kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > maks-kv 

Нові cтарі тарифи ЖКГ

         

         На днях повертаючись додому на вході в будинок побачив оголошення ЖКГ про підвищення тарифів. Вирішив проаналізувати за що ж я плачу.

         Всі послуги комунального підприємства прив»язані до метра квадратного, тобто в залежності від площі вашої квартири ми оплачуємо ту чи іншу суму. На фото приведені тарифи для п»ятиповерхівки без ліфта. Для зручності аналізу послуги пронумеровані. Що ж, підемо по пунктах.

  1. Пункт перший: прибирання прибудинкової території. Тут нічого сказати. Прибирання проводиться регулярно, якісно (я про свій будинок, може в інших по іншому). Прибиральниця в нас чудова. Але! Чому сума за прибирання залежить від площі квартири? Якщо в сусіда більша квартира то він більше натоптує біля будинку? Де логіка? Думаю, доцільніше було б нараховувати в залежності від кількісті проживаючих в квартирі.
  2. Прибирання підвалів. Скажіть, будь-ласка, а хто там мусорить? Наприклад, я точно не знаю де вхід в наш підвал. Зате деколи з балкону бачу як декілька мешканців будинку заходять в підвал, мабудь влаштували там свої комірки. Це по-перше. По-друге: знову ж таки плата залежить від площі квартири, а не від кількості мешканців. І по-третє: скажіть чесно, шановні працівники ЖКГ, ви щомісячно прибираєте в підвалах? Якщо раз на рік, то і добре. Це повинна бути не щомісячна, а річна плата.
  3. За третій пункт важко щось говорити, може на рівні підвалу ЖКГ щось і робить. Зате якщо щось потрібно зробити в квартирі теж роблять, але… за додаткову плату. Скромно пропущу цей пункт, зауважу тільки, що знову ж таки нарахування залежить від площі квартири. Теплопостачання може і залежить, але водопостачання точно ні.
  4. Дератизація…. Прийшлось заходити в інтернет щоб взнати значення цього слова. Може я один такий невіглас Плач. Дослівно це слово значить «знищення пацюків». Думаю, тут теж ЖКГ перестарався. Достатньо один-два рази провести цю процедуру, та і то при необхідності, а не по графіку. І після проведення додати нарахування в наші рахунки. І знову ж: чим більша ваша квартира тим більше у вашому підвалі пацюків (чи більші за розміром пацюки – важко визначити залежність).
  5. Димовентканали. Шановні «жеківці»! За весь час, що я живу в своєму будинку канали ні разу не обслугувались! Ой, не зовсім так. Одного разу я попросив прочистити вентиляційний канал, який виходить з ванної. Приїхали спеціалісти, довго намагались пробити канал, вигребли звідти кучу голубиного помету. Врешті решт сказали, що десь вверху прохід закрила цеглина і вони нічим не можуть допомогти. От і все обслуговування. І до цього часу вентиляція в ванній ледве-ледве «шевелиться». Питання: для чого щомісячно нарахувати абонплату за те, чого немає. За подібні роботи потрібно нарахувати по факту виконання.
  6. Шостий пункт пропускаю. Сніг ніколи біля будинку не прибирався, за виключенням стежинки сумлінно пробитої прибиральницею.  Зате і ніколи за це не було нарахувань.
  7. Сьомий  пункт теж особливо аналізувати не буду. Я його не зовсім розумію. Що таке, наприклад, інженерні системи? Це не ті дві труби де мешканці перших поверхів білизну сушать? Скажемо так: залишимо його на совісті ЖКГ. В кінці кінців потрібно хоча б за щось нараховувати нам гроші. І знову повторюсь. Чому за метри квадратні, а не за кількість мешканців? Якщо в мене більша квартира, то кількість сходинок перед будинком теж більше?

8. Самий цікавий останній пункт і самий дорогий. Освітлення сходів і підвалів. За підвали читайте в пункті другому. А освітлення під»їздів знову ж таки залежить від площі квартири. Наприклад, пенсіонерка, яка живе сама в трикімнатній квартирі платить більше за освітлення під»їзду ніж чотири мешканці однокімнатної квартири. Без коментарів.

Давайте дуже приблизно порахуємо скільки коштує освітлення в під»їзді. П»ять ламп на кожному поверсі плюс дві біля дверей. Сім 60-тиватних ламп світять 12 годин щодня, 30 днів в місяць; 1,50 грн. за 1 кВт  Виходить 227 грн. Додаємо ціну за сім ламп – 70 грн. Витрати на освітлення будинку за місяць 300 грн. Це без зарплати електрика, майстра, директора, секретарші, зама і т.д. Накиньте відсотків 5-10 на зарплату. (Я не економіст, не знаю точно).

         В будинку біля 50-ти квартир загальною площею 2000 м2. Множимо на тариф, отримуємо 2850 грн. щомісячно! За освітлення! Різниця в 2450 грн.!!!  І це тільки в одному п»ятиповерховому будинку з одного під»їзду.

         А саме головне те, що освітлення то практично немає. Два-три рази в рік лампочки загоряються, і, через кілька днів безнадійно гаснуть. Деколи хтось із мешканців, кому набридло навпомацки добиратись до помешкання набивши чергову гулю самостійно замінить лампочку.

 

         Який висновок напрошується з вищесказаного? Потрібно докорінно змінити принципи нарахування абонплати за послуги ЖКГ. Зняти з більшості послуг прив»язку до квадратних метрів. За вивіз сміття ж нараховують в залежності від кількості мешканців. Хтось, можливо, скаже, що існують загальнодержавні закони, нормативи, інструкції. Давайте змінимо ці нормативи на рівні міста, щоб тарифи були логічними. А там, дивись сусідні міста передивляться в себе тарифи, змінять.

         Взагалі, я так бачу ідеальний варіант нарахувань: це щомісячна плата за вивіз сміття, прибирання території, освітлення (яке світить!!!), тощо. А за решту робіт так: потравили пацюків - склали акт: замінили трубу в підвалі – склали акт і додали наступного місяця нам в рахунки. Просто і справедливо.

         Але, на жаль, це щось на рівні фантастики доти поки комунальники і влада «брати по крові» (чи по кориту?)

maks-kv

23 березня 2016, 19:06

Теги статті:
ЖКГ   тарифи   обман    
Голосів:
8
08

Всього коментарів: 5

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"