kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Дніпрова зірка 

Канівська ГАЕС: скільки можна ламати списи? Час вимагає конкретних рішень!

Про перспективи будівництва Канівської ГАЕС написано вже стільки, що можна книгу видавати. На цю тему висловилися всі, хто хотів: екологи, археологи, інженери, вчені, енергетики, пересічні громадяни. Одні обома руками за будівництво, інші сумніваються, треті категорично проти. Дискусію можна було б продовжувати до безкінечності. Якби на календарі був, скажімо, 2012-й рік. Але надворі вже 2015-й. А за плечима в усіх нас напружений, виснажливий, складний 2014-й. Український народ несе важкий тягар війни, відчайдушно бореться за енергетичну й економічну незалежність, протистоїть жорстокій агресії з боку сусідньої держави. Збільшення енергетичних потужностей нам, українцям, потрібне як вода, як повітря. Невже й далі будемо філософствувати, влаштовувати говорильні, переливати з пустого в порожнє? Вочевидь, настав час приймати конкретні рішення. Сьогодні ми запросили до слова тих, хто будував у далекі 60-70-і роки Канівську ГЕС, житлові будинки, школи, дитсадки, тих, хто нині керує станцією, щоб ці люди розповіли про те, що дало Каневу й канівцям спорудження електростанції, про те, як із звичайного райцентру наш Канів перетворився в одне з найкрасивіших міст України. ГАЕС у нинішній ситуації теж допоможе  стати Каневу на ноги. Настав час будувати!

Канівській ГАЕС бути, але…

Будь-яка велика будова - безумовно, справа державна. Але держава - це, в першу чергу, люди. І держава зобов'язана захищати їх інтереси. Будівництво, нехай і найважливіше, не мусить погіршувати життя людей та завдавати шкоди їх здоров'ю. Тому в даному проекті продовження будівництва Канівської ГАЕС виключені всі фактори, які б могли негативно впливати на навколишнє середовище та здоров’я людей. Оскільки в контексті будь-якого масштабного будів-ництва постає питання про кошти, передбачені на соціальну сферу, то на мою думку, варто зробити короткий екскурс в часи будівництва Канівської ГЕС, проаналізувати, що дало Каневу спорудження гідроелектростанції в далекі 70-і роки минулого століття.

По-перше, Міністерство енергетики України (замовник) та Управління будівництва (УБ) "Дніпробуд" (генпідрядник) у часи спорудження ГЕС стали для Канева по суті містоутворюючими підпри-ємствами. Будівництво Канівської ГЕС суттєво вплинуло на розбудову міста із широкою інфраструктурою. Безумовно, велика заслуга в цьому належить також обласним та місцевим органам влади і нашим працелюбним людям.

Протягом основного терміну будівництва Канівської ГЕС (1964-1972 р.р.) Канів із маленького містечка перетворився в прекрасне місто на Дніпрі. За цей період дніпробудівцями та його субпідрядними організаціями було побудовано:

 

  • мікрорайон гідробудівельників, до складу якого ввійшли житлові багатоповерхові будинки з квартирами на 15 тис. жителів, школа, дитсадок, гуртожитки, магазини, кінотеатр, кафе, їдальні та ін., а також інженерні мережі й комунікації, благоустрій територій;
  • загальноміські об'єкти теплопостачання, водопостачання, водовідведення, енергопостачання та зв'язку;
  • у 1975 році збудовано новий комп-лекс сходження на Чернечу (Тарасову) гору та виконано благоустрій меморіального комплексу "Тарасова гора";
  • побудовано завод "Магніт", маслосирзавод, пізніше хлібзавод, проведено реконструкцію пивзаводу;
  • виконано значний обсяг робіт з реконструкції районної лікарні;
  • виконано влаштування асфальтового покриття вулиць і доріг; пізніше, в 80-х роках було побудовано виробничо-комплектувальну базу  "Закордоненергобуд", турбазу "Славутич", культ-освітнє училище, розпочато будівництво житлових будинків по вул. 206-ї дивізії для потреб будівельників ГАЕС. 

 

Взагалі, зроблено багато - перерахувати все просто неможливо. А що обіцяє нам будівництво Канівської гідроакумулюючої електростанції?

По-перше, це нові робочі місця (на будівництві буде зайнято до двох тисяч осіб), відрахування в місцевий бюджет, висока заробітна плата.

По-друге, забезпечення нового етапу розвитку соціальної сфери міста та району. Згідно із попередніми розрахунками проектного інституту  та замовника, розмір коштів (в цінах 2013 року), передбачених кошторисом будівництва ГАЕС, що підлягають перерахуванню місцевим органам самоврядування на розвиток соціальної сфери, складає 302 млн. грн. На що будуть використані вказані кошти, визначать органи місцевого самоврядування.

По-третє, на початку реалізації проекту будівництва Канівської ГАЕС (1984-1990 рр.) крім об'єктів ГАЕС, для потреб міста та району вже було побудовано:

- автошляхи Канів-Бобриця-Студенець-Іваньків-Пшеничники-Глинча-Грищинці-Канів;

- селище для переселенців в с. Студенець;

- дитсадок в с. Пшеничники;

- проведено ремонт доріг у м. Канів.

По-четверте, після закінчення будівництва ГАЕС більшість об'єктів виробничого та іншого призначення, які не будуть використані для експлуатації ГАЕС, можуть бути передані місцевим органам самоврядування.

Ще раз підкреслю важливість контролю з боку територіальної громади за використанням коштів, виділених для соціальної сфери. Сума серйозна, і її слід витратити з максимальною користю для Канева і канівчан. Більше такий шанс у плані надходження інвестицій в розмірі понад 300 млн. грн. Каневу в найближчій перспективі навряд чи трапиться.

Анатолій КОМПАНЕЦЬ, головний інженер Канівського буді-вельно-монтажного управління УБ "Дніпробуд" (1984 - 1990 р.р.)

Канів: від «одноповерхового» райцентру до одного з найкрасивіших міст України

Канівці старшого віку ще пам'ятають місто, яким воно було до 1964 року, тобто до початку будівництва Канівської ГЕС. Переважно одно- та двоповерхові приватні будинки, майже повна відсутність доріг із твердим покриттям, слабко розвинена інфраструктура. Зовні Канів більше нагадував велике селище, як і більшість райцентрів на той час, аніж місто. Ніде правди діти - справжнім містом Канів став завдяки розгортанню будівництва гідроелектростанції.

Одночасно з гідроспорудою зводилися житлові будинки, дитячі садки, школи, розбудовувалася інфраструктура міста. За декілька років на місці прибережних чагарників виріс новий мікрорайон - багатоповерхові будинки по вулицях Героїв Дніпра, 206-ї дивізії, Т. Шевченка та інші. Сотні молодих сімей отримували окремі квартири, місто росло й розвивалося. Власне, майже усі багатоповерхові будинки, якими пишався Канів, збудовані саме під час спорудження ГЕС.

Складно повірити, що сьогодні, в такий важкий для країни час, саме перед Каневом відкривається перспектива будівництва ще однієї гідроспоруди - Канівської гідроакумулюючої електростанції, будівництво якої було розпочато в далекому 1984 році.

Не буду заглиблюватися і пояснювати, для чого потрібна нова ГАЕС в енергосистемі країни, про це вже сказано достатньо. Зупинюся на тому, що дасть будівництво ГАЕС Каневу й ра-йону. Реалізуючи проект будівництва Канівської ГАЕС, ПАТ "Укргідроенерго" братиме участь у розвитку інфраструктури прилеглих територій (територій сільських рад, Канівського району в цілому, м. Канева та Черкаської обл.). Це не тільки ще одне потужне бюджетоутворююче  підприємство й близько 250 постійних робочих місць, а й додаткові кошти, які заплановано вкласти в соціальну сферу. При цьому визначати, як саме їх використати, вирішуватиме на свій розсуд місцева влада.

Спорудження соціального житла, реконструкція автомобільних доріг, будівництво газопроводів та мереж водопостачання, поліпшення інфраструктури Канева і району, вирішення інших проблем, на що роками й десятиліттями бракувало коштів у місцевому бюджеті, - на ці потреби в кошторисах бу-дівництва ГАЕС заплановано 302 млн. грн. Також у проекті будівництва ГАЕС заплановано звести багатоквартирний житловий будинок для працівників станції.

Крім того, будівництво, на якому працюватимуть до 2 тисяч робітників, дасть можливість працевлаштуватися, в першу чергу, місцевим спеціалістам-будівельникам, які мають досвід у бу-дівництві гідроспоруд, але роками не мали такої роботи в рідному місті. Багато хто з них мусив поїхати на заробіт-ки, залишивши вдома родини. Сьогодні перед ними відкривається перспектива повернутися додому й працювати в Каневі.

Українська економіка теж буде у виграші, адже будівництво потребує матеріальних ресурсів, силового, електричного та гідромеханічного обладнання, яке виробляється українськими підприємствами. За 42 роки, протягом яких працює Канівська ГЕС, підприємство ста-більно сплачувало і сплачує до місцевої казни податки. Тільки в минулому 2014 році наш внесок склав 4,4 млн. грн., ще близько 28 млн. грн. було сплачено до державного бюджету. Крім того, ГЕС неодноразово надавала благодійну допомогу школам, дитячим садкам, лікарні, громадянам, які потребували матеріальної підтримки. Отримати ще одне потужне підпри-ємство, яке буде сплачувати до місцевого бюджету значні кошти, забезпечить робочими місцями близько 2000 осіб в період будівництва та 250 після його завершення - хіба не приваблива перспектива для міста й району?

Звичайно, як і в будь-якої ідеї, у будівництва Канівської ГАЕС є прихильники і противники. Противники наголошують на екологічній небезпеці, яку, на їх думку, принесе будівництво і запуск ГАЕС. Так, дійсно у 2010 році матеріали проекту були надані на експертизу до ДП "Укрдержбудекспертиза", за результатами якої отримано негативний висновок. Але вже в 2012 році ПАТ "Укргідропроект" виконало доопрацювання проекту з урахуванням зауважень експертизи та змін у законодавстві України. У 2013 році проект «Будівництво Канівської ГАЕС» отримав позитивний висновок державної експертизи та був схвалений науково-технічною радою Міністерства енергетики і вугільної промисловості України та затверджений Постановою Кабінету Міністрів України. Крім того, у цьому ж році проект пройшов повторну еколо-гічну експертизу в Мінприроди та отримав позитивну оцінку. Нинішня політична та економічна ситуація в країні вимагає вжиття рішучих заходів, які  стабілізують і посилять енергетичну незалежність України. Отже коли, якщо не зараз, починати цю справу?

Василь ГРИНЬ, директор філії «Канівська ГЕС»

Славні були часи для Канева. Упевнений - вони ще настануть

 

Хочу розповісти про ентузіазм, який панував у Каневі в часи будівництва гідроелектростанції. Лю-ди ставали в черги, щоб влаштуватися на роботу гідробудівельником. Про сумніви та дискусії, мовляв, потрібна чи ні в Каневі ГЕС, і мови не було. Всі розуміли: країні потрібна електрика, і крапка.

Не заперечую, може, хтось і сумував за старими канівськими пейзажами, що їх перекроїло масштабне будівництво на Дніпрі. А воно таки було грандіозне: відведення та осушення русла, спорудження греблі, бетонних каркасів, установка величезних турбін. Канівці не лише спостерігали за цим, а брали безпосередню участь у роботах, виконували їх власними руками, відчуваючи причетність до великої справи - створення в рідному місті сучасного й потужного енергетичного об’єкта - гідроелектростанції.

А коли в райцентрі, забудованому хатами під шифером, а часом і під соломою, над якими "височіло" кілька адміністративних двоповерхівок, розпочалося інтенсивне житлове будівництво, то й останні скептики примовкли. По кілька разів на рік біля новобудов звучали урочисті промови, перерізалися стрічки, до нових квартир в’їжджали молоді родини.

Була справжня радість, було справжнє щастя, було щире бажання працювати ще краще, будувати ще більше, аби Канів і надалі молодів. Славні були часи!

Я говорю про це, як кажуть, не з листочка. Я був безпосереднім учасником тих подій. Тому що працював начальником дільниці з будівництва житлових і соціально-культурних об'єктів Канівського БМУ "Дніпробуд". Старші люди, я впевнений, і досі пам'ятають передових будівельників того часу. Так, успішно працювали на зведенні житлових об'єктів комплексні бригади кавалерів ордена Леніна Григорія Вівтаника і Бориса Дрогобицького, колектив Федора Кулінича та інші. Канів змінювався на очах. Піщаний пустир, зарослий верболозами, за декілька років перетворився на сучасний житловий масив "Намив", забудований акуратними п'яти- та дев'ятиповерховими будинками. Тут були вимощені тротуари, влаштовано освітлення, окультурено прибудинкові майданчики. Почали працювати школи, дитячі садки, спортивні секції, гуртки, художня самодіяльність. Місто ожило, наповнилося радістю, дитячим сміхом.

Ось що дало канівцям спорудження Канівської ГЕС. Тому, відповідаючи на запитання "Чи потрібна державі, місту й району Канівська ГАЕС?" я кажу однозначно: "Потрібна". Нашим молодим спеціалістам потрібна достойна робота і достойні заро-бітки не десь там, за кордоном, а тут - у рідному Каневі. Тут їхні батьки, їхнє коріння, їхні дружини, їхні діти. Годі блукати світами, пора вертатися додому. З початком бу-дівництва Канівської ГАЕС робота знайдеться кожному. Також буде зведено нове житло, відремонтовані дороги, що не знали асфальту протягом десятиліть. Це важливо як для Канева, так і для прилеглих до майбутньої станції сіл - Бобриці, Пшеничників, Студенця, Григорівки та інших.

І найголовніше - все побудоване залишиться нашим нащадкам - дітям, онукам і правнукам.

Микола СОКОЛЕНКО, пенсіонер, ветеран "Дніпробуду", колишній начальник дільниці з будівництва житлових і соціально-культурних об'єктів Канівського БМУ "Дніпробуд"

ДО РЕЧІ. Завдяки будівництву Дністровської ГАЕС (Чернівецька область, замовник будівництва ПАТ «Укргідроенерго») в місті Новодністровськ виріс сучасний житловий будинок, а в райцентрі Сокиряни було споруджено будинок культури й устатковано за новітніми стандартами районну лікарню та поліклініку.

-------------------------------------------------------

Матеріали підготовлено ПАТ «Укргідроенерго»

Джерело: Дніпрова зірка

WayBe

9 березня 2015, 15:50

Теги статті:
ГАЕС  будівництво  
Голосів:
3
12

Всього коментарів: 29

Сторінка коментарів: 1
tarnava
9 березня 2015, 18:45

IP: 95.135.53.xxx
Рейтинг: 0
Пора уже закривати цю тему! Каневская ГАЭС при современных условиях экономики Украины и в перспективе как минимум лет на 20 никогда не начнется сооружаться. Денег нет и не будет, да и ... желания особого у Минэнерго Украины нет.
basozy

9 березня 2015, 19:40

IP: 212.55.75.xxx
Рейтинг: 1
То что сделал "Дніпробуд" для города во времена строительства ГЭС - действительно фундаментально.
А что будет построено для города во время строительства ГАЭС - что то непонятно, туманно и не конкретно. То есть по сути - НИЧЕГО !! Понятно только, что городу будут выделены какие-то деньги, которые будут немедленно распилены. Я прям вижу, как кое-кто потирает руки в предкушении будущего "Большого Распила".
nnn1
9 березня 2015, 20:00

IP: 93.74.80.xxx
Рейтинг: 0
Для ясності Всі без виключення ГАЕС є споживачами єлектроєнергії. Крапка.
ZachemMneNick

9 березня 2015, 20:13

IP: 94.179.8.xxx
Рейтинг: 0
На мою думку, єдине, що можна зробити для Канева, це толковий спорт комплекс для дітей (довести до пуття стадіон Магніт, його спортлал), або парк для них же та жителів міста, в іншому випадку, грошу підуть внікуди, і результат буде, приблизно, нульовий.
nnn1
9 березня 2015, 20:16

IP: 93.74.80.xxx
Рейтинг: 3
Говорите Канів отримує 4 мільони від ГЕС? Можете їх показати? А по друге скільки Канів втрачає від недоотримання вигоди від затоплених земель? Впевнений в рази більше ніж якихось 4 мільони. Канівчанам вирішувати з приводу будівництва, але чи вигідно це буде звичайним жителям? І наостанок... не можна порівнювати нинішній Канів з ним же 50 річної давнини. Мало того навіть нинішній Канів не йде ні в яке порівняння з тим же Фірзеном незважаючи на те що там немає ні ГЕС ні тим більше ГАЕС, так що всі надії на успішний Канів які базуються на тому що буде збудована ГАЕС марні, а от шкоди вона принесе не менше ніж ГЕС.
nnn1
9 березня 2015, 20:17

IP: 93.74.80.xxx
Рейтинг: 0
ZachemMneNick

9 березня 2015, 20:13 Не потрібно ділити шкуру невбитого ведмедя.
nnn1
9 березня 2015, 20:29

IP: 93.74.80.xxx
Рейтинг: 0
Іще як на мою думку всі гроші витрачені на будівнеицтво Канівської ГЕС і її інфраструктуру були використані неефективно. Поскільки далеко не всі хто її будував і знаходиться зараз на пенсії задоволені своєю пенсією.
не нужный человек

9 березня 2015, 21:46

IP: 176.67.16.xxx
Рейтинг: 1
В наш час ніхто нічого робити не буде (інфраструктуру).Ряба теж оселилася в наших місцях , про неї гарного не чути ні від кого, хоча простий люд не мав і немає права голосу що до розбудови ряби.
Олександр Скорина

10 березня 2015, 03:53

IP: 94.179.21.xxx
Рейтинг: 6
 «Але держава - це, в першу чергу, люди. І держава зобов'язана захищати їх інтереси. Будівництво, нехай і найважливіше, не мусить погіршувати життя людей та завдавати шкоди їх здоров'ю. Тому в даному проекті продовження будівництва Канівської ГАЕС виключені всі фактори, які б могли негативно впливати на навколишнє середовище та здоров’я людей.»

А хто і коли виключить фактори сплюндрованого Дніпра каскадом гідроелектростанцій? Як відродити могутню ріку? Може для цього потрібно ліквідувати каскад гідроелектростанцій?
Звичайно, кожному зрозуміло, що це не сьогоденне завдання.
Енергетика розвивається. Атомні електростанції і потужні теплові становлять значну частину енергетичного потенціалу. В перспективі можна очікувати наукові відкриття навіть невідомих сьогодні енергетичних джерел. Але й сьогодні гідроенергетика становить незначну частину енергетичного потенціалу України.
Якщо в перспективі має бути демонтовано каскад ГЕС, то навіщо витрачати мільяди грошей на Канівську ГАЕС?

«Зовні Канів більше нагадував велике селище, як і більшість райцентрів на той час, аніж місто. Ніде правди діти - справжнім містом Канів став завдяки розгортанню будівництва гідроелектростанції.»

Я теж на початку 60-х років минулого століття вірив розповідям, що на той час майбутня Канівська ГЕС прикрасить Канівські пейзажі і після закінчення школи у 1963 році відразу пішов працювати на будівництво ГЕС. Та сьогодні важко розповідати молоді про ту унікальну загублену природу, яку не бачили, і чи коли побачать мої діти і внуки. Як хочеться мені сьогодні повернутися у те колишнє велике Канівське село, яке літніми сезонами не могло розмістити всих бажаючих, що з'їжджалися з півночі і центру Союзу відпочити у нас і надихатися нашим повітрям, намилуватися пейзажами, умитися й напитися чистою Дніпровою водою...

"І найголовніше - все побудоване залишиться нашим нащадкам - дітям, онукам і правнукам.”

Гідробудівельники давно стали звичайними канівцями. Відносно невевеликий колектив обслуговує величну споруду сучасної ГЕС. Що сьогодні від неї маємо? Чи не більше загроз місту, ніж користі?
Виконуючи обов'язки міського голови я звертався до керівника ГЕС з проханням допомогти футбольній команді Канева фінансово вижити в сезоні 2014 року. Вклад в спільні зусилля організацій міста був скромним. А чому б Канівській ГЕС самостійно не утримувати в Каневі команду вищої футбольної ліги? Якщо Канівська ГЕС стає для Канева чужою, то й від майбутньої ГАЕС не чекаю щедрішої участі у вирішенні проблем міста після завершення її будівництва. Тож краще б його й не починали.

Чи нащадкам нашим мало проблем з Чорнобилем й сплюндрованим Дніпром? Давайте їм ще ГАЕС спорудимо над головами!
vlada
10 березня 2015, 10:05

IP: 212.55.75.xxx
Рейтинг: 1
4 мільйони від ГАЕС? Смішно, один будинок для працівників побудують і... все. Працювати на ГАЕС буде 50 спеціалістів, з десяток сторожів та технічок. А доріг скільки розіб'ють, а природу загублять, а лиха скільки накоїть ця ГАЕС!
А, можливо, нехай зроблять те, що вони обіцяють, а тоді народ і подивиться на їх.
Олекса

10 березня 2015, 10:43

IP: 37.55.175.xxx
Рейтинг: 0
..що тут такого, побудують нам китайці ГАЕС, обживуться на бучацьких кручах.. В нас землі багато, і китайців теж - й їх там не вистачає. Глобалізація ж..
Плюсонув тему від радості (насправді- помилково)
ВОЛЯ
10 березня 2015, 13:17

IP: 176.67.11.xxx
Рейтинг: 4
nnn1 9 березня 2015 20:15 "Канівчанам вирішувати з приводу будівництва..."
Аж ніяк. Це є будівництво, що своїми екологічними насідками вливатиме (постійно!) на всю Україну. Тільки один приклад: підніматиме та спускатиме вниз по Дніпру радіоактивний мул та інші відходи Києва. Отже, долю Канівської ГАЕС мають вирішувати не жителі Бучака чи Канева, а громадяни всієї України.
Vlad999
10 березня 2015, 18:35

IP: 95.135.21.xxx
Рейтинг: 4
"У 2013 році проект «Будівництво Канівської ГАЕС» отримав позитивний висновок державної експертизи та був схвалений науково-технічною радою Міністерства енергетики і вугільної промисловості України та затверджений Постановою Кабінету Міністрів України. Крім того, у цьому ж році проект пройшов повторну еколо-гічну експертизу в Мінприроди та отримав позитивну оцінку"
Василь ГРИНЬ, директор філії «Канівська ГЕС».

Якщо такий фахівець розповідає про позитивну екологічну оцінку доопрацьованого проекту у 2013 році, затвердженої структурами Азарова, то Євро- 2012 Янек-Хам також оцінив позитивно! А розпиляли і надурили народ України так, що до цього часу ще виплачуємо борги із держбюджету фірмам Ахметова, Клюєва та багатьом іншим розпильникам-регіоналам за футбольний чемпіонат.
Висновок: якби екологічна експертиза була проведена міжнародною організацією, то ми би їй повірили. І прохання до пана директора Василя Гриня - опублікуйте оригінал цього екологічного документу в Інтернеті із усіма реквізитами і підписами - хочеться полюбуватися на цей "шедевр", щоб оцінити вершину цинізму замовної ригівської науки при Януковичу.
Вибачайте за епітети!
ZachemMneNick

10 березня 2015, 21:51

IP: 94.179.24.xxx
Рейтинг: 0
nnn1, Чому це? Це традиція українців, з 1991 року.
Vovk

10 березня 2015, 21:55

IP: 195.5.16.xxx
Рейтинг: 0
file:///C:/Users/_/Desktop/%D0%93%D0%90%D0%95%D0%A1-%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%96%D0%B2%D0%BA%D0%B0.pdf
Vovk

10 березня 2015, 22:33

IP: 195.5.16.xxx
Рейтинг: 0
https://www.youtube.com/watch?v=dV9Vnbfnq5Q
Vovk

11 березня 2015, 10:49

IP: 93.74.59.xxx
Рейтинг: 0
Vovk

11 березня 2015, 10:50

IP: 93.74.59.xxx
Рейтинг: 0
<a href="http://imgur.com/imeNoDS"><img src="http://i.imgur.com/imeNoDS.jpg?1" title="source: imgur.com" /></a>
Vovk

11 березня 2015, 10:53

IP: 93.74.59.xxx
Рейтинг: 0
Vovk

11 березня 2015, 10:54

IP: 93.74.59.xxx
Рейтинг: 0
slavikf

11 березня 2015, 10:58

IP: 193.33.45.xxx
Рейтинг: 5
Vovk, так?

Vovk

11 березня 2015, 11:49

IP: 93.74.59.xxx
Рейтинг: 1
Дякую, саме те.
Bomba_ukr

12 березня 2015, 12:19

IP: 37.54.216.xxx
Рейтинг: 0
Олександр Скорина, не плакатись треба над тим, що вже не змінити. А намагатися вплинути на виконавців проекту. Зупинити його тут, на місцях, на даному етапі, здається малоймовірним. Отже керівникам та громадськості району і міста треба працювати над тим щоб мінімізувати екологічну шкоду від реалізації цього проекту.
Bomba_ukr

12 березня 2015, 12:43

IP: 37.54.216.xxx
Рейтинг: 1
waybe, запитаня виникає...Навіщо ця "заказуха" з Дніпрової Зірки на kaniv.net???
Може б вони, за прикладом своєї ж статті, нам всім розписали б по пунктах скільки соціальний сектор Канева та району отримає зиску від будівництва ГАЕС??? Ну, так як там: житлових будинків спорудять - стільки то; шкіл - стільки то; дитсадків - стільки то; спорткомплексів - стільки то; розважальних закладів - стільки то; на поліпшення екологічного стану району - стільки то виділять грошей, проведуть такі і такі заходи;.
От тоді і скажемо дружно нам потрібен такий проект!
Чи ні?
slavikf

12 березня 2015, 13:52

IP: 193.33.45.xxx
Рейтинг: 1
Bomba_ukr, "Ряба" теж мняко стелила та жоско вийшло. Яка користь з того, що нам тут зараз понаписують? Де гарантії виконання?
Є солідна "тєма" от її і проштовхують
Олекса

12 березня 2015, 14:08

IP: 178.92.226.xxx
Рейтинг: 2
Для тих хто хоче подорожче продатись:
"реально" і "гіпотетично"(анекдот)

Син питає у батька:
що таке "реально" і що таке "гіпотетично"?

Б:
- розглянемо на прикладі.
Спроси у матері, чи переспала б вона за 1 млн. дол. з негром.?
Хлопчик повернувся:
переспала б..

Б:
-Тепер, це саме запипай у сестри.

С:
вона теж погодилась..

Б:
Тепер спроси у діда, чи переспав би він за 1 млн. дол. з негром?

С:
Він теж погодився..

Б:
От бачиш, гіпотетично у нас є 3 млн. дол., а реально — дві проститутки й один п. . . . ас :((
antykloun

12 березня 2015, 15:55

IP: 91.124.66.xxx
Рейтинг: 3
Ви недостатньо поінформовані, пане Олексо. Жителі одного з поближніх населених пунктів, а саме села Ковалі, виявилися ані прос...ками, ані п...расами, а цілком нормальними як на нинішній час, людьми, котрі змогли задавити в собі жабу й показати курячим королям велику ковалівську дулю. Вони відмовились від жирних гонорарів і прогнали геть від села тих, кому закортіло збудувати поблизу Ковалів ще один смердо-комплекс з вирощування нелітаючих птереодактилів (Дніпр.Зірка від 26 лютого 2015 року).
Учімося, браття, в простих селян не тільки язиками молоти, а й каміння вергати.
Bomba_ukr

13 березня 2015, 10:48

IP: 37.54.216.xxx
Рейтинг: 1
antykloun, повністю з вами згоден, місцева громада - це сила, особливо тоді, коли обраний сільський голова, не торгує зпідтишка землями запасу (так як наприклад в Бобриці та Студенці), бо тоді там з`являються дивні паркани, начебто Хорошковського, готелі, начебто якогось італійця Манекені, чи хто його там ще знає...
Чутки, все чутки...
А ОБ`ЄКТИ СТОЯТЬ.
Але з ГАЕС інша справа...Землі під будівництво виділені ще при УРСР, багато природних ландшафтів ВЖЕ СПЛЮНДРОВАНО. І зупинити на місцевому рівні можна лише спротивом керівників району та бурхливим громадським рухом, що мені видається мало ймовірним. Бо НІХТО не хоче боротись навіть за розширення витрат на екологічні компенсації та соціальні дивіденди від запланованого будівництва. Ось так.
nnn1
13 березня 2015, 11:44

IP: 93.74.80.xxx
Рейтинг: 1
Bomba_ukr

13 березня 2015, 10:48Пожалуй я с Вами не соглашусь. Реально противостоит этому строительству пан Скорина, но ему нужна общественная поддержка. Он регулярно проводит встречи с избирателями и для его поддержки нужно как минимум ходить на них и обсуждать проблемы Канева и в первую очередь проблему с ГЕС, с её полным неучастием в улучшении имиджа Канева и нефинансировании необходимых нужд Канева и ГАЕС, поскольку для Канева она несёт только кучу проблем и никакой выгоды.

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"