kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > Igor Suhobrus 

Сміх до сліз - такою була моя перша реакція на цю статтю мнимого секретаря Канівської міської ради О.Калніболоцького.

  Проте йому можна пробачити, неуч, що вдієш. Він навіть 10 класів не закінчив (може саме тому Ніколенко його так приблизив до себе, адже у кожного царя був свій дур...ь).

        Однак наважусь перекласти його «шедевр» на зрозумілу, людську мову. Заодно вивести «писаку» на чисту воду.

        «… у мене самого мало сльоза не з'являються від того "дикого загарбання" державою приміщення автовокзалу, точніше - від наміру його знести»

        Тоді як у Рішенні Канівської міської ради №2-7від 10.12.2010:

 «Відповідно до п, ЗО ч. 1 ст. 26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні", ст.12 Земельного кодексу, на виконання Плану заходів на 2010 -2011 роки щодо виконання робіт з розміщення, реконструкції та будівництва об'єктів інженерно-траиспортної інфраструктури м. Канева, з метою створення умов для будівництва туристичного центру „Авто-Ріка" з терміналом та реконструкцією причалу в м. Каневі, міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. 1.      Вилучити у ВАТ «Черкаси ОПАС» з постійного користування земельну ділянку площею 4640 м.кв., яка знаходиться в м. Каневі по вул. 206 Дивізії, 1, для суспільних потреб.»

           тже наміри «вилучити» можна розцінити як «відібрати». Тим паче у приватних власників. Це ж підтверджує і лже-секретар міської ради, хоч він і пише:

          «…Але сльоза таки не з'являється. Тому що на відміну від пересічного канівця я, як секретар міської ради, в курсі справи, що саме відбувається навколо цієї проблеми».

            Але ж В.Ніколенко зазначає:

          «Калніболоцький Олег Анатолійович, відповідно до рішення сесії Канівської міської ради від 12.11.2010 року №1-3 «Про обрання секретаря Канівської міської ради» обраний секретарем Канівської міської ради. На даний час Калніболоцький O.A. обов'язки секретаря міської ради не виконує, в зв'язку з тим, що не призначений посадовою особою місцевого самоврядування.»

 Обманом є і те, що зазначає «писака» далі:

       «…Мені легко оперувати фактами ще й тому, що донедавна (до призначення на посаду секретаря міськради) я очолював підприємство "Канівавтотранс"

       Він і зараз ним керує, адже всі листи ПП «Канівавтотранс» підписує  від Калніболоцького, тепер щоправда офіс ПП «Канівавтотранс» «перебазувався» у приміщення виконкому.

      Заходжу якось в один з кабінетів міськради і спостерігаю таку собі картину:  Є.Маланчев сидить за чиновницьким комп`ютером і грає в карти, а лже-секретар розкинувся в кріслі навпроти і щось «мурликає» своєму партнеру.

       А от з наступною тезою "писаки" я згідний:

        «…Отже, найперше, про що я хотів би сказати мешканцям нашого міста: не сприймайте на віру "смажені" факти.»

        Більше того, вся ця статейка і є "смажена". Щоправда і цього вони зробити нездатні.

        Тепер щодо власності автовокзалу - він дійсно не громадський і не комунальний, він дійсно приватний. Тільки його співвласниками є прості громадяни України, які вклавши свої ваучери (коли деребанили всю країну) у своє підприємство і відмовились продати свої акції спритним ділкам, на кшталт аферистам, які викупили акції ВАТ «Канівське АТП 17151», а потім обманули людей і порозпродували все майно акціонерів, частину з якого "хапнув" Калніболоцький з компанією, обачливо оформивши його на маму.

          А, ну якщо разом з рішенням про вилучення приватної власності у акціонерів ВАТ «Черкаси ОПАС» (Автовокзал) другим пунктом в рішенні з`явиться: "вилучити у ПП Калніболоцької її власність, розташовану за адресою Енергетиків, 36?» Як прокоментує,цю подію цей "великий" Канівський діяч"?

        Тепер щодо податків до пенсійного фонду:

        «… ПП "Канівавтотранс" тільки за 2010 рік сплатило до Пенсійного фонду близько  2 млн.грн.».

        Тут "писака" забув, що ця інформація стала доступна не лише йому. Ця цифра за 2010 рік склала лише 500 000 грн. Проте пан Каліболоцький забув зазначити, що за 2010р. 90% пассажирів він перевіз повз каси автовокзалу і тим самим ухилився від сплати податку дійсно на декілька мільйонів.

          А щодо інформації:

         «… ПП "Канівавтотранс" тільки за 2010 рік сплатило до Пенсійного фонду близько 2 млн.грн. А ось автовокзал до місцевого бюджету платить… мізер (зокрема, за нашими припущеннями, торік до Пенсійного фонду було сплачено близько 50 тис.грн.»

          То  внески до Пенсійного фонду вносяться з працівників підприємства,  хоча б це міг би вивчити. Так ось – на твоєму підприємстві працює 97 осіб, а у АС «Канів» працює лише 11 працівників, звідси і сума меньша.

       «… Решта податків ідуть прямісінько до Черкас

         А за користування земельною ділянкою, а за комунальні послуги, а зарплата працівникам? Куди? В Черкаси? Кого дуриш?

        «… По суті, власник автовокзалу - монополіст на канівському ринку надання послуг пасажирам».

       То це тому ти створив свою «виїзну касу» в автобусах, щоб наказати вокзал? Молодець ! Хвалю! Проте якби ти дбав про місто, то ти б тоді оприходував ці 34 гривні в своїй бухгалтерії і сплатив би з них податок в розмірі понад 30% і вираховувались би вони дійсно мільйонами. А то розумник знайшовся. Когось критикуєш, а у самого рило в щетині, а не в пуху. Сидів би мовчки.

     «… До речі, міська рада досі не отримала чіткого та вмотивованого розрахунку, на підставі чого автовокзал бере 8,5%. Що вдієш - монополіст!»

      І тут лукавиш. Твій бос Почесюк, твій зам Маланчев разом зі мною були на нараді в Мінтрансі, де було прийнято та затвержено наказ яким чітко регламентується всі ставки, всіх без винятку автовокзалів України, які не можуть змінюватись по бажанню навіть монополіста. Кому як не тобі це відомо. Проте ти умисно наголошуєш на слові «монополіст», лобіюючи свої власні інтереси, маючи на меті побудувати свій власний вокзал «КАЛ і К», про що ти і заявив на сесії міської ради, будучи до речі обраним на державну посаду. Та і потрібен він тобі лише для того, щоб ухилятись від сплати податків. А щодо монополії, то чи не ти зі своїм кишеньковим конкурсним комітетом став монополістом по перевезенню пасажирів в місті. Схотів перевозиш пасажирів по 1.50грн. перевозиш, схотів по 3 грн. – «що вдієш монополіст».

    «… Отже, давайте зробимо попередні висновки. Автовокзал "Канів" - приватна фірма, яка, в першу чергу, переслідує приватний інтерес, а саме - отримання якомога більшого прибутку.»

        А чи не цієї цілі прагнеш ти? Ти хоча б одну зупинку в місті побудував? Хоча б щось створив в місті даром для блага канівчан?

       «… Розраховувало на прибуток і отримувало його й моє колишнє підприємство "Канівавтотранс".

       А зараз що - стали альтруїстами? Свій чорний нал в дитячі будинки жертвуєш?

       «…родом із Канева, й мені було б соромно дивитися землякам в очі, якби я "дер із них три шкури", приховував прибуток, а послуги надавав би по мінімуму.»

      Прочитав я ці рядки і повернувся до первого рядка цієї писанини:

       «…у мене самого мало сльоза не з'являються від тогоТому що на відміну від пересічного канівця я, як секретар міської ради, в курсі справи, що саме відбувається навколо цієї проблеми.»

       Ну, як тут не сміятись? Ангел і годі. Навіть коментувати рука не піднімається - тремтить від сміху.

     « А Канівський автовокзал та голова правління ВАТ "Черкаси ОПАС" (якому безпосередньо належить приміщення автовокзалу) В.Гончаров конкуренції не бояться, бо її просто не мають.»

    На місці Гончарова я б звернувся до суду за брехню, адже власниками вокзалу є сотні чоловік, а Гончаров лише голова правління цього товариства. До того ж, я жодного разу не чув, щоб Гончаров висловлювався проти будівництва другого вокзалу, навіть тоді коли ти відмовився від його послуг. Щоправда, потім «включив заднюю» і бігом на вокзал, бо фокус з кіоском під назвою «Вокзал «КАЛіК» у тебе не вийшов.

      «… Ми кілька років тому пропонували створити в Каневі ще одну, альтернативну автостанцію, з якої ми б відправляли людей самі, без високих накруток. Ціна квитка (ми свої пропозиції, до речі, озвучували в пресі) була б на 7-10 грн. дешевшою, аніж у касі автовокзалу "Канів", і складала б близько 28-29 грн.»

     Знову обман. Адже саме за твоєї особистої ініціативи ціна квитка до Києва збільшилась до 34 гривень, а взагалі ти хотів збільшити до 40 гривень.

        І щодо обмеження Коломійцем твоіх бажань побудувати альтернативний вокзал, теж брехня. Ти хоча б для сміху заяву написав. Чи може боявся помилок наробити. Поставили Ніколенка під тиском зверху він «верху» і слугує. Інтереси канівчан йому по барабану. Знесуть магазини побудовані мозолями – байдуже,  розвалять автовокзал – нехай, викинуть гроші на вітер – не мої ж.

    «…Підтриманий тодішньою міськрадою "Черкаси ОПАС" показує свій гонор і сьогодні. "Автовокзал - наш. Земельна ділянка під ним - теж наша", - кажуть нам. - "І ніяке "Євро-2012" нас особливо не хвилює".»

       І знову обман. Жодних емоцій з боку ВАТ «Черкаси ОПАС». А я б дійсно не змовчав.

      «… А нас хвилює.»

      Вас це дійсно хвилює. Ви вже давно лапки потираєте. Проте думаю у вас нічого не вийде.

     «… Саме тому сесія Канівської міської ради прийняла рішення про вилучення земельної ділянки, на якій знаходиться нинішній автовокзал, під будівництво об'єкта Чемпіонату Європи з футболу 2012 року…»

       Тут коментарі зайві. Відразу видно манери і звички – «вилучити», «відібрати». Скоро буде і «вбити».

         «…Подібне рішення зумовлене не примхою міського голови Віктора Ніколенка чи депутатів міськради. Новий автовокзал, який виросте на місці старого, - це об'єкт, що передбачений державною програмою "Євро-2012", яку приймали на найвищому рівні та яка підписана посадовими особами нашої держави. У новий автовокзал планується вкласти 47 млн.грн. Сума серйозна, тому що й задум серйозний.»          

        На цю репліку у мене декілька коментарів. Перший: щодо Ніколенка .Вийшло як я казав .поставили Ніколенка під тиском зверху – він їм і слугує.

        Другий: по «писаці». А хто у канівчан запитав їхньої думки? Хто посмів розпоряжатись народними коштами так по-дурному? Чому обмежують в розвитку шкіл та лікарень і «валять» такі шаленні кошти  на забаганки 3-5 віп-чиновників та 100 віп-туристів? Чому «викидають на вітер» такі необхідні державі кошти, коли той же ВАТ «Черкаси ОПАС» міг би провести реконструкцію вокзалу за свої кошти на кшталт приплаву «Тарасова гора»?  Де ж ваш розум чи сміливість заперечити безглуздому використанню державних коштів? Чим ви пишаєтесь?

         «... Крім того, поруч із новим автовокзалом (на місці нинішнього ринку) буде збудовано сучасну площу - з торговим центром, зонами відпочинку, фонтанами, де зможуть проводити дозвілля і канівці, і гості міста.»

        І знову «в молоко». А чи не краще вкласти ці кошти в наш вже існуючий парк на набережній. Там і ламати нічого не потрібно і фонтани можливо збудувати, а ринок зробити казковим, щоб вабив око туриста. Я розумію, що у деяких «писак» відпочинок асоціюється з чимось свинячим: «нажертись горілки до хрюкання», але ж нормального туриста цікавлять не фонтанчики, а сувенірні крамнички та затишні кав`ярні.

        Що ж до приватницьких інтересів, то, незважаючи на «депутатський» стаж «писаки»  у 10 років, я жодного разу не бачив хоч кроку його як борця за інтереси громади. Про що тут говорити, а головне з ким. .Суцільне ханжество і обман.

      Прочитав я цю писанину і спала мені чомусь на думку казочка про «Аленькій цвєточок», де для того щоб чудище прийняло свою справжню форму красеня необхідно було,  щоб дівчина його поцілувала. А може тут навпаки - необхідно декому в людському образі плюнути в пику, щоб він прийняв свій справжній образ чудища.

Igor Suhobrus

14 січня 2011, 16:16

Теги статті:
влада   Калніболоцький   міська рада   Сухобрус   вокзал    
Голосів:
1
01

Всього коментарів: 15

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"