kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > Lubi_druzi 

Безвідповідальність нардепа Голуба перед виборцями- мешканцями Канева

Найнекориснішими і найбезвідповідальнішими депутатами від Черкащини у парламенті є Владислав Голуб (округ 197, Блок Петра Порошенка) та Володимир Зубик (округ 195, депутатська група «Економічний розвиток»). Про це повідомляє сайт “Дзвін”.

Вже понад два місяці працює новий парламент, у який Черкащина делегувала аж 13 народних депутатів, обраних за сімома мажоритарними округами області та за списками партій. Верховна Рада за цей час діяла надзвичайно інтенсивно і плідно, тож проявити свій потенціал змогли усі народні обранці. Проаналізувавши роботу черкащан у найвищому представницькому органі країни, ми виявили, що Голуб і Зубик найменше переймаються своїми депутатськими обов’язками: не ходять на сесії, не подають законопроектів, не голосують за суспільно важливі закони, не ведуть прийому громадян, не цікавляться проблемами свого округу і не подають депутатських запитів щодо них. Тому чим вони займаються у парламенті та для чого туди обирались, залишається загадкою.

Утім, коли Володимир Зубик ніколи особливо і не хизувався своїми законотворчими досягненнями, то Владислав Голуб побудував виборчу кампанію на критиці свого попередника, обраного по 197-му окрузі у 2012 та 2013 роках, – Леоніда Даценка. Хоч Даценко умудрився під час революційно-нестабільної роботи Верховної Ради у період Майдану та початку війни з Росією за вісім місяців подати 6 законопроектів, стати співавтором іще десятка, підготувати більше 30 депутатських запитів, більше 100 звернень і практично не пропускати засідань. Проте якщо згадати, яким брудним способом проривався до парламенту пан Голуб (реєстрація двійників, тонни чорнухи, банальне оббріхування конкурента), то розраховувати на його порядність у подальшій роботі було б наївним…

Найвищий рівень відповідальності за країну і своїх виборців серед депутатів-черкащан продемонстрували Микола Томенко (списочник Блоку Петра Порошенка) та Сергій Рудик (округ 198, позафракційний, член ВО «Свобода»).Решта наших земляків підходять до роботи в парламенті без «фанатизму», але, зрештою, більшість із них обрані вперше, тому, можливо, просто набирають обертів.

Троє черкаських нардепів Владислав Голуб, Володимир Зубик та Віталій Чепинога за два з лишком місяці у парламенті вже встигли засвітитись у рейтингу прогульників.

За даними письмової реєстрації на сьогодні лідером відсутності на засіданнях став Володимир Зубик. Депутат пропустив 11 із 16 засідань Верховної Ради.

На другому місці за невідвідуванням роботи знаходяться Владислав Голуб та Віталій Чепинога (списочник Блоку Петра Порошенка), які пропустили по 7 із 16-ти засідань.

Цікаво, що Володимир Зубик і в попередньому скликанні парламенту не особливо ходив на засідання сесії, в вочевидь вбачаючи своє депутатське покликання в чомусь іншому.

Найбільш дисциплінованим виявились Микола Томенко та Сергій Рудик, адже депутати не пропустили жодного із 16-ти засідань Верховної Ради.

Закон “Про Регламент Верховної Ради України” вимагає від народних депутатів проходити процедуру письмової реєстрації. Згідно з законом, саме на підставі даних про письмову реєстрацію відбувається нарахування депутатської зарплатні, тож прогульники отримають лише половину зарплати. Утім, напевне, вони і так мають, за що жити.

Законотворчо-неспроможні: Голуб та Зубик не пишуть закони

Розробка нових та вдосконалення вже існуючих законопроектів – ключове завдання, яке ставить розвинуте демократичне суспільство перед парламентарями. Саме тому одним із найважливіших показників працездатності кожного депутата вважається його законотворча спроможність.

Проаналізувавши законотворчу активність черкаських депутатів, можна виділити Антона Яценка (округ 200, депутатська група «Економічний розвиток»), депутат зареєстрував 24 проекти законів, на другому місці Олександр Долженков (списочник “Опозиційного блоку”) та Сергій Рудик з 21 законопроектом кожен.

Серед депутатів, які поки що не можуть похвалитися плідною законотворчою роботою та знаходяться на найнижчому щаблі рейтингу – Володимир Зубик та Юлій Мамчур (списочник Блоку Петра Порошенка), які не подали жодного законопроекту, постанови Верховної Ради чи поправки до законів, а також лише з однією постановою Владислав Голуб.

Олег Петренко (округ 194, Блок Петра Порошенка) зареєстрував один законопроект і одну поправку до закону, Геннадій Бобов (округ 196, депутатська група «Економічний розвиток») подав чотири законопроекти, Валентин Ничипоренко (округ 199, депутатська група «Економічний розвиток») зареєстрував 11 законопроектів і одну поправку, Микола Томенко зареєстрував 10 законопроектів і 8 постанов, Віталій Чепинога подав 3 законопроекти, Ірина Геращенко (списочниця, Блок Петра Порошенка) зареєструвала 12 законопроектів і 8 постанов, Максим Поляков (списочник, «Народний фронт) подав 6 законопроектів.

Голуб, Яценко та Бобов не бажають скасування недоторканності.

Однією із вимог людей перед новим скликанням парламентарів залишається зняття депутатської недоторканості. Більшість депутатів, які у минулому році спромоглися потрапити у Верховну Раду, зазначали, що недоторканість не була для них основним мотивом балотування до Ради.

В останній день новорічного пленарного тижня парламентарі нарешті змогли проголосувати за включення президентського законопроекту №1776 “Про внесення змін до Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України та суддів) у порядок денний. Хоча цікаво, чому самі депутати не зуміли знайти в собі сили та самостійно виявити бажання без президентської ініціативи «зверху».

Але і за таких умов не всі депутати віддали свій голос за вирішення наболілого для українського народу питання. Так, у Володимира Зубика, хоча він і був присутнім на засіданні, не піднявся палець натиснути кнопку за даний законопроект, а такі черкаські депутати, як Владислав Голуб, Геннадій Бобов Антон Яценко та Олександр Долженков були відсутніми при голосуванні за закон.

Голуб, Зубик, Яценко та Петренко не подали жодного запиту

Депутатський запит – це засіб, за допомогою якого депутати привертають увагу представницького органу до певної проблеми. За допомогою аналізу депутатських запитів можна дослідити, як цим важелем впливу користувалися депутати Верховної Ради восьмого скликання та для вирішення яких проблем. За три місяці роботи Вищого законодавчого органу країни всього три черкаських парламентаря скористалося цією можливістю.

Так, Сергій Рудик направив депутатський запит щодо необхідності вжиття невідкладних заходів для забезпечення електроенергією населених пунктів Черкаської області. Валентин Ничипоренко – депутатський запит про отримання дозволу на користування надрами і Микола Томенко – депутатський запит про перевірку законності тендерних закупівель та аукціонів, зокрема, проведених Державною службою геології та надр України.

Решта депутатів від Черкащини – Владислав Голуб, Володимир Зубик, Олег Петренко, Антон Яценко, Геннадій Бобов, Віталій Чепинога, Юлій Мамчур,Олександр Долженков, Максим Поляков та Ірина Геращенко – не побачили на Черкащині проблем, достойних їхньої високої уваги.

Голуб, Зубик та Петренко «проспали» прийняття бюджету

Неоднозначним у новому скликанні парламенту виявилось голосування за бюджет, який був прийнятий близько 4-ї години ранку 29 грудня минулого року. Документ дописувався на ходу, і народні депутати не мали можливості ознайомитися з повним його змістом під час голосування. Та незважаючи на це і за наполяганням Президента, який своїм приїздом зумів «вгамувати» парламентарів свого Блоку, бюджет все-таки прийняли.

І хоча поспіхом ухвалений документ не відповідав вимогам суспільства, серед черкаських народних обранців натиснули кнопки «за», звичайно, списочники від Блоку Петра Порошенка: Ірина Геращенко, Юлій Мамчур, Микола Томенко, а також представник «Народного фронту» Максим Поляков. «Проти» ж проголосували Сергій Рудик та Олександр Долженков.

Багато черкаських нардепів не змогли витримати довгого робочого дня та просто не були присутні при голосуванні. Серед відсутніх значаться: Олег Петренко, Володимир Зубик, Геннадій Бобов, Владислав Голуб, Валентин Ничипоренко, Антон Яценко та Віталій Чепинога.

Голуб, Зубик та Бобов не люблять жінок

Важливий законопроект, який чекали українські жінки “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (щодо удосконалення пенсійного забезпечення). Згідно із пояснювальною запискою, до 1 січня 2022 року право на достроковий вихід на пенсію за віком мають жінки, яким виповнилося 55 років, за наявності страхового стажу не менше 30 років і за умови звільнення з роботи. Крім того, закон також передбачає, що пенсіонер для нарахування пенсії за бажанням може надати довідку про заробітну плату, підтверджену первинними документами, за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 1 липня 2000 незалежно від перерв.

Небажання голосувати за даний законопроект виявили парламентарі із депутатської групи «Економічний розвиток» Володимир Зубик (округ 195), Геннадій Бобов (округ 196) та Віталій Чепинога (списочник Блоку Петра Порошенка). Олександр Долженков (спис очник “Опозиційного блоку”) і Владислав Голуб (округ 197, Блок Петра Порошенка) були відсутні на засіданні. «За» натиснули списочники від Блоку Петра Порошенка: Ірина Геращенко, Юлій Мамчур, Микола Томенко; представник «Народного фронту» Максим Поляков; нардепи депутатської групи «Економічний розвиток» Валентин Ничипоренко (округ 199) і Антон Яценко (округ 200), а також Олег Петренко (округ 194, Блок Петра Порошенка), який прийшов на засідання парламенту з температурою.

Голубу та Яценку байдуже до оновлення армії.

На останньому пленарному тижні Верховна Рада внесла зміни до законів щодо порядку проходження військової служби. Прийнятий закон збільшує строки військової служби і, крім того, підвищується вік, коли чоловіка можуть призвати до лав Збройних Сил. Цей закон також дозволяє тим, кого демобілізують, залишитися за бажанням у своїх частинах. Не голосуючи за цей закон, депутати тим самим зупинили б оновлення особового складу наших Збройних Сил.

Зазначимо, що багато з черкаських депутатів все ж таки не проголосували за даний законопроект. Так, Олег Петренко, Владислав Голуб, Антон Яценко та Віталій Чепинога були відсутніми, а Володимир Зубик, Геннадій Бобов, Сергій Рудик та Олександр Долженков не голосували. Натиснули кнопки «за» Ірина Геращенко, Юлій Мамчур, Микола Томенко, Максим Поляков та Валентин Ничипоренко.

Марина Сонячна, “Дзвін”

 

Джерело: http://antikor.com.ua/articles/26006-cherkasjki_nardepi_golub_i_zubik_ocholili_rejting_bezvidpovidaljnosti

Lubi_druzi

7 квітня 2016, 00:38

Теги статті:
Голуб   канівський нардеп  
Голосів:
3
21

Всього коментарів: 2

Сторінка коментарів: 1
vool1962
7 квітня 2016, 09:38

IP: 92.112.204.xxx
Рейтинг: 0
Черкаські нардепи Голуб і Зубик очолили «рейтинг безвідповідальності» Дата и время 28 января 2015 г., 17:01   ІНФОРМАЦІЯ З "БОРОДОЮ" ЩЕ Й З ВЕЛИКОЮ. Нічого особистого, але для чого??? Он і Томенко вже не депутат...
mr.yoda

7 квітня 2016, 11:02

IP: 130.180.220.xxx
Рейтинг: 0

просто ерунда

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"