kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Офіційно > Влада 

Заступник міського голови Наталія Матінова взяла участь у Першому круглому столі «Партнерство з містами Німеччини»


В рамках проекту «Партнерство з містами України» Сервісна служба Міста в Єдиному Світі благодійного ТОВ Engagement Global 6–7 липня 2016 року в тісній співпраці з містом Київ організувала Перший круглий стіл за участю українських територіальних громад, що підтримують партнерські відносини з територіальними громадами Німеччини. На цьому заході були представлені різні можливості підтримки німецько-українського міжмуніципального співробітництва. Крім того, круглий стіл надав усім учасникам від українських територіальних громад можливість для обміну інформацією про поточні проекти та проблеми міжмуніципального співробітництва, а також для об'єднання у мережу. У заході взяли участь 52 представники 35 територіальних громад, пов'язаних з Німеччиною партнерськими відносинами.

Ульріх Кальтенбах, заступник начальника відділу у Федеральному міністерстві економічного співробітництва та розвитку (BMZ), представив інформацію про діяльність міністерства для сприяння німецько-українському співробітництву. Він наголосив на важливості роботи не лише виконавчих організацій міністерства, але й діяльності громадянського суспільства, церков, політичних фондів та місцевих підприємств для муніципального та двостороннього німецько-українського співробітництва. Він також зазначив, що співпраця і взаємодія між різними акторами німецького співробітництва задля розвитку, як це відбувається, наприклад, в рамках проекту «Партнерство з містами України», є дуже бажаною. Співпраця між територіальними громадами України та Німеччини може відбуватися за тематичними напрямками Порядку денного сталого розвитку до 2030 року, такими як навколишнє середовище, енергетика, питання врядування та сталого розвитку міст.

Д-р Михайло Гамалій, керівник проекту «Партнерство з містами України», представив можливості підтримки, що надається в рамках цього проекту. Зокрема, українські міста, які підтримують партнерські відносини з Німеччиною, тепер можуть звернутися до трьох координаторів, діяльність яких фінансується Фондом Конрада Аденауера, і які надають інформацію про проект, проводять консультації, а також координують проведення двосторонніх зустрічей та візитів делегацій. Окрім можливостей об'єднання в мережу у рамках круглих столів і конференцій, надалі в рамках проекту та двостороннього партнерства за необхідності організовуватимуться зустрічі з нагальних регіональних або тематичних питань, а також надаватиметься фінансова підтримка.

Тарас Голота, начальник Управління міжнародних зв'язків Київської міської державної адміністрації, представив багатобічне партнерське співробітництво міст Києва та Мюнхена, наприклад, проект «Діяльність у напрямку боротьби з ВІЛ/СНІДом у Києві – підвищення кваліфікації фахівців у галузі медицини та соціальної роботи», що фінансується SKEW. Крім того, в квітні 1993 року з ініціативи Союзу Робітничих Самаритян Німеччини була заснована Спілка Самаритян України – Київське Об'єднання, яке провадить активну діяльність у сфері охорони здоров'я і соціального захисту населення. Крім Мюнхена Київ веде активну партнерську співпрацю з містом Лейпциг, цей проект, започаткований у 1961 році, є найдавнішим німецько-українським муніципальним партнерським проектом. Петро Вихопень, мер невеликого західноукраїнського міста Жовква, представив ноу-хау партнерства своєї територіальної громади з саксонським містом Деліч в сфері енергоефективності, започаткованого у 2013 році. Він підкреслив, наскільки важливо для успішної співпраці знаходити точки дотику між містами-партнерами і працювати на спільно визначені цілі. Презентація програми «Інтегровані фахівці для муніципалітетів по всьому світу», яку реалізує GIZ у співпраці з SKEW, викликала великий інтерес серед учасників.

Д-р Костянтин Котсас, відповідальний керівник проекту, повідомив, що в даний час здійснюється підбір інтегрованих фахівців для двох німецько-українських партнерств, а інші муніципальні партнерства вже підтвердили свою зацікавленість у підтримці їхньої співпраці з допомогою інтегрованого фахівця, який працюватиме у відповідній українській громаді.

Круглий стіл завершився презентацією Ірини Брижань, керівника проекту GIZ з комплексного міського розвитку в Полтаві, яка представила учасникам конкретні кроки планування проекту в рамках муніципального партнерства та наголосила на важливості ретельної спільної підготовки, планування, моніторингу та оцінки спільних проектів для сталого та успішного співробітництва.

Учасники прийшли до висновку, що обмін на робочому рівні на регулярній основі має відбуватися і в майбутньому. Наприкінці команду SKEW з успішним заходом привітав також мер Києва д-р Віталій Кличко. Він наголосив на важливості німецько-українського співробітництва для створення нових структур в українських територіальних громадах.


 Фото: Радіють успішному заходу: (зліва направо) д-р Костянтин Котсас, GIZ, Ульріх Кальтенбах, BMZ, мер Києва д-р Віталій Кличко і від команди SKEW д-р Михайло Гамалій, Тамара Колісниченко та Анна Лланке 

Фото: Ярослав Костюк та Copyright: Engagement Global

kanivrada5

21 липня 2016, 12:37

Теги статті:
партнерство  
Голосів:
1
10

Всього коментарів: 4

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"