kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > GINKA 

Анатолій Вітів: Поки Яценюк у кріслі прем'єра, склад Кабміну не має значення

У середовищі української влади назріває масштабна криза. Правляча коаліція у складі "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Самопомочі" та "Батьківщини" продемонструвала цілковиту неспроможність здійснити модернізацію країни. Сьогодні Україною керують олігархічні клани та нові "любі друзі". Відверто про стан справ у державі розмовляємо з головою Волинської "Свободи" Анатолієм Вітівим.

- Анатолію Миколайовичу, як Ви оцінюєте заяву про відставку міністра економіки Айвараса Абрамовічуса?

- Мене відверто дивує те, що міністр економіки зробив таку заяву саме напередодні звіту уряду. Де ж він був рік тому, коли свободівець Олег Осуховський очолив спеціальну комісію з розслідування корупції в уряді Яценюка? Чому мовчав півтора роки? Не бачив корупційних схем? А тут раптом на нього найшло раптове прозріння… Чи не є це спробою відмазати свою репутацію якраз перед звітом Кабміну? Бо за те, що економіка перебуває у стані коми, відповідальний також і міністр економіки. Звісно, що ця заява Абрамовічуса дає нові свідчення про корупцію в уряді Яценюка та найближчому оточення президента Порошенка. Вона підтверджує те, що "Свобода" була права, коли ще рік тому заявляла про необхідність негайного розслідування корупційних оборудок Яценюка та його команди. Корупційні схеми працюють, як і раніше. А влада продовжує наживатися за рахунок зубожіння народу.

- 16 лютого очікується звіт уряду в парламенті. А як Ви оцінюєте роботу Кабміну на чолі з Арсенієм Яценюком?

- Як і всі українці. Його робота є провальною. По всіх напрямках. Це найгірший уряд із усіх, які були в Україні. Уряд Яценюка поставив світовий рекорд за темпами зубожіння власних громадян серед усіх країн планети. Красиві слова про реформи виявилися цинічною брехнею. І за це треба відповідати.

- А ось глава НБУ Валерія Гонтарева у падінні курсу гривні звинуватила пенсіонерів і заявила, що прогнозувати курс - не її робота…

- У мене таке враження, що основним завданням глави НБУ є не стабільність гривні, а її обвал. І з цим завданням вона успішно справилася. Недаремно Гонтарева увійшла до десятки найгірших банкірів світу 2015 року. Судячи з її слів, вона взагалі ні за що не відповідає. Але на посаді залишається. Бо в олігархічної коаліції немає бажання відправляти її у відставку. Напевно, тому, що окремим ділкам-нуворишам вигідно наживатися на знеціненні гривні.

- Ви вважаєте уряд Яценюка має піти у відставку?

- Однозначно. Відставки Яценюка хочуть майже всі українці. Поки Яценюк перебуває у кріслі прем'єра, склад Кабміну не має значення. Модернізувати країну не може той, хто причетний до корупції, хто покриває олігархів, в кого не чисті руки. Якщо ж ця коаліція не спроможна сформувати уряд, який працюватиме в інтересах нації, а не грошових мішків, тоді мають бути призначені дострокові вибори до парламенту.

- Яка причина того, що влада не бореться з корупцією?

- Думаю, причина проста. Влада очолила корупцію. Сіла на корупційні потоки часів Януковича. І разом із олігархами грабує країну. Лише минулого року з держави було виведено в офшори близько 11 мільярдів доларів. Ще близько 9 мільярдів доларів країна втратила через контрабанду. Всі знають про корупцію, до якої причетні високопосадовці. В тому числі з оточення прем'єра та президента. Але нічого не роблять. Бо не може корумпована влада боротися сама з собою. Можна відкривати скільки завгодно антикорупційних бюро, але якщо відсутня політична воля, з них не буде жодної користі.

- Чи здатні іноземці в уряді врятувати Україну?

- Модернізувати державу і перетворити її на одну з провідних країн світу здатні лише ми самі. Не треба жити ілюзіями і думати, що хтось за нас зробить справу, яку маємо зробити ми самі. Ніхто не зацікавлений у тому, щоб Україна стала високорозвинутою державою світу. Будьмо відвертими: іноземці, які зараз працюють в уряді, не продемонстрували жодних досягнень. Думка про те, що нібито українці неспроможні побудувати власну державу, продукується корумпованою колоніальною правлячою елітою, яка перебуває при владі. Звісно, це не означає що ми маємо відкидати світовий досвід.

- Чи не вважаєте ви, що ця Верховна Рада вичерпала себе?

- Верховна Рада погрузла у чварах, інтригах, "кнопкодавстві" та зраді. Без націоналістів парламент остаточно потрапив під контроль олігархів, які сформували там кишенькові приватні фракції та групи. Коли народ дивується, чому життя в державі значно погіршилося, потрібно подивитися, в чиїх руках перебуває влада. Яким є світогляд і цінності людей, які зараз перебувають біля керма країни. Зростання суспільної підтримки дострокових як парламентських, так і президентських виборів засвідчує падіння довіри українців до спроможності нинішньої коаліції у складі "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Самопомочі" і "Батьківщини" працювати в інтересах країни.

- Але ж суспільство лякають втратою стабільності…

- Лякають ті, хто хоче, щоб все залишалось, як і було. Щоб олігархи і далі паразитували в державі та грабували її. Щоб корупція стабільно процвітала на вищому рівні і ніхто не боровся з нею. Щоб українці масово виїжджали за кордон у пошуках кращого життя. Їм не потрібно виборів, бо їх все влаштовує. Вони далі хочуть брехати про те, як щиро дбають про народ, одночасно обдираючи його. І ми маємо терпіти це 5 років!? Вибори - це можливість змінити нікчемну владу. Це засіб очищення країни від політиків-самодурів, популістів, брехунів і хабарників. Це спосіб врятувати Україну.

Спілкувався Петро Герасименко. Опубліковано в газеті "Волинь-нова" від 11 лютого 2016 рокуhttp://svoboda.org.ua/news/comments/00017617/

GINKA

13 лютого 2016, 19:22

Теги статті:
Яценюк   держава   політика  
Голосів:
3
03

Всього коментарів: 1

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"