kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > GINKA 

ВАСИЛЬ БАЗІВ: ДАНИНА: ПЛАТИ, АБО ВМИРАЙ!

Кожен український письменник має свого цехового батька - Нестора (не Махна), а Літописця. Перший з нас. Перший письменник тут, на Печерських пагорбах. Народився рівно і точно 900 літ переді мною. Написав нашу першу книгу - "Повість временних літ".

 

І про що писав мій духовний предтеча? Які такі мотиви? Від нього ми знаємо про трьох братів і сестру, які заснували місто, у якому поселив нас нині Бог. Про князів та про ворогів їхніх. Бої, звитяги, перемоги і поразки, нападали, захищались. Було всілякого.

Але от заново перечитуючи національну Біблію Нестора уже  на основі власного історичного досвіду опісля тисячу літ по ньому і в суголоссі того, що діється за моїм київським вікном, а не в отворі його чернечої келії, відкриваю для себе  головний мотив  - як його писань, так і життя нашого некрофільного, українського.

 

Головний мотив Нестора - дань! Данина! Тарифи - якщо сказати по теперішньому, коли навпроти мого дому з одного боку, - пам'ятник  Ярославу Мудрому, а з другого - у вікні видно на протилежному пагорбі кабінет Петра Порошенка.

 

Улюблений герой Нестора - князь Святослав. Хоробрий. Завойовник. Винятково привабливий лицар серед креаторів моєї нації.

От пішов він і зруйнував Хазарський каганат.

 

 А чому? А тому, що дістали князя і усю нашу праматір київську Русь ці тюрки, які чомусь говорили на близькосхідній мові. Чим дістали? Даниною!

 

Після смерті трьох братів-засновників і сестри їхньої Либідь вони прийшли сюди ж, де я нині пишу ці рядки, і сказали: будете платити нам данину (податок чи тарифи). І була ця дань ну просто непосильною.

 Плати або вмирай! З голоду. Геноцид. Хазарський.

Святослав не дав вмерти. Вмерли хазари від його меча. Зруйнував каганат київський князь вщент.

 

А відтак у Нестора той же мотив не перестає бути червоною, кривавою ниткою нашої історії, виведеної моїм колегою із Печерської Лаври.

 

Ще зі школи ми знаємо напам'ять - монголо-татарське іго. Мене змалку інтригували невідомі слова - що таке, оте іго?

 

А іго - це система данини, яку вузькоокі та низькорослі, злі, як чорти,   завойовники руками яничар із числа тих же хазар, які називалися бесерменами, збирали із кожного двору наших далеких пращурів. Було аж 14 видів цих непосильних "тягостей".

 

От звідки це злодійське слово - митниця. Мит - то була одиниця тодішніх тарифів орди. І було це тарифне іго непосильним. Бусурмани робили так, як до них, і як будуть робити після них, аж донині: плати, або вмирай. Геноцид. Монголо-татарський.

 

Здавалося б, нові часи - нові звичаї знищення України і українців. Кривавить наша національна пам'ять, бо рани на ній - ще не висохли, як не виплакуються очі очевидців. Голодомор в Україні у 30-х роках минулого століття. Найбільший в багатотисячній історії людства  до Нестора і після нього геноцид.

 

І як це робилося? Технологія народовбивства яка? А нічого нового - так само, як за Нестора. Данина!

 

Червона орда, яко гримуча генна суміш нащадків хазар і монголо-татар, встановила данину під назвою - продрозверстка. Основний тариф воєнного комунізму. Маєш засоби для існування, українцю? Віддай хану, башкиро-хазару Ульянову-Леніну чи кагану, кавказькому канібалу Кобі-Джугашвілі.

Усе віддай. До останньої зернини. Навіть бесермени Батия так не робили, бо вони не читали марксизму-ленінізму. Заморський Нестор Конквіст назове цю жалобну повість вселюдської історії  "жнивами скорбот". Нічого нового під українським печально-пекельним сонцем: плати, або вмирай! Геноцид московський.

 

 І повмирали поселенці найродючіших у світі чорноземів, сплативши данину сповна. Черчіль перепитував Сталіна - скільки? Коба підняв обидві руки із розпростертими пальцями. 10 мільйонів вмерлих з голоду. Не витримали сталінського тарифу.

 

Порошенко і Гройсман, «два брати-акробати» - мажори за походженням і за моральним низькопробним виплодом: виростали у достатку і ніколи не були голодними, купаючись у лихварській розкоші, ледь народившись, і донині, нафарширувавшись мільярдами трофейної соцвласності. Вони не знають, що таке переднівок. Вони не знають, що то таке бульба і квашена капуста цілу зиму. Вони не знають, що то значить заробити на життя, вони не знають, що таке життя.

 

А я знаю, бо народився у   бідній сім'ї селянки-матері  та інваліда-фронтовика. З перших літ на цьому дивному світі, ледь навчившись ходити, я виживав разом з ними. З п'яти років треба було гарувати у полі, щоб не вмерти з голоду.

 

 Коли директорський синок Порошенко, ставши, як Голохвастов,  ще й міністерським зятем, проводив буйну молодість, у нічому собі не відмовляючи, я вчився виживати на стипендію, хоча й підвищену, але то 46 рублів, та ще й у село привезти щось до хати треба було батькам на прожиття.

Тому, їдучи на могилу батьків у рідне село, я не можу не знати, як живуть тут люди. Я бачу на власні очі, вони мені розказують, плачучи. Мені стає моторошно - бідують так, як не було ні за Польщі, ні за німців, ні за перших і других совітів.

 

Тепер, за п'ятого президента Порошенка, живуть найгірше. На грані - між життям і смертю. Якби не землі кавалок коло хати, а хазари-компрадори Петро і Сєня і землю хочуть забрати, як данину, -реформувати, тобто вкрасти, - був би голод.

 

У людей нема грошей: феодалізм - люди нічого не продають і не купують. А тут їм  - тарифи і податок на псячу буду. Гей, альо, офшорний гараж: у мільйонів сімей нема банкнот,  щоб вам, вінницьким бесерменам, тарифів насипати у злодійську корзину.

 

Вони, бідолашні поневолені нащадки Святослава, не читають статистику ООН і може й не знають, що вони,  населення України,  існують на 1-2 долари в день. За злиднями перегнали Африку, що південніше Сахари. Глобальне дно людства. За статистикою вже давно мали би вмерти, а так мають ще тарифи платити.

 

Данина, яка з часів Нестора видозмінювала назву аж до нинішніх тарифів, не змінила свого вбивчого призначення - винищувати тубільний нарід.

 

Плати, або вмирай! Головний девіз походу у Європу. Вони, новітні хазари,  уже перетворили Україну у найбіднішу країну на континенті. Нащо європейцям ця нужда? Нащо їм впускати у свою ситу хату ці злидні?

 

У мене лише єдине запитання до теперішньої, геноцидно-тарифної зграї у владі - вони вбивають нас тому, що - мажори, і не знають життя, чи вони роблять це свідомо, і їм до лампочки, що після них не буде рости трава, як було до лампочки хазарам і монголо-татарам та їхнім спільним нащадкам у червоній московській орді?

 

Чільний організатор голодомору Лазар Каганович не дожив до незалежної України буквально місяць, але у  98-річному віці махав кулаком з вінка нам, демонстрантам, потоки яких вирували Києвом у революційному 1990-му. Вони, теперішні лазарі, розраховують на таку ж біблійну невмирущість?

 

Князь Святослав, коли його дістали хазари своїми тарифами геноцидної данини, зібрав отут от на цьому ж місці воїнів і сказав хазарам, як  Лицар Честі: "Іду на ви!"

 

Де ви,  Лицарі постреволюційної Гідності! Вам же ж сказано, як і тисячу літ тому - плати, або вмирай! І що, ви готові вмерти?  

Василь Базів

       

 

GINKA

21 липня 2016, 23:49

Теги статті:
  
Голосів:
4
13

Всього коментарів: 1

Сторінка коментарів: 1
Правий

22 липня 2016, 14:05

IP: 130.180.220.xxx
Рейтинг: 1

Нічого не змінилося з того часу.... Насіров.продовжує,справу.предків

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"