kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Податкова 

Податкова інформує

Інформація від Канівської державної податкової інспекції

Пам'ятка громадянину, який подає річну податкову декларацію за 2010 рік

Декларування у 2011 році пов‘язано з виконанням вимог Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22 травня 2003 року № 889-ІV, згідно з положеннями якого платники податку у відповідних випадках зобов’язані подати річну податкову декларацію, або мають право подати декларацію для отримання повернення з бюджету. Звертаємо увагу на те, що Податковим кодексом України починаючи з 2011 року продовжено термін декларування доходів фізичних осіб до 1 травня. Тобто вже в 2011 році за наслідками 2010 звітного року податкову декларацію слід подавати до 1 травня поточного року.

Річна декларація про майновий стан і доходи подається платником податку, який зобов’язаний її подавати згідно з нормами зазначеного Закону; має право її подати для отримання податкового кредиту та повернення податку з доходів фізичних осіб. 

 

Які громадяни зобов’язані подавати річну податкову декларацію? 

Обов’язкове є подання декларації для громадян, які отримали протягом 2010 року такі доходи:

  • від нерезидентів (іноземні доходи);
  • від здійснення операцій з інвестиційними активами (продаж цінних паперів, корпоративних прав та інш.);
  • нецільову благодійну допомогу від благодійника – фізичної особи у розмірі, що сукупно перевищив 1220 гривен за рік (якщо громадянин не має права на отримання податкової соціальної пільги);
  • від надання майна в оренду фізичним особам;
  • доходи у вигляді виграшів, призів та подарунків;
  • сума заборгованості платника податку за якою минув строк позовної давності та яка перевищує суму у розмірі 434,50 грн.;
  • доходи від особи яка  не є податковим агентом;
  • інші доходи, з яких протягом 2010 року податок не утримався. 

 

Які громадяни мають право подати річну податкову декларацію? 

Декларацію також можуть подати громадяни, які мають право на податковий кредит.

   Податковий кредит - сума (вартість) витрат, понесених платником податку - резидентом у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року (крім витрат на сплату податку на додану вартість та акцизного збору), на суму яких дозволяється зменшення суми його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року, у випадках, визначених  Законом.

До складу податкового кредиту включаються фактично понесені витрати, підтверджені платником податку документально, а саме: фіскальним або товарним чеком, касовим ордером, товарною накладною, іншими розрахунковими документами або договором, які ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) та визначають суму таких витрат.

До таких витрат відносяться:

- частина суми процентів за іпотечним кредитом, фактично сплачених платником податку протягом звітного року;

-  сума коштів або вартість майна, переданих громадянином у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, зареєстрованим в Україні;

-  сума коштів, сплачених громадянином на користь закладів освіти для компенсації вартості середньої професійної або вищої форми навчання такого громадянина, іншого члена його сім'ї першого ступеня споріднення;

-  сума витрат громадянина на сплату за власний рахунок страхових внесків, страхових премій та пенсійних внесків страховику-резиденту, недержавному пенсійному фонду, установі банку за договорами довгострокового страхування життя, недержавного пенсійного забезпечення, за пенсійним контрактом з недержавним пенсійним фондом, а також внесків на банківський пенсійний депозитний рахунок, на пенсійні вклади як такого громадянина, так і членів його сім'ї першого ступеня споріднення;

-  сума витрат платника податку із: штучного запліднення, незалежно від того, чи перебуває він у шлюбі з донором, чи ні; оплати вартості державних послуг, включаючи сплату державного мита, пов'язаних з усиновленням дитини;

- сума коштів, сплачених платником податку у зв'язку із переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива.

Платники податків, мешканці Канівського району та міста Канева, які зобов’язані або мають право подати декларацію для отримання податкового кредиту, завітайте до податкової інспекції за адресою: м. Канів, вул. 206 Дивізії,10А, кім 201,122

Консультації за телефонами: 3-44-66, 3-69-07.

 

Розширено право на податкову соціальну пільгу для платників, які утримують 2-х і більше дітей

З 1 січня 2011 року платники податку-фізичні особи (крім державних службовців) мають право скористатися податковою соціальною пільгою. При цьому розмір заробітної плати такого платника не повинен перевищувати розмір місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень (у 2011 році – 1320 гривень).

Податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого платнику податку місячного доходу у вигляді заробітної плати тільки за одним місцем його нарахування (виплати). Щоб отримати пільгу, платник повинен подати своєму роботодавцю заяву на її одержання.

Щодо державних службовців, то застосування податкової соціальної пільги до їх заробітної плати Податковим кодексом передбачено вже під час  початку нарахування їх зарплати і до завершення нарахування таких доходів без подання відповідних заяв, але з поданням підтвердних документів для встановлення розміру пільги.

Відповідно до Податкового кодексу, до 31 грудня 2014 року податкова соціальна пільга надається у розмірі, що дорівнює 50 відсоткам розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), встановленому на 1 січня звітного року, – для будь-якого платника податку. Так, у 2011 році податкова соціальна пільга становитиме 470 грн. 50 коп.

У Податковому кодексі також передбачено застосування підвищеного розміру податкової соціальної пільги для деяких категорій населення: 150 відсотків – 705 грн. 75 коп. та 200 відсотків – 941 гривня.

Значно розширено у Податковому кодексі право на податкову соціальну пільгу тих платників, які утримують дітей. Так, на 100-відсотковий розмір цієї пільги мають право платники податку (як батько, так і мати), які мають 2-х і більше дітей віком до 18 років, – у розрахунку на кожну таку дитину.

Додатково на податкову соціальну пільгу у розмірі, що дорівнює 150 відсоткам суми пільги мають право платники, які утримують дитину-інваліда – у розрахунку на кожну таку дитину віком до 18 років.

Якщо платник податку має право на застосування податкової соціальної пільги з двох і більше підстав, застосовується одна пільга з тієї підстави, яка передбачає її найбільший розмір, крім випадку, коли особа утримує двох і більше дітей, один (кілька) з яких є дитиною-інвалідом (дітьми-інвалідами). У такому випадку обидва батьки при додержанні всіх вимог мають право на застосування двох пільг: по 100 відсотків на кожного з дітей віком до 18 років, що не є інвалідами, та додатково 150 відсотків на кожну дитину-інваліда.

Також право на ПСП має одинока мати (батько, опікуни, піклувальники) – по 150 відсотків на кожну дитину (навіть одну) віком до 18 років.

 

Розміри ПСП та граничний розмір доходу, що дає право на її застосування у 2011 році

Заробітна плата, нарахована роботодавцем на користь платника податку, підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб (далі — ПДФО). З 01.01.2011 р. оподаткування зарплати здійснюється за прогресивною шкалою:

— за ставкою 15 % — для зарплати, сума якої не перевищує 10-кратний розмір мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня звітного податкового року (абз. 1 п. 167.1 ПКУ);

— за ставкою 17 % — із суми перевищення (абз. 2 п. 167.1 ПКУ).

Для окремих категорій платників податків ПКУ передбачено пільгову ставку ПДФО, що застосовується до доходів, отриманих у вигляді заробітної плати. Так, згідно з п. 167.4 ПКУ заробітна плата шахтарів — працівників, які видобувають вугілля, залізну руду, руди кольорових і рідкісних металів, марганцеві та уранові руди, працівників шахтобудівних підприємств, зайнятих на підземних роботах повний робочий день та 50 відсотків і більше робочого часу на рік, а також працівників державних воєнізованих аварійно-рятувальних служб (формувань), у тому числі спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань цивільного захисту, у вугільній промисловості, — за Списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затвердженим постановою КМУ від 16.01.2003 р. № 36, обкладається ПДФО за ставкою 10 %.

При визначенні бази оподаткування нарахований дохід у вигляді заробітної плати зменшується на суму утриманого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та суму податкової соціальної пільги (далі — ПСП) за наявності права на неї.

Згідно з п.п. 169.4.1 ПКУ правом на ПСП можуть скористатися платники податку, чий дохід, нарахований протягом звітного податкового місяця у вигляді заробітної плати (інших прирівняних до неї відповідно до законодавства виплат, компенсацій та відшкодувань), не перевищує суми, що дорівнює сумі місячного прожиткового мінімуму, який діє для працездатної особи на 1 січня податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 грн. На 1 січня 2011 року розмір прожиткового мінімуму на працездатну особу встановлено Законом України «Про Державний бюджет України на 2011 рік» від 23.12.2010 р. № 2857-VI і становить 941 грн.

Таким чином, у 2011 році претендувати на ПСП можуть платники податків, заробітна плата яких не перевищує 1320 грн. (941 грн. х 1,4, округлити до 10 грн.)

Виняток з цього правила встановлено абзацом другим п.п. 169.4.1 ПКУ, коли ПСП надається батькам, які утримують двох і більше дітей віком до 18 років (п.п. 169.1.2 ПКУ). У цьому випадку граничний розмір зарплати, що дає право на застосування ПСП, для одного з батьків визначається як добуток 1320 грн. та відповідної кількості дітей, а для другого з батьків — на загальних підставах (1320 грн.).

Розміри ПСП установлено п. 169.1 ПКУ та залежать від розміру прожиткового мінімуму (у розрахунку на місяць), установленого законом на 1 січня звітного податкового року. На 1 січня 2011 року розмір прожиткового мінімуму на працездатну особу встановлено Законом про держбюджет-2011 і становить 941 грн.

До 1 січня 2015 року розмір «звичайної» ПСП дорівнює 50 % розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), установленого законом на 1 січня звітного податкового року, «підвищеної» ПСП — 150 % «звичайної» ПСП, «максимальної» ПСП — 200 % «звичайної» ПСП.

Якщо платник податків має право на застосування ПСП за двома і більше підставами, то до його заробітної плати застосовується одна ПСП за підставою, що передбачає її найбільший розмір. Виняток із цього правила передбачено п.п. «б» п.п. 169.3.1 ПКУ тільки для осіб, які утримують двох і більше дітей віком до 18 років, у тому числі дитину-інваліда (дітей-інвалідів). У цьому випадку ПСП у розмірі 100 % «звичайної» ПСП у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років та ПСП у розмірі 150 % «звичайної» ПСП у розрахунку на кожного дитину-інваліда віком до 18 років підсумовуються.

Розміри ПСП, що застосовується до заробітної плати, залежно від виду ПСП, а також розміри граничного розміру доходу, що дає право на застосування ПСП на 2011 рік, наведемо в таблиці.

 

Розміри ПСП та граничний розмір доходу, що дає право на ПСП, на 2011 рік

Вид ПСП (норма ПКУ)

Граничний розмір доходу, що дає право на застосування ПСП

Розрахунок розміру ПСП

Розмір ПСП, грн.

1

2

3

4

«Звичайна» ПСП ((п.п. 169.1.1 ПКУ)

1320,00 грн.

ПМ* х 50 %

470,50

««Звичайна» ПСП на дітей (п.п. 169.1.2 ПКУ)

Для одного з батьків — 1320 грн. х кількість дітей; для другого з батьків — 1320 грн.

ПМ х 50 % х 100 % х кількість дітей віком до 18 років

470,50 х кількість дітей віком до 18 років

«Підвищена» ПСП на дітей (пп. «а» і «б» п.п. 169.1.3 ПКУ)

1320,00 грн.

ПМ х 50 % х 150 % х кількість дітей віком до 18 років

705,75 х кількість дітей віком до 18 років

«Підвищена» ПСП (пп. «в» — «е» п.п. 169.1.3 ПКУ)

1320,00 грн.

ПМ х 50 % х 150 %

705,75

«Максимальна» ПСП (пп. «а» — «ґ» п.п. 169.1.4 ПКУ)

ПМ х 50 % х 200 %

941,00

* Прожитковий мінімум для працездатної особи (у розрахунку на місяць), установлений законом на 1 січня звітного податкового року.

 

За якою ставкою ПДФО оподатковується з 01.01.2011 року дохід, отриманий платником податку від здійснення першого продажу житлової нерухомості, яка перебувала у власності менше трьох років?

З 01.01.2011 Порядок оподаткування продажу нерухомого майна регулюється ст. 172 розділу IV Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VІ (далі – ПКУ). 

Відповідно до п. 172.1 ст. 172 ПКУ дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об’єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної статтею 121 Земельного кодексу України залежно від її призначення, та за умови перебування такого майна у власності платника податку понад три роки, не оподатковується.

Згідно із п. 172.2 ст. 172 ПКУ дохід, отриманий платником податку від продажу протягом звітного податкового року більш як одного з об’єктів нерухомості, зазначених у п. 172.1 ст. 172 ПКУ, або від продажу об’єкта нерухомості, не зазначеного в п. 172.1 ст. 172 ПКУ, підлягає оподаткуванню за ставкою, визначеною п. 167.2 ст. 167 ПКУ (5%).

Крім того, п. 172.3 ст. 172 ПКУ дохід від продажу об’єкта нерухомості визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче оціночної вартості такого об’єкта, розрахованої органом, уповноваженим здійснювати таку оцінку відповідно до закону.

 

Оподаткування рухомого майна.

Дохід платника податку від продажу (обміну) об’єкта рухомого майна протягом звітного податкового року оподатковується за ставкою 5% (п.173.1)

Уточнено базу оподаткування по рухомому майну, а саме:

-    дохід від продажу об’єкта рухомого майна визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі – продажу, але не нижче оціночної вартості такого об’єкта;
-    дохід від першого продажу в звітному податковому році об’єкта рухомого майна  у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла, моторолера становить 1%  та визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі – продажу, але не нижче оціночної вартості такого об’єкта та не нижче 25 відсотків вартості такого самого нового об’єкта рухомого майна.

-    дохід, отриманий платником податку від продажу протягом звітного податкового року другого та наступних об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла, моторолера – за ставкою 5%

 

Порядок проведення особистого прийому громадян посадовими особами  Канівської ОДПІ.

Особистий прийом громадян посадовими особами Канівської ОДПІ проводиться відповідно до Інструкції про порядок розгляду звернень та особистого прийому громадян в органах державної податкової служби, затвердженої наказом Державної податкової адміністрації України від 18.06.08 № 395.

Для особистого прийому громадян в Канівській ОДПІ існує спеціальна кімната – приймальня громадян.

Особистий прийом посадові особи адміністрації, до компетенції якої належить вирішення питань, порушених громадянином у зверненні, проводиться у прийомний день за графіком. У разі відсутності цієї посадової особи прийом здійснює посадова особа, призначена виконувати її обов’язки.

Попередній запис на особистий прийом до посадових осіб адміністрації є обов’язковим та закінчується не пізніше ніж за 5 робочих днів до календарної дати прийому.

Графік особистого прийому громадян із зазначенням прізвищ посадових осіб, днів і часів прийому розміщено на стенді у приміщенні інспекції за адресою: м.Канів, вул. 206 Дивізії,10А.

Графік

прийому громадян посадовими особами

Канівської ОДПІ

 

 

 

Дні прийому

 

 

Прізвище, ім’я, по батькові, посада

 

Години прийому

 

 

 

Понеділок

 

Умриш Богдан Васильович,

Начальник інспекції

 

 12.00-16.00

 

Середа

 

Верхогляд Надія Миколаївна,  перший заступник начальника інспекції

 

10.00-13.00

 

 

П'ятниця

 

Сіліцька Світлана Миколаївна, заступник начальника інспекції

 

10.00-13.00

 

 

Примітка:

По невідкладних питаннях  прийом громадян здійснюється щоденно протягом робочого часу.

Попередній запис громадян на прийом проводиться в часи роботи інспекції за  телефонами: 3-69-07, 3-21-58

 

Телефон довіри ДПА у Черкаській області: 33-91-34.

 

 

 

Звернення громадян – реалізація конституційного права

Всебічний розгляд звернень, задоволення та реалізація їх законних прав та інтересів є пріоритетним напрямком роботи органів державної влади, відповідальним обов’язком службових осіб, фактором забезпечення суспільно-політичної та економічної стабільності в державі. Канівська ОДПІ  приділяє значну увагу цьому напрямку роботи.
    Аналіз показав, що з початку 2011 року на розгляд до Канівської ОДПІ письмових звернень не надходило.

Колективних звернень протягом  січня - лютого 2011 року ненадходило.

Скарг з початку року не надходило.

Повторних звернень громадян не надходило.

Всі  звернення громадян розглянуто та задоволено без порушення терміну. 
    На особистий прийом протягом січня-лютого 2011 року звернулась одна  особа. Звернення стосувалось  податку з доходу фізичних осіб.

Для особистого прийому громадян в Канівській ОДПІ створена громадська приймальна. Для зручності в здійсненні особистого прийому громадян, громадська приймальна знаходиться на першому поверсі інспекції. Особистий прийом громадян здійснюється посадовими особами інспекції : начальником ОДПІ (Умришем Б.В.) та його заступниками (Верхогляд Н.М. та Сіліцька С.М.) за графіком особистого прийому громадян.    

На упередження зростання звернень громадян в місцеві газети “Віка”, “Дніпрова зірка” в поточному  році  надруковано  19 матеріалів з питань податкового законодавства та 12 статтей на сайті www.kaniv.net, проведено 6 семінарів з різними категоріями платників податків, проведено 8 “гарячих ліній”, 5 “круглих столів”, 6 зустрічей з трудовими колективами, де розглядались дані питання.

Насамкінець слід наголосити на тому, що всі громадяни мають право надсилати індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної податкової служби, які, в свою чергу, зобов’язані роз­гля­нути звернення і надати обґрунто­вану відповідь відповідно до ст.40 Кон­сти­туції України. Положення ст. 40 Основного Закону конкрети­зовано в Законі України “Про звер­нення громадян” та Указі Прези­дента Ук­раїни “Про додаткові захо­ди щодо забезпечення реалізації громадя­нами конституційного пра­ва на звернення”.

 

WayBe

21 лютого 2011, 19:44

Теги статті:
податкова  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 4

Сторінка коментарів: 1
mailk

21 лютого 2011, 21:43

IP: 77.126.173.xxx
Рейтинг: -1
Максимко-завтра в школу!пора спать!
barum
22 лютого 2011, 00:20

IP: 91.124.184.xxx
Рейтинг: 1
Пламенный привет нашим вымогателям.
Pacheko

26 лютого 2011, 10:17

IP: 91.214.84.xxx
Рейтинг: 0
Все любят налоговую..)
barum
26 лютого 2011, 10:26

IP: 95.135.5.xxx
Рейтинг: 0
ага, все

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Про що зараз спілкуються:

Rima752
Пишаюсь такими людьми! Українці - сильна нація!!! Слава Україні!!
Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"