kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Офіційно > Дніпрова зірка 

Канівський військкомат оприлюднює прізвища тих, хто уникає мобілізації

Шоста хвиля часткової мобілізації до Збройних сил України в розпалі. У Канівському об'єднаному військовому комісарі-аті (ОМВК) систематично проводяться засідання військово-лікарської комісії (ВЛК), під час яких військовозобов'язані проходять медичне обстеження на визначення придатності. Громадяни України, які були визнані придатними, відправляються до військових частин і полігонів для проходження військової підготовки

Утім, знаходяться чоловіки, які забувають про свій військовий обов'язок - захищати в разі потреби свою Батьківщину. Так, на жаль, станом на сьогодні у відділенні військового обліку та бронювання сержантів і солдатів запасу Канівського ОМВК нараховується близько 570 осіб, які не реагують на повістки і не з'являються до військкомату. Наразі списки таких громадян передані для розшуку до правоохоронних органів. 

Прикро визнавати, але є неявники і серед представників військової еліти. У відділенні офіцерів запасу і кадрів від мобілізації ухиляється 85 офіцерів. Дехто з них узагалі ігнорує всі повістки і жодного разу за час проведення антитерористичної операції на сході України не з'являвся до військкомату. Але є й такі, що пройшли ВЛК, були визнані придатними, погоджувалися йти захищати Батьківщину в ході часткової мобілізації. Та коли дійшло не до слів, а до діла - їх і слід прохолов. На телефонні дзвінки не відповідають, повістки ігнорують.

Тому я прийняв рішення оприлюднити прізвища і ще раз (цього разу вже через пресу) запросити до військового комісаріату таких людей: Івана  Сергійовича Семенова, 1985 р.н.; Віталія Валентиновича Єрмоленка, 1992 р.н.; Олександра Вікторовича Гуртового, 1986 р.н.; Сергія Вікторовича Гуртового, 1988 р.н.;  Володимира Анатолійовича Сесіна, 1978 р.н. Хочу нагадати цим людям, що вони свого часу складали військову присягу, а ще мають пам'ятати, що означає слово офіцера.

Окрім того, у ході VI-ї хвилі часткової мобілізації в Канівському ОМВК вперше були зафіксовані випадки, коли військовозобов'язані, пройшовши ВЛК, співбесіду, були обрані для мобілізації, але відмовилися отримувати бойову повістку. Станом на сьогодні таких випадків нараховується вже три (із двома солдатами і одним офіцером). У результаті до Канівського військкомату було викликано представника міліції. В його присутності та при свідках складено акт про відмову отримання бойової повістки. Також матеріали цих інцидентів направлені до Черкаського обласного військового комісаріату з подальшим направленням до військової прокуратури.

Хочу ще раз наголосити - Канівський ОМВК не хапає на вулиці чоловіків, аби одразу відправити їх у зону проведення АТО. Ми діємо відповідно до чітких інструкцій і підходимо до військовозобов'язаного індивідуально, входимо в ситуацію кожного. Якщо людина просить про відстрочку - сесія, робота, інші життєві обставини - ми йдемо назустріч. Але й чекаємо цього у відповідь. Не можна відсиджуватися вдома в той час, коли солдати на передовій потребують підтримки.

Тому застерігаю: всіх, хто ухиляється від виконання свого військового обов'язку, будемо змушені притягувати до відпові-дальності. Ст. 336 Кримінального Кодексу України передбачає відповідальність за ухилення від призову за мобілізацією у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 5 років.

Ми зобов'язані піти на такі кроки не заради себе - заради наших дітей, заради тих хлопців, які сидять зараз в окопах, слухаючи свист куль, і чекають на підтримку, заради Батьківщини.

Віталій ОРЕЛ,

військовий комісар Канівського об'єднаного міського військового  комісаріату, підполковник

Джерело: Дніпрова зірка

WayBe

30 липня 2015, 18:06

Теги статті:
мобілізація  
Голосів:
3
03

Всього коментарів: 19

Сторінка коментарів: 1
Сектор

30 липня 2015, 21:13

IP: 82.207.24.xxx
Рейтинг: 0
19 червня розпочалась шоста хвиля мобілізації. Цього разу мобілізовуватимуть і військовозобов'язаних, які до цього не служили.

Однак процедура вручення повісток в законодавстві детально не прописана. Сайт "24" вирішив розібратися в нюансах вручення повісток під час цієї хвилі мобілізації.
Види повісток

У Генштабі пояснюють, що отримання повістки – це не 100% призов на службу.

Оскільки військовозобов'язаному можуть виписати повістку з пропозицією з'явитися до військкомату для звірки облікового запису або співбесіди.

Також є повістка з вимогою з'явитися до військкомату для проходження медкомісії.

І повістка з вимогою (наказ) з'явитися з речами у зазначений пункт збору (для військовозобов'язаних , які пройшли співбесіду, медкомісію і отримали мобілізаційне розпорядження).
Мобілізаційне розпорядження

Мобілізаційне розпорядження — документ, що видається військовозобов'язаному, визнаному медичною комісією придатним до несення військової служби. Воно вклеюється у військові квитки. У мобілізаційному розпорядженні вказується номер призовної команди, адреса призовного пункту, куди належить з'явитися на першу ж вимогу для розподілу у військові частини.

Бувають випадки, що після вручення мобілізаційного розпорядження військовозобов'язаного ще якийсь час можуть не викликати до армії. Однак неприбуття на збірний пункт у зазначені терміни загрожує кримінальним покаранням на строк від 2 до 5 років.

Розпорядження військового комісара є документованою вказівкою конкретному військовозобов'язаному (військовослужбовцю) вчинити певну дію, акт (вибути у відрядження, приступити до виконання обов'язків тощо).
Оформлення повістки

У повістці повинно бути вказано прізвище, імя та по батькові мобілізованого, його адреса. Також військова спеціальність повинна співпадати зі спеціальністю записаною у військовому квитку. Крім того, в повістці повинні бути вказані дата, час, адреса місця прибуття та перелік документів, які мобілізований повинен мати при собі. Повістка повинна бути скріплена печаткою та з підписом військового комісара.

Корінець від повістки з підписом військовозобов’язаного повинен зберігатись у військоматі.
Отримання повістки

Повістку вручають особисто в руки військовозобов’язаного. Він повинен розписатись у ній особисто. Підпис третіх осіб (родичів, сусідів, представників ЖЕКів та інших) не вважається дійсним.

Якщо ж у військовозобов’язаного виникнуть питання щодо достовірного підпису на повістці, то справу можливо вирішувати в судовому порядку.

Повістки надіслані поштою, залишені в поштовій скриньці, під дверима, або передані через членів сім’ї чи третіх осіб, не можуть вважатись належним повідомленням. Також не є належним повідомлення по телефону.
Документи при врученні повістки

Детально процедура вручення повістки не прописана у законодавстві. За словами юриста Віктора Пальнюка, офіційні документи, які засвідчують особу, та на підставі, яких можуть видати повістку, це паспорт та водійські права. Робоче посвідчення — можливе у разі отримання повістки на робочому місці. Студентський квиток, пенсійне посвідчення чи інший документ у цій ситуації не підходять, і тому вручення повістки на основі цих документів може визнатись незаконним.
Хто має право вручити

Військовий комісаріат у межах своєї компетенції вправі здійснювати вручення повісток військовозобов'язаним через уповноважених осіб, зокрема органи місцевого самоврядування (районних та селищних рад) та місцеві виконавчі органи. А от вручення повісток начальниками ЖЕКів чи ОСББ юристи трактують по-різному.

Зокрема, як розповів військовий комісар Київського міського військового комісаріату Володимир Кидонь, для того, щоб потрапити та надати керівнику підприємства повістки для працівників, які підлягають мобілізації, комісаріат створює комісію за участі представників районних держадміністрацій, МВС, прокуратури, СБУ та громадськості.
Місце вручення

У законодавстві не вказана норма, що повістки видають лише за місцем проживання. Тому були відомі випадки, коли повістки вручали прямо на дорогах.

Однак за словами юриста Пальнюка, повістку можна отримати лише у двох місцях, де можна встановити особу — за місцем проживання або за місцем роботи. Вручити повістку на вулиці, в громадському транспорті, в магазинах не можна. Представники комісаріату або уповноважені особи не мають підстав перевірити у громадян документи в громадських місцях.
Правоохоронці

Згідно з законодавством представники МВС чи ДАІ мають право перевіряти документи в громадських місцях, однак не мають права вручати повістки. Це можуть зробити військові комісари, або уповноважені ними особи, однак повістки, при врученні в такий спосіб, вже повинні бути оформлені належним чином.

Крім того, правоохоронці можуть перевіряти документи лише у випадках вказаних в законодавстві. Зокрема, якщо є підозра про вчинення злочину, поява в стані сп'яніння та інше. Вони повинні представитись та назвати причину перевірки.
Ухилення від мобілізації

Під час мобілізації громадяни, які підлягають призову на військову службу, зобов'язані з'явитися на збірні пункти в строки, зазначені в отриманих ними документах – мобілізаційних посвідченнях, повістках або розпорядженнях військових комісарів.

Поважними причинами неприбуття на збірний пункт визнаються:
– хвороба, яка позбавляє можливості з'явитись;
– смерть чи важка хвороба близького родича;
– перешкода стихійного характеру або інші обставини, які позбавляють можливості з'явитись на збірний пункт.

Причини неявки повинні підтверджуватись документально.

За неявку у військкомат за повісткою при повній або частковій мобілізації ухильників загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 85 до 119 грн. За ухилення від призову за мобілізацією в ст. 336 Кримінального кодексу України прописана відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років. Відповідальність за ухилення може наставати у разі, якщо особа була належним чином повідомлена про те, що вона підлягає мобілізації.
Судове рішення

У разі порушення процедури видачі повістки, або заповненої неналежним чином повістки юристи радять звертатись до суду.
Сектор

30 липня 2015, 21:21

IP: 82.207.24.xxx
Рейтинг: 1
А тепер я хочу звернутись до Віталія Орла, а скажіть мені будь-ласка як Ви вручаєте призовникам повістки ??? Не дивно що 570 осіб і Ви їх не можете знайти, но призовники Ваших повісток також не можуть знайти, хто завгодно їх знаходе ну не призовники. Залишилось тільки сфотографувати, зняти відео , як ці повістки вручають і що при цьому говорять і де вони валяються. Так і ідіть на такі кроки не для заради себе, я не здивуюсь якщо 570 осіб не бачили ці повістки в очі, а права будете качати як по закону так хто ж так робить !!!
Сектор

30 липня 2015, 21:27

IP: 82.207.24.xxx
Рейтинг: 1
Повістку вручають особисто в руки військовозобов’язаного. Він повинен розписатись у ній особисто. Підпис третіх осіб (родичів, сусідів, представників ЖЕКів та інших) не вважається дійсним - Ви цього не виконуєте. Навіть документа що засвідчує особу не провіряють, а вручили хто зна кому.
Дід Панас

30 липня 2015, 21:51

IP: 176.67.9.xxx
Рейтинг: 1
Аваков закликав не робити з мобілізації "дебілізацію"
Дід Панас

30 липня 2015, 22:03

IP: 176.67.9.xxx
Рейтинг: 0
А ще Аваков запретил милиционерам отлавливать призывников
marykate

30 липня 2015, 22:19

IP: 89.180.54.xxx
Рейтинг: -4
Серега ,ты понял,ключевое слово офицер и родина,..а то что наградят "посмертно",та к 9 дней и40 дней по всей программе..А вообще патриотов надо беречь,понял,есть такой индивидуум на канев нет,за таких ,как ты борется,патриотов,только тех,кто сидит в окопах,а если пуля в лоб,..так панихиду будем отпевать по всем правилам..Ну ты если чего,дулю им покажи и скажи ,так ,между прочим,таким патриотам,какСЕКТОР,..Скажим,мол,ребят,бы,че,извините,.Собираюсь на Войну,как жид на "ВОЙНУ"--а вообще Вайцману Привет и вообще ,всем ,кто забыл засунуть ЯЗЫК,.пожалуйста,засуньте..
marykate

30 липня 2015, 22:24

IP: 89.180.54.xxx
Рейтинг: -2
Да индивидуум борется,борется,за таких какты,..а ....у какалась,..вот суки такие не идете и скрываетесь от мобилизации,..Сережа,я конечно ,знаю тебя лично с рождения,и готова за тебя глотку,..но ..суки,...скрывайся ,чем подальше,...если надо Я в этом тебе помогу,..А другие пусть меня в ЖОПУ поцелуют..И еще раз,..Язык спрячь..
marykate

30 липня 2015, 22:27

IP: 89.180.54.xxx
Рейтинг: -2
СЕКТОР,..по законам Вселенной, кровью умоешься,ПОНЯЛ??А Виталику скажу,,..Орлы вне воле НЕ Размножаются,..Хрю,Хрю,.а то в окопах сам Сидеть будешь..
marykate

30 липня 2015, 22:35

IP: 89.180.54.xxx
Рейтинг: -2
Сидеть за РОДИНУ
marykate

30 липня 2015, 22:38

IP: 89.180.54.xxx
Рейтинг: -3
Сидеть в окопах сам .,СУКА будешь ,за РОДИНУ<за свою РОДИНУ>Vitalik,OrelСидеть в окопах сам .,СУКА будешь ,за РОДИНУ<за свою РОДИНУ>За будущее своих детей,...
Сектор

30 липня 2015, 23:50

IP: 82.207.24.xxx
Рейтинг: 0
Ірина Миколаївна - я то зрозумів, а чи Ви зрозуміли.
marykate

31 липня 2015, 05:19

IP: 89.180.54.xxx
Рейтинг: -4
Серега,сынок,пусть они тебя в жопу поцелуют,герои,.Ты понял,добровольно не идешь умирать,так 2-5 лет тюрьмы,жизнь твоя ничего не стоит,.а потом будут кричать"Герои не вмырають"--вот и весь патриотизм,вот такая у тебя Родина.Запомни, никто ничего никому не должен.
marykate

31 липня 2015, 06:12

IP: 89.180.54.xxx
Рейтинг: -4
И еще так,между строк,фюрер какой то там ЭС ЭС,из"17-ти мгновений весны"--так это "плохо",,а произносить трижды ЭС ЭС ЭС ЭР--так это норма..Вот вам и страна.И вообще ,что за название??Я то знаю,.но к дополнении "покажите мне такую страну"как пел Игорь Тальков,где Эс эсовцы живут,."ВЫ НЕ НАЙДЕТЕ"!!!!
turoc
31 липня 2015, 22:09

IP: 176.67.29.xxx
Рейтинг: 0
Неудобные вопросы к новой волне мобилизации http://obozrevatel.com/blogs/76239-neudobnyie-voprosyi-k-novoj-volne-mobilizatsii.htm
it-kanev
1 серпня 2015, 10:01

IP: 195.182.0.xxx
Рейтинг: 0
прохожий

2 серпня 2015, 08:32

IP: 94.178.62.xxx
Рейтинг: 1
нараховується близько 570 осіб, які не реагують на повістки і не з'являються до військкомату - опубликуйте списки . Пусть жители Канева знают своих героев !!!!
прохожий

2 серпня 2015, 08:37

IP: 94.178.62.xxx
Рейтинг: 2
Скоро наши доблестные десантники будут отмечать свой праздник. Опять нажрутся . А воевать некому. Вот там и вручайте повестки !!!
GINKA

2 серпня 2015, 23:01

IP: 37.139.178.xxx
Рейтинг: 0
наши десантники, настоящие, или на передовой воюют, или раненые в госпиталях лечатся,или убитые в могилах лежат,еще есть безвести пропавшие, еще есть отслужившие год в ато.!!! А остальное шлоебонь несчастная, быдломасса с ватными мозгами. Вот эти как раз нажрутся здесь в тылу и будут рвать на себе тельняшки в карате, десанте и где-то там поблизости!
Merlin V

5 серпня 2015, 16:22

IP: 92.249.97.xxx
Рейтинг: 2
Как то затрагивали эту тему по новостях, мол народ от войны тикает заграницу на зароботки, и на ж/д вокзале у одного такого заробитчанина а проще острабайтера спросили на камеру - "А как же Родину защищиать, на что человек не задумываясь ответил - а что мне Родина дала?" Грустно и прискорбно даже в том, что в некоторый случаях не то что проститься с отдавшими свои жизни за Родину героями власть имущие не приходят, но даже волонтеры, простые люди их за свой счет домой в последний путь везут...

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"