kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > Анті-гоблін 

70 років НАТО. Український вимір

Питання до обговорення:

НАТО – безпековий альянс демократії.


Безпека України – ключова складова загальноєвропейської безпеки.

Підсумкові матеріали:

напад Росії є наслідком позаблокового статусу України експерти


Україна 27 років співпрацює з НАТО, однак, досі не досягла стандартів Альянсу.

Про це в Укрінформі на засіданні круглого столу “70 років НАТО. Український вимір” сказав дипломат і політик, заступник голови Комітету у закордонних справах ВРУ Борис Тарасюк.

“З 70 років існування НАТО, Україна має за плечима співпрацю більше ніж 27 років. За цей час багато зроблено в Україні щодо наближення до НАТО. На жаль не все зроблено. Головна проблема - те що Україна не дотягує своєю внутрішньою політикою до критеріїв і стандартів, які існують в НАТО”, - сказав він.

За словами Тарасюка, вимоги, в першу чергу, стосуються не військових стандартів, а верховенства права, боротьби з корупцію. “За цими критеріями Україна досі не дотягує до стандартів НАТО”, - додав він.

Тарасюк також зауважив, що багато треба зробити і в плані реалізації положень закону про національну оборону. Треба забезпечити діяльність парламентського контролю за діяльністю розвідувальних органів, зокрема, СБУ, навів приклад Тарасюк.

Він наголосив, що вступ залежить від нашої домашньої роботи, але у цьому питанні “ми топчемося на місці багато років”. Тарасюк уточнив, що Україна була найближче до НАТО, тобто, до плану дій щодо набуття членства /ПДЧ/ у 2006 році, але у вересні 2006 року Янукович заявив, що українці не готові до набуття членства, і в такій спосіб зруйнував наближення до альянсу.

Тарасюк наголосив, що “якби не внутрішні кульбіти”, то у 2014 році РФ би не наважилась напасти на Україну.

У свою чергу начальник Управління співробітництва з НАТО Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату КМУ Олексій Генчев наголосив, що “зараз ми маємо наслідки позаблокового статусу України”. Був загальмований розвиток в державній системі євроатлантичної інтеграції. “Зараз НАТО є постійним політичним союзником України і про свою підтримку щодо суверенітету України вони постійно заявляють на всіх міжнародних форматах. Україна вдячна за це. Але щоб стати не партнером, а членом Альянсу, треба проводити трансформації і реформи,” - сказав він.

Голова Громадської Ліги Україна-НАТО Сергій Джердж нагадав, що НАТО 4 квітня виповниться 70 років. Це найбільш успішний в історії безпековий Альянс.

 прапор NATO UA

НАТО – 70 років: історія, сьогодення і майбутнє

 
Альянс залишатиметься для наступних поколінь опорою стабільності в непевному світі
2 квітня, 2019 - 19:41

НАТО було створено 1949 року для забезпечення миру та стабільності на європейському континенті після двох руйнівних світових війн. Альянс допоміг забезпечити безпрецедентний період миру та безпеки для громадян Північної Америки та Європи.

Створення Альянсу було частиною більш широких зусиль, щоб служити трьом цілям: стримуванню радянського експансіонізму, запобіганню відродження націоналістичного мілітаризму в Європі через сильну північноамериканську присутність на континенті та заохоченню європейської політичної інтеграції.

Упродовж сорока років НАТО успішно стримувала Радянський Союз від агресії проти Західної Європи. В 1990 роках НАТО зіткнулося з новими викликами безпеці в Європі та допомогло покласти край конфліктам на Західних Балканах. У грудні 1995 року Альянс розпочав свою першу операцію поза територією Боснії та Герцеговини для реалізації військових аспектів Дейтонської мирної угоди.

Відтоді НАТО провело понад два десятки міжнародних операцій і місій, включаючи операції з надання допомоги в усьому світі.

Після 11 вересня 2001 року НАТО взяла на себе провідну роль у міжнародній реакції на ситуацію в Афганістані, де вона продовжує тренувати місцеві збройні сили, щоб вони могли перешкодити країні стати притулком для міжнародного тероризму і створити умови для миру.

Сьогодні НАТО та її члени протистоять найскладнішим викликам безпеки протягом багатьох років — включаючи більш агресивну Росію, кібер— та гібридні загрози, тероризм та нестабільність на Близькому Сході та Північній Африці. У відповідь НАТО знову активізувалося, відповідаючи на багато викликів одночасно.

НАТО також проводить свою політику відкритих дверей. Двері НАТО залишаються відкритими для будь-якої європейської країни, яка в змозі взяти на себе відповідальність та зобов’язання, що випливають з членства, і зробити свій внесок у безпеку в євроатлантичному регіоні.

Перше розширення НАТО відбулося лише за три роки після його створення — Греція та Туреччина приєдналися 1952 року, після чого вступила Федеративна Республіка Німеччина 1955 року та Іспанія 1982-го.

Після падіння Берлінської стіни політика відкритих дверей НАТО та розширення Європейського Союзу сприяли поширенню свободи, демократії та прав людини.

У березні та квітні НАТО відзначила 10, 15 і 20 річниці розширення НАТО. Більшість країн, які були розділені залізною завісою від решти країн НАТО протягом сорока 40 років, тепер стали членами НАТО. Ми перейшли від 16 членів 1991 року до, сьогодні, майже 30 членів Альянсу.

Два роки тому Чорногорія стала 29-м членом, і сьогодні союзники ратифікують Протокол про приєднання до НАТО Республіки Північна Македонія.

Три інші країни заявили про своє прагнення приєднатися до НАТО — це включає Україну разом із Грузією та Боснією та Герцеговиною.

НАТО визнає українські прагнення до євроатлантичної інтеграції та підтримує Україну на шляху її реформ. Реформи мають вирішальне значення для процвітання та миру в Україні та для стабільності в євроатлантичному регіоні.

Реформи є надзвичайно важливими, а стандарти членства в НАТО високі. НАТО надає підтримку реформаторським зусиллям, зокрема й через наш Всеохоплюючий пакет допомоги.

Три стовпи НАТО, визначені Стратегічною концепцією НАТО в 2010 році — колективна оборона, врегулювання криз і спільна безпека — залишаються наріжним каменем сильного і сучасного НАТО.

Наш світ змінюється, і НАТО змінюється разом із ним. Але деякі речі залишаються незмінними: відданість членів НАТО один до одного зберігається, надаючи Альянсу сили для подолання розбіжностей і подолання будь-якого виклику. Обстоюючи єдність та будучи рішучим у захисті своїх цінностей, НАТО залишатиметься для прийдешніх поколінь опорою стабільності в непевному світі.

Барбора МАРОНКОВА, директор Центру інформації та документації НАТО в Україні


 NATO

Найцікавіше за 70 років НАТО: перевірте, що ви знаєте про Альянс


Але що особисто ви знаєте про НАТО? Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції підготував quiz-вікторину до ювілею Альянсу. Перевірте свої знання: дуже ймовірно, що відповіді на деякі запитання всерйоз вас здивують! ;) ТЕСТ

 NATo UA


70 років НАТО. Чи достатньо ви про нього знаєте? (ТЕСТ)

 

NATO EUROPE



 

Анті-гоблін

4 квітня 2019, 17:55

Теги статті:
   NATO 70   Україна   АТО   ООС   війна   диктатура   Росія   СРСР   Сполучені Штати Америки   USA  
Голосів:
1
01

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"