kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > Vip1976 

Стали відомі подробиці розстрілу автобуса ПС терористами

Путінські пропагандисти, роздувши істерію про “кривавий Правий сектор” на сході України, не розповіли, що так зване  “ополчення” холоднокровно розстріляло полонених “ополченців” з українськими бійцями, що везли тих на обмін.


12 серпня 2014 року в цьому автобусі було вбито 12 добровольців АТО і 3 полонених. Фото: youtube.com

Мова піде про одну з найтемніших сторінок історії цієї війни. 12 серпня 2014 року під Донецьком терористи розстріляли автобус з бійцями “Правого сектора”. Нарешті майже реалізувався той жах, за допомогою якого взимку секретар Донецької міськради вербував темний народ в ряди “місцевого ополчення” – “В Донецьк їдуть автобуси з “Правим сектором” із західної України”, казав чиновник. Про довге розслідування усіх обставин трагедії пише видання Обозреватель, повідомляють Патріоти України.

Розстріл автобуса став першим і чи не єдиним “боєм з Правим сектором”, який пропагандисти з РФ розкрутили, як “успіх армії “ДНР”. Сепаратисти запустили “качку” про те, що представники “ПС” атакували їх блокпост.

Негайно були відзняті десятки роликів під штамповими назвами – на кшталт “Ополчення ДНР розбило Правий сектор!” і “Привіт від Путіна”. Але особливо відзначився канал РЕН-ТВ, що показав як донецький терорист дзвонить матері щойно вбитого добровольця, щоб повідомити, що її сина більше немає.

По крихтах збираючи правду про розстріл автобуса, видання з’ясувало те, про що промовчали путінські пропагандисти – автобус віз полонених. Цього разу противнику вдалося здолати бійців “ПС”. Але не у відкритому протистоянні, а за допомогою чиєїсь підлості.

Заради ефектного сюжету, разом з українськими добровольцями терористи цинічно розстріляли своїх – таких же “ДНРівців”.

Інтерв’ю спливаючого кров’ю і дзвінок від вбивці

“Досі у нас немає чіткої інформації”, – повідомляв на наступний день після трагедії спікер АТО Андрій Лисенко. А от російські ЗМІ володіли точними цифрами: загинуло 12 бійців, 13 отримали поранення і потрапили в полон.

У ніч з 17 на 18 серпня на базу ДУК “ПС” доставили тіла загиблих. Лідер “ПС” Дмитро Ярош сказав, прощаючись з бійцями:”Не знаємо точно – як загинули наші побратими. З квітня воюємо, купа боїв, і завжди вдавалося уникати тяжких втрат”.

Близько дніпропетровців Олександра Мартинова та Олександра Малолітнього, а також жителів Запорізької області – Сергія Сухова, Олександра Пальгуєва, Меружа Мірошниченка досі шукають правди. Разом з родичами п’ятьох загиблих добровольців переглядають архівні відео. Багатьох з них вже не знайти – вони викреслені з Мережі, але близькі зберегли копії.

Відео каналу “Новоросія” починається так: “Автобус рухався з боку Запоріжжя та нарвався на наш блокпост “Гамалія” на об’їзній трасі. Хлопці дали бій. Без втрат. Таке буде з кожним, хто поткнеться на мою рідну землю”, – каже “акаючий “бритоголовий бойовик з американською борідкою (рідкісний стиль для місцевих пролетарів, з яких переважно складається “армія ДНР”).

Терорист з нетутешнім акцентом говорить, що “укропу не вистачає сміливості воювати чесно”, і зі сміхом додає: “Ось ця група, напевно, найсміливіша”. На звичайному автобусі “Еталон”, немов на броньовику, пішли на штурм укріпленого блокпоста? Але де ознаки бою? ..

Автобус прошитий кулями з усіх боків … Море крові … Якщо раніше кремлівським “журналістам”, які працюють у зоні бойових дій, доводилося придумувати інсценування із зловісними “візитками Яроша”, то в розстріляний автобус посвідчення бійців “ПС” підкидати не знадобилося – виявлені на місці “корочки” були справжніми.

Тіла бійців звалені біля автобуса. Оператори смакують вид понівечених тіл: убиті, як на підбір – богатирі, спортсмени …

Сюжет РЕН-ТВ просто приголомшує: автобус “ПС” відправився на штурм блокпоста, над яким майорів прапор “ДНР”! Автор сюжету бере інтерв’ю у спливаючого кров’ю українського добровольця. Тяжкопоранений боєць каже, що не збирався нікого штурмувати, але московський пропагандист не вірить пораненому.

І раптом дає похибку – серед убитих, яких витягли з автобуса, відеокамера відзначає чоловіків, які не схожі на добровольців АТО з автобуса. Вони їхали з зав’язаними очима, зі зв’язаними руками і ногами. “Що тут робили ополченці?” – “проколюється” пропагандист.

І далі журналіст Рен-ТВ показує, як терорист Сергій (відомий місцевий антимайданівець), виключений з організації “Ніхто крім нас” за пияцтво, дзвонить матері когось з убитих, щоб “порадувати”: “Він вбивав наших дружин, а ми вбили його”.

Стоп-кадр з донецьким терористом з сюжету РЕН-ТВ. До речі, презентував пропагандистський ролик (тоді ще в ролі ведучого РЕН-ТВ) Олексій Суханов, який до скандального репортажу поєднував роботу на ТРК “Україна” і роботу в Росії. Обмін полоненими виявився “ініціативою знизу”.

За однією з версій, яка гуляє досі, автобус просто заблукав – випадково нарвався на блокпост сепаратистів. Але ті, що вижили в м’ясорубці і члени сімей загиблих запевняють, що це не так.

“Це засідка, їх вже чекали журналісти, і зробили показовий розстріл”, – Олена Василівна – мама загиблого Меружа Мірошниченка називає розстріл показовою акцією.

“Здали їх, розраховували, що живими з цього автобуса ніхто не вийде, – каже Світлана – сестра загиблого Сергія Сухова. Вона зібрала цілий банк фото і відео з місця злочину. – Декількома днями раніше мені брат сказав:” Є відчуття, що нас здають “. Біди почалися, коли” Правий сектор “почав співпрацювати зі ЗСУ, і завдання їм стали ставити публічно”.

За версією тих, що вижили – про автобус з “Правим сектором” знали в “ДНР”, так як добровольці АТО везли полонених, і збиралися обміняти чотирьох сепаратистів на своїх товаришів.

“Тут відбулася зрада і комусь вигідно це не розслідувати. Ні військова прокуратура, ні СБУ цим злочином не цікавилися”, -таку заяву в ефірі видання Обозреватель зробив правозахисник Олексій Гармаш, який захищає інтереси сімей загиблих.

“Вони супроводжували полонених, і ось так нещадно їх розстріляли …”, – каже батько Олександра Малолітнього. Старий дізнався про загибель сина на 8 день, коли з Донецька відправили тіла вбитих у Дніпропетровський морг.

12 серпня в тому автобусі були три брати – Олег, Андрій і Олександр Мартинови. Молодший загинув на місці. Старший і середній насилу вимовляють слова – видно, що їм важко ділитися цими спогадами.

“Ми були на базі в Донецькій області, – каже Андрій. – Наказ був супроводити полонених. Везли 4 сепаратистів на обмін. Раптово обстріл – з усіх боків. Я втратив свідомість. Коли отямився, побачив прапор” ДНР “і журналістів”.

“Все було так швидко, що не встигли почати стріляти у відповідь, – доповнює старший брат, Олег. – З чотирьох полонених” ДНРівців “, які були з нами в автобусі – троє загинули, один вижив. Жорсткий обстріл був. Шквал вогню відразу зі усіх боків. Вибухи. Коли мене витягли з автобуса, поруч лежав убитий молодший, Андрій був без свідомості.

До нього підійшов “ДНРівець” і вистрілив з пістолета йому в ногу. Потім нам наказали повзти до машини. Повезли в Донецьк, по шляху степлером стягували рани на тілі. Привезли і кинули в підвал. Там ми були 6 днів. До нас приходили з відеокамерою з “Лайф ньюз”, запитували: “Чому ви прийшли на нашу землю?” “ДНРівці” сказали, що нас здали”.

Правозахисник Олексій Гармаш каже, що на той момент питання обміну полоненими вирішувалися на рівні приватних домовленостей між представниками воюючих сторін. Хто допустив витік інформації, а може навіть і підставив товаришів – цього Гармаш не знає.

Але коли через тиждень після розстрілу автобуса один з тодішніх керівників “Правого сектора” домовився про обмін вже Мартинових (а з ними – всіх захоплених 12 серпня бійців “ПС”, разом із загиблими), “Правий сектор” ледь не потрапив в повторну пастку.

Захисник звертає увагу на недоробки силовиків. “Тут великі недоробки командування, і особливо – СБУ. Це вони повинні були входити в контакт і організовувати обмін, а не волонтери. А замість цього люди “внизу” шукали різні канали і способи. Як вміли – домовлялися з сепаратистами, щоб визволити товаришів” , – говорить Гармаш.

“Ми їх туди не посилали” – відповідають чиновники мамам і вдовам

Поки нічого поганого не трапляється, мало хто замислюється: для чого ж добровольцю може знадобиться офіційне оформлення. А залишившись без грошей, наодинці зі своїм горем, близькі загиблих хлопців дізналися, що ніхто з тих, хто був у тому злощасному автобусі, не значився бійцем. Хоча всі пройшли медкомісію і подали документи.

Хоча ще в травні їм було видано зброю. І всі вони сподівалися, що числяться за батальйоном “Дніпро-1″ (будучи членами громадської організації “Правий сектор”).

“Нам відповідають чиновники:” Вони пішли добровільно, значить – їм ніхто нічого не винен: самі пішли, нехай на себе нарікають “, – Роза Петрівна, мама Мартинова скаржиться, що не може поставити пам’ятник молодшому синові Сашкові.

“Не можу повірити, що він убитий. Думаю, що він у відрядженні … досі, – плаче Таїсія, молода вдова Меружа, на руках у якої залишилися сини 10 років і 11 місяців. – І старший син так думає. Від мене приховували, що чоловік убитий – я була на 9 місяці вагітності. А коли виписали з пологового будинку, сказали.

Не повірила. Я повинна виховувати синів, як дітей героя, але ні подяки, ні хоча б слів співчуття від держави не бачила “. Меруж Мірошниченко був тренером з боротьби, підприємцем, разом з ним загинув його учень – Саша Пальгуєв.

“І Сашу, і Меружа не могли мобілізувати в ЗСУ: у чоловіка була грижа, а у Саші – проблема з ногою, тому вони записалися туди, куди їх готові були взяти – в “Правий сектор”, – плаче Таїсія. – Йдучи, чоловік говорив, що Маріуполь – це від нас дуже близько (сім’я жила в Мелітополі. – ред.), це для війни всього 3 секунди.

І ті, які сидять зараз у Верховній Раді, вони там теж тому, що мій чоловік загинув “, – плаче Таїсія.

Виявилося, раз Меруж був неофіційно, його дітям навіть пенсії по втраті годувальника не встановлені. Таїсія в декреті – отримує 1500 грн на місяць, а мама загиблого – пенсію у 2000 грн.

“Я б хотіла запитати у Президента – Петра Олексійовича – можна прожити на таку суму ?, – риторично запитує свекруха Таїсії. – Йде геноцид добровольців – знищують самих здорових, сильних, найбільш патріотичних, готових йти на все, щоб не було війни”.

Захиснику добровольців – Олексію Гармашу – вдалося визнати в суді той факт, що 12 серпня 2014 Мартинов, Малолітній, Суховой, Пальгуев і Мірошниченко загинули не “по битовусі”, а виконуючи бойове завдання. Але для отримання статусу учасника АТО цього мало.

Навіть із судовим рішенням треба пройти Державну службу України у справах ветеранів війни та учасників АТО, а вона найчастіше оспорює судові рішення на користь полеглих добровольців. Щоб проілюструвати ставлення чиновників з цієї служби до долі воїнів, Олексій Олексійович розповідає про свої враження від знайомства з начальником служби Артуром Дерев’янко (який для себе статус учасника АТО, за словами Гармаша, вже отримав).

“7 липня я був на круглому столі за участю Артура Дерев’янко, де він хвалився якимись успіхами. А я сказав, що ось – судом доведено, що вони учасники, але рішення не виконуються. І тоді він мене вбив відповіддю:” А навіщо загиблому статус? ”

Перш, ніж підвести риску в сумному оповіданні, хочеться поставити ще одне риторичне запитання. Зараз активно розслідуються “тортури”, “незаконні затримання” і “розбої”, які (на думку – того ж Геннадія Москаля) влаштовували активістам “російської весни” “айдарівці” і “торнадівці”, перебуваючи в зоні АТО.

Розстріл автобуса з бійцями “Правого сектора” – у трактуванні Кримінального кодексу України – повинен кваліфікуватися як масове вбивство громадян. Чому ж ніхто не спантеличений пошуком і покаранням винних? .. Нічого не прощається “правосєкам”, які наламали дров у Закарпатті, але терористам “ДНР”, схоже, “пробачили” цілий автобус …

Vip1976

21 липня 2015, 19:11

Теги статті:
  
Голосів:
3
03

Всього коментарів: 20

Сторінка коментарів: 1
GINKA

21 липня 2015, 21:05

IP: 212.55.74.xxx
Рейтинг: 0
самое страшное,что действительно уничтожают патриотов. А всем тут на это глубоко равнодушно,вроде как война не у нас в стране,а где-то там далеко. Я давно писала и говорила,что Патриоты не бесконечны! Закончатся и что вы с.ки будете делать? по кустах и лесах прятаться не прийдется!Беоегите то, что пока у вас есть и осталось.
Nord0527

21 липня 2015, 23:31

IP: 95.133.253.xxx
Рейтинг: 0
Прочитав останні слова, і розсміявся до сліз, тут всім на Іловайсько з Дебальцево насрати на ІЛ-76 і взагалі на все насрти, і я не про владу зараз а про нашу сіру бидломассу, яка не далеко відстали від парашенської.
nnn1
22 липня 2015, 00:02

IP: 93.74.80.xxx
Рейтинг: 1
GINKA и Норд, не всё так однозначно, не нужно плевать в сторону народа откуда собственно и пошли патриоты, никому ни на что не насрать, все переживают и за патриотов и за погибших, но жизнь идёт и нашим бойцам в зоне АТО нужно и оружие и продукты и материальное обеспечение, и обеспечивает их этим народ. Не всем приходится с оружием в руках отстаивать свою Родину, приходится кому то и делать это оружие. Не нужно плевать в колодец. Пригодится воды напиться.
Vip1976

22 липня 2015, 07:15

IP: 95.111.168.xxx
Рейтинг: 0
Nord0527, Это Вы загнули. Никто не забыл ни о Иловайске ни о Дебальцево и Ил 76 все помнят, думаю и ребят из 51 бригады погибших под Волновахой мы помним.
GINKA

22 липня 2015, 14:36

IP: 212.55.74.xxx
Рейтинг: 0
nnn1,вы наверное не пробовали волонтерить. Попробуйте собрать деньги-- услышите,что люди будут говорить в ответ. Тогда поймете сколько людей поддерживает солдат на фронте и сколько плевать хотели. В нашем кинотеатре сетки маскировочные плести некому особо, а те кто плетут,загибаются от нехватки рук. А это ведь не деньги из собственного кармана положить. Тех,кто помогает просто немного,но слава Богу есть ,на них наша земля и держится
GINKA

22 липня 2015, 14:37

IP: 212.55.74.xxx
Рейтинг: 1
Vip1976, вы минус поставили,потому что не согласны со мной,что патриотов уничтожают?
nnn1
22 липня 2015, 16:06

IP: 93.74.80.xxx
Рейтинг: 0
GINKA

22 липня 2015, 14:36 Есть правило в бизнесе. Нужно за выполненную работу платить. Вы можете 1000 раз говорить что за помощь платить не нужно и будете 100000 раз правы, но если вы хотите получить определённый результат. то для этого нужно вложить деньги. За деньги вы найдёте 1000 "волонтёров" без денег в крайнем случае вам посочувствуют. Где взять деньги? Вот в этом и суть. Деньги нужно заработать или добыть. Как? Может стоит создать предприятие по охоте и рыболовству? Туризм? Спорт? Как7 Это и есть большая проблема. Можно создать усмловия для тех предприятий, малого и среднего бизнеса когда они условно добровольно понесут деньги волонтёрам. Можно создать условия когда каневская ГЕС будет финансировать волонтёрство. Как? тоже часть каневских воинов должна с оружием в руках вернутся с фронта и спросить власть, почему деньги от реализации электроенергии идут не на защиту родины, а на обогащение богатых и финансирование нищих.
marykate

22 липня 2015, 21:01

IP: 89.180.54.xxx
Рейтинг: 0
GINKA Вопрос лично к Вам--Каково должно быть спасение патриотов?Как их спасать?В чем заключается их спасение...??
Vip1976

22 липня 2015, 21:38

IP: 78.111.186.xxx
Рейтинг: 0
GINKA, Нет, минуснул не я. Если и несогласен, то в той части, что всем тут на это глубоко равнодушно. Далеко не всем.
GINKA

22 липня 2015, 21:40

IP: 212.55.74.xxx
Рейтинг: 0
]marykate, почитайте у меня в блогах тему про Хмару, может поймете. А еще, недавно прочитала слова знаменитого полководца о том,что патриотов надо беречь и ценить. Здесь обсуждать это не хочу, тем более с теми,кто скрывается под ником. Рассказать или пообщаться могу открыто. Вылазте из своей конуры
Vip1976

22 липня 2015, 21:46

IP: 78.111.186.xxx
Рейтинг: 0
GINKA, Патриоты видят свою родину совсем не так как Петя с Сеней. Поэтому они и являются для них угрозой, по этой причине патриотов и не берегут, а совсем наоборот.
marykate

22 липня 2015, 22:07

IP: 89.180.54.xxx
Рейтинг: 0
Вот именно беречь и ценить.А скажите на войне есть такая гарантия?НЕТ.А эта война во имя кого и чего??Честно ответе себе,можно не говорить вслух.Вот именно беречь,беречь и беречь!!!!
it-kanev
22 липня 2015, 22:09

IP: 94.179.109.xxx
Рейтинг: 0
Vip1976, Вайсман и Яценюк - управленцы, население для них - просто массы. Вот они ими и "управляют".
it-kanev
22 липня 2015, 22:30

IP: 94.179.109.xxx
Рейтинг: 1
nnn1, 10% выручки с кабака в местный бюджет для формирования фонда помощи. Заодно и пьянству бой. Сегодня 3 человека в разных местах города "переползали улицу".
Писал ранее интересные цены. Подарочная коробка 200 грн. в Каневе, у производителя розница 109/130 грн.
А еще есть хорошее замечание «местных предпринимателей» - «Если я не буду продавать пиво в детском кафе я ничего не заработаю». А по предприятиям, как я знаю, они "почти" на прямую работают. Им "спускаю" куда и сколько необходимо переводить или что передать.
it-kanev
23 липня 2015, 00:21

IP: 94.179.109.xxx
Рейтинг: 0
GINKA

23 липня 2015, 07:17

IP: 176.67.10.xxx
Рейтинг: 1
it-kanev,подозреваю, то все это поехало внацгвардию,а это далековато от передовой. Порох куда надо эту технику не даст
GINKA

23 липня 2015, 07:21

IP: 176.67.10.xxx
Рейтинг: 0
[b]Vip1976, про это знаю давно. Вы это мерикэйт объясните.
GINKA

23 липня 2015, 07:29

IP: 176.67.10.xxx
Рейтинг: 0
marykate,когда начальство в лице муженко,тупо посылает на убой, то причем тут твои стенания -во имя чего война. Ты, что не видишь, кто против Украины воюет? Для таких, как ты, давно предлагала забрать всех солдат с фронта и по домам распустить, тогда бы ты и тебе подобные прозрели бы --во имя чего и кого эта война. Только вот беда --Патриоты как раз поле боя не покинут. Но ты своими тупыми мозгами этого не поймешь
it-kanev
23 липня 2015, 11:05

IP: 195.182.0.xxx
Рейтинг: 0
GINKA, все покрашено как для парада. Скорее просто "демонстрация". Обычно столько техники прогоняют ночью или рано утром - мало кто видит, дороги разгружены.
GINKA

23 липня 2015, 17:50

IP: 176.67.10.xxx
Рейтинг: 0
[b]https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11703194_1610866769185233_6544400344824181662_n.jpg?oh=39ee27c294c0b7384a18de47599421ba&oe=5619FC33it-kanev,
а впереди стоит старый мотоцикл мт ,на нем наши киборги и воевали! Щиро" дякую" президенту за забезпечення технікою штурмовий батальон! Штурмовий повинен був забезпечений зброєю до зубів!!! Але мабуть так комусь потрібно було ?

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"