kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Влада 

Канівський міський голова Віктор Ніколенко: «Жертв не буде - ми не на фронті. Але з тими, хто не хоче працювати, однозначно попрощаємося»

- Минуло декілька днів з того часу, як ви приступили до виконання своїх обов'язків. Народ чекає від вас рішучих і навіть різких дій.
- Різких дій і жертв не буде - ми не на фронті. А ось рішучі кроки ми будемо робити. Зокрема, з тими, хто не хоче працювати, будемо прощатися. Канів утомився варитися у власному соку. Місту потрібний якісний прорив уперед. Місту потрібні люди, які цей прорив забезпечать. Просто сидіти в кабінетах чиновникам я не дозволю. Кожен буде працювати на Канів. Кожен. Часу на розкачування абсолютно немає. Саме тому ми першими в області серед міських рад нового скликання провели установчу сесію, сформували склад виконавчого комітету. До речі, у виконком увійшли представники всіх як вікових, так і соціальних груп населення Канева: промисловці, молодь, ветерани, які, до речі, є ще й уповноваженими від конкретних мікрорайонів міста.

- Наскільки оновився склад виконкому?
- Залишилася тільки одна людина від попереднього складу - Михайло Кулєшов, мій перший заступник; решта - всі нові. Цими днями я зустрівся і поговорив із головами вуличних комітетів. Адже вони є носіями найважливішої інформації з місць. Саме вони найдосконаліше знають проблеми своїх районів, вулиць, провулків, кутків та околиць. Хочу протягом найближчих 10 днів ще раз зустрітися з ними, але не з усіма разом, а щодня по 2-3 особи - щоб вникнути в усі питання, скласти план дій і розпочати його реалізацію.

- Які нагальні проблеми порушувалися на зустрічі з головами вуличних комітетів?
- Вони не лише порушувалися, ми вже взялися за їх вирішення. Так, до весни заплановано здійснити по місту вирубку старих дерев, із яких відламуються гілки, падають на дахи людських осель, тротуари, проїжджу частину доріг, пошкоджують лінії електропередач. У ризикованих місцях насипатимемо вали, аби убезпечити наприкінці зими будівлі від підтоплень. Є в Каневі кі-лька "знаменитих" калюж, які з'являються щойно випаде невеликий дощ. Для прикладу, одна з них знаходиться на перетині вулиць Рильського та Леніна (навпроти підприємства "ВШК+"). Традиційне засипання щебенем чи гравієм тут не допоможе. Тож будемо робити повноцінний водовідвід, а лише тоді піднімати рівень дорожнього покриття. Працюючи наразі по цих, здавалося б, локальних питаннях, ми «вбиваємо» двох зайців: по-перше апробовуємо тактику так званих "точкових ударів", коли всіма силами приступаємо й вирішуємо за лічені дні дрібну проблему, а потім застосовуємо цю методику вже у більш складніших ситуаціях; по-друге, таки вирішуємо ці питання. То-му що вони хоч і локальні, але дошкуляють людям добряче.

- Зима вже стукає у ворота нашого міста. Чи готовий Канів?
- Ми запасли вдосталь піщано-соляної суміші, техніка стоїть завантажена, щойно перший сніг - робота розпочнеться. Прибирати вулиці будемо не після снігопаду, а з перших хвилин його початку. Люди повинні ходити по розчищених тротуарах, а транспорт рухатися по дорозі, вільній від снігу та льоду.

- Що буде з вибоїнами на канівських дорогах? Чи встигнете заасфальтувати?
- Ні, це нереально. Навіть якби й устигли, то асфальт, покладений у дощову погоду і при низькій температурі, повилітав би з тих вибоїн через три дні.

- Очевидно, доведеться іноді йти на непопулярні кроки…
- Звичайно, такі кроки будуть. Приміром, я очікую, що дехто з жителів вулиць Маяковського, Пушкіна та прилеглих мікрорайонів будуть невдоволені діями міської влади в зв'язку з тим, що влада попросить їх трохи потіснитися й перемістити паркани ближче до своїх осель (із боку проїжджої частини). Адже ми плануємо реалізувати одне із своїх передвиборчих зобов'язань і зв'язати автобусним сполученням указані вулиці так, щоб автобус виходив на вулицю Леніна в районі бази ВРП. Для нормального руху якраз і потрібно буде дещо розширити проїжджі частини деяких вулиць. Наступне "незручне питання": зміна керівництва міського ринку і трансформація цього, з дозволу сказати, закладу в цивілізований об'єкт європейського зразка. Гадаю, вже найближчим часом тут буде наведено порядок, ліквідовано антисанітарію, сміття, виконано численні протипожежні приписи. А там не за горами й рішення про будівництво справжнього критого ринку: зі зручними робочими місцями, просторими торговими рядами, холодильними камерами, затишними підсобками та побутівками, умивальниками, туалетами. Адже тут працюють сотні людей, які давно заслужили людського ставлення, а не такого, яке було досі.

- Ви оголосили про аудит економічного стану міста.
- Не тільки оголосили. Ми його проводимо. І вже є результати. Скорочено чисельність працівників міського фінуправління, фонду комунального майна та управління економіки. Деякі відділи незабаром будуть об'єднані в одну структуру. Нам не потрібні чиновники в теплих кабінетах, які просто сидять і отримують зарплату. Нам потрібні люди, які будуть вирішувати конкретні проблеми з життя Канева. Об'єктами аудиту незабаром стануть КП "Місто" та Управління водоканалізаційного господарства. Особлива увага буде приділена справам земельним. Маю таку підозру, що чимало землі в Каневі було роздано з порушеннями, ще більше її "гуляє", мають місце самозахоплення. З цим питанням треба розібратися з усією суворістю. Кожен метр землі повинен працювати на Канів, на його скарбницю, на благо канівчан.

- Довелося чути від деяких чиновників, мовляв, із приходом Ніколенка для багатьох із них відпустка закінчилася.
- Уточню: для декого закінчилася й робота. Точніше - її імітація. Ледарів, хабарників, підлабузників буду звільняти безжально. Ніяких відпусток, ніяких "проволочок". Трудимося. Попереду важка зима. Часу немає. Місто, його жителі чекають від представників влади роботи. Конкретної. Саме за таку роботу я й питатиму.

- До речі, як Ви проводите свої вихідні?
- Про що мова? За увесь вересень-жовтень-листопад тільки минулої неділі вдалося пів-дня побути з онуками. Ото й увесь відпочинок. Так що, як кажуть, сам труджуся і вас запрошую. Коли ми будемо разом - усе вдасться. Ось побачите.

Інтерв'ю вів
Євген Бруслиновський

Коли верстався номер

Як повідомили "Дніпровій Зірці" у прес-службі міської ради, результатом візиту минулого вівторка канівського міського голови до одного з підрозділів Управління водоканалізаційного господарства стали заяви на звільнення, що їх змушені були написати одночасно три спеціалісти — після жорсткої розмови з міським головою. "Такої розхлябаності й безвідповідальності на стратегічному об'єкті я ще не бачив!" — прокоментував ситуацію В.Ніколенко. Подробиці - у наступному номері "Дніпрової Зірки"

WayBe

24 листопада 2010, 12:20

Теги статті:
влада  мер  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 9

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"