kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > Шура-ви 

ТОП-12 корупціонерів 2015 року

Штучність боротьби з корупцією і небажання перших осіб держави її викорінювати стало очевидним для українців та іноземних політиків. Боротьба з корупцією в Україні цього року фактично не розпочиналась. Суспільство намагались заспокоїти кількома гучними справами, які навіть не були доведені до суду.  До вашої уваги рейтинг ТОП-12 корупціонерів, що складений згідно з публікаціями у пресі та відкритих матеріалів. Зокрема, ми також спирались на матеріали антикорупційного звіту, який оприлюднив голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі.

 

1. Рінат Ахметов

За підрахунками Саакашвілі, саме оборудки Ріната Ахметова з державними компаніями коштували бюджету — 2,2 мільярда доларів.

Схеми для вигоди Ахметова є і в Укрзалізниці: якщо порівняти рівень залізничних тарифів в Україні і в Росії, не кажучи вже про сусідні європейські країни, сума недоотриманого доходу за 1 рік може становити до 2,2 млрд доларів.

Залізна руда забезпечує 30% вантажообігу внутрішніх перевезень в Україні. Її експорт — 77% обсягу, при цьому залізна руда транспортується в 1,4 рази дешевше, ніж зерно і більш ніж в 2 рази дешевше ніж сталь.

Укрзалізниця практично субсидіює виробників руди, в результаті чого тільки від одного замовника послуг держава недоотримає близько 900 мільйонів доларів.

2. Микола Мартиненко

Його прізвище вже відоме багатьом. Микола Мартиненко — депутат від "Народного фронту", а його схеми і відкати працюють у Одеському Припортовому заводі, "Енергоатомі", НАК "Нафтогазі" України та східному ГЗК.

Про корупцію у цих компаніях говорили неодноразово. За найскромнішими підрахунками, обсяг недоотриманих коштів в цих державних компаніях становить близько 700 мільйонів доларів.

Як стало відомо з матеріалів оприлюднених у справі про хабарі Мартиненко, відкат від поставок обладнання на атомні електростанції становило близько 20%.

Крім того, стало відомо, що прокуратура Швейцарії майже два роки розслідує справу проти нього за відмивання грошей. Через скандал Мартиненко склав депутатські повноваження

3. Ігор Коломойський

Мабуть, один і з найбільш відомих та одіозних олігархів в Україні. За останній час Коломойський попри конфлікт з Петром Порошенком підтримав заснування політичної партії "УКРОП", яку напряму пов’язують з ним і почав активно з’являтися у медіа, пояснюючи свою позицію.

За словами Одеського губернатора Міхеїла Саакашвілі цього року, через "ПриватБанк", "Укрнафту", "Укртранснафту" і неоплачені податки до бюджету країни, тільки структурами Коломойського виведено з країни, за різними підрахунками, від 1,5 до 2 мільярдів доларів.

Читайте также: Яценюк звітує про рік роботи Кабміну - онлайн

4. Дмитро Фірташ

Перебуваючи закордоном Дмитро Фірташ має вплив на українську політику. Він є власником телеканалу "Інтер" та заводів хімічної галузі та інших бізнесів.

За попередній рік журналісти підрахували, через Запорізький титано-магнієвий завод, Сумихімпром, титанові і хімічні активи, які належать Фірташу, країна втрачає до 500 мільйонів доларів.

5. Андрій Іванчук

Іванчук – депутат з фракції "Народного фронту", саме він один з перших вирішив захистити Арсенія Яценюка від нардепа Барни. Чи не тому, що Іванчук хотів продемонструвати Яценюку свою відданість?

Іванчука називають сірим кардиналом "Народного фронту", у інтерв’ю в програмі "Лівий Берег з Сонею Кошкіною" Іванчук уникав відповідей на гострі запитання та заперечував участь у корупційних схемах.

Його пов’язують з впливом на підприємство "Укрспирт", з якого Україна недоотримує до державного бюджету країни близько 300 мільйонів доларів.

6. Давид Жванія

Давид Жванія був одним із тих, хто голосував за "диктаторські закони 16 січня". У 2014 році на Одещині він був основний претендент на депутатський мандат від "Блоку Петра Порошенка", але з тріском вибори програв.

Політичну поведінку Давіда Жванії в Україні називають "тушкуванням". Адже він у 2010 році змінив список "Нашої України" та "Партію Регіонів".

У власності Жванії автомобілі "Бентлі армада", "Мерседес-320", "Мерседес-500". А у членів його сім’ї "Ягуар", "БМВ 23", "Мерседес-320" і "Порш 911".

За даними Саакашвілі Жванія заробляє на відкатах у об’єднаній гірничо-хімічній компанії разом з Мартиненком.

7. Арсен Аваков

"Центр протидії корупції" звинувачують Арсена Авакова у тому, що міністр МВС не знайшов порушень у 3 справах, на яких розподілили майже й 1 мільярд гривень.

Також Сергій Лещенко повідомив, що Команда Авакова вивела з України 40 мільйонів доларів в Панаму через "Ощадбанк", яким на сьогодні керує соратник по НФ Андрій Пишний.

8. Борис Ложкін

Глава Адміністрації Президента Борис Ложкін став фігурантом кримінальної справи в Австрії, в основі справи лежать сумнівні перекази великих сум від 4 листопада 2013 року. У цей день було здійснено переказ на суму 130 мільйонів доларів з банківського рахунку в Латвії.

Ця сума грошей з офшору на офшор пройшла через рахунок в Австрії. Афера стосується стосується переоформлення власності на медіа-імперію Ложкіна UMH, що була продана "гаманцю Януковича", Сергію Курченку.

У матеріалах справи фігурує загальна сума у 314 мільйонів доларів, що заплачена Курченком за активи Ложкіна і його партнерів.

Попри це за інформацією джерел, Ложкін — це той, хто врятував друга Януковича Юрія Іванющенка від Генпрокуратури.

9. Ігор Кононенко

Про цього "сірого кардинала" фракції "БПП" говорять багато, його пов’язують з Миколою Мартиненком, які удвох мають відкати з найбільших українських підприємств. Однак, прямих доказів цьому немає.

Нещодавно колишній глава СБУ Валентин Наливайченко розповів про схемуКононенка, як через офшорні компанії з України виводились кошти.

Наливайченко додав, що по результатах розслідування ФБР і відомства по боротьбі з відмиванням грошей в Латвії по офшорним компаніям, що мають пряме відношення до заступника голови фракції "Блоку Петра Порошенка" у Верховній Раді Ігорю Кононенко.

10. Юрій Недашковський

Глава держпідпримтсво "Енергоатом" кілька разів був звільнений і знову поновлювався на цій посаді.

Щоб закріпити свої позиції в ядерній галузі, бізнесмени пішли за стандартним сценарієм - делегували свого представника керувати найважливішим держпідприємством. За такою схемою в 2000-му році державну монополію "Енергоатом", що керує усіма українськими АЕС, вперше очолив директор Хмельницької АЕС Юрій Недашковський.

У наслідку Недашковський ще двічі очолював держкомпанію — в 2005 році, коли український уряд формувалося з членів "Нашої України" і БЮТ, і в 2008-му, коли Юлія Тимошенко вдруге стала прем’єр-міністром. Недашковський встиг попрацювати на посаді керівника "Енергоатому" і після приходу до влади Віктора Януковича був звільнений з посади у 2012 році.

А 20 серпня 2012 розпорядженням Кабміну звільнено з посади президента Енергоатома "у зв’язку з невиконанням умов контракту". З 5 березня 2014 року знову президент Енергоатома.

Відсторонений голова Держфінінспекції Микола Гордієнко після проведення перевірок заявив, що на "Енергоатомі" було виявлено корупційних збитків на 2,5 мільярдів гривень.

Про це свідчать документи, надані відстороненим головою Держфінінспекції Миколою Гордієнком депутатам парламенту.

Гордієнко також заявив, що "смотрящим" за "Енергоатомом" є народний депутат від фракції "Народний Фронт" Микола Мартиненко.

11. Олександр Сорокін

Олександр Сорокін — генеральний директор Східного гірничо-збагачувального комбінату. Східний ГЗК — це єдине в Україні підприємство з видобутку та переробки уранової руди, яке повинно повністю забезпечувати потреби української атомної галузі в природному урані.

На початку червня СБУ зафіксували факти системних порушень при купівлі уранового концентрату для потреб ядерної галузі.

Як з’ясувалося в 2014 році, керівництво комбінату закуповувало урановий концентрат у спеціально створеної ними закордоном комерційній структурі. У результаті концентрат був куплений у іноземного постачальника за ціною 90 доларів за 1 кілограм. Разом з тим, в офіційній документації комбінату була вказана вже інша ціна — 138 доларів.

Тобто української компанії контракт обійшовся в 28 мільйонів доларів. Суму збитків державі СБУ оцінила в 10 мільйонів. Ці гроші в підсумку були виведені на рахунки підконтрольних фіктивних підприємств. За інформацією "Української правди", СБУ продовжує своє розслідування.

12. Арсеній Яценюк

Михайло Саакашвілі вважає, що лише цього року український бюджет недоотримав 5 мільярдів доларів. Уся ця сума набігла через апетити корумпованих чиновників і керівників державних компаній, обсяги держзакупівель і капітальних інвестицій в таких компаніях як "Укрзалізниця", "Украерорух", "МА Бориспіль", "Адміністрація морських портів України", "Торговельні порти", "Укрпошта", "Укравтодор" — можна з упевненістю говорити, що без керівника уряду усі схеми на цих підприємствах не могли би бути втілені.

24tv.ua


Шура-ви

6 січня 2016, 15:02

Теги статті:
коррупция  
Голосів:
3
03

Всього коментарів: 87

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"