kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Податкова 

Канівські податківці інформують

Інформація від Канівської ДПІ.

Уникни нервової напруги – подай декларацію вже зараз!

До уваги платників податку на доходи фізичних осіб!

Граничний строк подачі Декларації з податку на доходи фізичних осіб за березень 2011 року - 20 квітня 2011 року.

Для уникнення додаткового навантаження на платників податків та витрат часу, пов’язаних із заповненням та поданням звітності, податкові агенти, які не мають найманих працівників і не проводять нарахування (надання, виплати) доходів фізичним особам у звітному місяці, можуть не подавати до податкового органу декларацію за відповідний звітний період.

З метою забезпечення максимального комфорту платників податків, запобігання черг та виникнення небажаної напруги у суспільстві, на період подання звітності, державна податкова служба просить подавати звітність до податкових органів заздалегідь, не чекаючи граничного строку.

 

ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКУ НА ДОХОДИ ФІЗИЧНИХ ОСІБ

Канівська ОДПІ нагадує: з 1 квітня набирає чинності наказ ДПА України від 24.12.2010 N 1020 "Про затвердження форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма N 1ДФ) та Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку".

Протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу податковий агент зобов'язан подати органам державної податкової служби за своїм місцезнаходженням податковий розрахунок за формою 1 ДФ.

Такий розрахунок подається незалежно від того, виплачує чи ні доходи платникам податку зазначена особа протягом звітного періоду.

 

Шановні платники податку!

Заздалегідь подбайте про своєчасне подання даної форми звітності.

З метою правильного відображення звітних даних та вчасного подання форми 1-ДФ пропонуємо вам звертатися до консультаційного центру Канівської ОДПІ за телефонами 3-44-66, 3-20-29, 3-69-07. Сподіваємось на порозуміння та дякуємо за своєчасно подану форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку!

Не зволікайте з поданням звітності!

 

Здав в оренду – заплати податок.

Використання легкового автотранспорту для багатьох підприємств є необхідністю, пов»язаною із забезпеченням потреб господарської діяльності. Але досить часто, коли немає можливості або необхідності в його придбанні, підприємства користуються орендою такого майна. Наприклад, договір оренди рухомого майна (легкового автомобіля) може бути укладено підприємством з фізичною особою (що не є суб'єктом підприємницької діяльності), в якому сторонами виступають орендодавець – фізична особа та орендар – підприємство.

Дохід фізичної особи від надання майна в оренду або суборенду включається до складу її загального місячного оподатковуваного доходу й оподатковується податковим агентом при його виплаті за рахунок фізичної особи за ставкою оподаткування 15 % або 17 %. При цьому податковим агентом платника податку – орендодавця при нарахуванні доходу від надання в оренду рухомого майна (автомобіля) є юридична особа – орендар.

 

Щодо застосування пп. 139.1.12. п. 139.1. ст. 139 Податкового кодексу України

Канівська ОДПІ нагадує, що з 1 квітня 2011 року набирає чинності розділ ІІІ Податкового кодексу України (далі - ПКУ), який має назву "Податок на прибуток підприємств".

Відповідно до пп. 139.1.12. п. 139.1. ст. 139 ПКУ не враховуються при визначенні оподатковуваного прибутку та не включаються до складу витрат підприємства витрати, понесені у зв'язку із придбанням товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних і нематеріальних активів у фізичної особи - підприємця, що сплачує єдиний податок (крім витрат, понесених у зв'язку із придбанням робіт, послуг у фізичної особи - платника єдиного податку, яка здійснює діяльність у сфері інформатизації).

Витрати, понесені у зв'язку із придбанням товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних і нематеріальних активів у фізичної особи - підприємця, що перебуває на загальній системі оподаткування, враховуються при визначенні оподатковуваного прибутку на загальних підставах.

Згідно зі ст. 4 Указу Президента України від 3 липня 1998 року № 727/98 "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва", фізична особа - підприємець може відмовитися від застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності та перейти на загальну систему оподаткування. Для цього необхідно не пізніше ніж за 15 днів до початку наступного звітного (податкового) кварталу надати відповідну заяву до органу ДПС. При цьому слід врахувати, що рішення про перехід на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності може бути прийняте не більше одного разу за календарний рік.

 

Особлива увага розгляду звернень громадян.

Канівська ОДПІ приділяє особливу увагу розгляду звернень громадян та задоволенню їх законних прав та інтересів забезпечуючи їх конституційне право на звернення.

За перший квартал 2011 року до Канівської ОДПІ на особистий прийом записалось дві особи стосовно податку з доходу фізичних осіб, оподаткування продажу нерухомого майна.

Письмових звернень та скарг в січні-березні 2011 року не надходило.

Для особистого прийому громадян в Канівській ОДПІ створена громадська приймальна. Для зручності в здійсненні особистого прийому громадян, громадська приймальна знаходиться на першому поверсі інспекції. Особистий прийом громадян здійснюється посадовими особами інспекції : начальником ОДПІ (Умришем Б.В.) та його заступниками (Верхогляд Н.М. та Сіліцька С.М.) за графіком особистого прийому громадян.

На упередження зростання звернень громадян в місцеві газети “Віка”, “Дніпрова зірка” та “Час Пік” в поточному році надруковано 24 матеріали з питань податкового законодавства та 19 статтей на сайті www.kaniv.net, проведено 10 семінарів з різними категоріями платників податків, проведено 9 “гарячих ліній”, 6 “круглих столів”, 8 зустрічей з трудовими колективами, де розглядались дані питання.

 

Чи необхідно податковому агенту подавати щомісячно Декларацію з ПДФО, якщо він не має найманих осіб і дохід у звітному місяці на користь ФО не нараховувався і не виплачувався?

Відповідно до пп. "д" п. 176.2 ст. 176 розділу IV Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VІ (далі – ПКУ) особи, які мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати до органу державної податкової служби за місцем його реєстрації податкову декларацію з податку на доходи фізичних осіб (далі – Декларацію) за базовий податковий період, що дорівнює календарному місяцю про загальні суми доходів, що нараховані (виплачені, надані) на користь платників податку, і загальні суми податку на доходи фізичних осіб, що утримані з цих доходів, а також обсяги перерахованого податку до бюджету. З метою уникнення можливої соціальної напруги, додаткового навантаження на платників податків, а також витрат часу, пов’язаних із заповненням та поданням звітності податкові агенти, які не мають найманих працівників та не проводять нарахування (надання, виплати) доходів фізичним особам у звітному місяці можуть не подавати до податкового органу зазначену Декларацію за відповідний звітний період.

 

Який порядок визначення суми ПДВ, що підлягає автоматичному бюджетному відшкодуванню?

Відповідно до п.200.18 ст.200 р. V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI (далі - ПКУ) платники податку, які мають право на бюджетне відшкодування відповідно до цієї статті, подали відповідну заяву та відповідають критеріям, визначеним п.200.19 цієї статті, мають право на автоматичне бюджетне відшкодування податку.

Автоматичне бюджетне відшкодування здійснюється за результатами камеральної перевірки, яка проводиться протягом 20 календарних днів, наступних за граничним терміном отримання податкової декларації, та відповідно до вимог, визначених ст.76 цього Кодексу. Орган державної податкової служби (далі – орган ДПС) зобов’язаний протягом трьох робочих днів після закінчення перевірки надати органу Державного казначейства України висновок із зазначенням суми, що підлягає автоматичному відшкодуванню з бюджету. Орган Державного казначейства України надає платнику податку суму автоматичного бюджетного відшкодування шляхом перерахування коштів з бюджетного рахунка на поточний банківський рахунок платника податку в обслуговуючому банку протягом трьох операційних днів після отримання висновку органу ДПС.

Згідно з п.200.19 ст.200 р.V ПКУ право на отримання автоматичного бюджетного відшкодування податку мають платники податку, які відповідають одночасно таким критеріям: не перебувають у судових процедурах банкрутства відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"; юридичні особи та фізичні особи, підприємці включені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб, підприємців і до цього реєстру стосовно них не внесено записів про:

а) відсутність підтвердження відомостей; б) відсутність за місцезнаходженням (місцем проживання); в) прийняття рішень про виділ, припинення юридичної особи, підприємницької діяльності фізичної особи, підприємця; г) визнання повністю або частково недійсними установчих документів чи змін до установчих документів юридичної особи; ґ) припинення державної реєстрації юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи, підприємця та стосовно таких осіб відсутні рішення або відомості, на підставі яких проводиться державна реєстрація припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи, підприємця; здійснюють операції, до яких застосовується нульова ставка (питома вага яких протягом попередніх дванадцяти послідовних звітних податкових періодів (місяців) сукупно становить не менше 50 відсотків загального обсягу поставок (для платників податку з квартальним звітним періодом, протягом попередніх чотирьох послідовних звітних періодів)); загальна сума розбіжностей між податковим кредитом, сформованим платником податку за придбаними товарами/послугами та податковими зобов’язаннями його контрагентів, в частині постачання таких товарів/послуг, за даними податкових накладних, не перевищує 10 відсотків заявленої платником податків суми бюджетного відшкодування; у яких середня заробітна плата не менше ніж у два з половиною рази перевищує мінімальний встановлений законодавством рівень у кожному з останніх чотирьох звітних податкових періодів (кварталів), встановлених розділом IV цього Кодексу; мають один з наступних критеріїв:

а) або чисельність працівників, які перебувають у трудових відносинах з такими платниками податку, перевищує 20 осіб у кожному з останніх чотирьох звітних податкових періодів (кварталів), встановлених розділом IV цього Кодексу; б) або має основні фонди для ведення задекларованої діяльності, залишкова балансова вартість яких на звітну дату за даними податкового обліку перевищує суму податку, заявлену до відшкодування за попередні 12 календарних місяців; в) або рівень визначення податкового зобов’язання з податку на прибуток до сплати до бюджету (відношення сплаченого податку до обсягів отриманих доходів) є вищим від середнього по галузі в кожному з останніх чотирьох звітних податкових періодів (кварталів), встановлених розділом IІІ цього Кодексу; не мають податкового боргу. Відповідно до п.200.20 ст.200 р.V ПКУ порядок визначення відповідності платника податку критеріям, зазначеним у п.200.19 цієї статті, затверджується центральним органом ДПС. Визначення відповідності платника податку зазначеним критеріям проводиться в автоматизованому режимі протягом 15 календарних днів після граничного терміну подачі звітності. Згідно з п.200.21 ст.200 р.V ПКУ у разі невідповідності за висновком органу ДПС платника податку визначеним цією статтею критеріям та відсутності в такого платника права на автоматичне бюджетне відшкодування податку орган ДПС зобов’язаний протягом 17 календарних днів після граничного терміну подачі звітності повідомити платника податку про відповідне рішення та надати детальні пояснення і розрахунки за критеріями, значення яких не дотримано. Відповідне рішення може бути оскаржене платником податку у встановленому порядку. Якщо орган ДПС у встановлений термін не надіслав платнику податку зазначеного повідомлення, вважається, що такий платник відповідає критеріям для одержання права на автоматичне бюджетне відшкодування податку.

 

Громадяни, які здійснювали у 2010 році незалежну професійну діяльність - не забудьте подати декларацію

Деклараційна кампанія у 2011 році буде проводитися відповідно до норм Закону України №889 "Про податок з доходів фізичних осіб", згідно з яким громадяни, у відповідних випадках, зобов'язані подати річну податкову декларацію, зокрема ті які здійснюють незалежну професійну діяльність, та не зареєстровані, як суб’єкти підприємницької діяльності.

Незалежна професійна діяльність - це діяльність, що полягає в участі фізичних осіб у науковій, літературній, артистичній, художній, освітній або викладацькій діяльності, так само як діяльність лікарів (у тому числі стоматологів, зубних техніків), адвокатів, приватних нотаріусів, аудиторів, бухгалтерів, оцінщиків, інженерів чи архітекторів або осіб, зайнятих релігійною (місіонерською) діяльністю, іншій подібній діяльності, за умови якщо такі особи не є найманими працівниками чи суб'єктами підприємницької діяльності. Це визначено Законом України "Про податок з доходів фізичних осіб".

У Законі немає спеціального розділу (групи статей), де б тематично було висвітлено особливості оподаткування доходів осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

Виходячи з цього, порядок оподаткування доходів осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність, охоплюється загальними нормами Закону, за винятком випадків, якщо ці особи на законних підставах зареєстровані суб'єктами підприємницької діяльності.

Доходи платників податку, які здійснюють незалежну професійну діяльність, - це сума коштів, що сплачуються клієнтами за надання послуг протягом року. Законом не передбачено подання платником податку з доходів фізичних осіб, в тому числі самозайнятою особою, щоквартальної податкової декларації та сплати авансових платежів з цього податку.

Щодо обліку доходів і витрат платників податку, які здійснюють незалежну професійну діяльність, то наказом ДПА України від 16 жовтня 2003 року N490 затверджено форму Книги обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу та Порядок ведення обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу.

Однак, з 1 січня 2011 року набрав чинності Податковий кодекс України, відповідно до якого продовжено термін декларування доходів фізичних осіб до 1 травня.

Отже, платники податку, які здійснюють незалежну професійну діяльність, та не зареєстровані , як суб’єкти підприємницької діяльності, зобов’язані подати до 1 травня року, наступного за звітним податковим роком, річну податкову декларацію, у якій слід вказати отримані у звітному році доходи.

 

Щодо застосування нульової ставки з податку на прибуток

Відповідно до п. 154.6 ст. 154 розділу III Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI (далі - Кодекс) визначено, що на період з 01.04.2011 до 01.01.2016 застосовуватиметься ставка 0 % для платників податку на прибуток, в яких:

- розмір доходів кожного звітного податкового періоду наростаючим підсумком з початку року не перевищує 3 млн. грн.;

-нарахована за кожний місяць звітного періоду заробітна плата працівників, які перебувають з платником податку у трудових відносинах, є не меншою, ніж дві мінімальні заробітні плати, розмір якої встановлено законом.

При цьому право на отримання пільги (у разі дотримання основних вимог) мають ті платники податку на прибуток, які відповідатимуть одному із визначених в пункті 154.6 ст. 154 Кодексу критеріїв.

Обмеження в 3 млн. грн. визначається наростаючим підсумком з початку звітного податкового періоду і закінчується останнім календарним днем такого періоду.

Згідно зі ст. 33 Кодексу податковим періодом визначається встановлений цим Кодексом період часу, з урахуванням якого відбувається обчислення та сплата окремих видів податків і зборів. Податковий період може складатися з кількох звітних періодів.

Підпунктом 2 підрозділу 4 розділу XX Кодексу визначено, що в 2011 році (з 01.04.2011 - дати набрання чинності розділом III Кодексу) платники податку на прибуток підприємств складають та подають декларацію з податку на прибуток за такі звітні податкові періоди: II квартал, II і III квартали та II - IV квартали 2011 року.

Що стосується другої вимоги, то нормою 154.6 Кодексу зобов'язано платників податку, які хочуть користуватися пільгою, з 01.04.2011 до 01.01.2016 нараховувати штатним працівникам заробітну плату у розмірі не менше, ніж дві мінімальні заробітні плати.

У разі якщо хоча б в одному звітному податковому періоді норми п. 154.6 ст. 154 Кодексу не дотримуються, платник податку на прибуток втрачає право на таку пільгу і оподатковується на загальних підставах.

 

Зміни у врахуванні витрат

Із набранням чинності розділу ІІІ Податкового кодексу України не аби яких змін зазнав порядок визначення оподатковуваного прибутку підприємств, зокрема це стосується витрат, які при цьому не потрібно враховувати.

Як і раніше при визначенні оподатковуваного прибутку не враховуються витрати, не підтверджені відповідними розрахунковими, платіжними та іншими первинними документами, обов’язковість ведення і зберігання яких передбачена правилами ведення бухгалтерського обліку та нарахування податку. Податковим кодексом, також передбачено, що у разі втрати, знищення або зіпсуття зазначених документів платник податку має право письмово заявити про це органу державної податкової служби та здійснити заходи, необхідні для поновлення таких документів. Письмова заява має бути надіслана до/або разом із поданням розрахунку податкових зобов’язань за звітний податковий період. Якщо платник податку не подасть у такий строк письмову заяву та не поновить зазначених документів до закінчення податкового періоду, що настає за звітним, не підтверджені відповідними документами витрати не включаються до витрат за податковий звітний період та розрахунку об’єкта оподаткування, і на суму недосплаченого податку нараховується пеня в розмірі 120 відсотків облікової ставки Національного банку України. Якщо платник податку поновить зазначені документи в наступних податкових періодах, підтверджені витрати (з урахуванням сплаченої пені) включаються до витрат за податковий період, на який припадає таке поновлення.

Крім того, не включаються до складу витрат, витрати, не пов’язані з провадженням господарської діяльності, суми попередньої (авансової) оплати товарів, робіт, послуг, витрати на погашення основної суми отриманих позик, кредитів, витрати на утримання органів управління об`єднань платників податків, дивіденди тощо (детальніше ст.139 ПК).

Звертаємо особливу увагу юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців на те, що з 1 квітня 2011 року до переліку витрат, які не враховуються при визначенні оподатковуваного прибутку підприємств віднесені витрати, понесені у зв’язку із придбанням товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних і нематеріальних активів у фізичної особи – підприємця, що сплачує єдиний податок. Виключенням є витрати, понесені у зв’язку із придбанням робіт, послуг у фізичної особи – платника єдиного податку, яка здійснює діяльність у сфері інформатизації.

За словами заступника Голови ДПС України Олександра Клименко, представники малого та середнього бізнесу, що працюють чесно та відкрито в законодавчому полі, не постраждають від нововведень, запроваджених Податковим кодексом. Тобто, суб`єкти господарювання, які працювали легально та не використовували схеми мінімізації можуть залишитися на спрощеній або обрати для себе альтернативну систему оподаткування.

 

 

До уваги приватних підприємців

З 1 січня 2011 року дещо змінено порядок оподаткування доходів та подання декларації про доходи, отримані фізичною особою — підприємцем.

Так приватні підприємці, які здійснюють діяльність на загальній системі оподаткування, подають податкову декларацію про отримані доходи за результатами календарного року.

Водночас, фізичні особи — підприємці, які зареєстровані протягом року або перейшли із спрощеної системи на загальну систему оподаткування чи сплачували фіксований податок, подають податкову декларацію про отримані доходи за результатами звітного кварталу, в якому розпочата така діяльність або відбувся перехід на загальну систему оподаткування. Наприклад, якщо підприємець перейшов на загальну систему оподаткування з ІІ кварталу, то декларацію необхідно подати після закінчення ІІ кварталу.

Крім цього, нормами діючого законодавства передбачено, що авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб розраховуються підприємцем самостійно, але не менш як 100 відсотків річної суми податку з оподатковуваного доходу за минулий рік, та сплачуються до бюджету по 25 відсотків щокварталу (до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада).

 

 

Особливості оподаткування нерезидентів

Оподаткуванню доходів, отриманих нерезидентом із джерелом походження з України, присвячено ст. 160 Податкового кодексу.

Зокрема, п. І60.1 ст. 160 цього Кодексу визначено доходи нерезидента із джерелом їх походження з України, які підлягають оподаткуванню в порядку і за ставками, встановленими цією статтею.

Слід зазначити, що порівняно із Законом про прибуток перелік цих доходів майже не змінився.

Не змінюється у зв'язку з набранням чинності Податковим кодексом і порядок їх оподаткування.

Як і в чинному законодавстві, доходи, отримані нерезидентом із джерелом походження з України від провадження ним господарської діяльності, крім доходів, зазначених у пунктах І60.3 — І60.6 ст. 160 цього Кодексу, підлягають оподаткуванню податком на доходи за ставкою 15% їх суми та за його рахунок, який утримується резидентом або постійним представництвом нерезидента, що здійснюють виплати таких доходів, і сплачується до бюджету під час такої виплати, якщо інше не передбачено положеннями міжнародних договорів України.

Оподаткування прибутків нерезидентів, які провадять діяльність на території України через постійне представництво, здійснюється відповідно до п. 160.8 ст. 160 Податкового кодексу, яким передбачено загальний порядок оподаткування таких прибутків.

Звертаємо увагу на те, що постійне представництво до початку здійснення господарської діяльності повинно стати на облік у податковому органі за своїм місцезнаходженням у порядку, встановленому центральним податковим органом України. Постійне представництво, яке розпочало господарську діяльність до реєстрації у податковому органі, вважається таким, що ухиляється від оподаткування, а одержані ним прибутки вважаються прихованими від оподаткування.

Для взяття на облік постійні представництва нерезидентів та відокремлені підрозділи іноземних юридичних осіб зобов'язані звернутися протягом 10 календарних днів з дня їх державної реєстрації (акредитації, легалізації) в установленому порядку або до початку провадження господарської діяльності, якщо така реєстрація не є обов'язковою згідно із законодавством, до органів державної податкової служби за своїм місцезнаходженням.

При цьому п. 64.5 ст. 64 Податкового кодексу запроваджується норма, якою передбачено, що у разі встановлення органом державної податкової служби за результатами податкового контролю ведення нерезидентом господарської діяльності через постійне представництво на території України без взяття на податковий облік складається акт, який надсилається через компетентний орган України до компе¬тентного органу іноземної держави для організації заходів стягнення.

На сьогодні для реалізації цієї норми ДПА України розроблено форму Акта про встановлення факту ведення нерезидентом господарської діяльності через постійне представництво на території України без взяття на податковий облік.

Обмін інформацією та стягнення з нерезидента податкової заборгованості здійснюватимуться на підставі Конвенції про взаємну адміністративну допомогу в податкових справах, яка набрала чинності для України з 1 липня 2009 року.

 

До уваги фізичних осіб-власників транспортних засобів

З 01 січня 2011 року у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України від 02.12.2010 року № 2755 - VІ та втратою чинності Закону України від 11.12.1991 р. №1963-ХІІ «Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів» скасовано податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів та введено збір за першу реєстрацію транспортного засобу, який є разовим платежем і сплачується лише при першій реєстрації транспортного засобу в Україні особою, що його реєструє.

Технічний огляд

Фізичні особи, які є власниками транспортних засобів, що підлягають технічному огляду один раз на два роки, при проходженні у 2011 році такого технічного огляду або знятті транспортних засобів будуть сплачувати транспортний податок лише за 2010 рік за ставками, що діяли у 2010 році. Відповідно при проходження технічного огляду необхідно буле пред’явити квитанції або платіжні доручення про сплату транспортного податку, а фізичні особи, документ, що дає право на які були звільнені від його сплати, користування такими пільгами. У разі неподання таких документів технічний огляд транспортних засобів та зняття їх з обліку не провадяться.

Пільги щодо збору, збір за першу реєстрацію транспортного засобу

Від сплати збору звільняються легкові автомобілі для інвалідів з об’ємом циліндрів двигуна до 1500 куб. сантиметрів, що придбані за рахунок коштів державного чи місцевих бюджетів та/або безоплатно передані інвалідам відповідно до законодавства України, транспортні засоби будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, дитячих будинків-інтернатів, пансіонатів для ветеранів війни і праці, геріатричних пансіонатів, реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів.

 

Податковий кредит за оплату навчання

До уваги батьків, які торік оплатили навчання своїх дітей в учбових закладах, а також студентів, які самостійно оплатили вартість середньої професійної або вищої форми навчання у 2010 році! Законодавством України передбачено часткове відшкодування понесених вами витрат! За положеннями Закону України від 22.05.2003 р. № 889-IV “Про податок з доходів фізичних осіб” платник податку може зменшити (шляхом нарахування податного кредиту) свій загальний річний оподатковуваний дохід, якщо упродовж звітного року він сплатив на користь закладу освіти суму коштів в рахунок компенсації вартості середньої професійної чи вищої форми навчання за себе або за свою дитину.

Правом на нарахування податкового кредиту за підсумками 2010 року можуть скористатися: працюючі студенти, які самостійно оплатили своє навчання у 2010 році або батьки, які торік сплатили за навчання дітей - студентів за умов, якщо:

• такий платник податку є резидентом і має індивідуальний ідентифікаційний номер;

• платник податку має документи, що підтверджують понесені ним витрати, які включаються до податкового кредиту, зокрема договір між платником податку, що нараховує податковий кредит, та учбовим закладом, платіжні документи, які посвідчують понесені платником податку, витрати. Копії вказаних документів доцільно буде додати до декларації (а для батьків - платників податків також документ, що підтверджує ступінь споріднення платника податку і дитини, та довідки про суму отриманої у звітному році заробітної плати), а оригінали – слід зберігати протягом строку, достатнього для проведення податковим органом податкової перевірки стосовно нарахування податкового кредиту;

• сума, яку дозволено включити до податкового кредиту за 2010 рік повинна становити не більше 1220 грн. за кожен повний або неповний місяць навчання;

• у встановлений законодавством термін (до 1 травня 2011 року) платник подасть до державної податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси декларацію, у якій відобразить підстави для нарахування податкового кредиту, із зазначенням конкретних сум.

Бланки декларації та додатки до неї, консультації та послуги по її заповненню платник безоплатно може отримати в Канівській ОДПІ.

WayBe

14 квітня 2011, 12:36

Теги статті:
податкова  ОДПІ  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Про що зараз спілкуються:

Rima752
Пишаюсь такими людьми! Українці - сильна нація!!! Слава Україні!!
Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"