kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Віка 

Перевибори в Каневі не обійшлися без “фокусів” місцевої влади

Споконвіку виборці мікрорайону поблизу Магніту заходили у кабінки для голосування у приміщенні “училища №23”, де завжди дислокувалася виборча дільниця. Ось і цього разу, 15 грудня, люди сім’ями попрямували до виборчої дільниці — в “училище №23”. Обійшовши всі столи, за якими сиділи члени виборчої дільниці і видавали бюлетні для голосування, і не знайшовши стола з указанням своєї адреси, почали з’ясовувати, де мають отримати бюлетень. Відповідь членів виборчої комісії багатьох здивувала: “ваш будинок голосує на Магніті”...

Автор цих рядків був свідком такої сцени: сім’я поспішала на автовокзал — проводжала сина, який найближчим рейсом мав виїхати з Канева до Києва (в неділю, як правило, студенти після відвідин у вихідні батьківської домівки масово повертаються до столиці), по дорозі на автовокзал — з клунками “для дитини” — зайшли в училище аби проголосувати. Відповідь членів виборчої комісії все сімейс-тво явно охолодила: вони плюнули на голосування і поспішили на автовокзал. Те, що повнолітній син  цієї сім’ї  у цей день не проголосував, — це однозначно; те, що його батьки після випровадження сина до столиці пішли до Магніту аби виконати своє конституційне право — великий сумнів. Що виходить? А виходить, що не отримані цими виборцями бюлетні у кращому випадку залишились не задіяними у процесі голосування, а у гіршому...

Я зателефонував заступнику голови окружної виборчої комісії Володимиру Коржову аби з’ясувати, чому без попередження виборців змінена адреса розташування згаданої виборчої дільниці, на що отримав відповідь про те, що усі приміщення для голосування визначала місцева влада і така зміна сталася не лише з цією, а й з іншими дільницями в Каневі.

Чиновник з місцевої влади,який читатиме ці рядки, безумовно, обуриться: мовляв, кожен виборець отримав письмове запрошення, в якому вказана адреса для голосування, і преса тут “роздуває з мухи слона”. Читаємо це запрошення: “...приміщення для голосування знаходиться за адресою: м.Канів, вул.Леніна,161 (приватний навчальний заклад Канівський еколого-інформаційно-технологічний коледж, кафе-зал”). Зрозуміло? Для представників влади, які в ці вибори “схімічили” з приміщеннями для голосування, тихцем змінивши дислокацію виборчих дільниць, звичайно, зрозуміло. Я поцікавився в чотирьох знайомих, які мешкають в сусідніх будинках поблизу Магніту, чи знають вони, яка архітектурна споруда знаходиться по вулиці Леніна, 161. Жоден з них не сказав, що це — Магніт. Тоді я поставив питання інакше: чи знають вони, де знаходиться “приватний навчальний заклад Канівський еколого-інформаційно-технологічний коледж, кафе-зал”. Троє з них відповіли: “мабуть, в училищі №23”, один —“в приміщенні “училища культури”... Іншими сло-вами, 100% опитаних знайомих не знали, де знаходиться їх виборча дільниця!

Який висновок із описаного вище можна зробити?

По-перше, якщо в намірах міської влади не було спроби (нехай вибачають чиновники за припущення вголос) внести своїх 5 копійок у результати голосування, чому не потурбувались, щоб у запрошеннях було вказано зрозуміло для кожного: “виборча дільниця знаходиться в приміщенні колишнього заводу Магніт”, а далі — за текстом стосовно коледжу?

По-друге, чому місцева влада заздалегідь через пресу не повідомила виборців про зміни приміщень для голосування? Така таємничість, принаймні особисто мене, повертає до припущення в попередньому “по-перше”.

По-третє, запрошення на вибори представники виборчих дільниць розносили по будинках і вкидали в поштові скриньки, 90% яких не закриваються на замок. Добряча частина виборців, зрозуміло, з цієї причини в своїх скриньках запрошення не знайшли і на “автопілоті” пішли голосувати в “училище №23”. Не знайшовши там себе в списках, мерщій побігли до Магніту? Дуже сумніваюсь: коли автор цих рядків отримував бюлетень в приміщенні “коледжу” і ставив свій підпис на “простині” з прізвищами виборців, на “моїй” сторінці, де зазначено кілька десятків прізвищ виборців, мій підпис був лише п’ятим (а це було уже близько 14-ї години). Про що це говорить? Про те, що багато виборців до кінця дня просто не прийдуть голосувати.

Словом, “проблемний” 197 округ сам створив чергову проблему, не без участі місцевих чиновників...

Валерій РЕВА, газета ВІКА №51, грудень 2013

 

P.S. Викладений вище матеріал був написаний у день голосування,15 грудня. А 17 грудня на сайті ЦВК з’явилась інформація про те, що найменше виборців серед усіх “проблемних” округів прийшло на вибори в нашому, 197 окрузі, — лише 38,04%, в інших чотирьох округах у виборах взяли участь від 46,10 до 61,78% виборців; в 197 окрузі після опрацювання 100% протоколів переконливу перемогу отримує опозиційний кандидат Даценко Л.М., за якого проголосувало 63,51% виборців; його основний конкурент Червонописький С.В. набирає лише 23,30% голосів.

Явно перестаралися місцеві чиновники з виборчими дільницями в Каневі, адже не можна виключати припущення, що серед тих 62% виборців, які не стали шукати свою нову виборчу дільницю, переважна більшість — противники опозиційного кандидата.

Не здивуюсь, якщо найближчим часом дізнаємось про кадрові ротації в місцевій і обласній владі...

WayBe

18 грудня 2013, 22:01

Теги статті:
Віка  вибори  
Голосів:
2
02

Всього коментарів: 4

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Про що зараз спілкуються:

Rima752
Пишаюсь такими людьми! Українці - сильна нація!!! Слава Україні!!
Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"