kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Новини району 

«Гордіїв вузол» у Тростянці розрубано

Конфлікт між двома інвесторами - «Українською агропромисловою компанією» та ПСП ім.Шевченка, які змагалися за оренду людських паїв, здається, вирішено мирним шляхом

У четвер, 29 липня ц.р. у с.Тростянець, у сільському будинку культури відбулася чергова виїздна нарада Канівської райдержадміністрації. На нараді були присутні голова РДА Олексій Гика, заступник голови РДА Леонід Обіход, заступник голови Канівської райради Микола Фесенко, начальники управлінь РДА, голова Тростянецької сільради Сергій Сосюра, місцеві фермери, жителі села.

Нарада Канівської РДА в Тростянці виявилася досить емоційною. Заступник голови РДА Л.Обіход, відкриваючи нараду, зазначив, що подібні заходи спрямовані на розв'язання проблем простих людей, тому кожен з присутніх повинен у повній мірі використати свій шанс вплинути на ситуацію, вказавши владі на проблеми, що потребують першочергового вирішення.

Жителі Тростянця окреслили коло таких питань, назвавши головні з них. Це, передусім, дороги, соціальний захист, водопостачання та взаємовідносини з орендарями.

Селяни звернули увагу представників влади на те, що населені пункти сільради знаходяться в третій зоні радіоактивного забруднення внаслідок аварії на ЧАЕС, тому ремонт доріг треба проводити в першу чергу саме тут, причому негайно. Для висвітлення ситуації, яка склалася в сфері ремонту доріг, виступив начальник Канівського райавтодору В.Лактіонов. Він повідомив присутнім, що цього року коштів на обслуговування доріг Тростянецької сільради виділено не було. Як тільки знайдуться гроші - ремонт обов'язково буде проведено. Заступник голови РДА Л.Обіход також пообі-цяв звернути увагу на ситуацію, що склалася, враховуючи особливий статус Тростянця у зв'язку з аварією на ЧАЕС.

Щодо проблем чорнобиль-ців Тростянецької сільради виступив голова громадської організації "Союз Чорнобиль Україна" В.Косьяненко, який торкнувся теми пенсійного забезпечення чорнобильців, проведення газу та медичного обслуговування на селі. Він запевнив присутніх, що організація "Союз Чорнобиль Україна" спільно із владою буде працювати над вирішенням згаданих проблем. Місцеві жителі також попросили посприяти проведенню санітарного аналізу питної води, яка береться населенням з місцевих криниць для споживання. Л.Обіход також пообіцяв вирішити це питання. Щодо забезпечення місцевого ФАПу ліками, то голова РДА О.Гика запропонував здійснювати розвезення медикаментів кущовим методом — коштом районного бюджету.

Ще два питання, які порушили жителі Тростянця — це ремонт будинку культури і автобусне сполучення Канів-Тростянець-Курилівка. Щодо останнього питання, то люди просили посприяти у виділенні автобуса на більшу кількість місць хоча б у базарні дні, оскільки транспорт, що зараз рухається цим маршрутом, не забезпечує у повній мірі потреб місцевих жителів. О.Гика пообіцяв вирішити ці питання, хоча зауважив, що з ремонтом будинку культури необхідно було звертатися раніше, оскільки на сесії райради вже було розподілено кошти на ремонт соціальних об'єктів у селах району.

Ще одне важливе питання — водопостачання. За словами місцевих жителів, у зв'язку із виходом зі строю свердловини, Тростянець дуже страждає від нестачі питної води. І навіть якщо відновити її роботу, на думку деяких селян, це не вирішить проблеми з водопостачанням, оскільки більшість води витрачається на полив городів. О.Гика повідомив селянам, що будівництво нової свердловини коштує більше 200 тис. грн., тому ні районний бюджет, ні, тим більше, сільський бюджет, не зможуть виділити таку суму. Єдиний вихід — відновлення роботи старої свердловини і економне використання питної води. Щодо відновлення водопостачання, то керівник сільськогосподарського підприємства ПСП ім. Шевченка А.Авеян, яке знаходиться на території Тростянецької сільради, запевнив присутніх, що він власним коштом проведе очищення свердловини і відновить її роботу.

Питання взаємовідносин власників паїв з орендарями розглядалося останнім. Нагадаємо читачам "Дніпрової Зірки", що у зв'язку з приходом до Тростянця нового інвестора — сільськогосподарського підприємства "Українська агропромислова компанія" (керівник С.Мороз) — у нього виник конфлікт з іншим сільськогосподарським підприємством — ПСП ім.Шевченка (керівник А.Авеян), яке досі працювало на цих землях. Пайовики, не вдоволені низьким відсотком сплати за оренду землі та невчасним розрахунком, масово почали розривати договори з попереднім орендарем — ПСП ім.Шевченка — та укладати нові з "Українською агропромисловою компанією".

Голова РДА О.Гика зобов'язав ПСП ім.Шевченка у термін із 5 серпня по 15 вересня ц.р. повністю розрахуватися з колишніми пайовиками. Керівник цього підприємства А.Авеян пообіцяв здійснити повний розрахунок у зазначений термін.

Щодо "Української агропромислової компанії", то люди цікавилися її історією, матеріальним забезпеченням, власниками. Зокрема, викликала інтерес сільськогосподарська техніка, яка є в наявності у ко-мпанії і якою будуть проводитися сільськогосподарські роботи. Як повідомив керівник ко-мпанії С.Мороз, підприємство володіє одним комбайном, інша техніка — орендована. Він також запевнив пайовиків, що земля оброблятися буде обов'язково, розрахунок з людьми буде здійснюватися вчасно і у повному обсязі.

Голова РДА О.Гика закликав людей бути уважними і цікавитися майбутніми орендарями, аби потім не залишитися в програші. Він у черговий раз наголосив, що господарем землі в сільраді є не приватна фірма, а саме пайовики, тому лише вони можуть вирішувати, кому і на яких умовах віддавати землю в оренду. О.Гика також запевнив громаду, що він особисто буде тримати на контролі земельні справи, а ті підприємства, що претендуватимуть на обробіток землі, будуть прискіпливо перевірятися на предмет їхньої дієздатності і законності їх роботи.

Джерело: Анатолій Дмитренко, "Дніпрова зірка"

WayBe

4 серпня 2010, 12:22

Теги статті:
паї  земля  Тростянець  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"