kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Обговорення 

Соцмережі: друг чи ворог?

Важко уявити життя сучасної людини без соціальних мереж. Вконтакті, Twitter, Facebook, Однокласники - далеко не повний перелік соці-альних медіа, що стали невід'ємною частиною нашого сьогодення. Чим є соцмережі для канівської молоді? Про користь і загрози від соцмереж учні та студенти навчальних закладів Канева говорили в редакції "Дніпрової Зірки".

 - Як ви вважаєте, виходячи з власного досвіду, соціальні мережі мають більше переваг чи недоліків?

 

  • Анна КУРОЧКІНА, Канівська загальноосвітня школа №6, 10 клас:

 

 - Схиляюся до думки, що переваг у соцмереж більше. Головний плюс - це необмежений доступ до величезного обсягу інформації.

 

  • Владислав ХОМЕНКО, Канівське вище професійне училище, 5 курс:

 

- На жаль, наше покоління здебільшого використовує інтернет для того, щоб вбити час. Я помітив, що сучасна молодь не дуже йде на контакт у реальному житті, усе рідше збирається за межами дому чи навчального закладу й все більше часу проводить у соціальних мережах, за комп'ютерними іграми тощо. Раніше ми з друзями часто збиралися, гуляли містом, а тепер майже весь вільний час у нас займає "DotA" (онлайн-гра - прим.), через що ми навіть стали менше виходити з дому. Проте, маю визнати, проводити час в інтернеті замість відпочинку на вулиці - не так вже й цікаво. Позитивна сторона соцмереж для мене - це можливість вивчення мов. Так, за допомогою віртуального спілкування вдалося суттєво покращити свою російську.

 

  • Василь ЧОРНОБРИВЕЦЬ, Канівське вище професійне училище, 5 курс:

 

- Тут, як і в будь-якому питанні, є дві сторони медалі. Соцмережі були створені для спілкування, проте переросли в дещо більше - тепер за допомогою них можна оперативно дізнатися новини, обмінятися знаннями, документами. Але ж найбільша шкода, що її завдають соціальні мережі - те, що вони дійсно вбивають наш час. Молодь витрачає на соціальні мережі приблизно 3-4 години на день. Час, який можна присвятити навчанню, спорту, іншим корисним і потрібним справам, ми витрачаємо на ігри та безцільне просиджування Вконтакті.

 

  • Владислав ГРИГОРОВИЧ, Канівська філія Східноєвропейського університету, 2 курс:

 

- Я — прихильник здорового способу життя, займаюся спор-том. Якось я зателефонував другові й запросив його піти зі мною на тренування, той відповів, що не може, адже саме зараз грає в мережі Вконтакті. Користі від постійного сидіння за монітором мало, навпаки - порушується зір, з'являються проблеми із спиною. Та в той же час інтернет неабияк виручає: дає змогу спілкуватися з рідними, які знаходяться далеко, наприклад, за допомогою Skype.

 

  • Дарія ЧЕРНЯ, Канівське вище професійне училище, 3 курс:

 

- А у моєму випадку перемагає спорт, а не соціальні мережі. Я займаюся танцями в клубі "Спарта". На інтернет витрачаю мінімум часу.

 

  • Богдан АДАМЕНКО, Канівська загальноосвітня школа №1, 10 клас:

 

- Як відомо, саме завдяки соцмережі Twitter почалася революція в Єгипті. Так само починалася революція і в Україні - з дописів у Twitter журналістів "Громадського телебачення" Мустафи Найема та Романа Скрипіна з закликами виходити на Майдан в підтримку євроінтеграції. Завдяки соціальним мережам я сам став учасником подій на Євромайдані в грудні, коли дізнався, що там потрібна допомога волонтерів. Втім, соцмережі можуть приносити як позитив, так і негатив. Іноді збираємося з хлопцями в парку. Деякі з них ігнорують наші запрошення поспілкуватися в реальному житті. Доводиться просити: "Вийди до нас, ми вже так давно тебе не бачили", - а товариш не виходить. І це дійсно страшно. 

 

 

 

- Ви пам'ятаєте, з чого починалися ваші «стосунки» з соцмережами?

 

  • Катерина БАЛІЦЬКА, Канівська філія Східноєвропейського університету, 2 курс:

 

- Про соціальні мережі дізналася від однокласників коли мені було 13 років. Зареєструвалася  Вконтакті, щодня витрачала на це приблизно годину. З часом завдяки новим знайомствам, прослуховуванню музики й перегляду фільмів соцмережа стала займати три години мого вільного часу. Але сьогодні я відводжу на віртуальне спілкування менше часу, тому що більше уваги приділяю спорту, представляю  шкільну команду з волейболу на різних змаганнях.

 

  • Ігор ПІДГАЙНИЙ, Канівська загальноосвітня школа №6, 10 клас:

 

- Я вперше зареєструвався в соцмережі п'ять років тому, але тоді мені було не цікаво вбивати там час. Пізніше завдяки інтернету з'явилося багато друзів, ми почали активно обмінюватись інформацією, це стало суттєвою допомогою в навчанні.

 

 

 

- Як до захоплення соцмережами ставляться ваші батьки? Чи не виникають конфлікти?

 

  • Владислав ГРИГОРОВИЧ, Канівська філія Східноєвропейського університету, 2 курс:

 

- У моїй родині конфліктів не виникає. Батьки просять витрачати на інтернет не більше 2-х годин,  так і роблю.

 

  • Анастасія БОРСЕНКО, Канівська загальноосвітня школа №1, 10 клас:

 

- Мої батьки проти того, щоб я проводила час у соцмережах, вважаючи, що це марна трата часу. На їх думку, інтернет відволікає мене від виконання обов'язків - допомагати у вихованні молодшого брата-першокласника. Вони не розуміють, що година, проведена в соцмережі, може бути важливою для мене.

 

 

 

- Старшому поколінню  здається, що соціальні мережі повністю "затягли" молодь у свої тенета.  Спростуйте цю думку.

 

  • Дарія ЧЕРНЯ, Канівське вище професійне училище, 3 курс:

 

- Певний час соціальні мережі дійсно мене затягували. Тоді мені було 14 років. Я могла просидіти за комп’ютером шість годин поспіль, навіть до ранку. Нові знайомства, фото, повідомлення від друзів - все це було для мене новим і здавалося дуже цікавим. Навіть коли нікого з друзів не було в онлайні, я не виходила з сайту. Фактично я там жила. Та з часом подорослішала, ці розваги мені набридли.

 

  • Микола ЧОРНИЙ, Канівська загальноосвітня школа №3, 10 клас:

 

- У мене на соцмережі елементарно не вистачає часу - після школи у мене заняття з репетитором з математики та української мови. Вільний час витрачаю на підготовку до вступу до Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

 

  • Марія ДІСКАНТ, Канівське вище професійне училище, 3 курс:

 

- Не можу сказати, що мене соціальні мережі затягують. Я не витрачаю на них весь свій вільний час, зазвичай у соцмережі Вконтакті вмикаю улюблену музику й роблю під неї якісь справи, наприклад, прибираю оселю. Так веселіше.

 

  • Владислава ПЕТРИЧЕНКО, Канівська загальноосвітня школа №4, 11 клас:

 

- У мене напружений розпорядок дня, більша частина позашкільного часу відводиться тренуванням - з кінного спорту, вільної боротьби й боксу. Додому приходжу близько 22.00, тому на інтернет відводжу 10 хвилин, не більше. У зв'язку з подіями в країні взагалі намагаюсь не заходити на такі російські сайти, як Однокласники та Вконтакті, переключилася на Facebook. Так, спілкування в соцмережах дає можливість молоді отримати цінний досвід від більш досвідчених людей. Проте, на жаль, години, проведені в інтернеті, частіше призводять до розумової відсталості та поганої фізичної підготовки. 

 

  • Роман САПРИГА, Канівська загальноосвітня школа №4, 11 клас:

 

- Раніше, я у певній мірі залежав від інтернету. У вихідні за монітором міг просидіти цілих 16 годин. В основному, грав у ігри - "Танки онлайн", "Майнкрафт" та ін. Після цього з'явились проблеми з зором. Зараз не витрачаю на це часу, адже цей навчальний рік вирішує моє подальше життя. Поставив перед собою мету - вступити до медичного університету на бюджетній основі, в майбутньому хочу стати пластичним хірургом. Загалом вважаю, що інтернет не є ворогом. Якщо вмієш себе контролювати, то він, без сумніву, стане другом.

 

 

 

- Як ви ставитесь до пошуку друга чи подруги в соцмережах?

 

  • Василь ЧОРНОБРИВЕЦЬ, Канівське вище професійне училище, 5 курс:

 

- Я думаю, всі хоч раз використовували соцмережі для цієї мети. Саме через соцмережу я познайомився із своєю дівчиною, з якою зустрічаюсь уже три роки.

 

  • Дарія ЧЕРНЯ, Канівське вище професійне училище, 3 курс:

 

- Якось познайомилась з хлопцем в мережі Вконтакті. На фото він мені дуже сподобався - молодий, вродливий. Після 3-х тижнів онлайн-спілкування вирішили зустрітись. На побачення до мене прийшов худий хлопець, нижчий і старший за мене, що не відповідало його фотографіям у соцмережі. Звичайно, наші стосунки не склалися. Після цього зрозуміла, що знайомитися краще в реальному житті - одразу бачиш позитивні якості людини та її недоліки. Живого спілкування ніщо не замінить.

 

  • Іван ОНІЩЕНКО, міська гімназія ім. І.Я.Франка, 11 клас:

 

- Я також у цьому переконався. В інтернеті познайомився з дуже цікавою дівчиною. Під час онлайн-переписки дізнався, що вона має широке коло інтересів - займається спортом, цікавиться навчанням, музикою. Проте при зустрічі з нею на мене чекало розчарування. Згодом ми розійшлися.

 

  • Марія ДІСКАНТ, Канівське вище професійне училище, 3 курс:

 

- Віртуальне спілкування допомогло мені знайти кохану людину. Півроку ми з хлопцем ходили на одні курси водіння автомобіля, бачились 3-4 рази на тиждень, проте не були знайомі, за цей час жодного разу не спілкувалися. Познайомитись нам допомогла соцмережа Вконтакті - там ми знайшли один одного, почали переписуватися. Сьогодні ми зустрічаємося, у нас склалися серйозні стосунки.

 

 

 

- Чи траплялися у вас ситуації, коли соцмережі реально допомогли?

 

  • Патрісія ПУШЕНКОміська гімназія ім. І.Я.Франка, 11 клас:

 

- У мене нещодавно був такий випадок. На початку місяця ми з однокласником повернулись із Німеччини, де проходили навчання в тамтешній гімназії. Під час двотижневої навчальної програми проживали в німецьких родинах. Тепер, коли ми повернулися, завдяки соціальним мережам підтримуємо зв'язок з нашими новими друзями, адже спілкування за допомогою інтернету безкоштовне, на відміну від телефонних дзвінків.

 

 

 

- А чи доводилось вам допомогати іншим завдяки Вконтакті, Facebook або Twitter?

 

  • Олексій МАЛЬЦЕВИЧ, Канівська загальноосвітня школа №4, 11 клас:

 

- Був випадок, коли мені товариш по соцмережі з м. Архангельськ написав: "Я хочу покінчити життя самогубством". Це була дійсно депресивна особистість, він скаржився на те, що його життя не склалося. Не можу сказати, що я поставився до цього аж надто серйозно, проте дуже хотів допомогти, спілкувався з ним, намагався вселити надію. Через 2 місяці він мені написав, що у нього все налагодилось, дякував за допомогу.

 

  • Марія ДІСКАНТ, Канівське вище професійне училище, 3 курс:

 

- Соцмережі допомогли зібрати кошти на складну операцію моїй подрузі Оксані. Для лікування Оксани ми неодноразово проводили збори коштів, щоб допомогти подрузі, я перерахувала три стипендії.

 

  • Владислава ПЕТРИЧЕНКО, Канівська загальноосвітня школа №4, 11 клас:

 

- Я - волонтер і чудово розумію, наскільки сьогодні важливі соцмережі для надання оперативної допомоги тим, хто її потребує. Під час Майдану через соцмережі я брала участь у пошуці зниклих активістів, багатьох вдалося знайти і вийти з ними на зв'язок. Зараз допомоги потребують наші військові. Через пости у Facebook ми збираємо для наших хлопців, які перебувають у зоні АТО, амуніцію, їжу та ін.  Можливість допомагати людям - найбільший плюс соцмереж. 

 

Координатори «Діалогів» 

 

 Ксенія КРИВОШЕЯ, Євген БРУСЛІНОВСЬКИЙ

Дніпрова зірка

Важко уявити життя сучасної людини без соціальних мереж. Вконтакті, Twitter, Facebook, Однокласники - далеко не повний перелік соці-альних медіа, що стали невід'ємною частиною нашого сьогодення. Чим є соцмережі для канівської молоді? Про користь і загрози від соцмереж учні та студенти навчальних закладів Канева говорили в редакції "Дніпрової Зірки".

 

- Як ви вважаєте, виходячи з власного досвіду, соціальні мережі мають більше переваг чи недоліків?

  • Анна КУРОЧКІНА, Канівська загальноосвітня школа №6, 10 клас:

 - Схиляюся до думки, що переваг у соцмереж більше. Головний плюс - це необмежений доступ до величезного обсягу інформації.

  • Владислав ХОМЕНКО, Канівське вище професійне училище, 5 курс:

- На жаль, наше покоління здебільшого використовує інтернет для того, щоб вбити час. Я помітив, що сучасна молодь не дуже йде на контакт у реальному житті, усе рідше збирається за межами дому чи навчального закладу й все більше часу проводить у соціальних мережах, за комп'ютерними іграми тощо. Раніше ми з друзями часто збиралися, гуляли містом, а тепер майже весь вільний час у нас займає "DotA" (онлайн-гра - прим.), через що ми навіть стали менше виходити з дому. Проте, маю визнати, проводити час в інтернеті замість відпочинку на вулиці - не так вже й цікаво. Позитивна сторона соцмереж для мене - це можливість вивчення мов. Так, за допомогою віртуального спілкування вдалося суттєво покращити свою російську.

  • Василь ЧОРНОБРИВЕЦЬ, Канівське вище професійне училище, 5 курс:

- Тут, як і в будь-якому питанні, є дві сторони медалі. Соцмережі були створені для спілкування, проте переросли в дещо більше - тепер за допомогою них можна оперативно дізнатися новини, обмінятися знаннями, документами. Але ж найбільша шкода, що її завдають соціальні мережі - те, що вони дійсно вбивають наш час. Молодь витрачає на соціальні мережі приблизно 3-4 години на день. Час, який можна присвятити навчанню, спорту, іншим корисним і потрібним справам, ми витрачаємо на ігри та безцільне просиджування Вконтакті.

  • Владислав ГРИГОРОВИЧ, Канівська філія Східноєвропейського університету, 2 курс:

- Я — прихильник здорового способу життя, займаюся спор-том. Якось я зателефонував другові й запросив його піти зі мною на тренування, той відповів, що не може, адже саме зараз грає в мережі Вконтакті. Користі від постійного сидіння за монітором мало, навпаки - порушується зір, з'являються проблеми із спиною. Та в той же час інтернет неабияк виручає: дає змогу спілкуватися з рідними, які знаходяться далеко, наприклад, за допомогою Skype.

  • Дарія ЧЕРНЯ, Канівське вище професійне училище, 3 курс:

- А у моєму випадку перемагає спорт, а не соціальні мережі. Я займаюся танцями в клубі "Спарта". На інтернет витрачаю мінімум часу.

  • Богдан АДАМЕНКО, Канівська загальноосвітня школа №1, 10 клас:

- Як відомо, саме завдяки соцмережі Twitter почалася революція в Єгипті. Так само починалася революція і в Україні - з дописів у Twitter журналістів "Громадського телебачення" Мустафи Найема та Романа Скрипіна з закликами виходити на Майдан в підтримку євроінтеграції. Завдяки соціальним мережам я сам став учасником подій на Євромайдані в грудні, коли дізнався, що там потрібна допомога волонтерів. Втім, соцмережі можуть приносити як позитив, так і негатив. Іноді збираємося з хлопцями в парку. Деякі з них ігнорують наші запрошення поспілкуватися в реальному житті. Доводиться просити: "Вийди до нас, ми вже так давно тебе не бачили", - а товариш не виходить. І це дійсно страшно. 

 

- Ви пам'ятаєте, з чого починалися ваші «стосунки» з соцмережами?

  • Катерина БАЛІЦЬКА, Канівська філія Східноєвропейського університету, 2 курс:

- Про соціальні мережі дізналася від однокласників коли мені було 13 років. Зареєструвалася  Вконтакті, щодня витрачала на це приблизно годину. З часом завдяки новим знайомствам, прослуховуванню музики й перегляду фільмів соцмережа стала займати три години мого вільного часу. Але сьогодні я відводжу на віртуальне спілкування менше часу, тому що більше уваги приділяю спорту, представляю  шкільну команду з волейболу на різних змаганнях.

  • Ігор ПІДГАЙНИЙ, Канівська загальноосвітня школа №6, 10 клас:

- Я вперше зареєструвався в соцмережі п'ять років тому, але тоді мені було не цікаво вбивати там час. Пізніше завдяки інтернету з'явилося багато друзів, ми почали активно обмінюватись інформацією, це стало суттєвою допомогою в навчанні.

 

- Як до захоплення соцмережами ставляться ваші батьки? Чи не виникають конфлікти?

  • Владислав ГРИГОРОВИЧ, Канівська філія Східноєвропейського університету, 2 курс:

- У моїй родині конфліктів не виникає. Батьки просять витрачати на інтернет не більше 2-х годин,  так і роблю.

  • Анастасія БОРСЕНКО, Канівська загальноосвітня школа №1, 10 клас:

- Мої батьки проти того, щоб я проводила час у соцмережах, вважаючи, що це марна трата часу. На їх думку, інтернет відволікає мене від виконання обов'язків - допомагати у вихованні молодшого брата-першокласника. Вони не розуміють, що година, проведена в соцмережі, може бути важливою для мене.

 

- Старшому поколінню  здається, що соціальні мережі повністю "затягли" молодь у свої тенета.  Спростуйте цю думку.

  • Дарія ЧЕРНЯ, Канівське вище професійне училище, 3 курс:

- Певний час соціальні мережі дійсно мене затягували. Тоді мені було 14 років. Я могла просидіти за комп’ютером шість годин поспіль, навіть до ранку. Нові знайомства, фото, повідомлення від друзів - все це було для мене новим і здавалося дуже цікавим. Навіть коли нікого з друзів не було в онлайні, я не виходила з сайту. Фактично я там жила. Та з часом подорослішала, ці розваги мені набридли.

  • Микола ЧОРНИЙ, Канівська загальноосвітня школа №3, 10 клас:

- У мене на соцмережі елементарно не вистачає часу - після школи у мене заняття з репетитором з математики та української мови. Вільний час витрачаю на підготовку до вступу до Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

  • Марія ДІСКАНТ, Канівське вище професійне училище, 3 курс:

- Не можу сказати, що мене соціальні мережі затягують. Я не витрачаю на них весь свій вільний час, зазвичай у соцмережі Вконтакті вмикаю улюблену музику й роблю під неї якісь справи, наприклад, прибираю оселю. Так веселіше.

  • Владислава ПЕТРИЧЕНКО, Канівська загальноосвітня школа №4, 11 клас:

- У мене напружений розпорядок дня, більша частина позашкільного часу відводиться тренуванням - з кінного спорту, вільної боротьби й боксу. Додому приходжу близько 22.00, тому на інтернет відводжу 10 хвилин, не більше. У зв'язку з подіями в країні взагалі намагаюсь не заходити на такі російські сайти, як Однокласники та Вконтакті, переключилася на Facebook. Так, спілкування в соцмережах дає можливість молоді отримати цінний досвід від більш досвідчених людей. Проте, на жаль, години, проведені в інтернеті, частіше призводять до розумової відсталості та поганої фізичної підготовки. 

  • Роман САПРИГА, Канівська загальноосвітня школа №4, 11 клас:

- Раніше, я у певній мірі залежав від інтернету. У вихідні за монітором міг просидіти цілих 16 годин. В основному, грав у ігри - "Танки онлайн", "Майнкрафт" та ін. Після цього з'явились проблеми з зором. Зараз не витрачаю на це часу, адже цей навчальний рік вирішує моє подальше життя. Поставив перед собою мету - вступити до медичного університету на бюджетній основі, в майбутньому хочу стати пластичним хірургом. Загалом вважаю, що інтернет не є ворогом. Якщо вмієш себе контролювати, то він, без сумніву, стане другом.

 

- Як ви ставитесь до пошуку друга чи подруги в соцмережах?

  • Василь ЧОРНОБРИВЕЦЬ, Канівське вище професійне училище, 5 курс:

- Я думаю, всі хоч раз використовували соцмережі для цієї мети. Саме через соцмережу я познайомився із своєю дівчиною, з якою зустрічаюсь уже три роки.

  • Дарія ЧЕРНЯ, Канівське вище професійне училище, 3 курс:

- Якось познайомилась з хлопцем в мережі Вконтакті. На фото він мені дуже сподобався - молодий, вродливий. Після 3-х тижнів онлайн-спілкування вирішили зустрітись. На побачення до мене прийшов худий хлопець, нижчий і старший за мене, що не відповідало його фотографіям у соцмережі. Звичайно, наші стосунки не склалися. Після цього зрозуміла, що знайомитися краще в реальному житті - одразу бачиш позитивні якості людини та її недоліки. Живого спілкування ніщо не замінить.

  • Іван ОНІЩЕНКО, міська гімназія ім. І.Я.Франка, 11 клас:

- Я також у цьому переконався. В інтернеті познайомився з дуже цікавою дівчиною. Під час онлайн-переписки дізнався, що вона має широке коло інтересів - займається спортом, цікавиться навчанням, музикою. Проте при зустрічі з нею на мене чекало розчарування. Згодом ми розійшлися.

  • Марія ДІСКАНТ, Канівське вище професійне училище, 3 курс:

- Віртуальне спілкування допомогло мені знайти кохану людину. Півроку ми з хлопцем ходили на одні курси водіння автомобіля, бачились 3-4 рази на тиждень, проте не були знайомі, за цей час жодного разу не спілкувалися. Познайомитись нам допомогла соцмережа Вконтакті - там ми знайшли один одного, почали переписуватися. Сьогодні ми зустрічаємося, у нас склалися серйозні стосунки.

 

- Чи траплялися у вас ситуації, коли соцмережі реально допомогли?

  • Патрісія ПУШЕНКОміська гімназія ім. І.Я.Франка, 11 клас:

- У мене нещодавно був такий випадок. На початку місяця ми з однокласником повернулись із Німеччини, де проходили навчання в тамтешній гімназії. Під час двотижневої навчальної програми проживали в німецьких родинах. Тепер, коли ми повернулися, завдяки соціальним мережам підтримуємо зв'язок з нашими новими друзями, адже спілкування за допомогою інтернету безкоштовне, на відміну від телефонних дзвінків.

 

- А чи доводилось вам допомогати іншим завдяки Вконтакті, Facebook або Twitter?

  • Олексій МАЛЬЦЕВИЧ, Канівська загальноосвітня школа №4, 11 клас:

- Був випадок, коли мені товариш по соцмережі з м. Архангельськ написав: "Я хочу покінчити життя самогубством". Це була дійсно депресивна особистість, він скаржився на те, що його життя не склалося. Не можу сказати, що я поставився до цього аж надто серйозно, проте дуже хотів допомогти, спілкувався з ним, намагався вселити надію. Через 2 місяці він мені написав, що у нього все налагодилось, дякував за допомогу.

  • Марія ДІСКАНТ, Канівське вище професійне училище, 3 курс:

- Соцмережі допомогли зібрати кошти на складну операцію моїй подрузі Оксані. Для лікування Оксани ми неодноразово проводили збори коштів, щоб допомогти подрузі, я перерахувала три стипендії.

  • Владислава ПЕТРИЧЕНКО, Канівська загальноосвітня школа №4, 11 клас:

- Я - волонтер і чудово розумію, наскільки сьогодні важливі соцмережі для надання оперативної допомоги тим, хто її потребує. Під час Майдану через соцмережі я брала участь у пошуці зниклих активістів, багатьох вдалося знайти і вийти з ними на зв'язок. Зараз допомоги потребують наші військові. Через пости у Facebook ми збираємо для наших хлопців, які перебувають у зоні АТО, амуніцію, їжу та ін.  Можливість допомагати людям - найбільший плюс соцмереж. 

Координатори «Діалогів» 

 Ксенія КРИВОШЕЯ, Євген БРУСЛІНОВСЬКИЙ

WayBe

12 жовтня 2014, 09:40

Теги статті:
Соцмережі  
Голосів:
2
02

Всього коментарів: 2

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"