kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Політика, канів 

Канівська виборча комісія відверто зриває вибори мера

Сьогодні дуже спекотно у Канівській міській виборчій комісії — кандидатів не хочуть реєструвати навіть після позитивних рішень суду. Кому ж дістанеться крісло мера стратегічно важливого для Черкащини Канева? Питання цікаве, адже тут не дуже люблять регіоналів. І не тільки за те, що провладна партія прагне захопити собі всі ключові посади. Є ще музей Тараса Шевченка, чию модерновість сприйняли далеко не всі канівчани, є озвучена Президентом і взята на озброєння обласною владою ідея про будівництво вертолітного майданчика, яку в Каневі обговорюють зі скепсисом. Уже не кажучи про заяви віце-прем’єра Колесникова про фунікулер на Тарасову гору...

Голова міської виборчої комісії “на морозі”

На канівському форумі обговорюють реєстрацію кандидатів. Користувач Voland пише:

“За останніми новинами канівський виборчком не хоче реєструвати нашого Васю. Тиск з боку Партії регіонів просто страшенний, там зібрався майже весь канівський юридичний бомонд. Невже таке і до Канева докотилося?”. Справді, ситуація видається дивною. Як ми вже повідомляли, Канівська міська комісія відмовилася реєструвати чинного мера Канева Василя Коломійця. У суботу відбувся суд, який виніс рішення на користь Коломійця. Учора, 13 жовтня, своє рішення у цій справі виніс також Апеляційний суд. Тож логічним було б зареєструвати кандидата, та й працювати собі далі. Але ж ні...

У донедавна спокійному Каневі вирують гучні політичні пристрасті

У донедавна спокійному Каневі вирують гучні політичні пристрасті

Голова Канівської міської виборчої комісії, регіоналка Наталя Кожушко відмовляється спілкуватися із журналістами. “Прочерк” телефонував їй тричі, щоб дізнатися про особливості реєстрації кандидатів на посаду міського голови Канева, але кожного разу пані Кожушко недбало кидала кілька слів і клала слухавку без будь-яких пояснень. Як ми вже повідомляли, після того, як суд виніс рішення на користь чинного мера Василя Коломійця, голова Канівської міської виборчої комісії відмовилася пояснювати, чому комісія не хотіла його реєструвати.

- Я не можу вам надавати цю інформацію по телефону. Якщо ви знаєте про Коломійця, значить повинні знати і про проблему, - сказала Кожушко, і кинула слухавку вдруге. Вперше вона зробила це, коли була в суді, і тривав розгляд справи Коломійця. Ми запитали, коли можна перетелефонувати, а голова комісії прокричала: “Я в суді, ви що не розумієте!”, і поклала слухавку.

Важелів впливу на голову Канівського виборчкому у голови обласної виборчої комісії Ольги Козько немає

Важелів впливу на голову Канівського виборчкому у голови обласної виборчої комісії Ольги Козько немає

Сьогодні, 14 жовтня, пані Кожушко втретє відмовила “Прочерку” в наданні інформації, вкотре кинувши слухавку. Вона перестала відповідати на дзвінки, збиваючи виклики. Ми звернулися за поясненнями до розгубленої голови Черкаської обласної виборчої комісії Ольги Козько:

- Так, ситуація по Канівській виборчій комісії мені відома. Я вже не знаю, що вам коментувати... Я вважаю, що рішення суду треба виконувати. Ми законослухняні громадяни, і тому рішення судів треба виконувати, якими б вони не були. Я спілкувалася із Наталею Кожушко, але мене звинувачують у тому, що я чиню на неї тиск. Мені дуже важко коментувати. Я стараюся працювати у правовому полі, у мене перед очима Закон про вибори, і згідно нього я працюю, а за всіх відповідати я не можу. У нас є ще пара таких голів комісій. Але що я можу зробити? - відповіла Ольга Козько.

Мер Канева порівняв себе із жабою, яка ніколи не здається

Дивні речі про роботу Канівської міської виборчої комісії розповів також і її член, представник ВО “Свобода” Олександр Гнучий. Він зірвав собі голос, захищаючи чинного мера під час засідань комісії, захворів і нині перебуває на лікарняному.

- Я висловив свій протест у зв'язку з тим, що комісія крутить навколо Василя Коломійця, я сказав, що на знак протесту залишаю роботу в комісії, але офіційної заяви не писав, просто пішов на лікарняний. Тому я не був на жодному зібранні в ці дні. Але в мене складається враження, що було замовлення, щоб двох кандидатів не зареєструвати — Василя Коломійця та Ігора Сухобруса. Це було замовлення. Я так думаю. Бо коли ставили на голосування, то один я голосував, а всі інші дружно голосували проти реєстрації цих кандидатів. Тяжко це довести, у  мене немає ніяких фактів. Але комісія повинна Коломійця зареєструвати, бо в судовому рішення чітко і ясно про це сказано. Проте вони шукають, вишукують. Одним словом, мені це все настільки неприємно, гидко і противно, все робиться для того, щоб не зареєструвати кандидата, - розповів “Прочерку” “свободівець”.

За його словами, атмосферу, яка панує в виборчій комісії, складно назвати робочою.

- Там постійні окрики, немає нормальної роботи, ця Кожушко зривається, вона весь час на підвищених тонах говорить із усіма членами комісії — у тому числі й зі своїм заступником Забродським. Вона просто неврівноважена жінка, її не треба було допускати й близько до такої роботи — по-перше, досвіду ніякого не має, а по-друге, вона просто з людьми не вміє працювати, тому що не окриком треба брати. Я на першому засідання її застерігав: давайте будемо працювати так, щоб не влізти в судову тяганину. Але влізли в судову тяганину — вони судяться із Коломійцем, судяться із Сухобрусом, і я бачу, що роботою не хочуть займатися, займаються судовою тяганиною, будуть по судах їздити, а потім 31 жовтня зірвуть вибори, - сказав пан Гнучий.

Мер:

Мер: "Такого беззаконня я ще не бачив за всі ті десять років, що працюю міським головою"

Сам чинний мер Василь Коломієць налаштований рішуче боротися за свої права. Нам вдалося поговорити з ним саме тоді, коли міський голова Канева повернувся із Києва.

- Це елементарне беззаконня! Міська виборча комісія відмовляється розглядати постанови двох судів, діє з надуманих мотивів, і не керується ні Конституцією України, ні судовими рішеннями. Я зараз їду в Генеральну прокуратуру. Було одне рішення окружного суду, потім — апеляційний суд відбувся учора, який підтвердив всі рішення суду окружного, крім одного — там було написано “зобов'язати комісію розглянути документи та зареєструвати”. Апеляційний суд прибрав слово “зареєструвати”, а  все інше — лишилося. Але комісія не розглядає мої документи, віддають їх назад. Я відвіз скарги в прокуратуру, в СБУ і в ЦВК, бо такого беззаконня я ще не бачив за всі ті десять років, що працюю міським головою, - повідомив “Прочерку” Василь Коломієць.

За його словами, Канівська міська виборча комісія учора ввечері прийняла рішення про те, що він не буде брати участі у виборах:

"Ніколи не здавайся!". Чинного мера у боротьбі за справедливість надихає цей образ

- Але це рішення абсолютно незаконне, і не піддається ніякій критиці. Це рішення мене не влаштовує взагалі. Я його опротестовую. Адже вони не розглядали жодного рішення суду, жодної постанови суду ні окружного, ні апеляційного. Словом, я в стадії боротьби. Пам'ятаєте таку картинку, коли стоїть лелека і ковтає жабу, а жаба йому схопилася за горло. Ось так і я не збираюся здаватися.

- У комісії стверджують, що пропонували вам забрати документи і оформити їх згідно закону...

- Ніхто мені не пропонував забирати документи від імені комісії. Двоє пропонували, а всі інші кричали: “Уже пізно, Василь Васильович!”. Якби було відповідне рішення комісії, а тут я думаю — чого я повинен забирати, якщо документи законно подані?! Це підтвердив обласний окружний адміністративний суд. Що вони — не вміють у комісії працювати? То хай не працюють, то їхні проблеми. Це було о 23 годині 40 хвилин, і вони мені давали 20 хвилин, щоб усе переписати, - обурився Коломієць.

Нагадаємо, головна претензія комісії до чинного мера полягає в тому, що він, ніби то не особисто подав документи.

Кандидат оголосив голодування і зачинився у виборчій комісії

Власне, серед найбільш рейтингових кандидатів на посаду мера можна назвати Віктора Ніколенка, Василя Коломійця, Володимира Коржова та Ігоря Сухобруса.

Ніколенко - висуванець Партії регіонів

Ніколенко - висуванець Партії регіонів

Віктор Ніколенко - колишній директор ВАТ «Канівський маслосирзавод». У нього репутація прекрасного господарника, адже за його керівництва виборсалося із кризи найбільше підприємство міста (більше ніж 60% валового регіонального продукту). Проте, цьому кандидату можуть перешкоджати дві речі. По-перше, він висуванець Партії регіонів, а це відсікає від нього велику частину електорату, тому що ця партія (надто, її Канівська міська організація) доволі непопулярна в місті. По-друге, він відкрито виступив за будівництво у Каневі зернового терміналу «Нібулон», що також може спрацювати електорально проти нього. Як виявилося, дуже важливою складовою успішності того чи іншого кандидата є його ставлення до будівництва зернового терміналу товариством «Нібулон». Відомо, що в Каневі неодноразово відбувалися громадські слухання з цього питання. Врешті, все закінчилося тим, що перший заступник голови Черкаської облдержадміністрації Сергій Рябцев надіслав листа активістові «протинібулонного» руху, депутатові міської ради (нині – претендентові на крісло мера) Володимиру Коржову, запевняючи, що термінал не будуватимуть.

Реальну конкуренцію іншим кандидатам може скласти чинний міський голова Василь Коломієць, що керує містом вже понад 10 років. Якщо його, звісно, зареєструють. Його шанси на перемогу залишаються високими, адже проблеми з реєстрацією можуть тільки підвищити популярність кандидата.

Почесна місія мера Канева - зустрічі високих гостей, які відвідують місто і Тарасову гору. Василь Коломієць неодноразово приймав Президентів, губернаторів та міністрів. На фото газети

Почесна місія мера Канева - зустрічі високих гостей, які відвідують місто і Тарасову гору. Василь Коломієць неодноразово приймав Президентів, губернаторів та міністрів. На фото газети "Дніпрова зірка" - з губернатором Сергієм Тулубом

Ще один претендент на крісло мера - місцевий підприємець, депутат міської ради і голова Спілки підприємців міста Володимир Коржов. Він висуванець Партії Зелених України, хоча на попередніх виборах був обраний за списком Громадянського блоку «Пора-ПРП». Його рейтинг істотно піднявся саме завдяки боротьбі проти будівництва «Нібулону».

Втретє балотується на посаду міського голови Ігор Сухобрус, про якого згадував Олександр Гнучий. Його комісія теж відмовлялася реєструвати.

- Зареєстрували тільки після того, як він прийшов, закрився у комісії, оголосив голодування і сказав, що не вийде, поки його питання не буде вирішене. З ним мав досить довгу розмову прокурор, довго його вмовляв, врешті-решт його зареєстрували, але він судиться, бо його партію “Союз” не зареєстрували, - розповів член Канівської міської виборчої комісії Олександр Гнучий.

«Рейтинг народної довіри»

Не може не тішити позиція канівської газети «Дніпрова Зірка». Починаючи із кінця серпня, видання час від часу веде постійну рубрику, в якій дає можливість висловитися всім претендентам на мерське крісло.

Канівська газета стала майданчиком відповідей претендентів на мерське крісло на гострі теми, які хвилюють мешканців міста

Канівська газета стала майданчиком відповідей претендентів на мерське крісло на гострі теми, які хвилюють мешканців міста

Журналісти здійснили телефонне опитування читачів, за допомогою якого було обрано десять найбільш впливових і авторитетних людей Канева, котрі, на їх думку, можуть стати реальними претендентами на посаду міського голови під час місцевих виборів 31 жовтня. Такий собі «рейтинг народної довіри». Потім на сторінках газети з'явилися відповіді названих претендентів на два запитання: «Якби вибори Канівського міського голови відбувалися наступної неділі й у вас була виняткова нагода звернутися до простих людей, з якими словами ви б до них вийшли, що б їм сказали?» та «Які основні три проблеми ви бачите в Каневі, як у разі перемоги на виборах збираєтеся їх вирішити та протягом якого терміну?». І якщо в черкаських газетах просто з'являються рекламні статті про того чи іншого кандидата на посаду мера Черкас, то канівчани вже знають усіх можливих претендентів на цю посаду, і мали змогу, особливо не напружуючись, зрозуміти «хто чим дише». Більше того, журналісти вирішили максимально спростити собі життя і не підписуватися під замовними статтями. Тому нерідко люб'язно надають слово шановним кандидатам, які охоче стають авторами газети і пишуть так звані колонки від свого імені, ведучи полеміку з виборцями.

Джерело: "Прочерк"

WayBe

15 жовтня 2010, 08:08

Теги статті:
політика  вибори  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 1

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"