kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Міські новини 

Нове керівництво ЗАТ «Укршампіньйон»: «Канів знову дихатиме на повні груди»

Як повідомлялося у попередніх номерах «Дніпрової Зірки», у вирішенні проблеми неприємних запахів у Каневі, пов’язаних з діяльністю «Укршампіньйону», намітилася позитивна тенденція, і канівчани з нетерпінням чекають, коли, нарешті, зможуть вільно дихати чистим свіжим повітрям. Дійсно, на відміну від тієї ситуації, яка була ще пів-року тому, коли будь-які спроби людей вплинути на зменшення «Укршампіньйоном» викидів забруднюючих речовин наштовхувалися на стіну нерозуміння з боку його колишнього керівництва, нинішній стан справ вселяє надію в людей і дозволяє з оптимізмом дивитися у майбутнє.

   Звільнення колишнього директора підприємства Володимира Поблоцького та призначення нового стали першими кроками з боку групи компаній «Верес», аби змінити ситуацію на користь громади. Таким чином, з 1 березня ц.р. ЗАТ «Укршампіньйон» отримало нового директора. Ним став колишній керівник Ліпецької кондитерської фабрики компанії «Рошен», досвідчений та кваліфікований керівник Олексій Тарасов. В інтерв’ю «Дніпровій Зірці» він розповів, що перед тим, як прийняти пропозицію від керівництва групи компаній «Верес» про очолення «Укршампіньйону», він детально ознайомився з проблемою підприємства. Розуміючи всю серйозність ситуації та бажання інвесторів якнайшвидше позбутися того негативу, що виник у стосунках між підприємством та громадою, а також те, що проблему, насправді, можна розв’язати, О. Тарасов прийняв рішення очолити ЗАТ «Укршампіньйон».

   Наступним кроком групи компаній «Верес» було відкриття проекту з вирішення екологічної проблеми ЗАТ «Укршампіньйон». Його керівником було призначено Андрія Дмитренка.

   За планом проекту, який вже складено, завершення усіх робіт з усунення впливу на навколишнє середовище та введення оновленого підприємства в експлуатацію відбудеться до початку наступного року. Головний етап – початок будівельно-монтажних робіт – заплановано розпочати вже з середини липня ц.р.
За словами директора «Укршампіньйону» О.Тарасова, основною проблемою, власне, є те, що неприємні запахи на підприємстві пов’язані саме з особливостями технології виробництва. В Європі на подібних підприємствах технологія виробництва не відрізняється від вітчизняної. Там, у деяких компаній все вирішується завдяки новітньому технічному обладнанню та ефективному його використанню. Саме тому з 5 квітня ц.р. головні технолог та інженер, а також директор «Укршампіньйону» вирушать до Польщі та Нідерландів, аби вивчити  досвід тамтешніх підприємств та конкретні заходи щодо усунення негативного впливу на довкілля.

   Для розробки проекту планується залучити проектні компанії з Європи, якщо у цьому буде необхідність, а також працюватимуть над проектом  і вітчизняні розробники. Проектна організація ПП «Укрбудпроект» вже розробила попередню проектну документацію на оцінку впливу на навколишнє середовище. Разом з Інститутом гігієни і медичної екології ім.Марзеєва було визначено джерела викидів та їхній склад. За словами керівника проекту А.Дмитренка, виникає деяка складність, оскільки джерел неприємного запаху на підприємстві є декілька, тому і технології знешкодження потрібно використовувати різні. Крім того, аналіз проводиться не лише на наявність тих речовин, що призводять до відчуття неприємного запаху, але й тих, що не мають запаху, проте є шкідливими. Керівник проекту запевнив, що викиди і тих, і інших будуть усунені в ході реалізації проекту. Вже вирішено, що знешкоджуватися шкідливі речовини будуть за допомогою систем фільтрів, проте, знову ж таки, питання про вибір типу та параметрів фільтрів вирішуватиметься під час відвідання подібних підприємств у Європі.

   Як повідомив директор «Укршампіньйону» Олексій Тарасов, для реалізації проекту з усунення екологічних проблем ЗАТ «Укршампіньйон» групою компаній «Верес» було створено окремий бюджет, кошти з якого будуть використовуватися лише за прямим призначенням. Гроші вже надходять і вони використовуються. О.Тарасов запевнив, що проблем з фінансуванням даного проекту не буде. Остаточна сума коштів, яка буде витрачена на модернізацію підприємства, невідома, оскільки проект досі знаходиться на стадії розробки. Вивчення усіх нюансів справи займе деякий час і триватиме, як вже повідомлялося, до середини липня.

   Директор «Укршампіньйону» зазначив, що проблему із поширенням неприємного запаху в Каневі буде обов’язково розв’язано – до кінця ц.р. принаймні на 70%. Це, звичайно, не той результат, на який очікує громада, однак варто зазначити, що проблема ця непроста, і вирішити її водночас не вдасться, але підприємство буде робити все можливе, аби канівчани не відчували дискомфорту через його діяльність.

Джерело: "Дніпрова зірка"

WayBe

2 квітня 2010, 15:34

Теги статті:
Укршампіньйон  
Голосів:
1
10

Всього коментарів: 2

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Про що зараз спілкуються:

Rima752
Пишаюсь такими людьми! Українці - сильна нація!!! Слава Україні!!
Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"