За словами громадського активіста Якова Прогнімака, ця стела не тривіальна, як у більшості міст.

- Усередині червоного серця є три символи Канева: Успенський собор, Тарасова гора і дніпрові схили. Одним словом - місто в серці, - розповідає активіст.

Також Яків Прогнімак зауважив, що цю стелу мали зробити ще кілька років тому, але постійно щось заважало і тепер за сприяння нардепа Владислава Володимировича Голуба та Форуму розвитку Черкащини її нарешті встановили.

- Сьогодні День молоді і мені надзвичайно приємно, що тут так багато молодих людей. Все своє дитинство я провів у селі Келеберда, що на Канівщині. І часто бував у Каневі, тому для мене це рідне місто. Я пишаюся і люблю його. Дуже багато їздив та навчався за кордоном, бачив чимало міст і містечок. Там були різні стели й мені захотілося реалізувати щось подібне в рідному Каневі. Я сподіваюся, що та стела позаду мене нагадуватиме нам про те, як ми любимо своє місто, - сказав народний депутат Владислав Голуб.

Засновниця ГО «Форум розвитку Черкащини» Олена Оборончук розповіла, що нардеп звернувся до них із проханням допомогти зі встановленням такої стели.

- Ми погодилися, бо вже давно співпрацюємо із Владиславом Володимировичем, - додала засновниця Форуму.

Активіст Яків Прогнімак розповів, що він із самого початку підтримував ініціативу встановлення такої стели, адже вони є вже навіть у деяких селах Черкащини.

- Спочатку я хотів, щоб надпис все таки був зроблений латинськими літерами, але нардеп Голуб наполіг, щоб стела була українською, - зізнається активіст.

Черкащанин Олександр, який прийшов подивитися на відкриття стели розповів, що йому подобається який вона має вигляд, але вважає, що краще було б розташувати її в центрі міста.

Зі своєю маленькою донечкою на захід завітала і пані Наталя. Жінка розповідає, що про стелу дізналася із соцмереж.

- Нарешті дочекалися, ми взагалі тут поряд живемо, то ще завтра прийдемо, щоб пофотографуватися, бо сьогодні дуже багато людей, - зізнається жінка.

Джерело: Прочерк