kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > JIeXa 

Як я їздив в Черкаси (в міліцію)

1.03.10 мені по справі прийшлося їхати до міліції, в Черкаське РУВД (чи як воно там зветься). Пощастило, що був не сам а з друзями.

1.03.10 мені по справі прийшлося їхати до міліції, в Черкаське РУВД (чи як воно там зветься). Пощастило, що був не сам а з друзями. Ми втрьох спокійно зайшли до внутрішнього двору, а там в перші відкриті двері - спитати, до кого нам звернутись по справі. Зайшовши до приміщення я неоглядаючись звернув наліво (як виявилось, то була закртиа територія). Тільки-но я повернувся до друзів спитати, куди ж  нам йти, як з"явився невеликого зросту хлопець, років 25, з питанням: "Што ето за самовольноє брождєниє". Я перепитав: "Чому ж «самовольное»?", за що той схопив мене за лікті та притиснув до стіни, примовляючи, що зараз він покаже "чому що і як". Гадаю немає ничого дивного в тому, що я почав вириватись з його неприємних обіймів. Замість того шоб відпустити мене та розібратися в ситуації, молодик потягнув мене до першого вівдкритого кабінету. В кабінеті сиділа жінка в міліцейскій формі. Хлопец спитав її хто я такий і попросив передати моє діло (якого взагалі не існує) йому, на що та відповіла "не знаю, діла на мене немає". Здалося, що він прийняв мене за якогось підсудного, і зможе відігратись на мені за якісь свої особисті негаразди. Тоді він почав кричати мені: "Фамілія, імя и отчєство, бистро!". Нагадаю, що це хлопець приблизно  25 років в цивільному одязі. Тому я і поцікавився, з ким маю справу.

Моє питання було проігноровано, і не раз. До того ж жінка в формі, замість того щоб взяти ситуацію під контроль, назвати себе та свого "коллєгу"

вимагала з мене зняти шапку, витягнути руки з карманів та стояти "нормально" і відповідати "чемно". Разів з десять  перепитував того молодика документів, що підтвердили б легитимність його питань щодо мене. Тільки на одиннадцятому разі він показав мені посвідчення. Після того я вже не міг не надати інформацію про себе, тож прийшлося «співпрацювати».

Хлопець записав фамілію та інше на шматку паперу та наказав слідувати за ним. Завів мене далі по лабіринтам "контори" і залишив чекати біля дверй.

Сам почав бігати з кабінета в кабінет, чи то намагаючись "пробіть по тебе инфу" (з його слів), чи то просто намагаючись затримати мене в часі. Поки він бігав, до мене підійшов чоловік, також в цивільному одязі і спитав чому я тут. Це була перша людина, яка поцікавилась причиною мого приходу до міліції. Я пояснив, навіщо ми до них завітали, він сказав що по моїй справі треба звертатися в штаб до архіву, пояснив куди пройти і пішов. Я, знаючи теперь куди іти, вже майже війшов з тих лабіринтів, та дикун-молодик знову з"явився, почав штовхати мене назад до того ж коридору. Я спитав, чи можна вважати мене затриманим, на що отпримав відповідь: "Да, за "злісну непокору міліції". Я та мої товариші одразу заперечили цей факт, але хлопця це не зупинило. Він довів мене до того ж місця де й останній раз залишив і знову кудись побіг. В цей час мій друг подзвонив до міністерства по гарячому номеру, що висить на стенді при вході в міліційське відділення. Йому одразу ж передзвонив заступник міністра з захисту прав людини Батчаєв Володимир Крузович, друг пояснив йому ситуацію, той у свою чергу попросив передати слухавку молодому "міліціонеру". Заступник міністра назвав себе і попросив зробити це того хлопця. Але чи то гормони, чи то просто від безголовості "міліціонер" відмовився назвати себе. (Нагадаю, що працівники міліції зобов’язані негайно показати посвідчення та надати певну інформацію про себе, звертаючись до будь-якого громадянина України, як то прізвище і звання). Після такої відповіді заступник міністра вирішив особисто втрутитися в ситуацію. Нажаль, через кілька хвилин після розмови цей хлопець в компанії інших міліціонерів сів у авто та поїхав.

По приїзду заступника міністра з захисту прав людини Батчаєва в реєстраційній книзі з’явився запис про мій вхід, до речі про вихід записано не було, на що Батчаєв звернув увагу чергового. Взагалі в присутності заступника міністра атмосфера змінилась, з’явилося багато людей, готових допомогти та роз’яснити ситуацію. Я описав ситуацію зі свого погляду, показав як, що і де відбувалось. Після цього ми вийшли з Володимиром Крузовичем на вулицю, поговорити наодинці. Він пообіцяв мені, що до особової справи винуватця буде занесено догану та надав номер телефону, за яким з ним можна буде зв’язатися.

Велика вдячність заступнику міністра Батчаєву В.К. за оперативність та щиру повагу до громадян.

Отака х_я малята, любі хлопчики й дівчата. © Дід Панас

JIeXa

5 березня 2010, 19:25

Теги статті:
міліція   відношення   правопорушення  
Голосів:
5
23

Всього коментарів: 8

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"