kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Дніпрова зірка 

Із подарунками, патріотичними заходами та новим призначенням у районі відзначили День знань

Патріотичним настроєм, різнобарв'ям вишиванок і ще по-літньому духмяних квітів відзначили першовересень у школах Канівського району. Прикметно, що свято початку нового навчального року стало надзвичайно яскравим і довгоочікуваним як у великих школах, так і в зовсім маленьких. І це відчули не лише діти, їх батьки та вчителі, а й гості, котрі завітали на урочисті лінійки

У новому навчальному році келебердянські школярі сіли за нові парти

Креативністю відзначився святковий сценарій 1 вересня у Келебеднянському НВК. Традиційно першачків, яких цього року 11, до першої вчительки з приміщення школи виводили їх батьки, а вже на свій перший урок дітлахи попрямували попід імпровізованою веселкою з кольорових стрічок у супроводі майбутніх випускників.

Приємно відзначити, що учні розпочнуть новий навчальний рік з новими шкільними меблями, які закладу подарував народний депутат України Владислав Голуб. До речі, з нагоди свята Першого дзвоника до Келеберди завітав і сам народний депутат. Він відзначив важливість патріотичного виховання підростаючого покоління.

- Дивлячись на маленьких першокласників і вже практично дорослих і самостійних випускників, хочу нагадати вам, що саме ви є майбутнім України, творцями й будівничими справжньої демократичної європейської держави, тож нині бажаю вам наснаги, успішного навчання, віри в себе та у свої сили, - сказав В.Голуб.

Між іншим, варто додати, що наступним проектом Владислава Голуба направленим на підтримку освіти та розвитку дітей у Келеберді стане спортивний майданчик, будівництво якого заплановано в цьому місяці. Про це розповів Келебердянський сільський голова Юрій Розе.

Із Днем знань місцевих школярів і педагогів привітали також заступник голови районної державної адміністрації Анатолій Дурицький, головний спеціаліст відділу освіти районної державної адміністрації Любов Розе та представник ПрАТ науково-виробничої фірми "Урожай" Микола Незамай, який передав м'ячі для школярів.

Увага та підтримка — малочисельним навчальним закладам

На цьому наголосив голова районної державної адміністрації Сергій Дубенець під час святкової лінійки до 1 вересня в Павлівлівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів. Подарувавши навчальному закладу спортивний інвентар, він відзначив:

-  Павлівська школа є однією з найменших і малочисельних шкіл району, проте, переконаний, що й такі заклади ми ма-ємо розвивати, адже поки в школі лунає дитячий сміх - село живе.

Приємно відзначити,  що таку ж позицію займає й керівництво ТОВ СМЦ "Мир Сем", яке вже понад вісім років працює на павлівських землях та всіляко допомагає школі. Так, кілька років тому завдяки підприємству в навчальному закладі було підбито стелю та закуплено стільці, придбано внутрішній біо-туалет, а біля самої школи побудовано дитячий ігровий майданчик. Крім того, за ініціативи та сприяння керівника "Мир Сему" Валентини Балинської місцеві школярі їздять на екскурсії та відвідують різноманітні заходи.

Привітати школярів із новим навчальним роком "мирсемівці" знову прийшли з подарунками. Першокласники отримали м'які іграшки, а для шкільної їдальні було передано продукти харчування. Крім того, Валентина Балинська запропонувала дирекції школи провести конкурс на найкращий твір про Україну до Дня вчителя, переможці якого отримають нагороди від підприємства. "Першокласникам, які ще не вміють писати, пропонуємо створити тематичні малюнки", - додала Валентина Іванівна.

У Межиріцькій школі - новий директор

Ним стала вчитель початкових класів цієї школи Оксана Василівна Потужня, яку під час урочистої лінійки до Дня знань представила начальник відділу освіти РДА Людмила Біла. Нагадаємо, що в червні цього року, на жаль, пішов з життя попередній директор школи Микола Степанович Дорошенко, який очолював навчальний заклад близько 16 років. Його пам'ять під час урочистостей присутні вшанували хвилиною мовчання, а також покладанням квітів до його могили. Новий директор працює в Межиріцькій школі вже 13 років, користується підтримкою й повагою серед колег, усьо-го шкільного колективу.

У Ліплявському НВК до 1 вересня підготували патріотичний флешмоб

Радісно й патріотично першовересень зустріли в Ліплявському НВК - у рамках урочистої лінійки школярі взяли участь у флешмобі, залучивши до нього національну символіку. Отож, саме під покровом синьо-жовтого прапора учні зайшли до своєї альма-матер, аби розпочати новий навчальний рік.

Перший заступник голови РДА Тетяна Жівотова привітала своїх односельців із першим дзвоником:

- Мені надзвичайно приємно бути на цьому чудовому святі, адже свого часу я навчалась у Ліплявській школі, а потім кілька років працювала тут вчителем математики. Завітавши сюди сьогодні, я радію від того, що вже мої колишні учні привели до школи своїх дітей, що молоді люди залишаються жити й працювати в рідному селі.

1 вересня - свято для ветеранів педагогічної ниви

На Канівщині шанують педагогів, котрі в силу поважного віку чи стану здоров'я вже не працюють у навчальних закладах району, а в минулому протягом десятків років віддавали своїм учням не лише знання, а свою любов, турботу й часточку душі.

Саме до таких вчителів 1 вересня завітав голова районної державної адміністрації Сергій Дубенець. Серед них ветеран педагогічної праці Катерина Темченко із Степанців. До слова, Катерина Василівна має 46 років педагогічного стажу, більшість часу працювала вчителем початкових класів. Педагогічним талантом відзначився і її земляк Микола Акулінін, який працював у Степанецькому профтехучилищі. Нині ж Микола Іванович пише вірші й займає активну громадянську позицію.

Ще один поважний і найстарший педагог району - Євдокія Птиця із Пекарів. Свого часу вона займалась викладанням філологічних дисциплін, навіть після закінчення педагогічної праці не залишалась осторонь проблем місцевої школи. Тепер дуже шкодує, що школи вже немає.

Привітавши Катерину Василівну, Миколу Івановича та Євдокію Ісааківну з Днем знань, керівник району вручив їм квіти та подяки, а також побажав міцного здоров'я, добра, благополуччя й мудрих настанов для молодих педагогів і всіх односельців. 

Джерело: Дніпрова зірка

WayBe

14 вересня 2015, 15:50

Теги статті:
1 вересня  свято  
Голосів:
1
01

Всього коментарів: 5

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"