Починаючи ще з 5-го класу у мріях чи не кожного - відвідати столицю Франції, місто моди і краси - Париж.

- І ця «рожева» мрія у Саші та Ані неочікувано збулася. Члени асоціації «Канів-Лаберсар» (Ламберсар – французьке місто-партнер Канева) Анатолій Леонтьев, Ріта Лавреньєва та Світлана Якименко організували поїздку до Франції для двох учнів нашої школи, - пояснює Валентина Мартинович.

Ламберсар, з яким канівці дружать вже давно, зустрів дітей дружно і тепло. Анна жила в сім’ї мадам Елен і міс’є Крістіана, а Олександр - у мадам Жанін.

На Аню велике враження справили незвичайні архітектурні стилі Франції. Постійно здавалося, що перебувають вони в середньовічному часі, і, прогулюючись, задумувались над тим, що тут було раніше, які були люди, що вони робили, про що розмовляли. А от Саша відмітив для себе привітність і ввічливість французів.

-  Вечеря або обід завжди супроводжувалися цікавою розмовою про культуру Франції та України, - відзначили діти.

Оскільки Саша - шкільний відомий ресторатор, то не міг не звернути увагу на вишукану французьку кухню.

- Це ціле мистецтво приготування, яке ще й пов’язане з традиціями та культурою цього народу, - ділився враженнями хлопець.

Дуже зачарувало наших подорожуючих місто Лілль. Неймовірною красою внутрішнього убранства здивував Нотр-Дам де Парі.

- А яка гарна Ейфелева вежа! Здорово, що ми побували у Парижі! Париж – найкрасивіше місто Франції, - захоплено розповідали школярі.

- Хто відвідав один раз Францію, той буде пам’ятати цю зустріч завжди. Надіємося, що це тільки початок подорожей наших учнів до Франції. Хотілося б ще побувати в ліцеї Сент-Оділь, з яким наша школа підписала угоду ще 2013 році, поспілкуватися з дітьми, взагалі побачити французькі школи, - говорить директор школи та висловлює подяку членам асоціації «Канів-Ламберсар» за таку чудову організацію поїздки.

За повідомленням Канівської міськради.