kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > MiG 

КАНІВСЬКІ ЛІСІВНИКИ РОЗПОВІЛИ ПРО ДЕТАЛІ СКАНДАЛЬНОГО ПРИДБАННЯ І НАГОЛОСИЛИ НА СВОЇХ РЕЗУЛЬТАТАХ

Протягом останнього часу, на інтернет порталі«Каnоs» з'являлись публікації, що стосувались питання придбання техніки Державним підприємством «Канівське лісове господарство», серед якої і скандальна купівля позашляховика.

Реагуючи на це, до нашої редакції надійшов лист від імені фахівця з державних закупівель ДП «Канівське лісове господарство», в якому зазначалось про те, що нашими журналістами здійснюється однобоке висвітлення діяльності підприємства та висловлювалось прохання розмістити більш розгорнуті пояснення

Нижче, пропонуємо до Вашої уваги повний текст відповідного листа із вичерпною інформацією, наданою канівськими лісівниками за підписом директор ДП «Канівське лісове господарство» - Едуарда Симоненка.

Щодо придбання Дерлісгоспом автомобіля «Субару Форестер». Для тих, хто шукає сенсацію на рівному місці, зауважимо: авто лісгоп придбав згідно з дозволом вищестоящої організації і, що найголовніше – за власні кошти, а не за бюджетні. Не менш важливо – вищезгадане придбання має цільове призначення: авто буде використовуватися для захисту та охорони лісу. І ще одне зауваження з цього приводу. Авто придбали за ціною нижчою, аніж виставлялася ціна на «Прозорро» – вигідні умови запропонував офіційний дилер цієї марки авто в Україні.

Не зайвим буде повідомити, що підприємство лише за останній рік здійснило кілька серйозних покупок. Зокрема, за власні кошти підприємство придбало два трактори «Бєларусь», 2 лісовози з маніпуляторами, автомобіль «Нива-Шевроле», бензо-інструмент і різне обладнання для догляду за лісовими культурами та для ведення системи електронного обліку деревини, формений одяг для працівників лісу тощо. Не менш важливий факт – вищезгадані придбання техніки й обладнання було здійснено вперше за останні 8 років діяльності підприємства. До того ж, підприємство до кінця року планує придбати ще одного лісовоза. Прикметним щодо всіх цих покупок є один факт – всі придбання є цільовими, здійснюються лише з дозволу вищестоящої організації та виключно – за власно-зароблені кошти.

Не стоїть підприємство осторонь сучасних проблем суспільства. Зокрема, минулого року родинам учасників АТО Канівського району було завезено дрова. Цього року ми продовжуємо підтримувати наших захисників, надаючи їх родинам паливні дрова за пільговою ціною, а також надаючи іншу допомогу безпосередньо воїнам, які перебувають на вогневих рубежах.

Аби не виникало різних пересудів, хочемо наголосити на тому, що підприємство є державним, а, отже, діє виключно в межах законодавства, виконуючи функції, що покладені на нього саме державою. А це, в першу чергу, – захист, охорона та примноження лісових масивів. Саме тому щороку на угіддях Держлісгоспу за власні кошти підприємства проводяться посадки нових масивів площами, що більші від площ суцільних вирубок як мінімум на 10 гектарів. Активно проводяться догляди за лісовими культурами, що їх, до речі, підприємство здійснює теж за власний рахунок. Серйозно підходимо і до справи охорони лісу від лісових пожеж, звівши їх кількість та збитки від вогняної стихії до мінімуму.

До речі, за останні 2 роки підприємство не використало жодної копійки державних коштів. Натомість, будучи чи не єдиним діючим у Канівському районі державним підприємством, є одним із найбільших платників податків, а відтак – і наповнювачем бюджету. Так, лише за 9 місяців цього року Канівський лісгосп до бюджету сплатив 2 млн. 957 тис. грн., до Пенсійного фонду України перерахував 1 млн. 269 тис. грн. Не менш важливим є той факт, що кожен із майже сотні працівників підприємства регулярно та в повному обсязі отримує гідну заробітну плату, різні заохочення тощо. Також кожен із працівників є соціально захищеним, бо має згідно з законодавством весь соціальний пакет, який наразі гарантує законодавство України та адміністрація підприємства.

Посильний внесок наше підприємство робить для місцевої громади. Так, жителі нашого міста і району наразі мають можливість відпочивати на охайних та добротних рекреаційних майданчиках, що останнім часом стали справжньою окрасою наших населених пунктів. До речі, опоряджувальні роботи у цих чудових куточках для відпочинку підприємство теж виконало власним коштом.

Хочеться заспокоїти всіх, хто переймається життєдіяльністю Канівського держлісгоспу: так як підприємство відноситься до розряду державних, то, відповідно, і перевіряючих інстанцій щодо його діяльності має досить. Лише за минулий рік діяльність підприємства перевірялася 10 разів, цього року - 7 разів. Серйозних порушень перевіряючі не виявляли. Тож висновок напрошується один: у своїй роботі ми перш за все дотримуємося закону. І ще. Підприємство з 58-річною історією гідно продовжує справу, розпочату першими працівниками лісової галузі на Канівщині. І надалі буде працювати тільки так – чесно, прозоро та законно.

MiG

19 листопада 2016, 00:56

Теги статті:
Новини  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 3

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"