kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Віка 

Про набережну Дніпра, про комунальні тарифи та пільгове перевезення пасажирів у Каневі

У понеділок, 12 травня, у кабінеті виконуючого обов’язки міського голови Олександра Скорини відбулась прес-конференція. Журналістів цікавило три злободенних питання: про “рухи влади” стосовно вирішення проблеми набережної Дніпра у Каневі, про нові тарифи на комунальні послуги та пільгове перевезення канівців міським громадським транспортом.

Розпочали з набережної: про заборону розведення багать на набережній, “пиятики під шашличок” на набережній, перетворення набережної на стоянку приватного автотранспорту.

Мене особисто, чесно кажучи, ця “колотнеча в ступі” проблеми набережної уже другий рік підряд починає дратувати — елементарну проблему влада не може вирішити впродовж двох років... Ось і цього разу на прес-конференції журналістам довелось розповідати владі, яку саме проблему потрібно вирішувати стосовно набережної, хоча ця тема була чи не головною на багатьох прес-конференціях в минулому році. Словом, “наша песня хороша — начинай сначала”...

Хоча, якщо бути об’єктивним, звинувачувати в цьому виконуючого обов’язки міського голови, який порівняно недавно обіймає цю посаду і через  десяток днів залишить її,  було б не справедливо. Журналісти чули обіцянки про певні рухи у вирішенні “набережної проблеми” спочатку від мера Віктора Ніколенка, потім — від в.о. мера Олега Калніболоцького, потім — від заступника мера Анатолія Леонтьєва, тепер черга дійшла до в.о. мера Олександра Скорини...

Коли 12 травня цього року розпочали  розгляд на прес-конференції цього питання, журналістам довелось знову нагадувати присутнім про “бородатість” питання, про підписане ще в серпні минулого року міським головою розпорядження №222, в якому розписані етапи вирішення проблеми...

Дискусія з цього питання затягнулася майже на годину. Знову “вперлися” в питання “за які кошти це все робити”, оскільки на благоустрій набережної і підтримання там належного санітарного стану в бюджеті кошти не передбачені. Зійшлись на тому, що уже наступного дня, у вівторок, 13 травня, з’явиться рішення виконкому про запровадження благодійних внесків мешканців міста по 10 гривень щомісячно для цільового використання — благоустрою і підтримання належного санітарного стану  на міській набережній. Передбачається, що квитанції на оплату цих внесків канівці отримуватимуть разом з квитанціями на оплату комунальних платежів. Отримувач цих коштів повинен буде регулярно звітувати перед громадою міста про їх використання.

Підприємству КП “Місто” на цій прес-конференції виконуючим обов’язки міського голови було поставлено завдання: до 22 травня встановити на в’їздах на набережну своєрідні білборди, на яких буде повідомлення про заборону в’їзду приватного транспорту на набережну, розведення там багать та заборону ро-зпивання спиртних напоїв на набережній. До порушників будуть застосовуватись штрафні санкції.

Як виконуватиметься це (уже котре за рахунком!) розпорядження — покаже час...

Другим питанням порядку денного прес-конференції було питання тарифів на комунальні послуги.

Слово взяв керівник підприємства-теплопостачальника Олександр Гузь, який зокрема сказав: “З 1 квітня вартість природного газу змінилась. Згідно з постановою №458 від 24 березня 2014 року  національної комісії, яка здійснює регулювання у сфері комунальних послуг, змінені тарифи для потреб населення та організацій. Так, для населення був тариф 196,058 грн за 1 гігокалорію, а буде з 1 липня — 414,264 грн за гігокалорію. Для бюджетних організацій була ціна 625,668 грн за гігокалорію, стане — 931,54 грн; для інших споживачів була 776,95 грн, стане 953,42 грн”.

На уточнююче питання журналіста, чи означає це, що з 1 липня вартість тепла для неселення зросте більш ніж удвічі, однозначної відповіді присутні на прес-конференції не почули. Керівник підприємства-теплопостачальника заявив, що остаточне рішення з цього питання національна комісія ще не прийняла.

На питання, чи залишається в цьому році щомісячна оплата протягом року населенням за тепло, як це було в минулому році, прозвучала ствердна відповідь.

Що стосується можливих цінових змін на воду для населення, керівник водо-каналізаційного підприємства Володимир Цюкало зокрема сказав: “Ми поки що не плануємо збільшувати тарифи на воду. Хоча все залежатиме від складових. Якщо ціни на електрику, на паливно-мастильні матеріали будуть збільшуватись, тоді будемо переглядати тарифи на воду. У нас зараз тарифи по населенню збиткові. Якщо різницю в тарифі буде відшкодовувати держава, то спробуємо утриматись на тих тарифах, які у нас є”.

На репліку журналіста стосовно того, що тарифи на воду в Каневі — чи не найвищі по Україні уже зараз, то чи варто говорити про ще більше їх підвищення, Володимир Цюкало відповів: “Це не відповідає дійсності. Якщо взяти по Черкаській області, у нас приблизно середні розміри тарифів. У Черкаській області наш тариф вищий лише, ніж у Черкасах, а в інших райцентрах тарифи вищі, ніж у нас”.

Що стосується зміни тарифів на послуги ЖЕК, керівник цього підприємства Андрій Шацьких заявив: “У зв’язку з підвищенням тарифів на пальне, зараз готуємо перегляд тарифів на вивезення сміття, підвищення передбачається приблизно на 20%.Стосовно тарифів на утримання будинків — тут ще поки не зовсім визначена ситуація. Але до початку 2015 року ми не плануємо в цьому питанні нічого міняти. Навіть якщо буде у нас з тарифами стосовно утримання будинків щось вирішуватись, то 9-поверхові будинки ці зміни точно не зачеплять, тому що з цими будинками на сьогоднішній день економічна ситуація більш-менш сприятлива, а ось стосовно 2-поверхових будинків тарифи будуть зростати, причому суттєво. І в прогнозах з 5-поверховими будинками така ж ситуація, як і з 2-поверховими. По 5-поверхових будинках тарифи будуть також переглядатися, але не в цьому році”.

На питання, коли планується перегляд тарифів на вивезення сміття  Андрій Шацьких відповів: “Я думаю, цей перегляд буде десь у жовтні”.

Третім питанням, яке розглядалось на прес-конференції 12 травня, було питання пільгових перевезень міським громадським транспортом. Журналістів насамперед цікавило, з яких підстав відмінені пільгові рейси по місту, хоча їх виконання передбачено законодавством України, зокрема Постановою Кабміну №354 від 17.05.1993 року, де зазначено, що пенсіонери за віком мають право на безплатний проїзд громадським транспортном, а держбюджет передбачає компенсаційні виплати, пов’язані з такими перевезеннями, а стаття 37 Закону України  №2344 від 5.04.2001 року зазначає, що пільгове перевезення забезпечується автоперевізником. У цій статті зокрема сказано: “Автоперевізнику, який здійснює перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, забороняється відмовлятися від пільгового перевезення пасажирів крім випадків, передбачених законом”.

На питання журналіста, чи означає підви-щення тарифів на перевезення пасажирів містом з 12 травня з 2 грн до 2 грн 50 коп, що це підвищення введено для компенсації затрат на перевезення пільгових категорій пасажирів, виконуючий обов’язки міського голови Олександр Скорина  заявив, що підвищення вартості проїзду до 2,50 грн пов’язане лише з підвищенням вартості паливно-мастильних матеріалів і не стосується пільгового перевезення. Щодо призупинення пільгових перевезень, за словами виконуючого обов’язки міського голови,  це пов’язано із затримкою компенсаційних виплат перевізнику державою, сума яких на початок квітня складала близько 300 тисяч гривень.

У процесі дискусії з цього питання з’ясувалось, що держава на сьогоднішній день третю частину цієї заборгованості перевізнику вже компенсувала і, як заявив Олександр Скорина, як тільки буде погашена державою заборгованість перевізнику, пільгові рейси в місті будуть відновлені. Коли саме це станеться — поки що не відомо.

Під кінець прес-конференції присутній на ній керуючий справами міськвиконкому Володимир Святелик нагадав, що вибори президента та міського голови відбудуться в Каневі 25 травня. Він зокрема повідомив, що виборча дільниця, яка на минулорічних довиборах до Верховної Ради України була розташована в 9-поверховому приміщенні колишнього заводу Магніт, знову повернулася в училище №23 — вона буде розташована у лівому крилі приміщення і там, в училищі №23, буде дві виборчі дільниці.

Що стосується виборчої дільниці будинку №139 по вулиці Леніна, то мешканці цього будинку голосуватимуть 25 травня на виборчій дільниці, яка буде знаходитись в їхньому будинку.

Володимир Святелик також повідомив, що відповідно до постанови Центральної виборчої комісії №893 з відповідними змінами, виборцям, які не зареєстровані (не прописані) в Каневі, дозволяється голосувати в місті Каневі, але лише по виборах президента — на виборчих дільницях вони отримають не два, як усі, а один виборчий бюлетень.

Мова йде про тих виборців, хто приїздить до Канева на роботу чи на навчання. Це стосується також переселенців з Криму. Для цього цим громадянам потрібно до 19 травня з паспортом та довідкою  про те, що вони працюють чи навчаються в Каневі, звернутись до реєстру виборців, після чого їх прізвища будуть внесені до реєстру і це дасть їм можливість проголосувати в Каневі 25 травня.

  Крім того, виконуючий обов’язки міського голови Олександр Скорина  заявив, що “як я й обіцяв проводити щомісячно зустріч з громадою Канева раз у місяць, така зустріч запланована на неділю, 1 червня, на 14.00 годину в сесійному залі міськвиконкому. Запрошую мешканців міста на цю зустріч”.

Валерій РЕВА, газета ВІКА №20, травень 2014 р.

 

WayBe

15 травня 2014, 22:11

Теги статті:
прес-конференція  набережна  тарифи  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 17

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"