kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Податкова 

Податкова інформує

Нараховуєм податковий кредит до чи після вирахування внесків до соціальних фондів?

    Зменшення суми нарахованої заробітної плати на суми відрахувань до соціальних фондів, передбачена п. 3.5 ст. 3 Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22.05.2003 р. № 889-IV (за текстом – Закон № 889-IV), застосовується виключно при визначенні об'єкта оподаткування податком з доходів фізичних осіб при нарахуванні заробітної плати. Крім того, згідно зі ст. 6 Закону № 889-IV об'єкт оподаткування, визначений відповідно до п. 3.5 ст. 3 цього Закону, може зменшуватися ще й на податкову соціальну пільгу.     Одночасно у ст. 5 Закону № 889-IV, яка регламентує порядок нарахування податкового кредиту, норми, аналогічні встановленим у п. 3.5 ст. 3 та ст. 6 Закону № 889-IV, відсутні. Крім того, при нарахуванні податкового кредиту Закон № 889

    Тобто, Законом № 889-IV установлено окремі, не пов'язані між собою порядки щодо визначення об'єкта оподаткування при нарахуванні заробітної плати та щодо нарахування податкового кредиту. При цьому зазначеним Законом передбачено лише порівняння розміру (суми) податкового кредиту з розміром (сумою) нарахованого доходу платника податку у вигляді заробітної плати. 

    Слід також зазначити, що Закон № 889-IV надає право на податковий кредит усім платникам податку незалежно від розміру їх доходу (заробітної плати), і зазначений підхід щодо прийняття за основу при розрахунку саме нарахованої заробітної плати відповідає принципу рівності всіх платників податку незалежно від того, користувалися вони протягом року податковою соціальною пільгою чи ні та які внески до соціальних фондів було сплачено з їх заробітної плати.

    Таким чином, відповідно до Закону № 889-IV, податковий кредит – це сума витрат, на яку зменшується загальна сума нарахованої платнику податку протягом звітного року заробітної плати. Вже після зазначеного зменшення з решти суми провадиться перерахунок податкових зобов'язань (податку до повернення).

Оподатковувати чи не оподатковувати…

  Сьогодні багато підприємств співпрацює з фізичними особами –підприємцями, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування зі сплатою єдиного податку. Виникає питання: чи повинно підприємство утримувати податок з доходів фізичних осіб при виплаті доходу такому приватному підприємцю?

   Відповідно до Указу Президента України № 727/98 "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" дохід отриманий підприємцем - платником єдиного податку від продажу ним товарів (надання послуг, виконання робіт) не оподатковується податком з доходів фізичних осіб, так як за нього сплачено єдиний податок.

   При укладанні господарських договорів для того, щоб податковий агент не утримував податок з доходів, виплачуваних суб'єкту підприємницької діяльності, останній має надати копію свідоцтва про державну реєстрацію підприємця, а також, щоб уникнути в подальшому непорозумінь, додати ще й копію свідоцтва про сплату єдиного податку, в якому зазначено певний вид діяльності, та документ (платіжне доручення ,квитанцію) про сплату єдиного податку.

   У разі надання підтверджуючих документів про сплату податку, особа, яка є джерелом виплати доходу на користь фізичної особи – підприємця, не має правових підстав визначати об'єкт оподаткування - оподатковуваний дохід під час здійснення виплати такого доходу, оскільки це призведе до подвійного оподаткування такого доходу.

  Водночас, податковий агент відображає виплачені суми доходу підприємцям у податковому розрахунку за ф. № 1-ДФ за ознакою доходу "42".

 

Особливості повернення податкового кредиту за молодіжними житловими кредитами

  До складу податкового кредиту платник податку – резидент має право включити частину суми процентів за іпотечним житловим кредитом, фактично сплачених протягом звітного податкового року (пп.5.3.1 п.5.3 ст.5 та п.10.1 ст.10 Закону України від 22.05.2003р. N889-ІV "Про податок з доходів фізичних осіб" (зі змінами та доповненнями)).

Крім того, повернення з бюджету податку з доходів фізичних осіб може здійснюватися лише в межах сум, які фактично надійшли до бюджету від конкретного платника податку у звітному році.

   Якщо умовами надання молодіжного житлового кредиту передбачено повну або часткову компенсацію за рахунок бюджетних коштів процентів за таким кредитом, то претендувати на податковий кредит одержувач такого молодіжного кредиту може тільки в частині особисто ним сплачених процентів. При повній компенсації процентів за кредитом за рахунок бюджетних коштів платник податку не має законодавчих підстав на податковий кредит за таким кредитним договором.

“Гаряча лінія” в Канівській ОДПІ .

25 лютого 2010 року була проведена “гаряча лінія” на тему: « Декларування доходів громадян. Право на отримання податкового кредиту..  Переваги подання звітності в електронному вигляді. Право на звернення громадян. Суспільство проти корупції.» за участю начальника Канівської ОДПІ Умриша Богдана Васильовича.

    Під час проведення сеансу надійшли запитання, на які були надані кваліфіковані відповіді.

Наводимо деякі запитання та відповіді на них.

Запитання 1: Я ніколи не мав справи ані із заповненням Декларації, ані з її поданням. Де можна отримати докладнішу інформацію щодо порядку декларування доходів?

    Відповідь: Перш за все звертаємо Вашу увагу, що на офіційному веб-сайті ДПА України та веб-сайтах регіональних державних податкових адміністрацій в електронній мережі Інтернет створений окремий розділ під назвою „Декларування доходів громадян - 2009”, який містить всі необхідні громадянину законодавчі й нормативні документи та форму річної декларації, зразок її заповнення, консультації з питань декларування доходів тощо.
    Також варто знати, що кожен громадянин може отримати консультацію з питань декларування в Інформаційно-довідковому департаменті ДПА України з 8.00 до 20.00 (крім суботи та неділі) за номером 0-800-501-00-70 (зі стаціонарних телефонів безкоштовно).
    Для отримання необхідних консультацій, роз`яснень та допомоги щодо заповнення Декларації та розрахунків, Ви, звісно, можете звернутися до Канівської ОДПІ за адресою:

м. Канів, вул. Енергетиків, буд. 16, у кабінети № 124,129.


    Запитання 2: Я вже подав декларацію про доходи. А коли треба сплачувати податок?
    Відповідь: Стосовно нарахування остаточних сум податкового зобов`язання за річною податковою декларацією податкова інспекція надішле Вам відповідне повідомлення. На підставі такого повідомлення Ви маєте сплатити до бюджету відповідну суму податку. А здійснити таку сплату Вам необхідно впродовж 30 календарних днів від дня отримання податкового повідомлення про таке нарахування.


    Запитання 3: Якщо громадянин (який із спадкодавцем не має родинних стосунків) під час оформлення свідоцтва про право на спадщину у 2009 році сам сплатив податок, чи зобов’язаний він подавати декларацію?

    Відповідь: Якщо платником податку у 2009 році під час одержання Свідоцтва про право на спадщину було сплачено добровільно (авансом) податок з доходів, одержаних у вигляді вартості успадкованого майна (яке є об'єктом оподаткування), то в такому випадку обов'язок такого платника податку щодо сплати податку за наслідками 2009 року вважається виконаним, але подання податкової декларації є обов'язковим.


    Запитання 4: Чи необхідно додавати до декларації ще якісь документи?
    Відповідь: Для повного та своєчасного проведення розрахунків сум, що підлягають доплаті або поверненню з бюджету, а також надання податковими органами послуг платникам податку із заповнення ними декларацій у встановленому порядку, радимо громадянам додавати до декларації:

    - копії нотаріального посвідчення договорів купівлі-продажу, дарування чи спадщини;
    - копії документів, що підтверджують витрати (в т.ч. які включаються до податкового кредиту), копію довідки про ідентифікаційний номер, довідки від працедавця про суми нарахованого загального оподатковуваного доходу протягом 2009 року у вигляді заробітної плати та суми утриманого та перерахованого до бюджету податку з цього доходу, копію паспорту з пропискою, копію документу, що підтверджує перший ступінь споріднення;
    Згідно Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» документи, що підтверджують фактично понесені витрати, підлягають зберіганню платником податку протягом строку, достатнього для проведення органом державної податкової служби податкової перевірки стосовно нарахування такого податкового кредиту (не менше трьох років).

    Запитання 5: Квитанції на оплату навчання сина оформлені на батька, але протягом року син – студент заочної форми навчання працював. Чи має право батько одержати податковий кредит за навчання сина?

    Відповідь: Якщо студент у звітному році навчався та працював, і одержував заробітну плату, а також у тому ж році в податковий орган на нього надходила інформація за ф. № 1ДФ (ознака доходу 1), то за результатами року він є платником податку з доходів фізичних осіб, і право на звернення за податковим кредитом, за умови дотримання вимог п. 5.3 ст. 5 Закону «Про податок з доходів фізичних осіб», має він, а не члени його родини першого ступеня споріднення (у т.ч. батько).

    Якщо студент протягом звітного року одержував доходи, відмінні від заробітної плати, зокрема, від виконання договорів цивільно-правового характеру (разового договору, договору-підряду і т.п.), що не є трудовими договорами, то члени його родини першого ступеня споріднення мають право на податковий кредит на навчання.

До уваги платників збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства

Згідно наказу ДПА України від 01.12.2009 року № 671 «Про затвердження форми Розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства та Порядку заповнення розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 04 лютого 2010 року за № 125/17420, запроваджено нову форму звітності

Платникам збору необхідно врахувати ці зміни при поданні звітності за лютий 2010 року.

Зменшення звернень громадян – результат позитивної роботи податківців

  Підрозділами державної податкової служби області проводиться певна робота щодо забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення. Так, станом на 01.03.10 на розгляд до Канівської ОДПІ письмових звернення від громадян ненадходило. Це свідчить про позитивну роботу податківців з платниками податків та пересічними громадянами з роз’яснення податкового законодавства.    Враховуючи особливу роль звернень громадян до органів державної влади у забезпеченні постійного зв’язку між державою та громадянином, вирішенні життєво важливих проблем окремої людини і суспільством в цілому, в органах ДПС області діють приймальні громадян. Станом на 01.03.10 в них відбувся один прийом.. Громадянину надана усна відповідь. Питання  стосувалося порядку надання податкового кредиту за навчання опікуну.
    Для тих, хто бажає скористатися своїм правом на звернення до органів державної влади, повідомляємо адресу Громадської приймальні Канівської ОДПІ: м. Канів, вул. Енергетиків, 16. Запис на особистий прийом до посадових осіб Канівської ОДПІ проводиться за телефоном:  3-69-07.

Шановні платники податків!

На запит Всеукраїнської громадської організація «Національний комітет по боротьбі з корупцією» Канівською ОДПІ видано наказ по інспекції №31 від 24.02.2010 року «Про проведення громадської експертизи», в якому визначено першого заступника начальника інспекції Верхогляд Н.М. відповідальною за забезпечення взаємодії з Всеукраїнською громадською організацією «Національний комітет по боротьбі з корупцією» та розміщено у розділі «Актуальне» веб-сайту ДПА в області відомості щодо проведення громадської експертизи ДПА, зокрема наказ ДПА в Черкаській області від 16.02.2010 р. №37 «Про проведення громадської експертизи», інформація про інститут громадянського суспільства, що проводитиме громадську експертизу, а також Постанову Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2008 р. № 976 «Про затвердження Порядку сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади».

Інформація про інститут громадянського суспільства, що проводитиме громадську експертизу

Повна назва

Всеукраїнська громадська організація «Національний комітет по боротьбі з корупцією»

Правовий статус

Всеукраїнська громадська організація

Місцезнаходження (область, район, населений пункт, вулиця, № будинку (офісу), поштовий індекс)

м. Київ, вул. Володимирська, 69, 01033

Поштова адреса

м. Київ, вул. Хрещатик, 69, 01033

Телефон, факс, електронна пошта, веб-сайт

тел. (044) 490-55-45

ua@komitet.tv
www.komitet.tv

 

Прізвище, ім’я, по батькові та посада керівника інституту громадянського суспільства

Голова Всеукраїнської громадської організації «Національний комітет по боротьбі з корупцією» В.В. Чорний

Інформація про громадську експертизу

Предмет громадської експертизи

питання щодо фактів незаконного винесення рішень щодо нарахування штрафних санкцій платникам податків;

корупція, хабарництво, службова недбалість, перевищення і зловживання владою та  службовим становищем в органах ДПА, в тому числі в питаннях, що стосуються відшкодування ПДВ суб’єктам господарювання, та інших порушень законодавства працівниками податкових органів.

Мета громадської експертизи

співпраця з органами ДПС України з метою подолання негативних явищ у їх роботі;

надання рекомендацій та програмного забезпечення, програми В.Чорного «Національний народний порядок», що дозволить контролювати винесення штрафних санкцій працівниками ДПС, контролювати скасування нарахувань та стан притягнення до відповідальності винних осіб;

сприяння у проведенні атестації працівників ДПС із залученням громадськості.

Дата надходження запиту щодо проведення громадської експертизи

11 січня 2010 року

Джерело: Канівська ОДПІ

 

 

Нараховуєм податковий кредит до чи після вирахування внесків до соціальних фондів?

    Зменшення суми нарахованої заробітної плати на суми відрахувань до соціальних фондів, передбачена п. 3.5 ст. 3 Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22.05.2003 р. № 889-IV (за текстом – Закон № 889-IV), застосовується виключно при визначенні об'єкта оподаткування податком з доходів фізичних осіб при нарахуванні заробітної плати. Крім того, згідно зі ст. 6 Закону № 889-IV об'єкт оподаткування, визначений відповідно до п. 3.5 ст. 3 цього Закону, може зменшуватися ще й на податкову соціальну пільгу.     Одночасно у ст. 5 Закону № 889-IV, яка регламентує порядок нарахування податкового кредиту, норми, аналогічні встановленим у п. 3.5 ст. 3 та ст. 6 Закону № 889-IV, відсутні. Крім того, при нарахуванні податкового кредиту Закон № 889

    Тобто, Законом № 889-IV установлено окремі, не пов'язані між собою порядки щодо визначення об'єкта оподаткування при нарахуванні заробітної плати та щодо нарахування податкового кредиту. При цьому зазначеним Законом передбачено лише порівняння розміру (суми) податкового кредиту з розміром (сумою) нарахованого доходу платника податку у вигляді заробітної плати. 

    Слід також зазначити, що Закон № 889-IV надає право на податковий кредит усім платникам податку незалежно від розміру їх доходу (заробітної плати), і зазначений підхід щодо прийняття за основу при розрахунку саме нарахованої заробітної плати відповідає принципу рівності всіх платників податку незалежно від того, користувалися вони протягом року податковою соціальною пільгою чи ні та які внески до соціальних фондів було сплачено з їх заробітної плати.

    Таким чином, відповідно до Закону № 889-IV, податковий кредит – це сума витрат, на яку зменшується загальна сума нарахованої платнику податку протягом звітного року заробітної плати. Вже після зазначеного зменшення з решти суми провадиться перерахунок податкових зобов'язань (податку до повернення).

 

Оподатковувати чи не оподатковувати…

  Сьогодні багато підприємств співпрацює з фізичними особами –підприємцями, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування зі сплатою єдиного податку. Виникає питання: чи повинно підприємство утримувати податок з доходів фізичних осіб при виплаті доходу такому приватному підприємцю?

   Відповідно до Указу Президента України № 727/98 "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" дохід отриманий підприємцем - платником єдиного податку від продажу ним товарів (надання послуг, виконання робіт) не оподатковується податком з доходів фізичних осіб, так як за нього сплачено єдиний податок.

   При укладанні господарських договорів для того, щоб податковий агент не утримував податок з доходів, виплачуваних суб'єкту підприємницької діяльності, останній має надати копію свідоцтва про державну реєстрацію підприємця, а також, щоб уникнути в подальшому непорозумінь, додати ще й копію свідоцтва про сплату єдиного податку, в якому зазначено певний вид діяльності, та документ (платіжне доручення ,квитанцію) про сплату єдиного податку.

   У разі надання підтверджуючих документів про сплату податку, особа, яка є джерелом виплати доходу на користь фізичної особи – підприємця, не має правових підстав визначати об'єкт оподаткування - оподатковуваний дохід під час здійснення виплати такого доходу, оскільки це призведе до подвійного оподаткування такого доходу.

  Водночас, податковий агент відображає виплачені суми доходу підприємцям у податковому розрахунку за ф. № 1-ДФ за ознакою доходу "42". 

 

Особливості повернення податкового кредиту за молодіжними житловими кредитами 

  До складу податкового кредиту платник податку – резидент має право включити частину суми процентів за іпотечним житловим кредитом, фактично сплачених протягом звітного податкового року (пп.5.3.1 п.5.3 ст.5 та п.10.1 ст.10 Закону України від 22.05.2003р. N889-ІV "Про податок з доходів фізичних осіб" (зі змінами та доповненнями)).

Крім того, повернення з бюджету податку з доходів фізичних осіб може здійснюватися лише в межах сум, які фактично надійшли до бюджету від конкретного платника податку у звітному році.

   Якщо умовами надання молодіжного житлового кредиту передбачено повну або часткову компенсацію за рахунок бюджетних коштів процентів за таким кредитом, то претендувати на податковий кредит одержувач такого молодіжного кредиту може тільки в частині особисто ним сплачених процентів. При повній компенсації процентів за кредитом за рахунок бюджетних коштів платник податку не має законодавчих підстав на податковий кредит за таким кредитним договором. 

 

 

“Гаряча лінія” в Канівській ОДПІ . 

25 лютого 2010 року була проведена “гаряча лінія” на тему: « Декларування доходів громадян. Право на отримання податкового кредиту..  Переваги подання звітності в електронному вигляді. Право на звернення громадян. Суспільство проти корупції.» за участю начальника Канівської ОДПІ Умриша Богдана Васильовича.

    Під час проведення сеансу надійшли запитання, на які були надані кваліфіковані відповіді.

Наводимо деякі запитання та відповіді на них.  

Запитання 1: Я ніколи не мав справи ані із заповненням Декларації, ані з її поданням. Де можна отримати докладнішу інформацію щодо порядку декларування доходів?  

    Відповідь: Перш за все звертаємо Вашу увагу, що на офіційному веб-сайті ДПА України та веб-сайтах регіональних державних податкових адміністрацій в електронній мережі Інтернет створений окремий розділ під назвою „Декларування доходів громадян - 2009”, який містить всі необхідні громадянину законодавчі й нормативні документи та форму річної декларації, зразок її заповнення, консультації з питань декларування доходів тощо.
    Також варто знати, що кожен громадянин може отримати консультацію з питань декларування в Інформаційно-довідковому департаменті ДПА України з 8.00 до 20.00 (крім суботи та неділі) за номером 0-800-501-00-70 (зі стаціонарних телефонів безкоштовно).
    Для отримання необхідних консультацій, роз`яснень та допомоги щодо заповнення Декларації та розрахунків, Ви, звісно, можете звернутися до Канівської ОДПІ за адресою:  

м. Канів, вул. Енергетиків, буд. 16, у кабінети124,129. 


   
 Запитання 2: Я вже подав декларацію про доходи. А коли треба сплачувати податок?
    Відповідь: Стосовно нарахування остаточних сум податкового зобов`язання за річною податковою декларацією податкова інспекція надішле Вам відповідне повідомлення. На підставі такого повідомлення Ви маєте сплатити до бюджету відповідну суму податку. А здійснити таку сплату Вам необхідно впродовж 30 календарних днів від дня отримання податкового повідомлення про таке нарахування. 


    
Запитання 3: Якщо громадянин (який із спадкодавцем не має родинних стосунків) під час оформлення свідоцтва про право на спадщину у 2009 році сам сплатив податок, чи зобов’язаний він подавати декларацію?  

    Відповідь: Якщо платником податку у 2009 році під час одержання Свідоцтва про право на спадщину було сплачено добровільно (авансом) податок з доходів, одержаних у вигляді вартості успадкованого майна (яке є об'єктом оподаткування), то в такому випадку обов'язок такого платника податку щодо сплати податку за наслідками 2009 року вважається виконаним, але подання податкової декларації є обов'язковим. 


  
  Запитання 4: Чи необхідно додавати до декларації ще якісь документи?
    
Відповідь: Для повного та своєчасного проведення розрахунків сум, що підлягають доплаті або поверненню з бюджету, а також надання податковими органами послуг платникам податку із заповнення ними декларацій у встановленому порядку, радимо громадянам додавати до декларації: 

    - копії нотаріального посвідчення договорів купівлі-продажу, дарування чи спадщини;
    - копії документів, що підтверджують витрати (в т.ч. які включаються до податкового кредиту), копію довідки про ідентифікаційний номер, довідки від працедавця про суми нарахованого загального оподатковуваного доходу протягом 2009 року у вигляді заробітної плати та суми утриманого та перерахованого до бюджету податку з цього доходу, копію паспорту з пропискою, копію документу, що підтверджує перший ступінь споріднення;
    Згідно Закону України
«Про податок з доходів фізичних осіб» документи, що підтверджують фактично понесені витрати, підлягають зберіганню платником податку протягом строку, достатнього для проведення органом державної податкової служби податкової перевірки стосовно нарахування такого податкового кредиту (не менше трьох років).

    Запитання 5: Квитанції на оплату навчання сина оформлені на батька, але протягом року син – студент заочної форми навчання працював. Чи має право батько одержати податковий кредит за навчання сина?  

    Відповідь: Якщо студент у звітному році навчався та працював, і одержував заробітну плату, а також у тому ж році в податковий орган на нього надходила інформація за ф. № 1ДФ (ознака доходу 1), то за результатами року він є платником податку з доходів фізичних осіб, і право на звернення за податковим кредитом, за умови дотримання вимог п. 5.3 ст. 5 Закону «Про податок з доходів фізичних осіб», має він, а не члени його родини першого ступеня споріднення (у т.ч. батько). 

    Якщо студент протягом звітного року одержував доходи, відмінні від заробітної плати, зокрема, від виконання договорів цивільно-правового характеру (разового договору, договору-підряду і т.п.), що не є трудовими договорами, то члени його родини першого ступеня споріднення мають право на податковий кредит на навчання.

 

 

 

 

До уваги платників збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства

 

 Згідно наказу ДПА України від 01.12.2009 року № 671 «Про затвердження форми Розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства та Порядку заповнення розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 04 лютого 2010 року за № 125/17420, запроваджено нову форму звітності

    Платникам збору необхідно врахувати ці зміни при поданні звітності за лютий 2010 року.

 

 

 

 

Зменшення звернень громадян – результат позитивної роботи податківців

  Підрозділами державної податкової служби області проводиться певна робота щодо забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення. Так, станом на 01.03.10 на розгляд до Канівської ОДПІ письмових звернення від громадян ненадходило. Це свідчить про позитивну роботу податківців з платниками податків та пересічними громадянами з роз’яснення податкового законодавства.    Враховуючи особливу роль звернень громадян до органів державної влади у забезпеченні постійного зв’язку між державою та громадянином, вирішенні життєво важливих проблем окремої людини і суспільством в цілому, в органах ДПС області діють приймальні громадян. Станом на 01.03.10 в них відбувся один прийом.. Громадянину надана усна відповідь. Питання  стосувалося порядку надання податкового кредиту за навчання опікуну.
    Для тих, хто бажає скористатися своїм правом на звернення до органів державної влади,
повідомляємо адресу Громадської приймальні Канівської ОДПІ: м. Канів, вул. Енергетиків, 16. Запис на особистий прийом до посадових осіб Канівської ОДПІ проводиться за телефоном:  3-69-07.

 

Шановні платники податків!

На запит Всеукраїнської громадської організація «Національний комітет по боротьбі з корупцією» Канівською ОДПІ видано наказ по інспекції №31 від 24.02.2010 року «Про проведення громадської експертизи», в якому визначено першого заступника начальника інспекції Верхогляд Н.М. відповідальною за забезпечення взаємодії з Всеукраїнською громадською організацією «Національний комітет по боротьбі з корупцією» та розміщено у розділі «Актуальне» веб-сайту ДПА в області відомості щодо проведення громадської експертизи ДПА, зокрема наказ ДПА в Черкаській області від 16.02.2010 р. №37 «Про проведення громадської експертизи», інформація про інститут громадянського суспільства, що проводитиме громадську експертизу, а також Постанову Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2008 р. № 976 «Про затвердження Порядку сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади».

Інформація про інститут громадянського суспільства, що проводитиме громадську експертизу

 

Повна назва

Всеукраїнська громадська організація «Національний комітет по боротьбі з корупцією»

Правовий статус

Всеукраїнська громадська організація

Місцезнаходження (область, район, населений пункт, вулиця, № будинку (офісу), поштовий індекс)

м. Київ, вул. Володимирська, 69, 01033

Поштова адреса

м. Київ, вул. Хрещатик, 69, 01033

Телефон, факс, електронна пошта, веб-сайт

тел. (044) 490-55-45

ua@komitet.tv
www.komitet.tv

 

Прізвище, ім’я, по батькові та посада керівника інституту громадянського суспільства

Голова Всеукраїнської громадської організації «Національний комітет по боротьбі з корупцією» В.В. Чорний

Інформація про громадську експертизу

Предмет громадської експертизи

питання щодо фактів незаконного винесення рішень щодо нарахування штрафних санкцій платникам податків;

корупція, хабарництво, службова недбалість, перевищення і зловживання владою та  службовим становищем в органах ДПА, в тому числі в питаннях, що стосуються відшкодування ПДВ суб’єктам господарювання, та інших порушень законодавства працівниками податкових органів.

Мета громадської експертизи

співпраця з органами ДПС України з метою подолання негативних явищ у їх роботі;

надання рекомендацій та програмного забезпечення, програми В.Чорного «Національний народний порядок», що дозволить контролювати винесення штрафних санкцій працівниками ДПС, контролювати скасування нарахувань та стан притягнення до відповідальності винних осіб;

сприяння у проведенні атестації працівників ДПС із залученням громадськості.

Дата надходження запиту щодо проведення громадської експертизи

11 січня 2010 року

 

 

WayBe

17 березня 2010, 12:15

Теги статті:
податки  ОДПІ  
Голосів:
1
10

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"