kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > Володимир 

громада УПЦ написала відкрите звернення митрополиту Онуфрію

«Ми, священики УПЦ, опинилися між горем свого народу і ворожою позицією Патріархії». Тернопільська громада УПЦ написала відкрите звернення митрополиту Онуфрію

Громада церкви Іверської Божої Матері в с. Круголець Тернопільскої єпархії УПЦ (Московського Патріархату) на чолі з настоятелем священиком Олегом Шліхтою звернулася з відкритим листом до Предстоятеля УПЦ митрополита Онуфрія, в якому ділиться своїми переживаннями з приводу драматичноЇ ситуації, що склалася між церковним народом, місцевим духовенством, з одного боку, і керівництвом РПЦ і УПЦ, з іншого, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

 

Громада піддала критиці Патріарха Кирила за підтримку державної політики Росії щодо України, нагородження ним головних державних пропагандистів Російської Федерації і трактування "збройного конфлікту між нашими державами як священної війни". Також громада протестує проти прийняття патріаршої позиції керівництвом УПЦ (МП) на чолі з митрополитом Онуфрієм і доводить недоречність публічного поминання Патріарха Кирила під час богослужінь, оскільки таке поминання веде лише до "втрати приходу". 

 

Подаємо текст звернення:

Ваше Блаженство!

 Ми, клірики і прихожани УПЦ, звертаємося до Вас в нинішній тяжкий для нас всіх час не з гнівом і обуренням, а з глибоким болем і переживанням за святу Церкву Православну. Ми не націоналісти і не прагнемо до єдності з КП, ми поступово один за одним губимо приходи, нам тепер нема чого втрачати і саме тому відверто, не підбираючи слів вимушені Вам сказати прямо: Ваше мовчання і негласна підтримка політичного курсу Патріархії є основною причиною розколу, що відбувається в УПЦ. В нас забирають храми, а Ви непомітно втрачаєте паству і не відчуваєте цього. Патріарх це називає гонінням на Руську Церкву. Ні, це не правда, люди не вірять Патріарху, вони не знають що їм думати, вони втрачають своїх дітей, синів і батьків, і наші віряни, слухаючи Патріарха, (бо Вашого слова не чутно) знаходяться в відчаї.Вашим мовчанням і конкретними словами Патріархії користуються представники КП, та інші конфесії, щоб ранити наші душі.

 Ми Вам задаємо ті запитання, які люди задають нам, простим священикам. Ви не можете цього не чути і мовчите, не можете цього не бачити і закрили очі. Ми не закликаємо Вас до якихось надреальних дій, протистояти Патріарху, чи ще до чогось подібного, ми просимо Вас потурбуватися про свою паству, що живе на Україні, поки Господь судив бути цій землі українською, а Ви ведете себе як євангельський (в данному контексті російський) найманець.

 Ми, священики УПЦ, опинилися між молотом і наковальнею, між горем свого народу і ворожою щодо цього народу позицією Патріархії. Для того, щоб зберегти Церкву, ми вимушені говорити людям те, що прямо суперечить Вашим прихильним до Патріарха діям і словам. Сьогодні склалася ситуація недовіри духовенству ввіреної вашому керівництву Церкви, тому що церковні люди не вірять ні Митрополиту Київському, ні Патріарху Московському. Ми не обмануті ніякою антиросійською пропагандою, в нас є совість, якісь знання і глибока повага до Церкви. Церковний народ не вірить своїм пастирям — ось в чому біда, а цей вакуум заповнює різна брехня та ідеологеми російського політичного православ'я, засудженого в свій час Вашим попередником Митрополитом Володимиром. Прості російські пастирі і богослови, затиснені в патріархійних шорах системи керівництва РПЦ, розуміють це і, співчуваючи, підтримують нас. Невже ви цього не помічаєте, невже боротьба за свою посаду і страх втратити благовоління Патріарха перемагає страх Божий? Ми від Вас не ухиляємось, а Ви, Ваше Блаженстао, намагаєтесь від нас ухилитись. Прикро усвідомлювати, але настав час, коли не можна слухати Патріарха без болю в серці, без страху за майбутнє нашого народу і нашої Церкви. Його Святість надто далеко зайшов у своїй політичній діяльності, рівно настільки, наскільки «православна армія Новоросії» заглибилась на територію України.

 Сьогодні ми вимушені — підкреслимо це — вголос на єктенії поминати Патріарха, а вчора він нагороджував вищими церковними нагородами за внесок у духовну просвіту Кисельова, людину, яка сіє ненависть між нашими народами і сплітає чорну брехню на Україну, брехню нечувану за всю її історію. Головний імперський наклепник виконує державне замовлення і Бог йому суддя, а Патріарх по церковних каналах беззастережно сприяє поширенню цієї брехні, і Церква йому не авторитет.

 Ми поминаємо Патріарха на проскомідії, і це правильно з точки зору євхаристичної єдності нашої православної Церкви, однак Ви, Ваше блаженство, наполягаєте обов'язково поминати його ще й вголос — це ідеологічна вимога, шо сіє розбрат між людьми в нинішній ситуації. Ви вимагаєте від людей надприродної любові, не проявляючи її до них взаємно. В Болгарії, наприклад, приходське духовенство молиться вголос лише за правлячого єпархіального архієрея, не згадуючи імені свого Патріарха. Питання поминання Патріарха не принципове в літургічному житті Церкви, і Ви це прекрасно знаєте. Ми поминаємо вголос Вас, як Предстоятеля Української Помісної Церкви, а також місцевих єпархіальних архієреїв. Патріарх просто єпископ столиці сусідньої держави та Предстоятель своєї Помісної Церкви. Виголошувати йому многоліття на приходах, де оплакують сотні загиблих на війні з російськими найманцями людей, це просто безглуздо, як безглуздо також переслідувати адміністративними методами священиків, які цього не роблять, — ось це й є не канонічна дія єпископа. Невже митрополія буде поширювати космогонічні побрехеньки Патріархїї про боротьбу секулярного західного світу із воїнами святої Русі? Це спекуляція святинею, поляризація світу на святий — російський і грішний — весь інший світ, неприпустима в Церкві. Головний злочин Патріарха проти нашого народу — це те, що збройний конфлікт між нашими державами він трактує як священну війну.

 Для всіх мислячих і люблячих Церкву людей в повній мірі зрозуміло, що Патріарх всеціло підтримує державну політику Росії, саме тієї Росії, яка веде сьогодні війну з нашим народом, а Патріарх виступає її ідеологічним рушієм. Київська Митрополія УПЦ вимушена бути складовою частиною ідеологічної системи російської пропаганди. На духовенство чиниться тиск з боку архієреїв, добре проінстуктованих з імперського центру. Наша совість не дозволяє проголошувати з амвона московські циркуляри, в яких збройний конфлікт між Росією і Україною називається “внутрішнім протистоянням”.

 Патріарх на колінах лицемірно «молиться» за наш народ і в той же час російському народу відкрито заявляє, що «вороги руського міра» допитують славних воїнів так званої Новоросії і віддають їх на страту, якщо вони стійко тримаються так званих «слов’янських цінностей». Патріарх не за Церкву свою вболіває, а за «величезну імперію від океану до океану». Клірики і священики РПЦ відверто благословляють російських солдат і людей на «священну війну», з якимись «американцями», служать подячні молебні за перемогу російської зброї, але в кого конкретно ця зброя стріляє? Вона вбиває українців! Невже Патріарх нічого цього не бачить? Чому ж він жодного слова не сказав у захист своєї пастви на Україні тоді, коли російське духовенство на телеканалах ображає наш народ, звинувачує його в зраді, клеймить «бандерівцями» і на офіційному рівні називає його «таким, що не існує»? Чому Ви не скажете, що це неправда, і не попросите Патріарха зупинити цей гріх лукавства і обману? Чи, може, на даний момент заповіді Божі про те, що бажати чужого і говорити неправду є гріхом, неактуальні для Вас?

 Коли будь-який місцевий батюшка скаже для людей ту правду, яку бачить перед собою, то ризикує попасти в опалу від архієрея або благочинного, а коли говорить те, що предписано архієреєм, то втрачає прихід. Ми прагнемо втішного слова архіпастиря. Але що ж ми чуємо натомість? В своєму останньому виступі в Думі Росії Патріарх відверто показав, виказав себе – не згадуючи ні словом, ні духом Христа в своїй промові, він говорив як політик, якому не цікава доля Церкви, і його слово можна зрівняти з більшовистським конспектом по атеїзму. І в цьому “конспекті” Бога названо якимось «принципом вищої справедливості», а Церкву — «ціннісним орієнтиром», здобутком російської нації. Ця риторика, характерна для римського папізму і російського шовінізму, не сумісна ні з православним переданням, ні зі здоровим глуздом, вона несе розкол не тільки в Українській Церкві, але й нищить основи церковного життя РПЦ.

 Ви разом з Патріархом завіряєте, що війна на Сході — це внутрішній конфлікт, що ми нібито вбиваємо одне одного. У Вас вистачить мужності подивитися в очі тим, хто покалічений і знедолений приїжджає зі Сходу України, тим, хто бачив священиків нашої Церкви, які проклинали наших воїнів, як ворогів Церкви? А нам доводиться зустрічатися і з біженцями, і з солдатами та їх матерями, які благословляли своїх синів (на противагу Вашому мовчанню) не на священну війну, а на виконання свого християнського та громадянського обов’язку. Благословляємо й ми, тільки оглядаючись, щоб архієрей не побачив. Наша армія і наша державна влада вважається нашою Церквою «не православними», а російський президент, виходить, “православний”? Чи може, Ви спитаеєте в Патріарха яким чином відспівувати ворогів його улюбленого дітища «руського міра», Ваших земляків, Ваших ближніх, Ваших духовних чад? Патріарх зрадив свою Церкву, продав за тридцять срібників, на які російською державою будуються величезні храми і монастирі, де проповідується не Христос, а «великий релігійно-політичний синтез», на кшталт комуністичної пропаганди. Постійні патріарші виступи на Соборах Руського міра, в Парламенті Росії, де Глава Церкви мав би волати про захист свого церковного народу, навпаки підтверджують те, що відбувається сьогодні в Україні і підливають масла в вогонь.

 Ні, не “правий сектор” і не фанатики націоналісти є причиною розколу в УПЦ, а поступова втрата духовенством канонічної УПЦ підтримки у церковного народу. Там, де паства стоїть за батюшкою, а в батюшки вистачає мужності сміливо заявити про свою позицію, жаліти людей і проповідувати апостольське, а не патріарше православ’я, там і приходи міцно стоять і храми розкольники не забирають, і врата ада Церкву не подолають.

 Ми відчуваємо, що Ви і Ваше оточення байдужі до того, що для нас є дорогим і святим. Ви нещодавно поїхали на Афон помолитись і не по дорозі невідомо для чого заїхали в Москву. Повернувшись на Україну, проїхалися на швидкості в свою вотчину в Чернівці, і так і не зустрілися з людьми і простими священиками, не запитали як ми живемо, як нам вийти з ситуації, що склалась на нашій землі і в нашій Церкві. Найповніше визначення Церкви дане нам апостолом Павлом: Церква – це Тіло Христове, частиною якого являється церковний народ. Якщо болить один член, то цей біль торкнеться і всієї його повноти. Ви мовчите, і складається враження, що не відчуваєте цього болю. Ви швидше схожі на якогось функціонера МП, а не на такого пастиря, яким був Ваш попередник, блаженніший Володимир. Це ми констатуємо не зі зверхністю, а з болем. Сподіваємось на розуміння, очікуємо сердечного співчуття, просимо молитви.

 Священик Олег Шліхта. Тернопільска єпархія, Шумське благочиння. Настоятель храму Іверської Божої Матері с. Круголець з паствою.


Перевод на русский язык:


Ваше Блаженство!

Мыклирики и прихожане УПЦобращаемся к Вам в нынешней тяжелый для нас всех час не с гневоми негодованиема с глубокой болью и переживанием за святую Церковь ПравославнуюМы ненационалисты и не стремимся к единству с КПмы постепенно один за другим теряем приходынам теперь нечего терять и поэтому откровенноне выбирая словвынуждены Вам сказать прямоВашемолчание и негласная поддержка политического курса Патриархии является основной причинойраскола, который происходит в УПЦУ нас забирают храмыа Вы незаметно теряете паству и нечувствуете этогоПатриарх называет это гонением на Русскую ЦерковьНет, это не правдалюди неверят Патриархуони не знают, что им думатьони теряют своих детейсыновей и отцови нашиверующиеслушая Патриарха (потому что Вашего слова не слышно) находятся в отчаянии. Вашиммолчанием и конкретными словами Патриархии пользуются представители КПи другие конфессии,чтобы ранить наши души.

Мы Вам задаем те вопросыкоторые люди задают нампростым священникамВы не можете этого неслышать и молчитене можете этого не видеть и закрыли глазаМы не призываем Вас к каким-тосверхъестественным действиямпротивостоять Патриархуили еще к чему-то подобномумы просимВас позаботиться о своей пастве, которая живет на Украинепока Господь судил быть этой землеукраинскойа Вы ведете себя как евангельский (в данном контексте российский) наемник.

Мысвященники УПЦоказались между молотом и наковальнеймежду горем своего народа и враждебной этому народу позицией ПатриархииДля тогочтобы сохранить Церковьмы вынужденыговорить людям то, что прямо противоречит Вашим благосклонным к Патриарху действиям и словам.Сегодня сложилась ситуация недоверия духовенству вверенной вашему руководству Церквипотому что церковные люди не верят ни Митрополиту Киевскомуни Патриарху Московскому. Мы не обманутыникакой антироссийской пропагандойу нас есть совесть, кое-какие знания и глубокое уважение кЦерквиЦерковный народ не верит своим пастырям - вот в чем бедаа этот вакуум заполняет разнаяложь и идеологемы российского политического православияосужденного в свое время Вашимпредшественником митрополитом Владимиром. Простые русские пастыри и богословы, зажатые впатриархийных шорах системы руководства РПЦпонимают это исочувствуяподдерживают нас.Неужели вы этого не замечаетенеужели борьба за свою должность и страх потерять благоволениеПатриарха побеждает страх Божий? Мы от Вас не уклоняемся, а ВыВаше Блаженстаопытаетесь от нас уйтиДосадно осознаватьно пришло время, когда нельзя слушать Патриарха без боли в сердце,без страха за будущее нашего народа и нашей ЦерквиЕго Святейшество слишком далеко зашел всвоей политической деятельностировно настольконасколько «православная армия Новороссии»углубилась на территорию Украины.

Сегодня мы вынуждены - подчеркнем это - вслух на ектении поминать Патриархаа вчера оннаграждал высшими церковными наградами за вклад в духовное просвещение Киселевачеловека, который сеет ненависть между нашими народами и плетет черную ложь на Украинуложьнеслыханную за всю ее историю. Главный имперский клеветник выполняет государственный заказ и Бог ему судьяа Патриарх по церковным каналам безоговорочно способствует распространению этойлжии Церковь ему не авторитет.

Мы поминаем Патриарха на проскомидиии это правильно с точки зрения евхаристической единстванашей православной Церквино ВыВаше блаженствонастаиваете обязательно поминать его еще ивслух - это идеологическое требованиекоторое сеет раздор между людьми в нынешней ситуации. Вытребуете от людей сверхъестественной любвине проявляя ее к ним взаимноВ Болгариинапример,приходское духовенство молится вслух только за правящего епархиального архиереяне упоминаяимени своего ПатриархаВопрос поминовения Патриарха не принципиальный в литургической жизниЦерквии Вы это прекрасно знаетеМы поминаем вслух Васкак Предстоятеля Украинской ПоместнойЦерквиа также местных епархиальных архиереевПатриарх просто епископ столицы соседнего государства и Предстоятель своей Поместной ЦерквиПроизносить ему многолетие на приходахгдеоплакивают сотни погибших на войне с русскими наемниками людейэто просто бессмысленнокакбессмысленно также преследовать административными методами священниковкоторые этого не делают- вот это и есть неканоническое действие епископаНеужели митрополия будетраспространять космогонические побасенки Патриархии о борьбе секулярного западного мира своинами святой РусиЭто спекуляция святынейполяризация мира на святой - российский и грешный -весь остальной мирнедопустима в ЦерквиГлавное преступление Патриарха против нашего народа - это точто вооруженный конфликт между нашими государствами он трактует как священную войну.

Для всех мыслящих и любящих Церковь людей в полной мере понятночто Патриарх всецелоподдерживает государственную политику Россииименно той Россиикоторая ведет сегодня войну с нашим народома Патриарх выступает ее идеологическим двигателемКиевская Митрополия УПЦвынуждена быть составной частью идеологической системы российской пропагандыНа духовенствооказывается давление со стороны архиереевхорошо проинстуктованных из имперского центра. Нашасовесть не позволяет провозглашать с амвона московские циркулярыв которых вооруженныйконфликт между Россией и Украиной называется "внутренним противостоянием".

Патриарх на коленях лицемерно «молится» за наш народ и в то же время российскому народу открытозаявляетчто «враги русского мира» допрашивают славных воинов так называемой Новороссии иотдают их на казньесли они устойчиво держатся так называемых «славянских ценностей». Патриархне о Церкви своей болеета об «огромной империи от океана до океана»Клирики и священники РПЦоткровенно благословляют российских солдат и людей на «священную войну», с какими-то«американцами», служат благодарственные молебны за победу русского оружияно у кого конкретноэто оружие стреляет? Оно убивает украинцевНеужели Патриарх ничего этого не видит? Почему же он ни слова не сказал в защиту своей паствы на Украине тогдакогда российское духовенство нателеканалах оскорбляет наш народобвиняет его в изменеклеймит «бандеровцами» и наофициальном уровне называет его «такимчто не существует»Почему Вы не скажетечто это неправдаи не попросите Патриарха остановить этот грех лукавства и обманаИли сейчас заповедиБожьи о томчто желать чужого и говорить неправду является грехомнеактуальны для Вас?

Когда любой местный батюшка скажет для людей ту правдукоторую видит перед собойто рискуетпопасть в опалу от архиерея или благочинногоа когда говорит, что предписано архиереемто теряетприходМы стремимся к утешительному слову архипастыря. Но что же мы слышим взамен? В своем последнем выступлении в Думе России Патриарх откровенно показал, выдал себя - не упоминая нисловомни духом Христа в своей речион говорил как политик, которому не интересна судьба Церкви,и его слово можно сравнить с большевистским конспектом по атеизмуИ в этом "конспекте" Бог названнеким «принципом высшей справедливости», а Церковь - «ценностным ориентиром», достижениемрусской нации. Эта риторика, характерная для римского папизма и российского шовинизмане совместима ни с православным преданиемни со здравым смысломона несет раскол не только в Украинской Церквино и уничтожает основы церковной жизни РПЦ.

Вы вместе с Патриархом заверяетечто война на Востоке - это внутренний конфликтчто мы якобыубиваем друг друга. У Вас хватит мужества посмотреть в глаза темкто искалечен и обездоленныйприезжает с Востока Украинытемкто видел священников нашей Церквикоторые проклинали нашихвоиновкак врагов ЦерквиА нам приходится встречаться и с беженцамии с солдатами и ихматерямикоторые благословляли своих сыновей (в противоположность Вашему молчанию) не насвященную войнуа на выполнение своего христианского и гражданского долга. Благословляем и мы,только с оглядкойчтобы архиерей не увидел. Наша армия и наша государственная власть считаетсянашей Церковью «не православными», а российский президентзначит, "православный"? МожетВыспросите у Патриарха, каким образом отпевать врагов его любимого детища «русского мира»ВашихземляковВаших близкихВаших духовных чадПатриарх предал свою Церковьпродал за тридцатьсребрениковна которые российским государством строятся огромные храмы и монастыригдепроповедуется не Христоса «большой религиозно-политический синтез»в духе коммунистическойпропагандыПостоянные патриаршие выступления на Соборах Русского мирав парламенте России,где Глава Церкви должен взывать о защите своего церковного народанаоборот подтверждают точто происходит сегодня в Украине и подливают масла в огонь.

Нет, не "правый сектор" и не фанатики националисты являются причиной раскола в УПЦапостепенная потеря духовенством канонической УПЦ поддержки у церковного народа. Тамгде паствастоит за батюшкойа у батюшки хватает мужества смело заявить о своей позициижалеть людей ипроповедовать апостольскоеа не патриаршее православиетам и приходы крепко стоят и храмыраскольники не забираюти врата ада Церковь не одолеют.

Мы чувствуемчто Вы и Ваше окружение равнодушны к тому, что для нас является дорогим и святым.Вы недавно поехали на Афон помолиться и не по дороге неизвестно для чего заехали в Москву.Вернувшись на Украинупроехались на скорости в свою вотчину в Черновцыи так и не встретились слюдьми и простыми священникамине спросили как мы живемкак нам выйти из сложившейся ситуации на нашей земле и в нашей ЦерквиПолное определение Церкви дано нам апостолом Павлом:Церковь - это Тело Христовочастью которого является церковный народ. Если болит один члентоэта боль коснется и всей его полноты. Вы молчитеи создается впечатлениечто не чувствуете этой болиВы скорее похожи на какого-то функционера МПа не на такого пастырякаким был ВашпредшественникБлаженнейший ВладимирЭто мы констатируем не из-за высокомерияа с болью.Надеемся на пониманиеожидаем сердечного сочувствия, просим молитвы.

Священник Олег ШлихтаТернопольская епархияШумское благочиние. Настоятель храма ИверскойБожьей Матери с. Круголец с паствой.

www.religion.in.ua

Володимир

29 січня 2015, 21:13

Теги статті:
УПЦ МП   РПЦ   ВІЙНА   АТО  
Голосів:
7
16

Всього коментарів: 17

Сторінка коментарів: 1
Володимир

29 січня 2015, 21:22

IP: 176.67.11.xxx
Рейтинг: 4
Чекаємо такого листа-звернення від громади Успенського собору, Канівського благочиння на чолі з о. Георгієм, та Черкаської і Канівської єпархії на чолі з вл. Софронієм!
Володимир Онищенко

29 січня 2015, 22:38

IP: 213.227.214.xxx
Рейтинг: 2
повністю підтримую! невже у канівців не вистачає гордості і шевченкового духу, щоб остаточно не витурити кацапських (не російських!) посіпак з віконвічно українських земель!
Haydamaka

29 січня 2015, 22:44

IP: 176.67.9.xxx
Рейтинг: 1
Володимир, мабуть не дочекаємось.
Олекса

30 січня 2015, 09:10

IP: 178.92.226.xxx
Рейтинг: 4
Експансія церкви московської імперії з глибини віків.

''Украінская православная церковь
Московского патріархата —
атомний щіт Россіі''.
В.Путін

В 2015 році минає 556 літ відтоді, як московська церква зрадила церкву-матір — Київську митрополію Вселенської православної церкви, а в подальшому підступом та насильством уярмила її.
У 1459 році церковний Собор у Москві, порушивши церковні канони, проголосив незалежність московської церкви від Київської митрополії. Собор самочинно надав московській церкві статус патріархата і призначив патріарха, не маючи на це ні підстав, ні жодних прав. При цьому керувався він не заповідями Господа, не канонами Вселенської православної церкви, а виключно далекосяжними імперськими амбіціями Москви — цим ісчадієм пекла на землі, виплодом диявола.
На протязі 134 років Москва всіма засобами домагалась від Вселенського патріархата визнання самопроголошеного статусу своєї церкви. І в 1593 році він таки визнав Московський патріархат але тільки в межах Московії, без Київської митрополії.
Та московських патріархів і царів це не задовольнило. То ж, у 1686 році, віроломно, підступом та насильством, вони змусили Вселенського патріарха Діонісія, який перебував у Московії на їхнє запрошеня, фактично продати їм Київську митрополію за 300 золотих. В архівах збереглася відповідна розписка Діонісія. Оскільки сталося це без рішення Синоду, а відтак, неканонічно, Вселенський Собор скинув Діонісія з патріаршого престолу. Зрозуміло, що це нічим не зарадило нашій церкві, і за більш ніж 300 років московського патріаршого «окормлєнія» українська церква втратила і права і привілеї.
В наш час московська церква в Україні, хоч і називає себе, облудно, українською, не має жодних українських національних ознак і є форпостом московської імперії на наших теренах, оплотом її ”п'ятої колони“.

Експансія церкви московської імперії триває...
Vip1976

30 січня 2015, 09:27

IP: 78.111.186.xxx
Рейтинг: 3
Володимир,
Именно прихожане Успенского собора да ещё и во главе с Георгием вряд ли напишут подобное письмо.
Даня Кейнт
30 січня 2015, 09:30

IP: 212.55.75.xxx
Рейтинг: 0
А може інапишуть
Олекса

30 січня 2015, 09:31

IP: 178.92.226.xxx
Рейтинг: 1
«Український народ осяється славою великого народу тоді, коли своїх великих синів визнає великими і перестане стояти на колінах перед чужими пророками, чужими синами, чужими вождями і вчителями»..

«Традиції які виросли з рідного кореня і ознаменовують духовну незалежність (незалежність від іноземних релігій, традицій, ідеологій) — святі. На таких святих традиціях Народ сам себе вдосконалює, утверджує, визначає. Він гордий, по-своєму чеснотливий. І це дає йому натхнення перемагати труднощі, лихоліття, робить його великою нацією»..

«Який народ великий, а який малий? Великим народом є не той, який має велику територію і числення, а той який дав Людству великих Світочів-Велетнів духовних, Геніїв з різних ділянок науки. Конфуцій звеличив китайців, Будда Індію, Ісус звеличив юдеїв.
Чим більше Народ проявляє пошану до своїх великих синів, тим він благородніший і розумніший»..

«Щодня і всюди, нам українцям — власникам найбагатшої землі, треба пам'ятати, що справа не в гаслах ”справедливість“, ”справедливий закон“, ”справедливий суд“, ”справедлива конституція“ і т.д., а в тому, чия у них сутність і який у них зміст, і кому вони служать, і хто їхній можновладець?»..

«По чужому осправедливлений народ не є народом — є людністю без власного духовного обличчя. Справедливість чужого походження навіть тоді, коли вона буде найсправедливішою — українцям непотрібна»..

«Десять століть усе, що нас гнобило, принижувало, деморалізувало вважалося Справедливістю. Усе, що нас робило достойним народом (рідні свята, рідні обряди, рідні звичаї) було проголошене язичництвом — виявом несправедливості»..

«Ізраельтян єднає їхня ізраельська чеснота, Японців єднає їхня японська чеснота, а Індусів — індуська. У Англії високо розвинена традиція державности, в якій визначена незалежна англійська чеснота. У Світі відома ”німецька точність“, яка на думку Німців ознаменовує німецьку чесноту. У книгах, журналах, газетах України не знайдеш таких термінів як ”українська мораль“, ”українська чеснота“. Чому? Ще в Народі Чуже домінує над Рідним, ще його інтелігенція не звільнила себе з ярма рабських навиків, традицій, розумінь Бога, Віри»..

«Для того щоб українці мали українську Справедливість їм потрібна Рідна Українська Національна Віра. Українці почнуть з довір'ям ставитись до себе, відродять почуття національної гідності. Достойний народ звеличує Людство. Народи завжди ставляться з пошаною до того народу, який має духовне самобутнє обличчя»..


«рідновірство»
Victory
31 січня 2015, 12:28

IP: 178.94.172.xxx
Рейтинг: -2
Вова, в принципі тебе можна понять чого ти замість того, щоб молитись, сидиш тут всякой єрундой страдаєш. Та і ти, мабудь, це знаєш і в глубині душі розумієш, шо ти розкольнік і нема смисла молиться, бо молитва твоя не признана ні світом, ні Богом
Олекса

31 січня 2015, 19:23

IP: 176.67.10.xxx
Рейтинг: 2
Лист Путіну

Поверніть московські болота Київській Русі!.. московський патріархат ми вам віддамо .))

2014рік Українці……
kuzma007
2 лютого 2015, 16:53

IP: 176.67.16.xxx
Рейтинг: 1
Про1джаючи б1ля Свято-Вознесенського храму збудованого у м1крорайон1 Костянець ,звернув увагу на вагончик,що по другу сторону дороги на надпис"ТУТ МОЛЯТЬСЯ ЗА РОС1Ю".Може я чогось не поняв?Хто бачив це неподобство??Поправте мене ,я може щось не так зрозум1в ???
nnn1
2 лютого 2015, 17:21

IP: 93.74.80.xxx
Рейтинг: 0
Кузьма, я небольшой спец в религии, но по моему там есть постулат призывающий молиться за своих врагов, ибо они не ведают что творят. Но я скорее всего ошибаюсь.
Haydamaka

2 лютого 2015, 18:05

IP: 176.67.9.xxx
Рейтинг: 2
GUPY81

3 лютого 2015, 11:33

IP: 176.67.10.xxx
Рейтинг: 0
Ах ти ж йоханий бабай! А суть статті в тому, щоб вибрати одну церкву і до неї носити пожертви, чи, таки , подивитися на себе, очистити серце і врити в Бога не залежно від церковних менеджерів?
Kolu4ka

5 лютого 2015, 09:08

IP: 212.55.74.xxx
Рейтинг: 1
Володимир, А ми звертаемося до тебе, а чи в тебе хоч в душі е Бог? Коли ти захватом рейдерським вліз на святе місце і тиж бачиш що на вулиці скільки людей з настоящим отцем Володимиром, а біля тебе 9 осіб тіки? Подумай???????
kuzma007
5 лютого 2015, 11:02

IP: 176.67.16.xxx
Рейтинг: 1
А коли Червонн1кову думати ? У нього часу нав1ть немае,щоб себе привести в належний вигляд.А те,що церква пустуе,то друге питання.Можна т1льки догадуватися чи е в нього щось святе в душ1,чи може душу в1ддав...Коли б1ля отця Володимира Цянцьо збираються люди 1 в сн1г,1 в дощ,щоб помолитися,щоб з1гр1ти душу в молитв1,з1 сторони деяких прихильник1в Червонн1кова йде психологічний вплив на парафіян,що моляться б1ля Свято-Вознесенського храму, 1 цена людей як1 будували його!!! Постійно з боку Червонн1кова лунають загрози фізичного впливу на Цянцьо.Отець В.Цянцьо е духовний наставник мо1х знайомих 1 родич1в,пишу ц1 строчки з 1х сл1в.Сам особисто знаю його -це людина порядна,уважна до сво1х параф1ян,чуйна,людина до яко1 прислуховуються , порозум1ння народжується, коли священик уже спілкується зі своїм приходом, Він виховує громаду, громада його.Ось чому параф1яни Свято-Вознесенського храму 1 залишилися у свого батюшки,тому що священик остався в1рним сво1м 1м!
Калина

5 лютого 2015, 11:35

IP: 176.67.10.xxx
Рейтинг: 0
Володимир, В цій темі, та й у Вашому пості все сказано правильно. Але є одне запитання: чи маєте моральне право саме ВИ піднімати цю тему?
Haydamaka

5 лютого 2015, 21:41

IP: 176.67.9.xxx
Рейтинг: 0
Россия во мгле

На фото ниже - два друга, Павел и Сергей, из Петербурга. Сели в баре, взяли по пивку, накатили слегка.


ДАЛІ БІЛЬШЕ...

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"