kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Влада 

Ткаченко утік від канівчан

 

Канівська громада, обурена призначенням екс-регіонала на посаду голови райдержадміністрації, сьогодні пікетувала Черкаську облдержадміністрацію. Два десятки активістів, представників ГО “Майдан” та Громадських рад при райдержадміністрації та міськвиконкомі Канівщини прибули до Черкас із плакатами “Думку громади Ткаченко не чує – стежкою Янека вірно крокує”.

 

Як у старі тулубівські часи біля ОДА групку протестувальників зустріли стільки ж міліціонерів, як і було гостей із Канева, частина їх була озброєна автоматами. Правда, правоохоронці ще не ставали живою стінкою під дверима у приміщення влади, однак із вікон виглядали ті ж самі обличчя. Так що здавалось, зараз почнуть витягати шланги з водою і шпурлятись вазонами.

 

“Не для того загинула на Майдані Небесна Сотня і зараз гинуть на Сході наші хлопці, щоб старі методи керівництва та ігнорування думки громад повернулись”, – заявили люди.

DSC_0007 DSC_0001

За кілька хвилин після початку імпровізованого мітингу до людей підійшли чиновники і запросили на зустріч із губернатором. Канівчани розділились, відправивши на “переговори” своє “ядро”. Разом із людьми до Юрія Ткаченка пішов і народний депутат України VII скликання Леонід Даценко, який обирався саме по Канівщині.

“Сьогодні, коли ми збиралися в дорогу, Дубенець підійшов до нас – вибачався та просив дати йому можливість попрацювати. Але у нас бачення одне: або він пише заяву про складання своїх повноважень, або Юрій Олегович пише подання про його відкликання”, – висловлює позицію канівської громадської організації “Майдан” активіст ВО “Свобода” Юрій Гамалій.

У канівчан надзвичайно багато претензій до Сергія Дубенця – він свого часу офіційно був довіреною особою Віктора Ніколенка, коли той від Партії регіонів балотувався на міського голову, потім у “молодій команді” Ніколенка працював у міськвиконкомі керуючим справами, потім фігурував у справі по знищенню бюлетенів у 2012 році, тоді його підозрювали у гуртуванні на Антимайдан “тітушок” із Канева. Тому його нинішнє призначення називають поверненням часів Януковича – Тулуба. Та й саме вчорашнє представлення, за словами канівчан, відбувалося “за участю привезених “новітніх” тітушок та канівської “бандоти”.

“Своїми діями вчора влада не просто об канівську громаду ноги обтерла, нас виваляли у лайні цим призначенням”, – заявив Юрій Гамалій Юрію Олеговичу і зачитав звернення, яке підписали всі канівські найактивніші майданівські організації.

“Вважаємо, що відновлення довіри до вас як до голови ОДА, як до громадянина України, який сповідує ідеали Революції Гідності – і в першу чергу очищення влади від прибічників режиму Януковича, можливе у разі направлення вашого подання Президенту України про відкликання з посади голови Канівської райдержадміністрації Дубенця Сергія Михайловича. Переконані, що цей мужній крок у важкий час протистояння України російській агресії сприятиме консолідації громадського суспільства на засадах побудови відкритої, демократичної, європейської держави Україна. А тоді ми з вами сядемо і ще раз обговоримо компромісні кандидатури, повірте, у Каневі не одна людина живе, якщо вас Віра Носенко не влаштовує, ми знайдемо вам десятки чесних, порядних і професійних людей. Ми не бажаємо жодної конфронтації, бо знаємо, що коли два українці починають сваритись між собою, – приходить третя сила і нищить нашу державу. Так було в історії, на жаль, не раз. Після Революції Гідності ми насправді втратили Крим і частину Сходу. Третій Майдан стане крахом української держави. Однак ви провокуєте громади! Навіщо ви це робите?” – звернувся Гамалій.

001

“Кандидатура Дубенця, як кажуть, навіть на базарі не обговорювалася, – додав голова Горомадської ради при Канівській РДА Яків Прогнімак.  – Невідомо, як його кандидатура була внесена на розгляд. Громадського обговорення його кандидатури не було ні на рівні Громадської ради, ні на рівні інших громадських організацій чи сільських громад. Тому сьогодні район збурений”.

“Якщо ви не дослухаєтесь до громади, то ми будемо протестувати. У нас для цього є законні методи. Наприклад, ми можемо підтримати Надію Савченко голодуванням у адміністрації. Ми можемо законно ходити по пішоходному переходу на трасі Канів – Київ через ГЕС. Повірте, ми готові до цього. Вам не вдасться через коліно ламати громаду. Тут уже такий один сидів, що думав, що може. І чим це закінчилось?” – попередив Ткаченка голова Горомадської ради при Канівській міській раді Олександр Корнєєв.

DSC_0011

“Щодо “тітушок”, то звертайтесь у правоохоронні органи. А щодо Сергія Дубенця, то подам на звільнення, якщо він заплямований”, – спочатку почав говорити Юрій Ткаченко.

А потім повів “пісню” про те, що “немає підтвердження”, що Дубенець був у Партії регіонів, що його запропонували також громадські організації Канівщини, навіть назвав організації, які вчора підписались під листом-підтримкою Дубенця. В основному, це були утворення, очолювані вчорашніми регіоналами, типу Олексія Грищенка (керівника виборчого штабу Богдана Губського у 2012 році) чи Євгена Маланчева (депутата Канівської міської ради від Партії Регіонів).

Сама ідея “зліпашити” нашвидкуруч такий папірець – дурна і відгонить тулубівщиною, однак Ткаченко збрехав, сказавши, що петицію підписав “Правий сектор”, оскільки обласна організація “Правого сектора” це категорично спростувала.

“Ми ніяких подібних документів не підписували”, – заявили нам в обласному офісі “Правого сектора”.

Утім, конструктивної розмови не вийшло, бо Юрій Олегович постійно переводив стрілки то на те, що це за громадські ради в Каневі і хто в них представлений, то навіть добалакався до того, що висловив сумнів, що вони справді представляють громаду.

“Ви яку громаду представляєте? Від імені громади можуть говорити лише сільські та міські голови. До того ж, посада голови райдержадміністрації не обрана, ніде не написано, що треба погоджувать…” – вже майже уподібнився своєму попереднику Ткаченко.

Громаду це “підірвало”.

“Коли ми ховали Анатолія Чупилку, депутата обласної ради, що загинув під Донецьким аеропортом, то не питали у нього прописки. Там прописок не питають! Ви конкретно скажіть, хто запропонував кандидатуру Дубенця. Порошенко ж не знав, що у Каневі є таких чоловік, щоб призначить його головою. Хтось же ці документи йому вніс?” – сказали канівчани.

“Я почув ваші скарги і хочу їх вивчити. Але якщо ви не хочете чути мене, то я вам дякую”, – сказав губернатор і вийшов за двері, так і не сказавши людям, хто йому підсунув цього Дубенця і що він буде робити далі з цим призначенням.

Тож канівчани повернулись додому ні з чим, однак рішучі у своїй позиції.

“Ми не проковтнемо цього ляпаса канівській громаді. А що будемо робити? Приїдемо в Канів, підем до людей і будемо радитись. Але від своїх ідеалів ми не відступимо, бо за них уже багато патріотів поклали голови і продовжують класти на Сході України”, – наостанок запевнив Юрій Гамалій.

Тетяна Воронцова

Джерело: Дзвін

ГО Майдан

3 квітня 2015, 17:20

Теги статті:
Ткаченко  Дубенець  голова  
Голосів:
9
09

Всього коментарів: 29

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"