kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Політика, канів 

Найгірше, що може бути, - коли людям стає байдуже…

Володимир Коржов у якості кандидата брав участь у виборах міського голови Канева у жовтні минулого року. Людина критичного складу розуму, незалежний у судженнях, депутат Канівміськради, він завжди був "незручний" для будь-якої влади. Сьогодні "Дніпрова Зірка" друкує інтерв'ю з Володимиром Коржовим, в якому він висловлює свою позицію щодо тих чи інших питань життєдіяльності Канева та роботи нової міської влади.

- Із часу місцевих виборів минуло три місяці. Як Ви оцінюєте їх результати?
- Так, я не переміг. Хоч і балотувався на посаду міського голови. Але й не програв. Я пройшов виборчу компанію чесно, і сьогодні мені не соромно дивитися в очі людям. Політична сила, яку я представляю, а саме Партія Зелених, отримала в міській раді три мандати, обійшовши в підсумку навіть таких явних фаворитів, як представники партії "Фронт змін" та інших. Як би там не було, але міський голова Канева Віктор Ніколенко затверджений сесією, і зараз дуже важко щось змінити. Тим більше, що з результатами виборів погодились навіть ті, хто був з цим категорично не згідний і висловлював свій протест. Наприклад, бютівці, отримавши посади заступника міського голови та членів виконкому, перейшли з непримиренної опозиції у владну коаліцію, вочевидь забувши про свої обіцянки перед виборцями, і зараз їх абсолютно не чути. Саме тому на се-сіях міської ради і панує такий дружній "одобрямс", коли рішення приймаються практично одноголосно.

- Вас, до речі, теж майже не чути…
- Даю можливість нинішній владі хоч трохи попрацювати, щось зробити. Я не любитель говорити з трибуни. Але з біль-шості принципових питань на сесіях міської ради, які, на мою думку, суперечать законодавству чи здоровому глузду, я голосую "проти". Часто - сам один.

- Одноосібний опозиціонер?
- Ні, бути опозиціонером в одній особі не планую. На останній сесії була створена Со-ціально-екологічна фракція. Будемо відстоювати позицію - свою та виборців. Зрозуміло, що не завжди наша позиція буде співпадати з позицією влади.

- Як ви оцінюєте перші кроки нової влади?
- Поки що я не бачу перших кроків, які можна оцінити однозначно позитивно. Звільнення трьох заступників міського голови та призначення п'ятьох - це не крок, а, на мою думку, роздача подяк за підтримку. А заміна професіоналів на "своїх" ні до чого доброго не призведе. Та ще й за відсутності фінансування і дефіциту бюджету. Коли не вистачає грошей навіть на чищення доріг, про яке збільшення апарату виконкому може йти мова? Обрання секретарем міськради людини, яка не має відповідної освіти - це взагалі неможливо коментувати, бо це є порушення законодавства в частині вимог до посадових осіб органів місцевого самоврядування. Через відсутність досвіду у нової влади дуже багато помилок. Сподіваюся, що створення комісії для оперативних перевірок окремих підприємців за розпорядженням міського голови, було помилкою виконавців, а не дій-сно реальною вказівкою міського голови. Зрозуміло, що це незаконно і більше нагадує репресії. Чим це все скінчиться, покаже час.
Як позитив хочу відмітити, що робиться освітлення вулиці Шевченка, але це все ж заслуга минулої влади, гроші виділені завдяки саме її діям.
Не зрозумілий підхід до безоплатного й, на мою думку, незаконного вилучення землі та споруди автовокзалу. Формально - все робиться ніби-то добровільно. Але в мене великі сумніви, що це саме так. Ніхто добровільно не відмовляється від своєї власності в декілька мільйонів. Це не воєнний час, це більше схоже на "експропріацію". Погодившись в одному випадку, можна прийти до того, що це стане нормою і конституційний захист власності можна буде замінити на доцільність.
Дивує безпідставна заява про знесення торгівельних закладів на привокзальній площі без проведення певних процедур та погоджень, у тому числі, й без проведення громадських слухань. Ігнорується не тільки законодавство про земельні відносини та власність, а на-віть передвиборчі обіцянки про погодження всіх дій влади з громадськістю.
Не сподобався ринок біля автовокзалу - знесемо його. А те, що там працюють люди і мають свій законний бізнес і розраховували на непорушність угод із владою, так це не ми, це та влада, попередня, з неї й питайте… Так не може бути. Людині не обов'язково знати міського голову в обличчя, але вона повинна бути впевнена, що влада - це, перш за все, закон, а не примхи начальства.
Стосовно авто- та річкового вокзалу, то я маю свою думку. Про це я висловлювався і під час виборів і зараз теж так вважаю. Не потрібно зносити автовокзал і створювати для міста проблеми, як з фінансовою компенсацією, так і з переносом комунікацій. Вокзал навряд чи буде об'єктом "Євро-2012". Я сумніваюся, що туристи будуть масово приїздити до нашого міста рейсовими автобусами чи пароплавами. Туристи прибудуть туристичним маршрутом прямо до туристичних об'єктів, яких, крім могили Т.Г.Шевченка, в Каневі, на жаль, просто немає. Величезний транспортний термінал Каневу не потрібен. Легше й дешевше зробити сучасне оздоблення вже існуючого автовокзалу за рахунок власника та критий перехід до річкового вокзалу виключно на землях міськради.
За 50 мільйонів (приблизно такий бюджет має проект з перебудови привокзальної пло-щі в Каневі) можна збудувати інші об'єкти, які будуть корисні Каневу і є наразі для нього нагальною потребою. Невже вокзал - це те, що дасть місту поштовх для туристичного розвитку? Звичайно, ні. Турист приїде в ошатне місто, де є туристична інфраструктура: готелі, пляжі, ресторани, зони відпочинку, історичні, культурні цінності, де є чим зайнятись і на що подивитись. Я вважаю, що краще довести до ладу дороги, парки, дитячі майданчики, освітити околиці, зробити потужний спортивний комплекс для міста. А так, як задумано, - це буде просто неви-правдана витрата грошей.

- Прокоментуєте інші дії влади?
- У діях нової влади мене дивує і вражає багато чого. Не стану перелічувати. Зупинюсь лише на тому, що влада, по-перше, відгородилась від людей, по-друге, стала надто закритою. З моменту приходу до влади жодне рішення сесії, міськвиконкому, жодне розпорядження міського голови не розміщене на сайті міста. Навіть мені, як депутату міської ради, щоб отримати рішення, потрібно письмово звернутись із таким зверненням. Тому заяви про те, що ми, влада, хочемо бути відкритими, сприймається з сарказмом.
Ще мене вражає так звана нова інвестиційна політика. Це коли у підприємців, підпри-ємств та мешканців міста "просять" грошей у вигляді інвестицій - за здачу в експлуатацію, добудову, перепланування, за продовження договорів оренди земельних ділянок то-що. Ці інвестиції в деяких випадках перевищують вартість самої будівлі в рази. Подібні "прохання", на мою думку, суперечать законодавству, це бі-льше схоже на вимагання. Ад-же законодавством передбачено інвестиційні внески, але не більше 10% від вартості об'єкта, та й то - це найвища ставка.

- Який особисто Ваш план дій?
- Здаватися не збираюсь. Буду робити те, що й робив. І стосовно "Укршампіньйону", і стосовно інших проблем міста. Так сталося, що канівці віддали перевагу іншому кандидату, це їх право. Трагедії в цьому немає. Я залишаюсь на тих же позиціях і впевнений, що їх реалізую. Найбільше, що мене вразило під час виборчої кампанії, це зустріч із людьми, котрі проживають у мікрорайоні Костянець. Коли мова зайшла про шкідливий вплив "Укршампіньйону", більшість присутніх висловилася, що, мовляв, їм байдуже, що смердить: "Ми вже звикли".
Це найгірше, що може бути, - коли людям стає байдуже… В історії нашої держави таке вже було. Не хочеться, щоб історія повторилася. Тим більше, згідно з тією ж історією, це вже буде фарс. Підсумовуючи сказане, є дуже багато питань до влади, до міського голови, на які у нього буде можливість надати відповіді на зустрічі з підприємцями міста 18 лютого цього року.

Dniprowazirka.com.ua

JIeXa

11 лютого 2011, 19:30

Теги статті:
Коржов   депутат   голова спілки підприємців Канева   міськрада  
Голосів:
6
06

Всього коментарів: 15

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"