kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > Олекса 

У Києві відбувся ХХІІ Звітно-виборний З’їзд Всеукраїнського об’єднання "Свобода"

 

6 вересня 2010 року у Києві відбувся ХХІІ Звітно-виборний З’їзд Всеукраїнського об’єднання "Свобода". 489 делегатів з 25 областей, міст Києва та Севастополя обрали керівні органи об’єднання та визначили стратегію на місцевих виборах 2010 року. ХХІІ З'їзд одностайно переобрав Олега Тягнибока головою ВО "Свобода".

Під час свого виступу лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" зазначив:

"Сьогодні як ніколи актуальною є фраза "Якщо не ми – то хто!". Історія дає нам шанс, і ми не маємо права його проґавити.

Під час брифінгу Олег Тягнибок нагадав журналістам про акції, які заплановано на 7 вересня 2010 року у Києві. А саме: про акцію перед Верховною Радою України проти грабіжницької політики уряду Азарова-Тігіпка та підвищення ціни на газ, а також про Марш за український футбол. "Оскільки "Свобода" є вуличною партією і мобілізація наших прихильників є досить високою, 7 вересня, зважаючи на тиск зі сторони органів правопорядку, на вулиці столиці вийде близько п’яти тисяч свободівців. Ми готові до провокацій зі сторони правоохоронців, як це було 27 квітня біля Верховної Ради України. Вже сьогодні є інформація про те, що кілька десятків місцевих організацій з Луганська, Львова, Луцька, Кривого Рогу навмисне не пускали до столиці на акції протесту. Навіть делегатів З’їзду, хто вже прибув до Києва та розмістився в столичних готелях, перевізники відмовлялися везти до місця події. Як стало відомо, їм погрожували позбавленням ліцензії та виникненням проблем з Прокуратурою", - зазначив Олег Тягнибок.

"Ми покладаємося на журналістів у разі можливих провокацій зі сторони органів правопорядку під час акцій 7 вересня. Висвітлення таких випадків у ЗМІ лякає провокаторів, які одразу бажають вирішити конфлікт полюбовно", - додав Лідер "Свободи".

Очільник "Свободи" також наголосив на кадровому потенціалі та ідеологічній міцності об’єднання, тим самим розвінчуючи міф про непрохідність "Свободи" та її регіональний характер. "Нам прогнозують тотальну перемогу на Галичині: у Львові та Івано-Франківську. У нас багато шансів мати мера у Тернополі, перші фракції в місцевих та обласних радах.

Рейтинги "Свободи" ростуть не лише на Заході, але і в інших регіонах України, зокрема у центральній Україні та на Сході, де, як не дивно, кількість прихильників "Свободи" росте найактивніше. В наших рядах близько сотні професорів, кандидатів наук та інших спеціалістів у різних галузях. Серед нас – ідейні українці, які приходять у "Свободу" не заради кар’єри, а через свої переконання та погляди. Саме тому серед свободівців немає "тушок" та зрадників, що робить "Свободу" близькою до народу", - сказав Олег Тягнибок.

Виступаючи перед учасниками з'їзду, голова ВО "Свобода" прозвітував про роботу організації з червня 2008 року. Зокрема, проаналізував роботу ідеологічного Управління, Економічної ради, Юридичного управління, Служби міжнародних зв'язків, Управління з питань зв'язків із громадськістю - зокрема партійної газети, Прес-служби та Служби інформаційних технологій, діяльності Управління з питань національної пам’яті, діяльність об’єднання у галузі молодіжної політики, партійної дисципліни.

Олег Тягнибок закінчив виступ натхненною фразою: "Хто має перемогти в боротьбі між залізом і золотом? Залізо! Слава Україні!"

Голова Контрольно-ревізійної комісії ВО "Свобода" Валерій Черняков прозвітував за фінансову діяльність партії протягом двох останніх років. За його даними, за вказаний період закумульовано понад 13 млн. грн. доброчинних внесків, з них 7 млн. грн. витрачено для наповнення виборчого фонду Олега Тягнибока у ході президентської кампанії 2010 року, 2,5 млн. в якості застави для участі в ній, 3 млн. – на рекламу тощо. Значні кошти витрачено також друк партійної газети.

Член Політради партії, Народний артист України Богдан Бенюк наголосив, що навіть контрольовані олігархічними кланами ЗМІ змушені висвітлювати "Свободу" як єдину дієву опозиційну силу: "Протягом останніх днів у мас-медіа тільки й говорять про тиск на нашу партії у зв‘язку зі з‘їздом та акціями, запланованими на 7 вересня. Мушу сказати, що державна репресивна машина працює недостатньо! Бо дуже скоро наш опозиційний чин обернеться її руйнацією.

Сьогодні влада запускає проти нас найбрудніші інформаційні технології, які їй так близькі. Вчора слухав радіопрограму, в якій розповідалося про вартість місць у виборчих списках "Свободи". Лжееліта усвідомлює як свою антинародну суть, так і нашу реальну альтернативність. А тому використовує останній аргумент проти нас, прирівнюючи "Свободу" до себе.

Владі є чого боятися. Створення свободівських фракцій у місцевих радах Центру, Сходу України, Києва стане ще більшою бомбою, аніж перемога "Свободи" на минулорічних Тернопільських виборах.

Постає питання: чи варто пасивно очікувати, поки більшістю українських виборців оволодіє наша ідея? Не маємо на це часу! Мусимо своїм чином привертати українця на свій бік.

Закликаймо виборців не голосувати за минуле. Бо всі кольорові мегаблоки й мегапартії звикли роками робити все всупереч волі тих, хто за них голосував. А перед черговими виборами стають нібито білими і пухнастими. Голосувати за них означає голосувати за минуле. Голос за "Свободу" – це голос за майбутнє!

Ми йтимемо вперед з посмішкою. Бо ворог наш деморалізується посмішкою. Посмішкою і вірою. Тішуся з того, скільки молоді сидить у цій залі. З усіх партій національної ідеології молодь обирає саме "Свободу". І це свідчить, що завтрашній день – за нами"

Заступник голови ВО "Свобода" Олександр Сич:

Сьогодні відбувається реванш ІІІ Московської імперії. Часто у нас не хочуть вірити "внутрішнім пророкам", давайте прислухаємося до "зовнішніх пророків", які кажуть, що розпад совєцької імперії відбувався керовано — під керівництвом КГБ. Вони відпустили від себе області, але зберегли ядро — Росію. І зараз відбувається збір земель до цього ядра.

Цим областям дозволили існувати, доки не реорганізується московське ядро. Кремль зміцнів і розпочав реванш. Ті, хто не встиг втекти подалі від Кремля — відчувають на собі ці потуги.

Найперше ми повинні собі занотувати — ІІІ Рос імперія — це КГБівська імперія, адже все, що там відбувається — стається під керівництвом та за планом КГБ.

Що нам робити? Я люблю приказку "Ворог настільки сильний — наскільки ми слабкі". Ми реально маємо бачити ситуацію, до чого йдуть ці процеси і консолідуватися.

Перша і найбільша небезпека — діяльність внутрішньої колоніальної адміністрації. Через свого агента — нинішнього президента України - Кремль розставив у кожному районі виконавців своїх наказів. Але тим ставленикам страшно, як було їм страшно у 2005 році після Помаранчевого майдану. Вони знають, що будуть відповідати, якщо не перед людським, то перед Божим законом. Їм треба нагадувати: так, залякані вами перевізники не дадуть свідчення, але коли ви підете від цієї влади — вони дадуть свідчення проти вас і на відміну від 2005 року — ви сядете в тюрми. У Франківську це діє.

Небезпека друга. Ми слабкі тими червоточинами, які опанували сьогоднішній політикум. Це безвідповідальність, зради лідерів, брак жертовності, продажність. Ми в жодному разі не маємо стати спадкоємцями цих червоточин. Боронь Боже, щоби ми чи наші депутати стали такими непослідовними як ті, кого критикуємо ми.

Пам'ятаймо: влада не самоціль — це інструмент для побудови сильної національної держави. Тому для нас головне не завоювати владу, а те що з нею потім робити. Перефразовуючи слова Канта для тих, хто завтра буде обраний в місцеві органи влади: "Владне крісло піді мною і моральний закон мені".

Під час свого виступу Олексій Кайда прозвітував про діяльність Тернопільської обласної ради за 1,5 роки та розповів про вплив рішень на соціально-економічний стан області. Кайда наголосив, що причини успішності ради – міцна націоналістична фракція, дисципліна, відсутність тушок.

Виступаючи перед присутніми, голова Київського міського осередку "Свободи" Андрій Іллєнко наголосив, що сьогодні партія є найдинамічнішою з усіх політичних сил України: "Пригадую, як 5 років тому до Київської міської організації "Свободи" входило семеро людей. Сьогодні нас сотні. І ми провели сотні акцій. Така тенденція засвідчена по всій Україні. Ми вже здолали випробування нечисельністю й невідомостю. Наразі партія перебуває на середині свого шляху до перемоги. Наша перемога – це Українська Україна!"

Після промови Андрій Іллєнко вніс пропозицію переобрати головою ВО "Свобода" Олега Тягнибока.

За чинного очільника партії одностайно проголосували 489 делегатів з‘їзду.

Голова ВО "Свобода" запропонував створити Головне управління з політичних питань. Очільником цього управління було призначено Андрія Мохника, який з 2005 року очолював Київську міську організацію ВО "Свобода".

Також було затверджено склад Політради, куди увійшли 39 членів об'єднання та було затверджено склад Політвиконкому.

Наприкінці з‘їзду Олег Тягнибок визначив завдання партії на місцеві виборчі перегони: "Сьогодні як ніколи актуальною є фраза "Якщо не ми – то хто!". Історія дає нам шанс, і ми не маємо права його прогавити. "Свобода" несе величезну відповідальність перед прийдешніми поколіннями. Так звані нацдеми не здатні протидіяти узурпації влади Партією регіонів. Навпаки, саме завдяки "тушкам" з табору демократичної опозиції регіонали досягли великих успіхів на ниві антиукраїнської діяльності. Останнім бастіоном народовладдя лишилися органи місцевого самоврядування. Після 31 жовтня політичний розклад в Україні зміниться кардинально. Кожен голос сьогодні – на вагу золота. Українці мають голосувати за українців.

Свідомі того, що з‘явиться купа партій і партійок з національною риторикою. Влада робить все, щоб забрати голоси у "Свободи". Маємо консолідувати українського виборця навколо нашої партії. Водночас місцеві вибори для нас – не самоціль, а інструмент, зокрема – чергова сходинка до першої націоналістичної фракції у Верховній Раді.

Також перед нами завдання остаточної руйнації міфів про "Свободу" – про непрохідність, регіональність, відсутність кадрів тощо".

Завданням-мінімум для партії, наголошує Олег Тягнибок, є подолання 3%-бар‘єру у сумарних показниках голосування за всіма областями. Зокрема "Свобода" боротиметься за тотальну перемогу в Львівській та Івано-Франківській областях. Так само партія претендує на фракції в місцевих радах Сходу і Півдня України. За словами Тягнибока, такі результати засвідчать незворотні політичні перетворення в державі.

Наприкінці голова ВО "Свобода" вручив партійні квитки новим активістам об'єднання.

А секретар Шахтарської міської організації ВО "Свобода" подякувала Олегові Тягнибоку за плідну працю на ниві національної справи. Наголошуючи, що Донбас не є національно-безнайдійним регіоном, шахтарці подарували очільникові об'єднання оздоблений уламок антрациту, видобутий з найглибшої вугільної шахти європи.

Наостанок Людмила Єфименко, вдова покійного Юрія Іллєнка, подякувала свободівцям за гідний похорон чоловіка. За її словами, Юрій Іллєнко заповідав, щоби в останню путь його проводжала саме "Свобода". В кінці виступу Людмила Єфименко нагадала останні слова Іллєнка: "Відродимо Націю - відродимо Україну!"

З'їзд закінчився виконанням Гімну України.

Прес-служба ВО "Свобода"

Олекса

7 вересня 2010, 09:48

Теги статті:
З’їзд Всеукраїнського об’єднання "Свобода"  
Голосів:
1
01

Всього коментарів: 2

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Про що зараз спілкуються:

Rima752
Пишаюсь такими людьми! Українці - сильна нація!!! Слава Україні!!
Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"