної ділянки і перестало сплачувати кошти за оренду земельної  ділянки  по вулиці Леніна, 188.

-    В  2004 році ФГ «Мрія – Агро – ІІ» звернулись  до міського ради із заявою про виділення даної земельної  ділянки в оренду.

-   З  2004 по 2006 роки міська влада і ряд депутатів (Калніболоцький, Маланчев та інші) робили все, щоб не надати ФГ «Мрія – Агро – ІІ»  цю земельну  ділянку в оренду (в цей період  за  дану земельну ділянку ніхто не платив, бюджет втрачав значні кошти, а ФГ «Мрія – Агро – ІІ»  не мало можливості нею користуватися).

-    Лише в  2006 році ФГ «Мрія – Агро – ІІ» «з боєм» таки надали в оренду дану земельну ділянку, розміром 5153,43 м2, «для  комерційного використання», достеменно знаючи з заяви, що ФГ «Мрія – Агро – ІІ» просило «для власних потреб». Влада і деякі «депутати» скористалась  тим, що ФГ «Мрія – Агро – ІІ» не знало про  класифікації земельних ділянок, тому надали «для комерційного використання». Умисно. Оплата за земельну ділянку склала  0,39 грн. за 1 м2

-    Із загальної  площі земельної ділянки,  5153,43 м2 виділеної ФГ «Мрія – Агро – ІІ» в оренду 1000 м2  обмежили сервітутом на користь виконавчого комітету Канівської міської ради та зобов’язали ФГ «Мрія – Агро – ІІ»   сплачувати і за земельну  ділянку обмежену сервітутом, повну вартість (по 0.39 грн).

 -    Приблизно в цей період:

-          Депутати надали дозвіл на роздільну оплату за оренду земельної ділянки підприємству ДП «Нафта» ЗАТ «Транснафтопереробка» (Автозаправна станція розташована за адресою: м. Канів, Леніна, 188/1) відповідно до якого ДП «Нафта» за 2923, 82м2 сплачує 0-38 коп. за 1 м2, а за 1011, 38 м2 по 0-19коп.(!!!!) (і це Автозаправка з оборотом в 2-3 млн. грн. в місяць (!!!!!).

-          Виділяють ПП Калніболоцькій А.О. 10 700 м2  - «для транспорту і зв`язку»(!!!!) з оплатою 0,12 грн. за 1 м2 . При тому, що у ПП Калніболоцької А.О. немає навіть такого виду діяльності. Не «засмутило»  депутатів і те, що вона відразу, без відповідного дозволу міської ради, передала її в користування різним приватним підприємцям (під платну автостоянку тощо), що вже є «комерційною діяльністю».

-          Депутату М.Майстренку було видано «в оренду» 129,04 м2  по ціні оренди 0,049  грн. за 1 м2  (!!!!).

-          В 2007 році депутату Е.Марікуці надали в оренду земельну ділянку у центрі міста,  решті підприємств відмовили, ввівши «мараторій».

-   В 2010 постійна комісія з питань..........обстежила земельну ділянку ПП Калніболоцької А.О. і дала висновок використання земельних ділянок –«КОМЕРЦІЙНЕ».

-   В 2010 році, незважаючи на висновок дипутатської комісії, ПП Калніболоцькій А.О. продовжили термін дії договору оренди земельної ділянки  за адресою: м. Канів, вул. Енергетиків, 36, на тих же умовах – по 0,12 грн. за 1 м2  , замість 0, 39 грн. за 1 м2 , який вона навіть не підписала і не зареєструвала належним чином, в зв'язку з чим Канівська прокуратура зобов'язала земельний відділ притягнути ПП КалніболоцькуА.О. до адміністративної відповідальності. Однак цього не було зроблено. 

-   В 2010р. депутати Канівської міської ради погодились надати ФГ «Мрія – Агро – ІІ»  можливість перевести земельну ділянку за адресою: м. Канів, вул. Леніна, 188 «під транспорт і зв`язок», прийнявши відповідне рішення.

-    В 2010р. ФГ «Мрія – Агро – ІІ» звернулось до виконавчого комітету Канівської міської ради з проханням зменшити орендну плату і оплатити за користування земельної ділянки обмеженої Сервітутом встановленим на користь виконавчого комітету Канівської міської ради або провести залік боргу, що виник за оренду земельної ділянки у ,ФГ «Мрія – Агро – ІІ», однак виконавчий комітет Канівської міської ради відмовився.

-   В 2010р. ФГ «Мрія – Агро – ІІ» виготовило Проект відводу земельної ділянки під «транспорт і зв'язок», за що сплатило близько 10 000 грн. та надало його міському голові. Однак його так і не було винесено на розгляд депутатами.

-  В 2011р. комісія обстежила земельну ділянку за адресою: м. Канів, вул. Леніна, 188, яка знаходиться в оренді у ФГ «Мрія – Агро – ІІ» і …не надала висновку(?!).

-    В 2011р. ПП Калніболоцькій А.О. знову продовжили термін договору оренди і знову на «пільгових умовах».

-   Незважаючи на те, що ФГ «Мрія – Агро – ІІ» передало до земельного відділу Проект відводу ще влітку 2010р., до березня 2011р. рішень по переведенню земельної ділянки, якою користується ФГ «Мрія – Агро – ІІ», під «транспорт і зв'язок»  так і не приймалося, а проект навіть не виносився на розгляд депутатів Канівської міської ради (?!?).

-   В лютому 2011 року сесією Канівської міської ради було дозволено                                       ПП Калніболоцькій А.О. передати в суборенду земельну ділянку ПП«Канівавтотранс» і знову по ціні оренди 0,12 грн. (!!!).

-  ФГ «Мрія – Агро – ІІ» неодноразово пропонувало виконавчому комітету Канівської міської ради зробити перерахунок за користування Сервітутом, встановленим на користь виконавчого комітету Канівської міської ради, однак Канівська міська рада відмовилась задовольнити вимоги ФГ «Мрія – Агро – ІІ».

 

 Довідка: Ст. 101 Земельного кодексу України: 

«Стаття 101. Дія земельного сервітуту 
    …
  3. Власник,  землекористувач  земельної  ділянки,  щодо  якої
встановлений  земельний сервітут,  має право вимагати від осіб,  в
інтересах яких  встановлено  земельний  сервітут,  плату  за  його
встановлення, якщо інше не передбачено законом.

     4. Власник   земельної   ділянки,   щодо   якої  встановлений
земельний сервітут,  має право на відшкодування збитків,  завданих
встановленням земельного сервітуту.
»

 

У зв’язку з відмовою ФГ «Мрія – Агро – ІІ» Канівською міською радою зробити розрахунок з ФГ «Мрія – Агро – ІІ», ФГ «Мрія – Агро – ІІ»  звернулось до суду з відповідною Позовною заявою. Справа призначена до розгляду.

Підсумок:

-    ФГ «Мрія – Агро - ІІ», лише за 5 років сплатило 144 000 грн. (як за комерційну), не зважаючи на те, що просили її виділити для власних потреб (порівняння:                       ФГ «Мрія – Агро – ІІ» за 1м кв. 0,39 грн., ПП Калніболоцька А.О. за 1м кв. 0,12 грн.,                   ФГ «Мрія – Агро – ІІ»  сплатили за 5 років  100000 грн. за 5153,43 м кв.,

       ПП Калніболоцька А.О. сплатила за 5 років 144 000 грн. за 10 700 м кв.)

-     При цьому  з площі 5153,43 м кв. земельної ділянки ФГ «Мрія – Агро - ІІ», 1000м² обтяжена Сервітутом на користь виконавчого комітету Канівської міської ради, однак саме ФГ «Мрія – Агро – ІІ»  сплачувало за неї щомісячно близько 500 грн., що склало за 5 років близько 25000 грн.

-  ФГ «Мрія – Агро – ІІ» неодноразово зверталось до виконавчого комітету  Канівської міської ради з проханням компенсувати вказану суму, однак влада на це не реагує.

-    ФГ «Мрія – Агро – ІІ» - виділили земельну ділянку для «комерційного використання», а ДП «Нафта» ЗАТ «Транснафтопереробка» (АЗС) 1011 м² для «транспорту і зв’язку» (?!) з оплатою 0,19 грн. за 1 м2.

-    Власники ресторану «Токарівка» не оформляли договір оренди земельної ділянки з 2004р. і не сплачували за її використання жодної грн. і не яких мір.

-   Борг ФГ «Мрія – Агро – ІІ» перед містом склав 50 000 грн., а борг виконавчого комітету Канівської міської ради перед ФГ «Мрія – Агро – ІІ» близько 25 000 грн.

-    З 2004 року ЗАТ «Мрія» не сплатило до бюджету жодної грн.

-    ПП Калніболоцька А.О. недоплачує до міського бюджету 80% у зв’язку з незаконною оцінкою земельної ділянки  і цього ніхто не бачить.

-     ДП «Нафта» ЗАТ «Транснафтопереробка» (АЗС) недоплачує до міського бюджету 60%  у зв’язку з незаконною оцінкою земельної ділянки  і цього ніхто не бачить.

-     ЗАТ «Мрія» недоплачує до міського бюджету 100% у зв’язку з незаконною оцінкою земельної ділянки  і цього ніхто не бачить.

-    Збитки міському бюджету склали понад 500000 грн.

-    За весь час не було прийнято жодного рішення Канівською  міською радою (окрім ТОВ «Канів – Нафта» яке письмово відмовилось від земельної ділянки ще в 2003 році, а Канівська міська рада лише в 2006 році (!!!) «достроково» розірвала договір оренди (?!)) про дострокове припинення договору оренди території за борг.Тільки ФГ

      «Мрія – Агро –  ІІ».

Igor Suhobrus

29 квітня 2011, 18:15

Теги статті:
Канів   земельна ділянка  
Голосів:
4
31

Всього коментарів: 2

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Better Removalists Brisbane

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Better Removalists Brisbane [0]

Про що зараз спілкуються:

Rima752
Пишаюсь такими людьми! Українці - сильна нація!!! Слава Україні!!
Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"