kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Анонси 

Туристична Асоціація Канівщини: на старт

Згідно Меморандуму конференції від 10-11 червня Канівська громада прийняла рішення по створення Туристичної Асоціації Канівщини. По думці учасників конференції така Асоціація має взяти на себе роль об’єднати головних гравців туристичної галузі та створити потужний маркетинг території. На сьогодні Асоціація зареєстрована. Що ж далі?

Програма Асоціації

Програма Асоціація відображена в Статуті та в попередньому Плані дій. Статут відображає місію організація як «максимальне сприяння розвитку туризму та туристичної інфраструктури міста Канева та Канівського району шляхом координації спільних дій та спільного маркетингу.» (Повну версію Статуту читати тут). Головними завданнями організаціє є наступні (виділені перші сім):

  • Активна участь в розробці та реалізації стратегії та середньострокових програм розвитку туризму  та програм сталого (регіонального) розвитку.
  • Сприяння створенню та реалізації програм розвитку туризму по всім ключовим напрямкам Канівщини, - екскурсійний туризм, активний відпочинок, сільський та зелений туризм, спортивний туризм та інші види туризму.
  • Створення власної системи маркетингу – системи просування членів Асоціації на зовнішньому та внутрішньому ринках, та в бізнес-середовищі України
  • Координація дій, взаємодія з владними структурами в проектах розвитку та цільових заходах
  • Захист інтересів членів організації, надання їм юридичної та правової підтримки
  • Вироблення спільної позиції з проблемних питань розвитку регіону, її доведення  та обговорення з громадою
  • Координація та взаємодія з іншими регіональними та всеукраїнськими об’єднаннями регіонального розвитку та туризму

План дій до кінця цього року включає в себе 4 стартові елементи :

  1. Участь в спільній групі (з місцевими органами влади) у розробці  комплексної стратегії туризму до 2015 р
  2. Актуалізація повної інформації про реальний стан туристичного ринку та всі можливості з метою просування
  3. Налагодження зв’язків між всіма ланками туристичного кластера та початок промоції  на зовнішньому ринку
  4. Створення нового туристичного веб-сайту Канівщини.

Ця програма була початково обговорена на нараді з активістами громади 21 червня та отримала попередню ухвалу. Наразі вона потребує остаточного затвердження та швидкої реалізації.

 

Головні питання

… які вирішує зараз Асоціація є наступними:

1)      Реальне об’єднання навколо конкретних планів та цілей. Це об’єднання включає в себе як прийом нових членів, так і високий рівень їхньої активності. Чим більше членів, тим більш представницькою та впливовою буде Асоціація. Але від активності гравців залежить ще більше – ясно, що серйозні виклики потребують багато енергії та спільної праці .

2)      Готовність влади до швидкого старту. Після конференції 10-11 червня місцеве керівництво висловило повну підтримку заявлених в Меморандумі намірів. Більше того, ключове питання – як створення робочої групи з розробки довгострокової стратегії туризму, заявлене в Меморандумі, теж знайшло повну підтримку. Однак місяць пройшов, а зрушень ніяких. Зрозуміло, що на рівні районних структурах зараз відбуваються чисельні перестановки. Спишемо на це, - але час іде! Для Асоціації підтримка владних структур є ключовим фактором успіху – без цього, половина планів просто не матиме шансів на реалізацію. .

3)      Зрештою крім організаційних моментів, на порядку денному Асоціації розвязання 3-х cтратегічних завдань: 

  1. Підняття рівня послуг головних гравців міста та району. Як зазначалось на конференції в червні, проблема міста не тільки в тому, що «нема де» (поїсти, зупинитись…) чи «недостатньо» (місць, інвестицій тощо). Може ще більша проблема туристичної привабливості  полягає в тому, що ми не маємо сучасної, конкурентоздатної та розвинутої туристичної пропозиції. Будь-чого – екскурсійного, ресторанного обслуговування, різноманітності видів послуг тощо. Чудово, що «Княжа гора» нарощує оберти і виходить на київський рівень, однак, зрозуміло, що цей випадок є скоріше виключенням з правила.
  2. Цілком очевидно, що в зв’язку з відкриттям музею Шевченка в цьому році, ювілеєм 2011 р. та Євро-2012 потік туристів значно збільшиться. Яким чином можна їх залишати в Каневі хоча б на ніч, як збільшити та максимально реалізувати потенціал по наданню відповідних послуг – це питання «одноденного транзиту туристів» є одним з ключових. Часу на нові будівництва вже немає, принаймі, до цих подій. Тому вирішення цього оперативного питання реально покаже, наскільки ефективною може бути Асоціація саме своїх ролях координатора та промоутера.
  3. Вирішення стратегічного питання «Туризм без екології неможливий». Незважаючи на повну підтримку громади (див. останні повідомлення по Нібулону), остаточного розуміння ситуації немає. Незрозуміло, що та як планує влада – декларуючи туризм пріоритетом №1, в той же час, майже нічого не вирішуючи з існуючими екологічними проблемами та прагнучи додати нові промислові об’єкти. Не зрозумілі позиції керівництва ЗАТ «Укршампіньон» та ЗАТ «Миронівська птахофабрика» - невже для них не мають значення думка громади, що очевидним чином впливає на іміджеві показники і, зрештою, фінансові результати (знайомі канівці, наприклад, категорично відмовляються споживати продукцію цих виробників). В той же час, не залишає сумніву бюджетоутворююча роль таких підприємств. Очевидно, що потрібен діалог (не тільки критика), конструктивна співпраця, пошуки нових рішень. Асоціація, безумовно, включиться в цю дискусію та в пошуки можливих рішень.

 

Перші ластівки

Плануючи майбутнє, Асоціація, тим часом,  реально почала свою роботу. При фінансовій та організаційній підтримці ТОВ «Енеко-тур» (www.eneco-tour.com.ua), маємо такі “перші ластівки»

  • Виїзд на фестиваль «Трипільське коло», рекламований в Каневі в останню декаду червня виявився скоріше провальним в контексті реалізації «об’єднавчого» фактору. Ідея  спільного виїзду полягала в тому, що коли Канів одного дня захоче зробити свій потужний фестиваль, то краще разом поїхати на найближчий великий фестиваль і кращої нагоди, ніж фестиваль у Ржищеві просто немає. Конкуренція між фестивалями в Україні дуже жорстка – це конкуренція концептуальних ідей,  організаторських здібностей, маркетингової підготовки, - зрештою це конкуренція територій. І все це можна було побачити у Ржищеві – фестиваль зібрав більше 5 тис відвідувачів, програма була дуже насичена та багата. Відповідно ми думали, що зможемо потім разом обговорити, проаналізувати, продумати, як робити «своє». Однак організовано з Канева ми вивезли 3 липня аж 6 чоловік бажаючих – це на 17-містному мікроавтобусі J. Всього ж,  з Канева по нашим підрахункам було чоловік 30 – мізерний показник, як для молоді (основна аудиторія фестивалю), так і для активістів туризму. В результаті, маємо приводи для роздумів – як щодо реальної готовності чиновників та активістів щось робити, так і щодо стилю відпочинку та смаків місцевої молоді.
  • Є й добра новина. Наша співпраця з Черкаським центром АНГО (www.ango.ogr.ua) дає результати. За їх підтримки організовано виїзд канівських дітей в молодіжний табір (с. Чубівка, Холодний Яр). «Канівський курінь» буде приймати участь в туристичних та екологічних заходах по Холодному яру з 14 по 27 липня, другий заїзд відбудеться в серпні. Перебування дітей в таборі профінансовано в рамках проекту АНГО-Східноєвропейський фонд розвитку.

В найближчих планах ще багато цікавого та корисного. Але спочатку треба утворити реальну команду – актив Асоціації.

Установчі збори та прийом нових членів Асоціації відбудуться 20 липня, о 10:00 в залі засідань міськвиконкому. На порядку денному вибори правління, виконавчої адміністрації, затвердження плану дій на липень-серпень. Запрошуємо всіх бажаючих.

Юрчак Олександр

Співзасновник Асоціації

WayBe

13 липня 2010, 15:43

Теги статті:
туризм  Канів  
Голосів:
3
21

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Про що зараз спілкуються:

Rima752
Пишаюсь такими людьми! Українці - сильна нація!!! Слава Україні!!
Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"