kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Офіційно > Влада 

Порядок призначення субсидії



 


Управління соціального захисту населення Канівської міської ради нагадує жителям м. Канева про те, що в Україні діє програма державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг, яка надається безготівково, у вигляді житлових субсидій, і пропонує використати право на зменшення витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Якщо Ви отримували субсидію протягом опалювального періоду 2014/2015років, субсидія на наступний період призначається на підставі раніше поданих документів, без необхідності повторного звернення до управління соціального захисту населення.

З 1 травня 2015 року суттєво спрощено порядок призначення субсидій і форми Заяви та Декларації, що подаються. Нижче наводяться форми Заяви та Декларації, які можна заповнити і надати до управління соціального захисту населення м. Канева за адресою: 19003, м. Канів, вул. Шевченка, 49 (телефон3-18-54 приймальня).

  

Інструкція

про порядок заповнення бланку Заяви про призначення житлової субсидії

 1. Заяву заповнює особа, на яку відкрито особовий рахунок по сплаті житлово-комунальних послуг за місцем реєстрації (або особа, яка фактично сплачує вартість одержуваних послуг). Особи, які орендують житло, додають до Заяви договір найму (оренди) житла. При цьому, крім Заяви та Декларації, заборонено вимагати від громадян інші документи, довідки тощо.

 2. У правому верхньому куті має бути зазначено назва місцевого управління соціального захисту населення, до якого подається Заява.

 3. У заяві зазначаються відомості про особу: прізвище, ім’я по батькові, зареєстроване місце проживання (для орендарів – фактичне місце проживання) із зазначенням адреси житла: поштовий індекс, населений пункт, вулиця, номер будинку, квартири), контактний номер телефону, реквізити паспорта громадянина України (серія, номер, ким і коли виданий), реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер).

 4. У Заяві необхідно підкреслити, на які види послуг призначати субсидію:

 - на оплату житлово-комунальних послуг;

 - на придбання твердого палива та скрапленого газу (у разі коли житлове приміщення не забезпечується електро-, тепло- або газопостачанням для опалення).

 Якщо домогосподарство користується твердим паливом, скрапленим газом та комунальними послугами, необхідно підкреслити все.

 5. У Заяві необхідно вказати відомості про житлово-комунальні послуги, якими користується сім’я, зокрема:

 1) у графі „Номер особового рахунку” – номер особового рахунку, який міститься у договорі про надання послуг, платіжному документі (квитанції, розрахунковій книжці) на оплату відповідної послуги;

 2) у графі „Найменування організації, що надає послуги” – назву організації, що міститься у договорі про надання послуг, платіжному документі (квитанції, розрахунковій книжці) на оплату відповідної послуги;

 3) у графі „Примітки” зазначається наявність або відсутність засобів обліку, а саме: „є лічильник” або „немає лічильника”.

 6. У Заяві необхідно відмітити чи розглядати питання призначення субсидії комісією, створеною місцевими органами влади, що здійснюється на підставі обстеження умов проживання сім’ї.

 Рішення про призначення субсидії комісією приймається у таких випадках:

 - заявник є непрацездатною особою, проживає один і бажає отримати субсидію на збільшену площу житла;

 - особові рахунки відкриті на особу, яка не зареєстрована;

 - сім’я протягом 12 місяців перед зверненням здійснила одноразову покупку або оплатила послуги (навчання, будівництва, ремонту, мобільний зв’язок) на суму, яка на час купівлі (оплати) перевищує 50 тисяч гривень.

 7. Відомості, зазначені у Заяві, засвідчуються підписом особи, а також зазначається дата заповнення Заяви.

  

Інструкція

про порядок заповнення бланку Декларації про доходи і витрати осіб,

які звернулися за призначенням житлової субсидії

Декларацію заповнює особа, на яку відкрито особовий рахунок по сплаті житлово-комунальних послуг за місцем реєстрації (або особа, яка фактично сплачує вартість одержуваних послуг.

У правому верхньому куті зазначається назва місцевого управління соціального захисту населення до якого подається Декларація.

У розділі І:

У позиції 1 вказується: прізвище, ім’я по батькові особи, на яку відкрито особовий рахунок по сплаті житлово-комунальних послуг за місцем реєстрації (або особи, яка фактично сплачує вартість одержуваних послуг).

У позиції 2 необхідно зазначити загальну площу житлового приміщення (кв. метрів), кількість поверхів у будинку, а також підкреслити тип будинку: індивідуальний чи багатоквартирний.

У позиції 3 вказуються відомості про всіх осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (або фактично проживаючих – для осіб, які орендують житло і вказані у договорі оренди, або для індивідуальних забудовників, будинки яких не прийняті в експлуатацію), яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги із зазначенням прізвища, ім’я по батькові, дати народження, ідентифікаційного номера (за наявності) таких осіб. У графі „Примітки” можливо зазначити, що конкретна особа не проживає і їй не нараховується плата за житлово-комунальні послуги.

У розділі ІІ заповнюються відомості про всі види доходів (заробітна плата, пенсія, допомога (крім її частини, виплата якої здійснюється одноразово, зокрема, при народженні дитини), стипендія, грошове забезпечення, аліменти, виплати відповідно до умов цивільно-правового договору, доходи від підприємницької діяльності, здачі майна в оренду, від продажу майна та немайнових прав, сільськогосподарської продукції, дивіденди, проценти від розміщення депозитів тощо) осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (або фактично проживаючих, зазначених у договорі оренди), за попередній календарний рік (12 місяців 2014 року) без урахування податку з доходів фізичних осіб. У графі „Джерело доходу” – назва установи, організації, підприємства, де отримується дохід.

У розділі ІІІ вказується інформація про особу, яка здійснила одноразову купівлю майна або оплату послуг протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії на суму, яка на час купівлі (оплати) перевищує 50 тисяч гривень із зазначенням виду, вартості, дати здійснення купівлі (оплати) майна або послуг.

Відомості, зазначені у Декларації, засвідчуються підписом особи, а також зазначається дата заповнення Декларації.

  

ПОРЯДОК ЗВЕРНЕННЯ ЗА ЖИТЛОВОЮ СУБСИДІЄЮ

 

1. Кому призначається субсидія

Субсидія призначається одному із членів домогосподарства, який зареєстрований у житловому приміщенні і на якого відкрито особовий рахунок на оплату житлово-комунальних послуг.

Право на отримання житлових субсидій мають домогосподарства, у яких витрати на оплату житлово-комунальних послуг виходячи із соціальної норми житла та соціальних нормативів користування послугами перевищують розмір визначеного обов’язкового платежу.


2. Куди і як подаються документи

З питання призначення житлової субсидії необхідно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Документи для призначення субсидії можуть бути надісланідо місцевого управління праці та соціального захисту населення поштою.

У сільській місцевості приймання заяв з необхідними документами для призначення субсидій здійснюють уповноважені особи, які визначаються виконавчими органами сільських і селищних рад.


3. Перелік документів для призначення субсидії

- спрощена заява (за встановленою формою на 1 арк);

- спрощена декларація про доходи і витрати осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (за встановленою формою на 1 арк).

Всі інші відомості, що необхідні для призначення житлових субсидій (про забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами) надають організації, які надають ці послуги, на запит органів соціального захисту населення.

Інформацію про доходи для призначення житлової субсидії органи соціального захисту населення будуть отримувати у порядку обміну від Державної фіскальної служи та Пенсійного фонду.


4. Термін призначення житлової субсидії

Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначатиметься на 12 місяців з місяця звернення за її призначенням.

Для призначення житлової субсидії застосовуватимуться доходи за попередній календарний рік без урахування сплачених податків.

Після закінчення терміну отримання субсидії органи соціального захисту населення здійснюватимуть розрахунок субсидії на наступний період автоматично.

Для цього вони збиратимуть необхідну інформацію без звернення громадянина і протягом двох місяців з початку нового періоду прийматимуть рішення щодо призначення (непризначення) субсидії цим домогосподарствам та письмово інформують про прийняте рішення громадян, які зверталися.


5. Відповідальність заявника за надані відомості для призначення субсидії

Всі члени домогосподарства дають згоду на обробку персональних даних про сім’ю, доходи, витрати, що необхідні для призначення житлової субсидії.

У разі зміни обставин, які можуть вплинути на отримання житлової субсидії (зміни у складі зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, зміни у переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, виконавців житлово-комунальних послуг, про купівлю товарів або оплату послуг) заявник зобов’язується у місячний термін повідомити орган соціального захисту населення.

Якщо подано неповні чи недостовірні відомості про доходи та витрати зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб може бути відмовлено в призначенні субсидії або припинено її надання. У такому разі заявник зобов’язується повернути надміру перераховану (виплачену) суму субсидії у подвійному розмірі.


6. Набрання чинності змін до програми субсидій

Зміни до порядку призначення житлових субсидій набувають чинності і будуть застосовуватись при наданні субсидій з 1 травня 2015 року.

При цьому норма щодо доставки до кожного домогосподарства спрощених форм заяви та декларації для звернення за призначенням субсидії (у квітні та жовтні 2015 року)набирає чинності з моменту опублікування.


Управління соціального захисту населення

WayBe

9 квітня 2015, 09:12

Теги статті:
субсидія  
Голосів:
1
01

Всього коментарів: 16

Сторінка коментарів: 1
nnn1
10 квітня 2015, 11:12

IP: 95.67.79.xxx
Рейтинг: -1
Мені цікаво чи всім призначаються однакові субсидії? І чи в селі сумма субсидії для селянина така ж як і для пенсіонера з пятикімнатною квартирою в місті?
nnn1
10 квітня 2015, 11:17

IP: 95.67.79.xxx
Рейтинг: -1
Субсидії це шлях в нікуди, це просто обкрадання тих хто працює на користь тим хто не хоче працювати. Хоче держава розвиватись? то в крайньому випадку повинна призначати субсидії всим без винятку і однакові, люди для яких вони будуть мізерні самі їх відмовляться отримувати, а ті хто не відмовиться будуть розуміти для чого вони ці субсидії і будуть їх використовувати за призначенням.
it-kanev
10 квітня 2015, 12:28

IP: 195.182.0.xxx
Рейтинг: 1
nnn1, просто бред...
it-kanev
10 квітня 2015, 12:31

IP: 195.182.0.xxx
Рейтинг: 0
есть установленные обязательные платежи. Если в силу своих физических возможностей человек не может их оплатить, либо оплата будет привышать определенный процент от суммы дохода - тогда субсидия. В остальном - плати как есть.
Контроль - налоговая.
Правда тарифы должны быть понятными. А так получается что в тарифы включенны з/п "кризис менеджеров" на подобии нашего теплосетевика...
nnn1
10 квітня 2015, 12:47

IP: 95.67.79.xxx
Рейтинг: 0
it-kanev
10 квітня 2015, 12:31Простой вопрос, откуда берутся деньги на субсидии? У меня? А давал ли я согласие на это? Нет. Так в чём собственно "бред"? В том что я хочу знать и контролировать куда идут деньги заработанные мной? (В данном случае Я это собирательный образ тех кто работает, зарабатывает и не может претендовать на субсидии)
it-kanev
10 квітня 2015, 15:27

IP: 195.182.0.xxx
Рейтинг: 0
nnn1, А давал ли ты согласи на поднятие з/п депутатам? Далав ли ты согласие на выделение денег для поддержки "Приват банка"?
Вроде нет... Так их все равно выделили...
Должно государство помагать малоимущим - должно. Помогает с гос бюджета. В гос бюджет попадают разные средства и по разным статтьям.
И прежде чем писать - подумай, может нужны нам в стране соц работники, учителя и пенсионеры.
И не много продолжу - за твои деньги убирают улици. Ты хоть раз хоть кому-то сказал "Не сорите"? В этом месте твоих денег не жалко?
nnn1
10 квітня 2015, 16:13

IP: 95.67.79.xxx
Рейтинг: 0
it-kanev
10 квітня 2015, 15:27 Всё верно, за исключением того что то что ты перечислил тем или иным способом возвращается ко мне, теоретически, а субсидии даже теоретически не могут мне вернуться.
Из Мор

10 квітня 2015, 17:04

IP: 95.134.136.xxx
Рейтинг: 0
а людям похилого віку ,яки перебували в лавах комунистичної,та партії регіонів будуть давати субсідїї,вониж вороги...
nnn1
10 квітня 2015, 17:13

IP: 95.67.79.xxx
Рейтинг: 0
Измор, будут, несмотря на то что они всю жизнь воровали и обкрадывали украинский народ, и это прискорбно.
Из Мор

10 квітня 2015, 17:20

IP: 95.134.136.xxx
Рейтинг: 0
nnn1, так так,і нових крадіїв треба на шибиніцю
Vip1976

10 квітня 2015, 18:48

IP: 78.111.185.xxx
Рейтинг: 0
Даже, если система субсидий и будет работать, и их дадут всем, кто не может в полном объёме оплачивать комуналку, она имеет существенный недостаток - она не может приучить людей к экономии.
Vip1976

10 квітня 2015, 19:02

IP: 78.111.185.xxx
Рейтинг: 1
nnn1
10 квітня 2015, 19:50

IP: 95.67.79.xxx
Рейтинг: 0
Vip1976

10 квітня 2015, 18:48 Она не приучит бездельников к работе. Лучше получать субсидии от тех кто работает.
bee

10 квітня 2015, 22:18

IP: 82.193.98.xxx
Рейтинг: 0
nnn1, не згідна що всі безробітні "бездельники".Зараз дуже багато скорочується робочих місць, тому і безробітних збільшується з кожним днем.
Из Мор

10 квітня 2015, 23:11

IP: 95.134.136.xxx
Рейтинг: 0
bee, як так скорочуются....а як же Еуропєйске майбутне,а як же заробітна платня в 1000 єуро?....неподобство якєсь..нас шо кинули??!! от тварини,господь їх накаже.
Vip1976

11 квітня 2015, 13:50

IP: 78.111.185.xxx
Рейтинг: 0
nnn1, Вы причисляете к бездельникам учителей, врачей, библиотекарей, слесарей ЖКХ, милиционеров которые не берут взятки... список конечно не полный, но всё же, эти люди не смогут оплатить коммуналку по новым тарифам.

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"