kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Податкова 

Податкова інформує

Голова ДПА в Черкаській області П.Т.Хукаленко: «Легалізація виплати заробітної плати та зайнятості населення, а також ліквідація заборгованості із заробітної плати – пріоритетні питання, які вирішують податківці»

            12 липня 2010 року голова ДПА в Черкаській області Петро Трохимович Хукаленко виступив у ЗМІ із щомісячним звітом про результати роботи податкових органів області з легалізації виплати заробітних плат та зайнятості населення та щодо погашення заборгованості із заробітної плати.

            Він нагадав, що починаючи з травня ц.р. в області встановлений жорсткий контроль за нарахуванням та виплатою заробітних плат. В рамках обласної акції «Легалізація виплати заробітної плати та зайнятості населення» податківці Черкаської області у посиленому режимі здійснюють перевірки суб’єктів господарювання з питань дотримання ними чинного податкового законодавства при виплаті заробітної плати робітникам та службовцям. Завдання –  легалізація заробітних плат в регіоні, залучення керівників підприємств і організацій, громадян - приватних підприємців до погашення наявної заборгованості з заробітної плати працівникам та виплати заробітної плати, не нижчої від законодавчо встановленого розміру. «Адже, - підкреслив Петро Трохимович, - бюджет і соціальні виплати – два питання, які знаходяться у центрі підвищеної уваги. Нова влада потурбувалася про людей, здійснює захист їхніх прав і законних інтересів, створює сприятливі умови для ведення бізнесу, забезпечує інституційний розвиток, і очікує від кожного адекватної відповіді: працювати у рамках закону, не приховувати обсяги діяльності і сплачувати усі належні податки. Це стосується і податків з заробітних плат».

            У травні – червні податковими органами області проведено 57 перевірок, якими донараховано 1443,6 тис.грн. податку з доходів фізичних осіб. За цей період до бюджету надійшло 1051 тис.грн.  Виявлено 1866 випадків використання праці громадян без відповідного оформлення документів,  донараховано 436 тис.грн. податку з доходів фізичних осіб.

            Виявлено 1285 громадян, які здійснювали свою діяльність без відповідної реєстрації та залучено їх до державної реєстрації. Внаслідок цього до бюджету надійшло 238,1 тис.грн. відповідних платежів. 

            Зокрема, у червні ц.р. працівники Уманської ОДПІ виявили христінівське підприємство, ТОВ «Б», яке певний час проводило будівельні роботи у місті Умань з використанням праці 29 не оформлених найманих працівників. Внаслідок перевірки ТОВ «Б» уклало з працівниками відповідні угоди. Легалізований дохід склав 36 тис. грн. на місяць, з якого щомісячно надходитиме до бюджету 5,4 тис.грн. податку з доходів фізичних осіб. 

           А у Монастирищі викрито керівника ПП «А», який тривалий час отримував додаткові блага, проте не сплачував податок з доходів фізичних осіб. Податківці виявили, що протягом понад двох років він отримав грошові суми з розрахункового (карткового рахунку) підприємства на загальну суму 1606,8тис.грн., проте використав їх не для виробничих потреб підприємства. За результатами перевірки донараховано до сплати в бюджет 747,9 тис.грн. податку з доходів фізичних осіб разом із штрафними санкціями.

          Результат роботи у посиленому режимі очевидний: внаслідок вжитих додаткових заходів у травні – червні ц.р. до бюджету надійшло 8207 тис.грн. податку з доходів фізичних осіб.

            Всього з початку року податківцями проведено 221 перевірку суб’єктів господарювання з питань дотримання ними чинного податкового законодавства при виплаті заробітної плати робітникам та службовцям. Виявлено 16 фактів ведення подвійної бухгалтерії, 15 фактів виплат  доходів за рахунок «тіньових коштів», 34 випадки надання платниками податків фізичним особам неоподаткованих матеріальних та соціальних благ.

             Встановлено 5345 випадків праці громадян без відповідного оформлення документів, легалізовано 4186,1 тис. грн. доходів. Виявлено 1853 громадянина, які здійснювали свою діяльність без відповідної реєстрації та залучено їх до державної реєстрації. Внаслідок цього до бюджету надійшло 356 тис.грн. відповідних платежів.  

В результаті проведених заходів донараховано податків, штрафних санкцій та пені на загальну суму 13420 тис. грн. За рахунок вжитих додаткових заходів з початку року до бюджету надійшло 21737 тис.грн. податку з доходів фізичних осіб. 

             Розповідаючи про результати роботи ДПА в Черкаській області, П.Т.Хукаленко зупинився на висвітленні роботи з ліквідації заборгованості із заробітної плати, забезпечення своєчасної її виплати, підкресливши, що не просто якнайшвидша ліквідація заборгованості, а взагалі, викоренення такого ганебного явища, як борги перед працівниками із виплати заробітної плати, є питанням державної ваги. Для Черкащини це питання болюче, оскільки за останні три роки борги по заробітній платі зросли майже вдвічі і на початок 2010 року становили 26,9 млн.грн. Він сказав: «Президент України і Уряд України поставили завдання ліквідувати борги із заробітної плати і забезпечити своєчасну її виплату усім працівникам. За Конституцією, кожен громадянин має право на своєчасну винагороду за свою працю. Згоден, деякі боржники дійсно мають об’єктивні причини затримки зарплат, проте вишукують резерви і виплачують людям борги. Та є такі, що ведуть себе зухвало, і замість скорочення заборгованості, вигадують різного роду причини її виникнення, а іноді взагалі не переймаються проблемою. Тож ми маємо викорінити ганебну практику ухилення роботодавців від виконання своїх обов’язків. І контроль з боку ДПА буде досить жорстким».

            Цього року на засіданнях спільних комісій при держадміністраціях заслухано 102 керівників  підприємств – боржників з виплати зарплати та перерахування до бюджету податку з доходів фізичних осіб. За результатами проведеної роботи 79 підприємств погасили заборгованість із виплати зарплати на суму 5700,9 тис. грн., до бюджету додатково надійшло  852,4 тис. грн.  податку з доходів фізичних осіб.

             На засіданнях робочих груп в ДПІ області заслухано керівників 337 підприємств – боржників, проведено співбесіди, направлено відповідні листи. В результаті проведеної індивідуальної роз’яснювальної роботи погашено заборгованість із виплати зарплати на 189 підприємствах на суму 6280,9 тис. грн., до бюджету додатково надійшло 1051,7 тис. грн.  податку.

             До органів прокуратури передано  матеріали по 36 підприємствах, сума заборгованості із виплати зарплати по яких складала 6823,6 тис. грн., по податку з доходів фізичних осіб  – 3519,7 тис. грн.

             Працівникам 10 підприємств і установ державної форми власності та з часткою державного майна понад 50 % виплачено заборгованість з заробітної плати на суму 5919,8 тис. грн.., до бюджету додатково надійшло 801,4 тис. грн.  податку з доходів фізичних осіб.

За результатами проведеної індивідуально-роз’яснювальної роботи з початку року 189 підприємств погасили або зменшили заборгованість із заробітної плати на загальну суму 6280тис.грн., до бюджету надійшло податку з доходів фізичних осіб на суму 1051,77 тис.грн.  

Зокрема, повністю погасили заборгованість із виплати заробітної плати такі черкаські підприємства, які: ПП  Суднобудівна ВЕРФ «Оріон» (рахувалась у розмірі 71,1 тис. грн.); ВАТ Черкаське САТП 2301 (38,5 тис.грн.); ВАТ «Черкаський асфальтобетонний завод» (27,3 тис.грн.); Мостобудівельний загін №78 ВАТ «Мостобуд» (41,0 тис.грн.).  Зменшили заборгованість із виплати заробітної плати:  КП «Черкасиелектротранс» (на 1341,2 тис.грн); ТОВ «Богдан-спецавтотехніка» (на 140,7 тис.грн.); філія Концерну – Техвоєнсервіс - ЧАРЗ (на 129,6 тис.грн.); ВАТ Черкаський річковий порт (на 20,7 тис.грн); ТОВ «Черкаситехномаш» (на  32,2  тис.грн.).         

Вирішити проблему легалізації заробітної плати і зайнятості та ліквідувати борги із заробітної плати можливо лише спільними зусиллями. ДПА в Черкаській області пропонує громадянам повідомляти про усі відомі їм випадки заниження роботодавцями офіційної заробітної платні працівників, виплати її «у конвертах», використання неофіційної робочої сили тощо за телефоном спеціальної «гарячої лінії»  (0472) 33-91-17, з 9-00 до 18-00. Конфіденційність отриманих відомостей гарантується. Слід зазначити, що за результатами перевірок, проведених за телефонними повідомленнями небайдужих громадян, тільки у поточному році до бюджету додатково надійшло 36 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб.

            Робота з легалізації виплати заробітних плат і зайнятості населення та щодо погашення заборгованості із заробітної плати триває. Матеріали щодо рейдів і поточних результатів перевірочної роботи постійно доводитимуться до широкого кола громадськості. Голова ДПА в Черкаській області Петро Трохимович Хукаленко щомісячно особисто оприлюднюватиме відомості про результати роботи податківців у даному напрямі.

        Контрольні заходи ДПА з легалізації заробітних плат тісно пов’язані з широкою роз’яснювальною роботою. Постійно проводиться роз’яснення широкому колу громадськості переваг офіційного оформлення трудових відносин з працедавцями та переваг отримання офіційної заробітної плати, доведення на прикладах позитивних підприємств, керівники яких не виплачують «сіру» зарплату та не мають заборгованості по оплаті праці перед працівниками, та негативних підприємств, керівників яких притягнуто до передбаченої законодавством відповідальності за порушення виплат зарплати, решті суб’єктів господарської діяльності необхідності ведення чесного відкритого бізнесу.

ДПА в Черкаській області

 

 

Перший заступник голови ДПА в Черкаській області В.В.Коломієць: «Внаслідок впровадження в області жорсткого податкового контролю за дотриманням чинного законодавства при здійсненні торгівлі на ринках, упереджено ряд порушень, узаконено діяльність суб’єктів господарювання і зросли надходження до місцевих бюджетів»

           Починаючи з травня ц.р. ДПА в Черкаській області встановлений жорсткий контроль за дотриманням чинного законодавства при здійсненні торгівлі на ринках. Ринок має бути цивілізованим, усі торговці повинні працювати виключно в рамках закону і сплачувати усі податки від торговельної діяльності - принципова позиція керівництва ДПА в Черкаській області. За словами першого заступника голови ДПА в Черкаській області Володимира Васильовича Коломійця, наведення порядку на ринках області, де працює значна частина працездатного населення регіону, усунення стихійної торгівлі, яка небезпечна як для самих торговців, так і для їхніх покупців, забезпечення законності діяльності ринкової торгівлі – питання, які знаходяться у центрі підвищеної уваги.

          На виконання розпорядження ДПА в Черкаській області від 26 травня 2010р. №212-р, з метою забезпечення контролю за дотриманням чинного законодавства при здійсненні суб’єктами господарської діяльності торгівлі на ринках, упередження незаконної діяльності громадян, створення однакових для всіх умов для ведення бізнесу, а також забезпечення в повному обсязі надходження ринкового збору, податку з доходів фізичних осіб, упередження втрат місцевих бюджетів, у травні – червні ц.р. податкові органи області у посиленому режимі відпрацьовують ринки.

           На даний час на Черкащині діють 72 ринки, 49 з них у містах, 23 – у сільській місцевості. Загальна кількість торгівельних місць на ринках області складає 27814 (у т.ч. 26478 – на ринках у містах та районних центрах, 1336 - у сільській місцевості). Щоденно на ринках в середньому використовується для торгівлі 19716 місць (71%). Крім того, в районах області діють ринки, які або не мають статусу зареєстрованих, але місцевими радами визначені як місця торгівлі, або є «стихійними». За торгівлю на таких ринках суб’єкти господарювання сплачують збір за видачу дозволу на розміщення об´єкта торгівлі. 

 Під час перевірок, проведених податківцями на ринках у травні – червні ц.р. встановлені такі порушення, як: здійснення торгівлі без сплати ринкового збору; несвоєчасна сплата такого збору; неповна сплата ринкового збору окремими суб’єктами господарювання (сплачено не за всі зайняті місця торгівлі, а за деякі з них); здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації, використання суб’єктами господарської діяльності найманих працівників без відповідного оформлення трудових відносин; несвоєчасне подання податкової звітності адміністрацією ринків.

           Зокрема, податківці виявили 1087 громадян, які здійснювали свою діяльність без відповідної реєстрації та залучили їх до державної реєстрації. Внаслідок цього до бюджету надійшло 258 тис.грн. відповідних платежів. Також виявлено 664 незареєстрованих найманих працівника. Донараховано 221 тис.грн. податку.

           За результатами щоденних рейдів на ринках в травні-червні ц.р. залучено до сплати податку на промисел 882 громадян, до бюджету надійшло 30,0 тис.грн. податку на промисел.

  Результат роботи у посиленому режимі очевидний: внаслідок вжитих додаткових заходів у травні – червні ц.р. до бюджету надійшло 1673,3 тис.грн. ринкового збору, що на 261,3 тис.грн. більше, ніж у відповідному періоді 2009 року. Загальні надходження ринкового збору за 6 місяців ц.р. склали 4106,6 тис.грн., що на 86,5 тис.грн. більше, ніж надійшло за 1 півріччя 2009 року. Завдяки посиленим контрольним заходам вдалося перекрити зменшення надходжень з ринкового збору у 1 кварталі ц.р., спричинене припиненням роботи ринків через несприятливі погодні умови.

 Так, під час податкових перевірок на ринках міста Черкаси у травні п.р. були виявлені торгівці без касових чеків, що засвідчують сплату ринкового збору, а також встановлено числені порушення Правил торгівлі на ринках. Крім того, у окремих торгівців виявлені неналежним чином оформлені з вини адміністрації ринку касові чеки. До порушників - суб’єктів господарської діяльності та до адміністрацій ринків застосовано штрафні санкції.

           В ході рейду, проведеного 12-13 червня працівниками Уманської ОДПІ на території дендропарку «Софіївка» встановлено факт невиправданого заниження заробітної плати чотирьом найманим працівникам та залучено до державної реєстрації і сплати податків громадянку, яка торгувала сувенірами за відсутності відповідних документів на право здійснення торговельної діяльності.

           За даними ДПІ у Маньківському районі за період відпрацювання ринків на окремих з них зросла у 2,5 рази сплата ринкового збору.

 Особлива увага приділяється попередженню стихійної торгівлі, адже вона не лише спричинює втрати бюджету, а й є небезпечною для усіх учасників торгівлі.

  Зокрема, за результатами перевірок, проведених у травні ц.р., ДПІ у місті Черкаси був направлений лист Черкаському міському голові С.О. Одаричу про вжиття відповідних заходів реагування для припинення стихійної торгівлі. На сьогодні, як наслідок реагування на ці факти, майже припинено стихійну торгівлю по вул. Смілянська (в центральній частині обласного центру). З числа громадян, які торгували на «стихійних» ринках, 38 переведено на ПСК «Центральний ринок», ще 4 – на ринок КП «Черкаські ринки».

  Під час обстеження працівниками ДПІ у Жашківському районі «стихійного ринку», який розташований на 146 кілометрі траси Київ-Одеса, і працює, незважаючи на  рішення Жашківського районного суду про заборону торгівлі на цій ділянці, встановлено проведення на понад 100 місцях торгівлі продуктами харчування, домашніми стравами, охолодженими напоями, слабоалкогольними напоями, пивом. З усіх громадян, які займаються стихійною роздрібною торгівлею, лише 2 зареєстровані суб’єктами підприємницької діяльності. Решта – порушники чинного законодавства. За наслідками відпрацювання ринку направлений лист голові районної державної адміністрації та  РВ УМВС у Жашківському районі щодо ліквідації стихійної торгівлі.

             Факти здійснення торгівлі в заборонених місцях зафіксували працівники ДПІ у Тальнівському районі: за територією ринку незаконно працювали 105 громадян, які займали торгові місця від 0,5 кв.м до 2 кв.м. Втрати бюджету від ненадходження ринкового збору склали за 2 дні обстеження  229,4 грн. Про результати обстежень повідомлено міського голову та начальника Тальнівського РВ УМВС, внаслідок чого на ринку розширено торгівельну площу. В результаті вжитих податківцями заходів зросла середня сума надходжень ринкового збору до 1 тис.грн.

             Ряд порушень виявлено і перевірками стихійних місць торгівлі у Черкаському районі. Зокрема, не стягувався збір з 30 відс. фактично зайнятих місць торгівлі Леськівською сільською радою. Аналогічні порушення були вчинені відповідальними особами Яснозірської, Білозірської та Сагунівської сільських рад. Орієнтовні втрати бюджету становлять 5,7 тис. грн. на рік. Також виявлено неприпустимі порушення  щодо справляння збору на стихійних ринках сіл Вергуни та Дубіївка. Як було встановлено перевіркою, фактично справляння збору здійснюється не штатними працівниками сільських рад, які не мають договірних відносин на оренду земельної ділянки під торговою площею, де здійснюється торгівля, та відповідних повноважень щодо стягнення збору. Зібрані кошти не надходять до місцевого бюджету сільської ради, що призводить до втрат біля 8,3 тис. грн. на рік. Загалом, за підсумками перевірки стихійних місць торгівлі Черкаського району підраховано, що річна сума втрат від вчинених порушень становить 20 відсотків від суми річних надходжень.

        Відпрацювання ринків триває. Матеріали щодо рейдів і поточних результатів перевірочної роботи постійно доводяться до широкого кола громадськості.

   При цьому слід зазначити, що контрольні заходи ДПА тісно пов’язані з широкою роз’яснювальною роботою. Постійно проводиться роз’яснення громадянам щодо переваг законної діяльності, добровільної сплати податків, добровільного декларування усіх отриманих доходів. А також: переваг офіційного оформлення трудових відносин працівників з працедавцями та отримання офіційної заробітної плати.

       За наявності відомостей про порушення чинного законодавства, які виникають при здійсненні торгівлі на ринках, пильним громадянам пропонується повідомляти про це за номером телефонної «гарячої лінії» ДПА в Черкаській області 33-91-17 (0472).

ДПА в Черкаській області

 

В результаті перевірок, проведених підрозділами податкового контролю Черкащини протягом І півріччя 2010 року, до бюджету додатково надійшло   28,1 млн. грн.

         “Головний наголос у своїй роботі ДПА в Черкаській роботі завжди робила і продовжує робити на поглибленні партнерських стосунків з сумлінними платниками податків та на більш жорсткому контролі за діяльністю так званих підприємств – “мінімізаторів”, - наголосив під час зустрічі з регіональними ЗМІ заступник голови ДПА в області Павло Петрович Шпундра. Якщо платник податків виконує свій конституційний обов’язок щодо добровільного декларування податкових зобов’язань та їх повної сплати, у нього немає проблем з податковою службою області”.

“Але, поряд із дисциплінованими платниками, які до обов’язку сплачувати податки ставляться сумлінно, забезпечуючи тим самим левову часту доходної частини бюджету, залишається прошарок підприємств, які „б’ють рекорди” по використанню все більш “вишуканих” схем мінімізації податків. Парадоксальним можна назвати сам факт існування підприємств, які здійснюють діяльність у високорентабельних галузях, беруть значні банківські кредити і при цьому  щорічно або декларують збитки або сплачують мізерні суми податків. Зрозуміло, що вказані підприємства проводять „тіньові” обороти , мають „тіньові” доходи,  і ці фірми аж ніяк не прагнуть до виконання соціальних програм нашого суспільства. Саме таких суб’єктів господарювання ми і перевіряємо,” – зазначив Павло Петрович.

За І півріччя 2010 року підрозділами податкового контролю юридичних осіб області здійснено 298 планових та 135 позапланових перевірок, за результатами яких до бюджету додатково надійшло 28,1 млн. грн. В ході перевірок виявлено та задокументовано 46 схем мінімізації податкових зобов’язань, внаслідок застосування яких умовні втрати бюджету склали 217,8 млн. грн. Крім того було задокументовано 72 схеми товарно – грошових потоків.

Посилена увага з боку податківців надається контролю та перевірці діяльності збиткових підприємств регіону. Лише за 6 місяців 2010 року підрозділами податкового контролю юридичних осіб було перевірено 43 підприємства, які у 2009 році працювали збитково. За результатами перевірок зменшено збитків на суму 55,4 млн. грн., що вдвічі більше за аналогічний період минулого року.

“Але, під нашою особливою увагою знаходиться опрацювання декларацій з ПДВ стосовно тих платників, які задекларували різке зростання суми податкового кредиту”, - наголосив Шпундра Павло Петрович. Завершено перевірки 29 таких декларацій, в ході яких відпрацьовано 219,7 млн. грн. податкового кредиту, в результаті яких донараховано 1,8 млн. грн. ПДВ, зменшено від‘ємне значення з ПДВ у розмірі 2,5млн.грн. та зменшено податковий кредит на 2 млн. грн.

Як бачите, ті підприємства, які ми перевіряємо мають дуже значні обсяги виробництва, грошові потоки тощо. А в Україні, згідно з чинним законодавством, термін проведення планової перевірки не може перевищувати 20 робочих днів (з можливістю продовження на 10 робочих днів). “І такий незначний термін тривалості перевірки є, наразі, серйозною законодавчою “проріхою”, - вважає Павло Петрович. Якщо взяти для прикладу досвід провідних країн світу щодо цього питання, то у Німеччині, Нідерландах, на Кіпрі, у Швеції, Канаді, США та Японії взагалі не існує обмежень стосовно тривалості перевірки. В наших сусідів, Російській Федерації, мінімальний термін проведення перевірки складає 2 місяці, з можливістю продовження її до 6 місяців.

На думку заступника голови ДПА в області Шпундри П.П., цей досвід повинен бути врахований в майбутньому Податковому кодексі України. В його проекті має бути визначений і вичерпний перелік прав контролюючих органів, зокрема – і підрозділів податкового контролю. Тому, ДПА в Черкаській області спільно з громадськими організаціями підприємців розроблено та надано відповідні пропозиції до Податкового кодексу, які, сподіваємось будуть враховані під час його повторного розгляду Верховною Радою України восени 2010 року.  

Завдання, поставлені перед підрозділами податкового контролю юридичних  на ІІ квартал 2010 року є доволі напруженими. Їх реалізація потребує, в першу чергу, проведення серйозної аналітичної роботи, в результаті якої податківці виходять на меншу кількість перевірок, але ефективність кожної такої перевірки для бюджету є практично 100% - ою.

“Сподіваюсь, - зазначив на закінчення зустрічі Павло Петрович, - що Податковий кодекс буде прийнято до кінця 2010 року. Він стане дійсно економічною Конституцією України, яка збалансує діюче податкове законодавство, котре буде працювати лише на зростання економічного добробуту нашої держави”.

ДПА в Черкаській області

 

За злочин- до відповідальності

В червні 2010 року працівниками ВПМ ДПІ у Корсунь- Шевченківському районі було здійснено відпрацювання закритого акціонерного товариства «А» та було встановлено, що службовими особами даного підприємства з метою завищення податкового кредиту, шляхом проведення по бухгалтерському обліку операцій з придбанням маркетингових послуг з іншим підприємством, та шляхом внесення в податкову декларацію завідомо неправдивих відомостей, порушили Закон України «Про податок на додану вартість», в результаті чого підприємство зависило суму податку на додану вартість, що підлягає бюджетному відшкодуванню в сумі 580 тисяч гривень.

В даний час вирішується питання про притягнення винних до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Прес-служба ВПМ ДПІ в Корсунь-Шевченківському районі

WayBe

20 липня 2010, 10:47

Теги статті:
податкова  ОДПІ  
Голосів:
1
10

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Better Removalists Brisbane

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Better Removalists Brisbane [0]

Про що зараз спілкуються:

Rima752
Пишаюсь такими людьми! Українці - сильна нація!!! Слава Україні!!
Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"