kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Міські новини 

Кіно – це дзеркало нації. У Каневі відгримів ІІІ-й міжнародний кінофестиваль

Хочеш на Канський фестиваль? – Почни з Канівського! Саме під таким девізом цими вихідними вже втретє у нашому місті пройшов міжнародний кінофестиваль імені Юрія Іллєнка. Протягом трьох днів жителі та гості Канева мали змогу зануритися в світ кіномистецтва, переглядаючи стрічки сучасного українського кіно, відвідуючи цікаві майстер-класи та перформанси, спілкуючись з акторами й режисерами...

Урочиста церемонія відкриття кінофестивалю відбулася в п’ятницю, 17 серпня ц.р., в міському кінотеатрі «Канів».  

Саме Канів свого часу став для кінорежисера, кінооператора та сценариста Юрія Іллєнка особливим місцем. У шевченківському краї митець бачив перспективне кінематографічне майбутнє. До слова, в Каневі ім’я Юрія Іллєнка носить не тільки фестиваль, а є й вулиця з його іменем та кіноконцертний майданчик просто неба біля Дніпра.

- Я провів на Канівщині дуже багато часу. Мій дід родом з цього міста. Я тут почуваюся як удома, - зауважив почесний гість фестивалю, голова державного агентства України з питань кіно, син відомого кінорежисера Пилип Іллєнко. – Варто зауважити, що сьогодні українського кіно стає дійсно багато. А цей фестиваль є чи не єдиним місцем доступу до українських кінострічок.

Цьогоріч до конкурсної програми Канівського фестивалю увійшли 23 фільми у номінаціях: «Документальний фільм», «Анімаційний фільм», «Ігровий фільм», «Музичний фільм», «Соціальний фільм». Холоднокровно і неупереджено вирішували долю учасників фестивалю потужний склад журі. Це - українська кіноактриса, кінорежисер, заслужена артистка України, народна артистка України Людмила Єфименко; актор театру та кіно, артист дубляжу, заслужений артист України Микола Боклан; кінорежисер, сценарист Тарас Ткаченко; ведучий, журналіст, генеральний директор ТОВ «Формат Фільм» Олег Коляда; сценарист Вадим Шинкарьов; режисер Ярослава Руденко-Шведова; актриса театру та кіно, креативний продюсер програми «Зірковий шлях» Оксана Восканян; професійна актриса, актриса дубляжу Катерина Сергєєва; актриса театру і кіно, викладач акторської майстерності Тетяна Негрій.

Творчу атмосферу допомагали створювати й почесні гості заходу: актриса кіно Тетяна Юрікова; акторка театру і кіно Валерія Ходос, заслужений артист України Юрій Дяк; режисер Олеся Моргунець-Ісаєнко, директор картини «Казка про гроші» Олена Бородинець та інші.

Хедлайнерами церемонії відкриття стали піаніст-віртуоз Майк Кауфман-Портніков. Глядачі стоячи зустріли гімн України у його авторській обробці. До слова, маестро став рекордсменом української книги рекордів Гіннеса, адже 12 годин поспіль у самому «серці» Києва, на майдані Незалежності, грав гімн України в авторських обробках щонайменше 72 рази.  

А справжній фестивальний запал та настрій гостям подарувала українська співачка, фіналістка телешоу «Голос.Діти» та «Голос», акторка українського серіалу «Школа» Анна Трінчер, яка представила як свої авторські пісні, так і улюблені хіти в новому аранжуванні.  

По закінченню церемонії відкриття дійство продовжилося на кіноконцертному майданчику, де режисери, директори та актори картини «Казка про гроші» представили власну стрічку. Напередодні показу співачка «Mavka» зачарувала глядачів своїми містичними співами. Після завершення заходу на кіноконцертному майданчику розпочався показ фільмів, які увійшли у позаконкурсну програму.

Другий день фестивалю, окрім перегляду, власне, фільмів, запам’ятався цікавими майстер-класами за участі режисерок, сценаристок, засновниць фестивальної дистриб’юції «LetterToFest» сестер Артеменко та відомої акторки із серіалу «Століття Якова» Тетяна Юрікової, яка провела майстер-клас: «Як пройти кастинг і презентувати себе».

Порушувалися в ході кінофестивалю й соціальні проблеми. Так, в  межах заходу на набережній Дніпра було проведено соціальний проект «Із промінчиком у серці», під час якого учасники та гості фестивалю готували вареники спільно із особливими дітьми. Таку незвичайну атракцію запропонували автори фільму «Вареники», для того, щоб всі охочі мали можливість познайомитися ближче з дітьми, про яких йде мова в стрічці, відчути їх особливість і доторкнутися до їхнього світу.

Сам фільм був презентований глядачам одразу після проведення акції. У ньому режисери Олександр та Дарина Балабаї показали світ очима незвичних дітей, порушуючи тему ставлення до них нашого суспільства. Самі герої фільму - діти з аутизмом та синдромом Дауна з львівського театру тіней «Картинка», є операторами, і це робить фільм ще цікавішим.

А представники української модної індустрії презентували канівцям та гостям Канівського міжнародного кінофестивалю колоритний меседж мовою одягу, музики і кіно - перформанс «Живи». 

У неділю, 19 серпня ц.р., для гостей та учасників фесту провели екскурсію «Канівщина у кіномистецтві», під час якої їм продемонстрували місця Канівського району, де відбувалися зйомки відомих фільмів. 

Утім, зрештою, останній день проведення Канівського міжнародного кінофестивалю добіг кінця. Настала хвилююча мить - час нагородження та відзначення переможців. Відтак, сертифікат та премію на суму 5 тис.грн. від ТОВ «FORMAT FILM» Олега Коляди отримали переможці у номінаціях «Документальний фільм» - «Міф» (режисери - Леонід Кантер, Іван Ясній та Олена Мішина), «Анімаційний фільм» - «Метаморфози війни» (режисери - Марина Ілляхова та Сергій Байдецький), «Музичний фільм» - «Коли-небудь» (режисер Олександр Чорнобай), «Соціальний фільм» - «Маленька золота рибка» (режисер - Сергій Зінчук).

Переможець у номінації «Ігровий фільм» отримав грошову винагороду у сумі 10 тис.грн. від президента компанії «Петрус» Людмили Русаліної. Цього року перемогу у цій номінації здобув фільм «Ілюзія контролю. Початок» (режисер - Владек Занковскі).

Сертифікат та премію гран-прі від ПрАТ «Укргідроенерго» на суму 25 тис. грн. отримав фільм «На своїй землі» (режисер - Олександр Кірієнко).

Окрім того, премію за кращий патріотичний фільм від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» отримав фільм «Явних проявів немає» (автор – Аліна Горлова). А спеціальний приз від партнерів із Києва - хостела «Elements Hostel» вручили авторам стрічки «На своїй землі» (автор – Олександр Кірієнко). Також усі переможці отримали спеціальний приз – кліперборди (кінохлопушки) від технічного партнеру фестивалю MIK.TV.

Не залишилося поза увагою як членів журі, так і глядачів, що цього року більшість стрічок фестивалю порушували тему війни.

- Кіно – це дзеркало нації. Так казав Юрій Іллєнко. Кожен окремий фільм – це окреме дзеркало, куди ми дивимося, бачимо себе, свою історію, бачимо своє майбутнє, - зауважила муза Юрія Іллєнка, народна артистка України Людмила Єфименко. – І зараз стільки знімається українських фільмів, що ви не встигаєте їх дивитися. Ходіть в кіно. Дивіться українське!

На завершення глядачі мали змогу переглянути ще раз стрічку – володаря гран-прі фестивалю «На своїй землі».

 

 

Джерело: http://kaniv-rada.gov.ua

kanivrada5

21 серпня 2018, 12:42

Теги статті:
Фестиваль   фест   кіно   кінофестиваль   Канів  
Голосів:
1
01

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"