kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Міські новини 

Як боротимуться з пташиним грипом на Черкащині

10 березня в селах Придніпровське, Васютинці, Воронинці, Крутьки та  Мельники зафіксували випадки масової загибелі птахів. Через загрозу появи пташиного грипу, значне погіршення епідемічної та епізоотичної обстановки, всі відповідні служби було переведено в режим бойової готовності. До ліквідації катастрофи з усієї області залучили 180 спеціалістів.

За такою легендою 21 березня на території Чорнобаївського району проходили показові обласні командно - штабні навчання з органами управління надзвичайних ситуацій облдержадміністрації, під час яких місцева влада та спеціалізовані служби демонстрували, як вони діятимуть у разі загрози виникнення пташиного грипу. Під час проведення цих навчань працівники відповідних служб виявили нібито хворих на пташиний грип курей в одному із сараїв села Крутьки Чорнобаївського району (про це попередньо домовилися із господарем обійстя), перевезли мертву птицю до місця утилізації та знищили її за всіма правилами.

На конкретних прикладах в селі Крутьки спеціалістам з ліквідації надзвичайних ситуацій з усіх районах області фахівці обласного управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації демонстрували, як потрібно ліквідовувати надзвичайну ситуацію в селі, де виявили вогнище поширення курячого грипу.

Ось уявна садиба, в якій було виявлено уражену курячим грипом птицю. До воріт садиби під'їздить вантажівка, з якої виходять ветеринари у протичумних костюмах. Вони заходять в курник і вже за кілька хвилин виносять целофанові мішки з мертвими курми, які вантажать у кузов вантажівки. Потім машина їде до полігону для знищення інфікованих курей. На пропускний пункт до полігону, який терміново організували на території ферми СТОВ ім. Устименка, під'їжджає вантажна машина з мішками, у яких лежать трупи курей. Машину дезінфікують за допомогою спеціального обладнання. Вона проїжджає до пункту, де відбуватиметься утилізація. Мішки з курми вивантажують з кузова і кладуть до підготовленої ями. Обливши мішки бензином, їх підпалюють - і всі присутні навколо, що спостерігали за процесом, зітхають з полегшенням. Уявний курячий грип у окремо взятих Крутьках знищено!

Щоб продемонструвати, як потрібно боротися з курячим грипом і наскільки відповідні служби готові до боротьби з ним, в Крутьках демонструвалися спецтехніку: машини з дезінфекційними установками, машини для спалювання зараженого одягу. Працівники ветслужб демонстрували обладнання для дезінфекції, обладнання для відбору проб, спеціальні медикаменти.

- В Чорнобаївському районі існує чи не найбільша - з-поміж усіх районів області - загроза появи пташиного грипу. Зараз перелітні птахи  повертаються з теплих країв і саме над Чорнобаївщиною перехрещуються міграційні шляхи перелітних птиць. Крім того, поряд Дніпро, - констатував завідувач протиепізоотичного відділу Чорнобаївської районної лікарні ветмедицини Василь Пасічний, в обов'язки якого у  цей напружений час входило контролювання санітарно-пропускного пункту. - Зараз птаство саме повертається з теплих країв, наприклад, з Африки (Алжиру, Тунісу). Це ластівки, лебеді, гуси та качки.

- Зараз ветеринарна медицина району працює перш за все на профілактику занесення пташиного грипу на територію Чорнобаївського району. На закритий режим утримання птиці переведені три птахоферми, - розповідає начальник управління ветеринарної медицини в Чорнобаївському районі Олексій Згура. - В районі створено запаси спецкостюмів, деззасобів.

- Торік вся свійська птиця області була вакцинована проти хвороби Нью-Касла. Тому сьогодні в області немає цього захворювання. Проти пташиного грипу в Україні вже є 2 вакцини, зараз їхня результативність та ефективність випробовуються в Криму та Херсонській області. І, якщо нові вакцини від пташиного грипу продемонструють гарний результат, тоді й буде прийматися рішення про масову вакцинацію птиці, - запевнив начальник обласного управління ветеринарної медицини Черкаської області Дмитро Мисан.

За словами начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Черкаської облдержадміністрації Олександра Криворучка, ці навчання мали продемонструвати готовність різноманітних служб області до ліквідації вогнищ пташиного грипу та показати всім службам, які мають брати участь у ліквідації цього лиха, що вимагатиметься від них в надзвичайній ситуації. Олександр Криворучко підсумував, що служби області до боротьби з пташиним грипом готові, але ступінь цієї готовності - задовільна.

WayBe

27 березня 2007, 00:00

Теги статті:
пташиний грип  куриний грип  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Про що зараз спілкуються:

Rima752
Пишаюсь такими людьми! Українці - сильна нація!!! Слава Україні!!
Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"