kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > З блогів 

Куди ми йдемо...

 Літо – час відпусток педагогічних працівників закладів освіти та період підготовки цих «храмів науки» до нового навчального року. В минулому році влада Канівського району мала бажання ліквідувати три навчальні заклади. На одній з позачергових сесій (17 липня) головою районної ради було зачитано звернення громади мешканців сіл, діти яких навчалися у Горобіївському НВК і вирішено, що згаданий заклад буде працювати. Інші два навчальні заклади (Беркозівський НВК і Лучанська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів) були під великим знаком питання про своє існування. Жителі Горобіївського куща заспокоїлися від таких переконань влади, а лучани і беркозівчани, не дивлячись ні на що, приклали всіх зусиль, щоб школи працювали (підготовку навчальних закладів до нового навчального року зробили за власні кошти – влада не дала на ремонт ні копійки). І на кінець серпня місяця отримали результат: громади сіл Лука та Беркозівка відстояли своє право на існування шкіл, а у Горобіївці школа залишилась без дитячого сміху і галасу.

     В січні при прийнятті бюджету на 2014 рік начальник фінуправління райдержадміністрації Машукова Л. В. наголосила, що освітяни району повністю забезпечені коштами на виплату заробітної плати і енергоносіїв. Решту потрібних коштів на цю галузь будуть знайдені протягом року. Депутати Канівської районної ради, серед яких є і освітяни, із розумінням поставились до пропозиції та проголосували за прийняття такого бюджету.Проте сподівання виявились марними – грошей на освіту так і не знайшлось…..
     Освітяни підготували проекти робочих планів, зробили комплектацію навчальних закладів на наступний навчальний рік, погоджено графіки відпусток…..
     І тут, в червні місяці начальник фінуправління райдержадміністрації виголошує, що є проблеми з коштами на утримання навчальних закладів Канівського району. На одній з нарад вносить пропозицію: ліквідувати Лучанську і Беркозівську школи, Малоржавецький НВК, Грищенецький НВК, Мельниківський НВК реорганізувати з ІІІ ступеня у ІІ ступінь, а Сушківський НВК – з ІІ ступеня у І.
     Зібралася робоча група, об’їздили згадані навчальні заклади, обговорили з колективами закладів освіти, батьками, громадами сіл, що можна зробити, щоб зменшити державну витрату коштів і залишити школи з такою назвою, яку вони мають на сьогодні. Серед представників робочої групи була і представник фін-управління райдержадміністрації, яка після відвідування трьох навчальних закладів, по-своєму оцінила дії робочої групи і відмовилася далі зустрічатися з громадами тих сіл, де на них чекали. До речі, в Сушківському НВК люди не розходилися, хоча робочий час давно вже скінчився.
     А сьогодні, читаючи на «Канівнет» статтю «Нардеп у селі Грищенці» очам своїм не віриться, що говорить голова районної ради: «ніхто не розбирається на місці, не спілкується з людьми. Відділ освіти говорить про брак мільйонів, а там лише не вистачає 40 тисяч гривень….» А чи знає наш новообраний голова районної ради те, що освітянам з квітня 2012 року не виплачено жодної копійки за відрядження? А чи знає шановний Дмитро Шелест, що відповідно до статті 57 Закону України «Про освіту» педагогічним працівникам за зразкове виконання своїх посадових обов’язків передбачена винагорода у розмірі до одного посадового окладу? У відділі освіти ця цифра обмежується 50%, а отримали люди на руки всього 1% (14-17 гривень) Так оцінила влада району виконання посадових обов’язків нашими освітянами! А чи знають представники нашої влади, що техпрацівники, щоб утримати навчальні заклади в належному стані, протягом року виконують роботи, не передбачені їх посадовими обов’язками, колективним договором, діючим законодавством? І за це їм потрібно також виплачувати допомогу на оздоровлення. В минулому році на це не виділено ні копійки!
     Де ж наша демократична держава? Де ж той уряд, що стоїть на захисті прав своїх громадян? Народний депутат Леонід Даценко у згаданій статті згадує, що є одним із співавторів постанови про накладання мораторію на закриття і реорганізацію шкіл у сільській місцевості, за яку 18 червня проголосувало 245 депутатів Верховної Ради. Освітяни дякують йому за це. Але виникає ще одне запитання до народного депутата: « З вересня 2011 року діє наказ Верховної Ради про 20% надбавку педпрацівникам за престижність праці та 50% надбавку бібліотекарям за особливий характер праці. У квітні 2014 ввели в дію постанови Кабінету Міністрів №87 та №88, які обмежують виплату згаданих надбавок. У нас що? Постанова Кабінету Міністрів має більші можливості ніж Наказ Верховної Ради? Профспілки відстоюють права освітян. Які дії народного депутата у вирішенні цього питання?» Адже фінуправління райдержадміністрації готове було вже з квітня місяця ці надбавки забрати і не частково, а повністю, з метою економії коштів. Хоча знаємо, що працівники навчальних закладів освіти тарифікуються один раз на рік ( з 1 вересня по 31 серпня).
     У статті про нардепа згадується й те, що «канівські чиновники від освіти проявляють «любов» до завищених у десятки разів платіжок, які вони намагаються «пропхнути» через раду». А чи не помилився автор цих рядків одним словом -чиновниками від влади. Просто цікаво, коли освітяни до Дня працівників освіти отримали по 14-17 гривень винагороди за виконання своїх посадових обов’язків, чи обмежили себе такими ж сумами наші представники влади?
Шановні керівники району, куди ми йдемо??? Саме учителі виховують і навчають майбутніх економістів, політиків, інженерів…Припиніть економити на фаховості майбутніх спеціалістів і робіть все можливе, щоб освітянська галузь нашого

району розвивалась належним чином, адже це ваш прямий обов»язок!!!

Ivan Popenko

27 червня 2014, 15:45

Теги статті:
освіта  
Голосів:
6
06

Всього коментарів: 12

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Про що зараз спілкуються:

Rima752
Пишаюсь такими людьми! Українці - сильна нація!!! Слава Україні!!
Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"