kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > Suhobrus_Igor 

Що криється за турботою про пасажирів Канів – Київ

На протязі тривалого часу пан Калніболоцький О.А. намагається «пробити» рішення сесії яким йому нададуть в оренду засфальтовану площадку біля «Водоканалу» під розміщення Автовокзаду «Калніболоцький і Ко» (далі АС), що саме по собі неможливо з наступних причин:

1. Невідповідність запланованої площадки виходячи з вимог ПДР:
• враховуючи той факт, що ПП Калніболоцький та ВАТ «Черкаське АТП – 17127» обслуговують в цілому 35 рейсів в день по маршрутам Канів-Київ, Канів-Черкаси, Канів-Умань та по приміських маршрутах, одноразово на даній площадці буде зосереджено близько 7 автобусів ПП «Канівавтотранс» та ВАТ «Черкаське АТП – 17127» які прибули, відправляються та знаходяться на відстої.
При цьому не враховуючи кількість транспорту на даній площадці в базарний день.
• враховуючи таку кількість рейсів, на даній площадці буде знаходитись близько 300 чоловік, знаходження яких буде обмежено інтенсивним транспортним рухом по вул. 206 Дивізії та навколишніми нездобами.
• враховуючи таку кількість пасажирів на даній площадці, приміщення даного АС (відповідно до вимог транспортного законодавства) повинно мати розмір близько 400 м2, яке повинно бути облаштовано: залом очікування для пасажирів, туалетом (чоловічим та жіночим), приміщенням з касиром, кімнатою відпочинку водіїв, кімнатою медичного працівника, кімнатою матері і дитини та службовим приміщенням.

Отже враховуючи вищезазначене, дане приміщення неможливо побудувати на пропонуємій площадці в зв’язку з:
• відсутністю місця для будівництва даного приміщення біля пропонуємої площадки
• наявністю міських комунікацій, які неможливо перенести в інше місце (водопостачання, електричні мережі, каналізаційний колектор). 
До того ж, в разі аварійної ситуації на даному відрізку міських комунікацій, дану АС необхідно буде терміново переносити в інше місце розташування, що завдасть незручностей не лише комунальним службам міста, а і пасажирам та перевізнику.

2. Сьогодні дана площадка має своє пряме призначення – стоянка для автомобілів, які прибувають на міський ринок.
• дану площадку було побудовано за міські кошти, вартість будівництва якої сягнула близько 100.000 тис. грн.
3. Перевізники ПП «Канівавтотранс» та ВАТ «Черкаське АТП 17127» є приватними суб’єктами господарювання, а відтак немають жодних переваг серед інших приватних підприємств. 

Таким чином виділення території для будівництва приватної АС може відбутись лише на загальних підставах – аукціон, відповідна оплата і т.д.

4. Перевізники ПП «Канівавтотранс» та ВАТ «Черкаське АТП 17127» орендують у ПП «Колніболоцька» виробничу базу, яка знаходиться за адресою: вулиця Енергетиків, 36 і має площадку розміром понад 1 Га, що достатньо для будівництва приватної АС «Калніболоцький і Ко» на даній земельній ділянці.

Переваги обслуговування пасажирів на АС «Канів», яка сьогодні існує:
• всі пасажири які прибувають, які відправляються і які очікують відправлення знаходяться за безпечною межею розташування автомобільної дороги
• пасажирам створені всі комфортні та соціальнонеобхідні умови перебування на АС «Канів».
• у кожного пасажира наявна можливість відвідати на недалекій відстані магазин, будинок побуту, фінансові установи, приміщення харчування і навіть пенсійний фонд.
• всі пасажири які придбали квитки в касах АС «Канів», є застрахованими на випадок аварійної ситуації
• пасажири АС «Канів», які відчувають організацію при відправленні та прийомі пасажирів, самі стають більш організованими, на відміну від пасажирів, які «туляться» біля «Спарів» та позавуглами, до того ж намагаючись швидше «вскочити» один поперед одного у автобус та зайняти місце, тоді як у пасажирів які придбали квиток в АС «Канів» гарантовано місце в автобусі
• і нарешті: турист, який відвідуватиме м. Канів, не зіпсує собі настрій, спостерігаючи ще одну «нахаловну» в центрі міста, але тепер вже з надписом «Центральний автовокзал «Калніболоцький і Ко»

Щодо твердження здешевлення вартості квитка при наявності альтернативного автовокзалу:
• перевізники ПП «Канівавтотранс» та ВАТ «Черкаське АТП 17127» гарантують зменшення вартості квитка на 5 грн. по маршруту Канів-Київ на альтернативній АС, при цьому запевняючи, що АС «Канів» має надприбутки

Витрати АС «Канів», які формують вартість послуг даної установи:
• Амортизація 
• Орендна плата за землю
• Комунальні платежі
- електроенергія
- теплопостачання
- водопостачання
- вивіз сміття
• Поточні ремонти 
• Заробітна плата працівників,

тобто послуги АС «Канів» надаються практично по собівартості.

Тоді як при виконанні всіх вимог щодо приміщення альтернативного АС, посадочної та вигрузочної платформи, собівартість послуг альтернативної АС складе в десятки разів більше собівартості надаваємих послуг АС «Канів», тобто вартість квитка лише зросте.

Щодо оподаткування пасажирських перевезень:

• при обілечуванні 100% пасажирів на АС «Канів», перевізник уникає можливості ухилитись від оподаткування

Щодо тверджень надходження коштів з продажу квитків не до бюджету м. Канева, а до обласного бюджету:
• саме з обласного бюджету фінансується обласна лікарня, в якій отримують допомогу і мешканці м. Канева
• саме з обласного бюджету фінансується обласний Чорнобильський фонд
• саме з обласного бюджету фінансується обласний Пенсійний фонду і т.д.

Чому посадовим особам ПП «Канівавтотранс» та ВАТ «Черкаське АТП 17127» невигідно перевозити пасажира з квитком, проданим офіційно:
• необхідність сплачувати 100% платежів
• зникає можливість отримувати «чорний нал»

Що відбувається сьогодні:
• пасажир сідає на вуглі АС «Канів» в автобус ПП «Канівавтотранс» та ВАТ «Черкаське АТП 17127», здає гроші диспечеру ПП «Канівавтотранс» та ВАТ «Черкаське АТП 17127» і, неотримуючи квиткка (як до речі в міському автобусі), очікує на відправлення. При чому диспетчер ПП «Канівавтотранс» та ВАТ «Черкаське АТП 17127» всю готівку вручає безпосередньо «хазяїну». Через каси підприємств ПП «Канівавтотранс» та ВАТ «Черкаське АТП 17127» ці суми не проходять, а відтак і неоподатковуються. 
Потім диспетчер ПП «Канівавтотранс» та ВАТ «Черкаське АТП 17127» просить пасажирів вийти з автобуса і перейти на вугол «Спара» або і до Автозаправки (і цей «сервіс» пропонується і в дощ, і в мороз). Потім пустий автобус заїзджає на платформу АС «Канів», водій відмічає дорожній лист у диспечера АС «Канів», з каси забирає пусту відомість (адже пасажири через касу АС «Канів» не проходили), водій особисто купує (або і не купує) 1-2 квитки до «бобрицького повороту» і спокійно виїзджає з АС «Канів». А вже через 50 метрів «забиває» повний автобус замерших і мокрих пасажирів і з відчуттям виконаного обов’язку перед «хазяїном» прямує до Києва. Правда сьогодні надається нова «послуга» В. Смаголь загружає пасажирів з вугла в маленький бусик і перевозить аж до Водоканалу, а там пересаджує у рейсовий автобус
Собівартість такої послуги складає не більш 15 грн., а диспетчер бере по 30 грн. 

Підтвердженням вищезазначеного є доповідні начальника АС «Канів».

Приклад: 
За Новорічні свята ПП «Канівавтотранс» та ВАТ «Черкаське АТП – 17127» офіційно вивезли лише 600 пасажирів!!! При 15 офіційних рейсах в день, не враховуючи додаткових автобусів.

Таким чином місто і держава втрачає з кожного такого «маневра» ПП «Канівавтотранс» та ВАТ «Черкаське АТП – 17127» близько 100 грн. податків в день.

Враховуючи 15 рейсів в день, ця сума складає близько 300.000 грн. в рік.

Або інакше – посадові особи ПП «Канівавтотранс» та ВАТ «Черкаське АТП – 17127» незаконно збагачуються за рахунок міста і держави на 300.000 грн.
 Таким чином єдиною метою будівництва приватної АС ««Калніболоцький і Ко» є отримання підконтрольної каси для ухилення від оподаткування, а не турбота про пасажирів.

Suhobrus_Igor

1 лютого 2010, 13:41

Теги статті:
Невідповідність запланованої площадки  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 11

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Про що зараз спілкуються:

Rima752
Пишаюсь такими людьми! Українці - сильна нація!!! Слава Україні!!
Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"