kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Мистецтво 

Свято дитячої творчості «Тарасові джерела»

1 травня у Канівському міському будинку культури відбулося урочисте відкриття обласного свята дитячої творчості «Тарасові джерела». Традиційно цей захід проходить в місцях пов’язаних із життям Кобзаря. Вперше «Тарасові джерела» відбулися в селі Шевченковому, згодом проходило в Моринцях Звенигородського району. Цього року до Канева прибули кращі дитячі колективи та виконавці Черкаської області. Довголітній організатор даного заходу це – КП Черкаський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи. Тому почесними гостями були представники обласного центру: заступник директора Людмила Глухенко, начальник відділу з клубними установами Тетяна Кучменко та провідний методист по роботі з клубними установами Людмила Азязова. З вітальним словом виступила Людмила Іванівна Глухенко. Хореографічною композицією на пісню «Канів славетний» концертну програму відкрив зразковий ансамбль народного танцю «Барвінок» Канівського районного будинку культури (керівник Олександра Горідько).

Цього року «Тарасові джерела» представляли дитячі творчі колективи та вокалісти, які сьогодні знаходяться на «хвилі» популярності в Шевченковому краї. Від Канівської дитячої школи мистецтв – зведений хор під керівництвом Марьяни Сторчоус, (концертмейстер Оксана Тищенко) та   вокальний ансамбль «Джерельце» (керівник Ольга Секрет). Від Канівського міського Будинку культури – старша  та молодша групи зразкового театру сучасної пісні «Невгамовні» (керівники Вікторія Воюцька і Наталія Скляренко); середня група хореографічного ансамблю «Веселка» (керівник Наталія Лисак). Від Канівської малої академії мистецтв «Родина» – молодша та середня групи хореографічного ансамблю «Покоління Next»  (керівник Ірина Івановська); вокальні ансамблі «Любисток» і «Соколята» (керівник Галина Шаманаєва); дует у складі Наталії Яценко та Назара Верби.  Від Канівської дитячої школи мистецтв – вокальне тріо «Тріоль» у складі Яни Скаржанівської, Влада Щепака та Олександра Жиліна (керівник Наталія Чернова).

Від шанувальників спортивного танцю – спортивний клуб «Івазар» (керівники Наталія  Іванова, Вікторія Кобзаренко, Анна Потужня); ансамбль спортивного танцю «Тайфун» Канівської ДЮСШ (керівник Оксана Шевченко) та зразковий ансамбль спортивно-бального танцю «СпортМайстер» Канівського міського Будинку культури (художній керівник Леонід Майстер, балетмейстери Аліна Качан та Михайло Кулибаба).

Канівський районний Будинок культури представляли: зразковий ансамбль народного танцю «Барвінок» (художній керівник Олександра Горідько) та хореографічний ансамбль «Спарта» (керівник Юлія Власенко).

Також на свято приїхали учасники з інших районів Черкащини. Це – Анна Нальопа, Віта Панова, солістки зразкової вокально-естрадної студії «Свято» та  старша група цього колективу Тальнівського районного будинку культури (художній керівник Наталія Довгань); Анна Христенко, солістка Драбівського районного Центру культури і дозвілля; Анна Шевцова, солістка Золотоніського районного Будинку культури; вокальний дует у складі Юлії Биковець та Вікторії Бабич Мошнівського сільського Будинку культури Черкаського району; Владислав Малюк та Ірина Малюк із села Вотилівка Лисянського району; Олександр Меркотан, соліст Кримського сільського Будинку культури Шполянського району.

Традиційно в програмі свята звучали твори на слова Тараса Шевченка. Пісню «Зоре моя вечірняя» виконав Артур Поркуян, соліст Остапівського сільського клубу Драбівського району; уривок з вірша «До Основ’яненка» читав Антон Квасов, артист Нехайківський сільського Будинку культури Драбівського району; пісню «Тече вода з-під явора» виконав дует у складі Ірини та Анни Жирних Мошнівського сільського Будинку культури Черкаського району. 

У фойє Будинку культури була організована виставка майстрів декоративно-прикладного мистецтва та розташовані скриньки для збору благодійних внесків в підтримку наших воїнів-земляків, які перебувають в зоні АТО. Ведучі концерту Діанка та Інна Левіт згадали про збройний конфлікт на Донбасі: «Події які відбуваються зараз на нашій землі зміцнили наш дух, об’єднали український народ в єдиному бажанні миру, спокою і злагоди  в нашій Батьківщині.  Багато мужніх відважних воїнів зараз боронять нашу державу, багатьох з них вже немає серед нас. Але ми віримо  в те, що вони не даремно віддали своє життя, ми віримо, що спільно досягнемо головної мети – жити у вільній, єдиній, незалежній Україні». Хореографічну композицію «Присвята загиблим» виконав ансамбль «Веселка» Канівського міського будинку культури.

Концерт завершив вокальний ансамбль «Веселка» Черкаського району та солістка Марина Биковець виконанням пісні «Україна – це ти».

Свято підготували та провели: працівники КП Черкаський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи, Канівського міського Будинку культури за підтримки відділу культури і туризму виконкому Канівської міської ради.

 

Відділ культури і туризму виконкому Канівської міської ради

WayBe

8 травня 2015, 10:11

Теги статті:
Свято  Тарасові джерела  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"