kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Міські новини 

Порядок проведення конкурсів на право оренди земельної ділянки комунальної власності у новій редакції

ПОРЯДОК

проведення конкурсів щодо набуття права оренди земельних ділянок для будівництва та обслуговування об'єктів підприємницької діяльності в м. Каневі

 (із змінами та доповненнями)

 

1.      Загальні положення

1.1  Порядок проведення конкурсів щодо набуття права оренди земельних ділянок для будівництва та обслуговування об'єктів підприємницької діяльності в м. Каневі (далі - Порядок)  розроблено для інвестиційно привабливих земельних ділянок, які користуються підвищеним попитом, з метою ефективного використання земельних ділянок в м. Каневі та на підставі статті 16 Закону України „Про оренду землі" з дотриманням вимог законодавства України про добросовісну конкуренцію. Конкурси проводяться з метою запровадження у м.Каневі механізму надання земельних ділянок на засадах змагальності, забезпечення ефективного використання землі, залучення додаткових коштів для реалізації міських програм соціально-економічного розвитку.

1.2  . Порядок визначає умови проведення конкурсів щодо набуття права оренди земельних ділянок для будівництва та обслуговування підприємницької діяльності в м.Каневі для подальшого їх оформлення у встановленому порядку з метою створення сучасних об'єктів підприємницької діяльності.

1.3  . В конкурсах можуть брати участь суб'єкти підприємницької діяльності, підприємства, господарські товариства, спільні підприємства, міжнародні об'єднання і організації, з участю українських та іноземних юридичних осіб, підприємства, що повністю належать іноземним інвесторам.

1.4  . Прийняття рішення щодо включення окремої земельної ділянки до Переліку земельних ділянок, які пропонуються для внесення на конкурс, може проводитись у разі надходження двох або більше заяв (клопотань) на оренду однієї і тієї самої земельної ділянки або за ініціативою власника землі, або уповноваженого ним органу.

1.5.            До Переліку включаються ті земельні ділянки, які є в генеральному плані розвитку міста, згідно з функціональним призначенням планувальної зони.

1.6.             Переліки земельних ділянок, які пропонуються для внесення на конкурс, формуються щорічно на початок кожного року і можуть бути доповнені протягом року, та затверджуються рішеннями сесії Канівської міської ради. 

1.7.            У разі подання однієї заяви на оренду земельної ділянки, дозвіл на передачу земельної ділянки в користування на умовах оренди особі, яка подала заяву, надається рішенням Канівської міської ради. 

2.      Підготовка конкурсу.

2.1  Підготовку та організацію конкурсів щодо набуття права оренди земельних ділянок для будівництва та обслуговування об'єктів підприємницької діяльності в м.Каневі по окремих земельних ділянках здійснюють:

  • управління архітектури та містобудування (Ренькас І.О.), міський відділ земельних ресурсів (Гордієнко О.Ф.) - по питаннях визначення земельних ділянок, які пропонується винести на конкурс, підготовка висновків щодо можливості передачі земельних ділянок на правах оренди, формування Переліку земельних ділянок, розробка та затвердження умов передачі земельних ділянок на правах оренди;
  • міський відділ земельних ресурсів (Гордієнко О.Ф.) - по питаннях визначення нормативної грошової оцінки земельних ділянок та земельного податку;
  • відділ комунального майна м. Канева - по питаннях підготовки, організації проведення конкурсу з використання земельних ділянок на правах оренди: публікація інформаційних повідомлень щодо проведення конкурсу, реєстрація заяв на участь в конкурсі, організація проведення конкурсу, укладення договорів оренди земельних ділянок.

2.2  . Склад інвестиційно-конкурсної комісії по підготовці та проведенню конкурсів з продажу земельних ділянок та передачі їх в оренду на конкурсних засадах (далі - Комісія) затверджується сесією Канівської міської ради.

2.3. Комісія погоджує умови передачі земельних ділянок на правах оренди на підставі наданих їй матеріалів управлінням архітектури та містобудування, міським відділом земельних ресурсів по окремих земельних ділянках. Умови передачі земельних ділянок на правах оренди затверджуються на черговій сесії Канівської міської ради.

2.4. Відділ комунального майна м. Канева розміщує в офіційних місцевих засобах масової інформації оголошення про проведення конкурсу щодо набуття права оренди на кожну окрему земельну ділянку.

3.      Інформація про Конкурс.

Інформація про Конкурс (оголошення про проведення Конкурсу) оприлюднюється в офіційних місцевих засобах масової інформації не пізніше, ніж за 30 календарних днів до проведення Конкурсу. Оголошення про проведення Конкурсу повинно містити наступну інформацію:

3.1.  Місцезнаходження, площу та межі земельної ділянки.

3.2. Цільове призначення земельної ділянки.

3.3. Архітектурно-планувальні рекомендації - за письмовою рекомендацією головного архітектора міста.

3.4. Початковий розмір річної орендної плати за землю.

3.5. Розміри гарантійних та реєстраційних внесків, розмір внеску до фонду соціально-економічного розвитку міста.

3.6. Кінцевий термін прийняття заяви на участь у Конкурсі.

3.7. Час та місце проведення Конкурсу.

3.8. Поштова та електронна адреси, номери контактних телефонів та час роботи організатора Конкурсу.

3.9. Попередня схема розміщення повинна бути додатком до оголошення про Конкурс.

4.   Реєстрація учасників Конкурсу 

4.1. З моменту опублікування повідомлення про проведення конкурсу відділ комунального майна м. Канева надає можливість усім зацікавленим особам ознайомитися з конкурсною документацією та здійснити огляд відповідної земельної ділянки, а також надає консультації з питань проведення конкурсу.

4.2. Для участі в конкурсі зацікавлені у придбанні права оренди земельних ділянок:

- укладають із відділом комунального майна м. Канева угоду про участь в конкурсі;

- сплачують реєстраційні внески;

- сплачують гарантійні внески у розмірі річної орендної плати за землю на рахунок, відкритий для обслуговування конкурсу;

- подають заяву на участь в конкурсі разом з документами, що передбачені при поданні заяви (додаток № 2  до рішення Канівської міської ради від 09.11.2006  № 4-38).  

4.3. Реєстраційний та гарантійний внески мають бути внесені Учасником конкурсу до моменту реєстрації заяви відділом комунального майна м. Канева.

4.4. Учасник конкурсу вправі взяти в оренду лише ті земельні ділянки, на які подані заяви і сплачено реєстраційний та гарантійний внески.

4.5. Для участі в конкурсі зацікавлена особа заповнює заяву в двох екземплярах, затвердженої форми.      

4.6. При прийнятті заяви обов'язково перевіряється:

-  правильність оформлення заяви;                                                                                                                              ;

- особа заявника (за документами, поданими заявником або його представником) на відповідність відомостей, вказаних у заяві;

- наявність документів, які засвідчують сплату реєстраційного та гарантійного внесків;

- наявність усіх інших, передбачених заявою документів.

4.7. Якщо під час перевірок не виявлено помилок та порушень, то відділ комунального майна м. Канева:

- в присутності заявника (його представника або уповноваженої особи) реєструє заяву в книзі реєстрації заяв окремо по кожній ділянці. В книгу реєстрації заяв заноситься порядковий номер заяви, дата, прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи або уповноваженого юридичної особи, назва юридичної особи;

- засвідчує заяву підписом та печаткою;

- залишає в себе оформлену заяву і всі документи, надані заявником. Один екземпляр заяви передає  заявнику.

4.8. Заява не приймається та повертається заявнику разом з поданими документами для переоформлення у випадках:

- виявлення помилок;

- відсутності на момент подання заяви документів, передбачених цим Порядком;

- подання заяви неналежною особою;

- відсутності укладеної угоди про умови участі в конкурсі;

4.9. Конкурсні пропозиції можуть бути подані, починаючи з моменту реєстрації заяви на участь в конкурсі і до закінчення строку прийняття заяв.

4.10. Прийняття заяв для участі в конкурсі та конкурсних пропозицій завершується за один робочий день до дати проведення конкурсу (засідання Комісії).

4.11. Інформація про учасників конкурсу до початку його проведення не підлягає оголошенню.

5.   Зміст конкурсної пропозиції 

Пропозиція учасника (далі - конкурсна пропозиція) повинна вміщувати:

1)      пропонований розмір річної орендної плати або відсоток від нормативної грошової оцінки земельної ділянки - за бажанням;

2)      розмір планованої площі об'єкта підприємницької діяльності;

3)      гарантовані строки початку та закінчення будівництва;

4)      планований благоустрій прилеглої території;

5)      ескізний варіант (планований зовнішній вигляд об'єкта підприємницької діяльності),  у тому числі архітектурно-графічні матеріали;

6) пропонований розмір разового внеску до цільового фонду соціально-економічного розвитку міста - за бажанням;

7) припустима кошторисна вартість будівництва;

8) планована кількість створених робочих місць;

9) пред'явлення макетів - за бажанням.

*За необхідності, Канівською міською радою при затвердженні умов проведення конкурсу може бути визначено перелік додаткових питань, який має бути оприлюднено в оголошенні про проведення Конкурсу.

6. Оформлення та підпис пропозиції

6.1. Конкурсні пропозиції подаються учасниками конкурсу в установлений в оголошенні
про проведення конкурсу термін та за вказаною в ньому адресою. Надана учасником
конкурсна пропозиція розглядається як його безвідзивна оферта (пропозиція) придбати
земельну ділянку в оренду, на умовах визначених умовами конкурсу, та умовах, додатково
викладених учасником в своїй конкурсній пропозиції.                                             

6.2. Конкурсна пропозиція передається учасником конкурсу в подвійному запечатаному та скріпленому печаткою і підписом конверті, в разі відсутності печатки на конверті проставляється б/п та підпис. На зовнішньому та внутрішньому конвертах зазначається адреса одержувача та найменування об'єкта конкурсу. На внутрішньому конверті, крім названої інформації, зазначається найменування учасника конкурсу та його адреса.

6.3. До закінчення строку подання конкурсних пропозицій учасники конкурсу мають
право вносити зміни до них , з  метою їх удосконалення.                                                    

6.4. Конкурсні пропозиції, подані після закінчення строку подачі, не розглядаються і
повертаються учаснику конкурсу у нерозпечатаних конвертах.                                     

Усі документи, що входять до складу Конкурсної пропозиції, повинні бути надруковані.

6.5. Після відкриття конвертів внесення Учасником змін до Конкурсної пропозиції не дозволяється, крім пропонованого разового внеску до фонду соціально-економічного розвитку міста та річної орендної плати.

7.      Кінцевий термін подання Конкурсних пропозицій

Конкурсні пропозиції повинні бути одержані відділом комунального майна м. Канева не пізніше дати, зазначеної в оголошенні про проведення Конкурсу. Місце надання Конкурсних пропозицій зазначається в оголошенні про проведення Конкурсу.

Усі пропозиції, що надходять після закінчення встановленого в оголошенні про проведення Конкурсу часу, не розкриваються.

Конкурсна комісія має право до закінчення встановленого терміну подання Конкурсних пропозицій прийняти рішення про його продовження. Інформація про продовження терміну, зміну місця розкриття Конкурсних пропозицій надається особисто кожному Учаснику.

 8. Відміна Конкурсу чи визнання Конкурсу таким, що не відбувся

Конкурс відміняється чи визнається таким, що не відбувся, у разі, якщо:

1)      на участь у Конкурсі подано менше двох пропозицій;

2)      кількість присутніх членів конкурсної комісії менша ніж 2/3 затвердженого складу.

     У разі подання однієї заяви на конкурс, рішення щодо проведення повторного конкурсу або передачі об`єкта конкурсу тому учаснику, який подав заяву, приймається сесією Канівської міської ради.

9. Розкриття пропозицій Конкурсною комісією

9.1. Відділ комунального майна м. Канева передає всі отримані матеріали (заяви, подані разом з ними документи, конкурсні пропозиції) на розгляд Комісії, на засіданні якої здійснюється їх розгляд та визначення переможця конкурсу. Архітектурно-графічні матеріали (планшети) подаються учасниками конкурсу на розгляд комісії за 10 хвилин до початку конкурсу.

9.2. У визначений день і час на засіданні Комісії відкриваються :конверти з наданими пропозиціями. Комісія перевіряє дотримання умов конкурсу, розглядає подані документи.

Особам, присутнім під час розкриття конвертів, головою конкурсної комісії оголошуються пропозиції всіх учасників конкурсу.                                                                                              

9.3. Засідання конкурсної комісії оформляється протоколом, який має містити такі відомості щодо кожної земельної ділянки:

  • реквізити земельної ділянки;
  • умови конкурсу;
  • відомості про учасників конкурсу;
  • розмір письмових бізнес-пропозицій;
  • розмір додаткових пропозицій;
  • розмір пропозиції переможця конкурсу;
  • реквізити переможця конкурсу.

9.4. Всі члени конкурсної комісії, присутні на засіданні та переможці конкурсу підписують протокол  у день засідання, після закінчення конкурсів по всіх земельних ділянках, що запропоновані на конкурс. Підписаний протокол після засідання комісії подається для затвердження на чергове засідання сесії Канівської міської ради. Рішення Канівської міської ради щодо вибору переможця конкурсу є підставою для розробки переможцем конкурсу проекту відведення земельної ділянки за власні кошти та  подальшого оформлення договору оренди.

9.5. Засідання Комісії є правочинним за умови участі в ньому не менше 2/3 від загального складу Комісії.

           10. Критерії визначення переможця

 Основними критеріями визначення переможця є:

- пропозиції для вирішення соціальних питань територіальної громади міста;

- терміни освоєння земельної ділянки;

- пропозиція найвищого разового внеску до фонду соціально-економічного розвитку міста та найбільшої річної орендної плати;

- створення протягом визначеного в пропозиціях терміну нових робочих місць;

- виконання вимог антимонопольного законодавства;

- інші вимоги, визначені умовами конкурсу.

11. Порядок з'ясування  Конкурсних пропозицій

11.1. Для детального оцінювання пропозицій Конкурсна комісія вивчає пропозиції з метою визначення, що кожна пропозиція:

1) оформлена належним чином;

2) відповідає вимогам, вказаним у п. 5 даного Порядку.

Якщо конкурсна пропозиція не відповідає вимогам,  вказаним у даному Порядку, вона не може згодом приводитись у відповідність шляхом коректування чи зміни або анулювання невідповідних відхилень або застережень. 

11.2. Засідання Комісії складається з трьох частин:

* на першій, відкритій, частині засідання за участю усіх учасників конкурсу або їх уповноважених  представників відбувається розкриття конвертів, оголошення бізнес-пропозицій, заслуховування додаткових пропозицій учасників щодо пропонованого разового внеску до фонду соціально-економічного розвитку міста та річної орендної плати;

* на другій, закритій частині засідання, що відбувається одразу після розкриття конвертів та оголошення бізнес-пропозицій, простою більшістю голосів присутніх членів комісії приймається рішення про вибір переможця конкурсу;

* на третій, відкритій, частині засідання, яке відбувається одразу після закритої частини засідання, за участю учасників конкурсу або їх уповноважених представників, оголошуються результати конкурсу.  

 

12. Припинення участі у Конкурсі

Участь у Конкурсі Учасника може бути припинена, якщо:

1)        Учасник є банкрутом або перебуває у стадії ліквідації;

2)        Учасник має заборгованість по платежах до бюджетів усіх рівнів, Пенсійного фонду України тощо;

3)        Учасник має заборгованості з виплати заробітної плати;

4)      Учасник надав неповну, недостовірну інформацію (згідно п. 5 даного Положення).

13. Оцінка та порівняння Конкурсних пропозицій

Після розкриття Конкурсних пропозицій починається їх оцінка та визначення переможця.

За бажанням Учасника матеріали, представлені на розгляд Комісії, може представляти представник авторського колективу (без оголошення імені Учасника).

Члени Конкурсної комісії самостійно оцінюють та порівнюють пропозиції, що не були відхилені. Термін визначення переможця Конкурсною комісією не повинен перевищувати 2 робочих днів.

Будь-які способи Учасника вплинути на оцінку пропозицій Конкурсною комісією або прийняття рішення про визначення переможця може призвести до відхилення його пропозиції.

14. Визначення переможця Конкурсу

14.1. Члени Комісії на підставі критеріїв, обумовлених в пункті 10 даного Порядку, визначають переможців Конкурсу, пропозиції яких визнані найкращими, шляхом проведення відкритого голосування. Учасник, який набрав найбільшу кількість голосів, визнається переможцем.  У випадку рівної кількості голосів у декількох учасників, голова комісії має право вирішального голосу.

14.2. Сума гарантійних внесків повертається всім учасникам конкурсу протягом 10
банківських днів після визначення переможця, крім переможця, якому сума гарантійного внеску зараховується в рахунок орендної плати.

14.3. При поверненні суми гарантійних внесків учасникам, кошти перераховуються на
власний поточний рахунок заявника, вказаного в заяві.             

14.4. У випадку відмови переможця підписати протокол конкурсу гарантійний внесок йому не повертається.

14.5. У разі порушення порядку проведення конкурсу, визначеного цим Порядком, або
виявлення фактів, які свідчать про зговір учасників конкурсу, об'єкти можуть бути зняті з
конкурсу.                                                                                                                                                       

14.6. Спори щодо визнання конкурсу таким, що не відбувся, розглядаються відповідно до чинного законодавства.

14.7. Інформація про переможця конкурсу публікується в місцевий пресі в десятиденний термін після затвердження протоколу комісії сесією Канівської міської ради.

15. Відміна результатів конкурсу

У випадку, якщо переможець Конкурсу не виконає запропонованих зобов'язань щодо гарантованих строків початку та закінчення будівництва, результати конкурсу анулюються за рішенням сесії Канівської міської ради, гарантійний внесок Учаснику конкурсу не повертається.

***

Переможець конкурсу в п`ятнадцятиденний термін після затвердження проекту відведення земельної ділянки, вносить пайовий внесок до інвестиційного фонду розвитку міста в розмірі взятих на себе обов'язків та укладає договір оренди на земельну ділянку. 

Подальше оформлення переможцем Конкурсу дозвільних документів на початок проектно-вишукувальних робіт для будівництва об'єктів відбувається у встановленому законодавством порядку.


 

Начальник відділу комунального майна м. Канева                                           В.О.Васильченко

 

За довідками звертатись:

Відділ комунального майна м. Канева

Адреса: м.Канів, вул.Шевченка 11

тел.: 8 (04736) 3-55-24, 3-29-84 

WayBe

27 квітня 2007, 00:00

Теги статті:
комунальна власність  оренда  конкурси   
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"