kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > З блогів 

Укргидроенерго наступает... У Каневі обговорюють будівництво ГАЕС.

10.10.2013 15:10

0

Фото з сайту Укргідроенерго

У Каневі тривають дискусії не тільки через майбутнє 200-річчя Тараса Шевченка, відставку мера, вибори чи будівництво звіроферми. Одне із найбільш дискутованих протягом останіх років питань – будівництво Канівської ГАЕС.

Проект передбачає будівництво 4-х гідроагрегатів по 250 МВт сумарною потужністю 1000 МВт, а також верхньої водойми об’ємом 17,5-19 млн. кубометрів.

Канівська ГАЕС – один із двох проектів, будівництво яких започатковано у 80-х роках минулого сторіччя і будівництво яких було зупинено на початку 90-х. Інший проект – Дністровська ГАЕС – сьогодні перебуває у стадії будівництва першої черги. В обох проектах передбачено по 300 млн. грн. на фінансування розвитку соціальних проектів в районах, де проходить будівництво.

0 (1)

Ігор Сирота. Фото з сайту Укргідроенерго

Нагадуємо, що у роботі сесії Канівської районної ради брав участь генеральний директор ПАТ “Укргідроенерго” Ігор Сирота. Як повідомив керівник гідроенергетичної компанії, проект ГАЕС пройшов держекспертизу і сьогодні знаходиться на узгодженні у Кабінеті міністрів. “Ми очікуємо , що протягом двох місяців ми отримаємо узгодження. Паралельно ініціюємо кредитні угоди, і до кінця року плануємо їх затвердити“, – сказав він. За словами Ігоря Сироти, вже є попередні домовленості з європейськими банками про фінансування проекту. Компанія вже має позитивний досвід співпраці з Світовим банком, Європейським інвестиційним банком та ЄБРР в рамках реконструкції та модернізації об’єктів гідроенергетики.

У зв’язку з майбутнім будівництвом Канівської ГАЕС у канівчан постійно виникають ті чи інші запитання. Відповіді частину запитань спробувала підготувати газета “Дніпрова зірка”.

“Так, багатьох цікавить проблема можливого руйнування берегової лінії під час роботи гідроакумулюючої станції, – пише видання. – Слід зауважити, що повний об’єм Канівського водосховища становить близько 2480 млн. куб. м води. Для роботи ж Канівської ГАЕС буде використовуватися щонайбільше 17 млн. куб. м, що відповідає рівню коливання водосховища лишень до 5 см. Для прикладу: висота хвилі, що її спричиняє рух середнього річкового судна чи катера, складає 10-15 см.

Втім, у проекті будівництва ГАЕС все одно передбачено ряд заходів для захисту берегової лінії від впливу потоків води з водовипуску ГАЕС. Так, на ділянці сполучення відвідного каналу та майданчика гідроакумулюючої станції із Канівським водосховищем у проекті заплановані заходи щодо укріплення берега. І не лише правого, де буде розташовано ГАЕС, а й протилежного лівого. Укріплення лівого берега виконуватиметься на дистанції близько 740 м – починаючи від лицевої грані лівобережного стояна відвідного каналу. На надзаплавній терасі буде влаштовано спеціальний захисний майданчик шириною від 12 до 25 м, який наприкінці ділянки буде з’єднаний з існуючими позначками берега. Береговий укіс майданчика у водосховище буде укріплений шаром гірської маси (каміння) діаметром до 1 м.

23

Фото з сайту Укргідроенерго

Укріплення правого берега буде здійснено на дистанції близько 570 м, починаючи від лицевої грані правобережного стояна відвідного каналу. Уздовж берега також буде влаштований спеціальний захисний майданчик шириною 17 м, що доходитиме до сполучення з береговим укріпленням на ділянці розміщення бази №3.

Відвідний канал разом з ділянкою укріплення сектора розмиву матиме довжину 240 м та змінну ширину (біля будівлі гідроакумулюючої станції – 91 м, при впаданні в Канівське водосховище потік розпливатиметься по ширині каналу до 125 м). Похила ділянка відвідного каналу (ухил 1:3,66) з позначки +63,95 м до позначки +85 м буде укріплено монолітними залізобетонними плитами товщиною 0,7-0,8 м на двох шарах щебеню товщиною 0,5 м кожен. Укріплення закінчуватиметься  так званим “зубом” глибиною 2 м. Довжина залізобетонного укріплення складатиме 119 м. На горизонтальній ділянці довжиною 130 м відвідний канал буде посилено шаром каменю по шару щебеню. Власне сам сектор розмиву укріплять гірською масою, а простіше – каменями діаметром до 1 м.

Стояни відвідного каналу, виконані у вигляді скісних підпірних стін, утримуватимуть насип пристанційного майданчика на позначці + 95,7 м. Висота стоянів складатиме  від 9 до 35 м. За стоянами укіс каналу буде укріплено гірською масою діаметром до 1 м по гранульованому відсіву до 0,5 м в діаметрі.

Так що, як бачимо, проектом враховано всі нюанси. Берегові лінії будуть надійно укріплені, побоювання за їх цілісність безпідставні.

Про будівництво писали всі

Не маючи до чого прискіпатися, деякі недоброзичливці закидають Публічному акціонерному товариству “Укргідроенерго”, що енергетики буцімто проводять підготовку до будівництва за щільною завісою таємничості й непрозорості. Це відверта брехня. Як усім відомо, спорудження Канівської гідроакумулюючої станції розпочалося ще за радянських часів, а саме 1985 року. Планувалася масштабна будова, про неї писали всі газети – від “Дніпрової Зірки” й “Черкаської правди” до загальноукраїнських і загальносоюзних газет. На будові були задіяні потужні виробничі й трудові ресурси як Черкаської, так і суміжних областей.

Слід зазначити, що від початку і до нинішнього часу всі дії, пов’язані з проектуванням Канівської гідроакумулюючої станції відбувалися відкрито, з чітким дотриманням чинного законодавства. Так, у газеті “Дніпрова Зірка” (№49-50 від 23.06.2006р.) була оприлюднена Заява про екологічні наслідки будівництва Канівської ГАЕС. В листопаді 2008 року в селах Пшеничники й Бобриця Канівського району Публічне акціонерне товариство “Укргідроенерго” провело відкриті громадські слухання з питання продовження будівництва Канівської гідроакумулюючої станції та отримало позитивну оцінку щодо будівництва й експлуатації гідроакумулюючої станції з боку місцевих громад, про що було складено відповідні протоколи.

29

Фото з сайту Укргідроенерго

Енергетики заявляють: ми не ховаємо голову в пісок, не боїмося дивитися людям в очі. Неодноразово протягом останніх років відбувалися зустрічі представників ПАТ “Укргідроенерго” з представниками громад, органів місцевої влади, засобів масової інформації та громадських організацій. 11 вересня 2013 року енергетики тримали іспит перед депутатами на сесії Канівської районної ради, а через два тижні, 26 вересня, винесли питання будівництва ГАЕС на сесію Канів-ської міської ради. “Навішування ярликів, безпідставна критика, провокаційні запитання – все це в минулому, – заявив представник ПАТ “Укргідроенерго”. – На обох депутатських форумах ми побачили бажання народних обранців об’єктивно розібратися в ситуації, прийняти правильне рішення й донести його до своїх виборців. Зі свого боку ми пообіцяли відповісти на всі можливі запити, надати через засоби масової інформації жителям міста Канів і Канівського району всі дані, всю необхідну інформацію, щоб під час ухвалення рішення люди керувалися не домислами й чутками на зразок “одна баба сказала”, а зробили свій вибір усвідомлено, з відчуттям упевненості, що гідроакумулююча станція не зашкодить Каневу, а навпаки – стане йому в пригоді, дасть робочі місця, сприятиме розвитку міста та зростанню добробуту канівських родин”.

Соціальна відповідальність

Входячи на Канівщину, Публічне акціонерне товариство “Укргідроенерго” розуміє всю відповідальність, яка лягає на його плечі. Канівщина – Кобзаревий край. Сюди приїздять люди з усього світу вклонитися Великому Тарасу. Тут що не крок – то археологічний об’єкт, історична памятка. Саме тому в процесі підготовки проекту найпильніша увага приділялася розвідувальним роботам з виявлення нових та обстеження вже відомих пам’яток археології на місцевості, що передбачена під будівництво, з метою їх якнайповнішого збереження. Крім того, буде вестися спеціальний моніторинг  вже безпосередньо під час виконання земляних робіт, аби в разі виявлення нової пам’ятки, Боже борони, її не порушити. Така практика для заповідних та історичних місць є нормою і передбачена законом. До речі, витрати на ці види робіт враховані у зведеному кошторисі проекту ПАТ «Укргідроенерго».

Загальновідомо, в тому числі, й представникам ПАТ “Укргідроенерго”, що місто Канів та деякі села Канівського району за останні роки постраждали від недобросовісних інвесторів, які, зайшовши на Канівщину, не потурбувалися про належний рівень екологічної безпеки своїх підприємств, і тепер канівчани потерпають від неприємних запахів, що розповсюджуються при зміні напрямку вітру тощо. Саме тому місцеві жителі кожного нового інвестора зустрічають насторожено, побоюючись отримати чергового “кота в мішку”. ПАТ “Укргідроенерго” розуміє канівчан і несе повну відповідальність за свої дії.

Отже, власником ПАТ “Укргідроенерго” є держава Україна. Усі гідроелектростанції та гідроакумулюючі станції, які входять до його структури, – державна власність. Вони працюють, перш за все, на державу й народ України. Як працюють – канівчани упродовж 40 років бачать на прикладі Канів-ської ГЕС. Але потужностей подібних станцій уже замало. Потреби як населення, так і промислових підприємств з року в рік зростають. Ось якраз на підмогу електростанціям і планується побудувати Канівську ГАЕС. Разом вони забезпечать стабільну потужність в електромережах країни, а відтак – тепло і світло в наших оселях. І відповідальність за це цілковито лежить на плечах ПАТ “Укргідроенерго”.

За матеріалами ПАТ «Укргідроенерго»

Источник http://provce.ck.ua/

Влад01

11 жовтня 2013, 11:02

Теги статті:
Каневская ГАЭС   Укргидроэнерго  
Голосів:
6
33

Всього коментарів: 38

Сторінка коментарів: 1
Влад01
11 жовтня 2013, 11:11

IP: 102.0.2.xxx
Рейтинг: 0
-=Як працюють – канівчани упродовж 40 років бачать на прикладі Канів-ської ГЕС. Але потужностей подібних станцій уже замало. Потреби як населення, так і промислових підприємств з року в рік зростають. Ось якраз на підмогу електростанціям і планується побудувати Канівську ГАЕС. Разом вони забезпечать стабільну потужність в електромережах країни, а відтак – тепло і світло в наших оселях.=-

И все таки их позиция заключается в том, что ГЭС и ГАЭС будут работать в спарке.
Значит ниже ГЭС будут более частые колебания уровня воды, что негативно скажется для рыбы как во время нереста так и вообщем.
nnn1
11 жовтня 2013, 11:42

IP: 93.75.169.xxx
Рейтинг: 0
Влад я так понял что лично ты против этого строительства, Так зачем же ты тиражируешь брехню Сироты?
Эти уроды внаглую брешуть о мощностях, пользуясь тем что население в основном не понимает физики процесса. Мощность и производительность Каневской ГЭС напрямую зависит от колличества воды которую несёт Днепр. Мощность и производительность ГАЭ/С зависит исключительно от мощности АЭС которые будут питать ГАЭС. Каневчанам это не нужно ни при каких обстоятельствах, поскольку нынешние мощности Украинских АЭС уже используются на 100%, значит нужны либо новые блоки АЭС либо новая АЭС Чигиринская, а это уже прямая огромная угроза не только экологии но и жизни людей Черкасского региона. Туфта которую эти "сироты несут по поводу "угрозы" ГАЭС экологии ничто в сравнении с угрозой строительства новых АЭС.
Влад01
11 жовтня 2013, 12:08

IP: 102.0.2.xxx
Рейтинг: -1
nnn1,

Не ваше собачье дело указывать мне что делать. "Не говори мне что делать и я не скажу куда тебе идти". Да Я ПРОТИВ. Но это позиция УГЭ и отступать они не намерены и Каневчане должны об этом знать.
Делайте же что-то депутаты!!! Коржов поднимайте "зеленых" Украины, да наконец весь Гринпис.
mailk

11 жовтня 2013, 13:03

IP: 77.126.56.xxx
Рейтинг: 1
а хамить то зачем?
LuckyLucciano

11 жовтня 2013, 13:23

IP: 85.223.147.xxx
Рейтинг: 0
Комментарии типа "поставим ветряки как в Европе" приветствуються
aspid

11 жовтня 2013, 15:28

IP: 46.201.87.xxx
Рейтинг: 1
LuckyLucciano, все в украине хотят покупать"солнечную" электроэнергию за "жалкие" 5,05 грн?!,или энергию ветра,за какие то 8,06 грн....этож тьху для нас ЩИРЫХ патриотів!!!!....а вот энергия ГАЭС с её 0,48 копейками никому не нужна...а зачем,кому нужен щЫрый псевдопатриотизм. Предыдущая модель энергорынка Украины в относительно завершенном виде как раз в 2013-м отметила бы свое 20-летие. От нее ждали конкурентного рынка и средств на модернизацию энергоотрасли. С конкуренцией явно не заладилось: рынок генерации сейчас уже на три четвертых завязан на две компании, в распределении — четыре частные компании контролируют большинство облэнерго и скоро еще больше увеличат свою долю контроля.

С инвестициями полный провал — за последние четверть века в генерирующих компаниях не введен ни один новый энергоблок. Напомню, что поляки, построившие и обновившие порядка трети своих энергоблоков, считают такой темп очень низким и проблемным для национальной безопасности. Так что предюбилейный итог старой модели не радостный.

Что будет с новой моделью и сколько она продержится, покажет время. Но то, что она не последняя, ясно уже сейчас. К 2030 г. в стране будет куча просящихся на утиль ТЭС и заканчивающих уже продленный ресурс АЭС. Так что речь тогдашнего правительства легко предсказуема: "папередники" (вариант — "преступный режим") оставили нам тяжелое наследство". И далее по тексту. Главное, чтобы оно это произносило не при свече...
nnn1
12 жовтня 2013, 21:09

IP: 93.75.169.xxx
Рейтинг: 1
Аспидушка, ГАЭС никак не добавляет генерирующих мощностей, она лишь позволяет использовать избыток ночной генерации днём и всё. Украина имеет избыток генерирующих мощностей, несмотря на то что часть из них уже близка к выработке ресурса. Если это так, то на кой ляд вместо генерирующих мощностей строится "компенсирующая" Канеская ГАЭС?
Влад я никому ничего не указываю, я просто говорю то что есть на самом деле и если ты такой тупой что этого не понимаешь, то это твои проблемы. Надеюсь я свою позицию тебе разьяснил?
nnn1
12 жовтня 2013, 21:11

IP: 93.75.169.xxx
Рейтинг: 1
Аспидушка если не трудно то обьясни из чего состоит себестоимость кВтчаса электроэнергии ГАЭС? А то складывается впечатление, что вы просто с потолка берёте цифры.
nnn1
12 жовтня 2013, 21:23

IP: 93.75.169.xxx
Рейтинг: 1
Аспидушка если не трудно то обьясни из чего состоит себестоимость кВтчаса электроэнергии ГАЭС? А то складывается впечатление, что вы просто с потолка берёте цифры.
nnn1
12 жовтня 2013, 22:15

IP: 93.75.169.xxx
Рейтинг: 1
Аспидушка если не трудно то обьясни из чего состоит себестоимость кВтчаса электроэнергии ГАЭС? А то складывается впечатление, что вы просто с потолка берёте цифры.
nnn1
13 жовтня 2013, 21:46

IP: 93.75.169.xxx
Рейтинг: 1
Влад01
11 жовтня 2013, 11:11 Ты не просто тупой, ты вообще.... ...т.
Влад01
14 жовтня 2013, 13:05

IP: 102.0.2.xxx
Рейтинг: 0
mailk,

Он просто считает себя раздатчиком "умных" советов ВСЕМ без исключения на сайте. Лезет без мыла в ж.... Считаю для себя проявлением хамства в мою сторону. Объясняю почему

Значение хамство, т.е. некультурность, невежество.

Невежество — недостаток знаний, необразованность, отсталость, сопровождающие определённое действие.

Потому вообщем так вот.
trendec
16 жовтня 2013, 15:21

IP: 91.124.84.xxx
Рейтинг: 0
А не проще ли заменить старые ,изношенные турбины и генераторы на ГЭС на современные ,которые и мощнее и экономичнее.
nnn1
16 жовтня 2013, 15:45

IP: 93.75.169.xxx
Рейтинг: 0
владик да ты успокойся, ты последний, кому я бы давал советы, знаешь дуракам никакие советы не помогут.
Различие между мной и тобой в том что я выкладываю лишь факты, у тебя как у бывшего "старшего офицера" ничего за душой нет, ты БЕСПОЛЕЗЕН. Смирись с этим и если хотя бы ничего не можешь, то попробуй не мешать, это не совет, это требование.
nnn1
16 жовтня 2013, 15:47

IP: 93.75.169.xxx
Рейтинг: 0
трендец турбины старые, но далеко не изношенные, они если и требуют то только текущего обслуживания, и персонал станции с этим с трудом но справляется, поскольку ещё работают специалисты с советским уровнем образования.
Влад01
16 жовтня 2013, 15:52

IP: 102.0.2.xxx
Рейтинг: 0
nnn1,

-=это не совет, это требование.=-

Не смешите мои пятки, требование. Требуйте со своей жены и детей если таковые имеются. А ваши тупые советы и указания мне не нужны. Я по-моему четко написал, что УГЭ отступать не собирается, потому местные депутаты должны шевелиться.
fedor

16 жовтня 2013, 16:21

IP: 37.52.172.xxx
Рейтинг: 0
Влад01, Шевелится они не умеют они только ЩЁКИ НАДУВАТЬ УМЕЮТ )))))))))
nnn1
16 жовтня 2013, 16:21

IP: 93.75.169.xxx
Рейтинг: 0
Влад о советах мы уже поговорили, о требованиях? согласитесь когда вы пытаетесь меня тем или иным способом оскорбить, то я имею право на "требования". Проще говоря я мог бы послать напрямую вас туда где вам и место, но я не хочу этого делать по нескольким причинам. первая, вы не самый глупый человек на сайте, не буду же я всерьёз дискутировать с К. Мыколайовычем или с аспидом, вторая вы со своим зачастую неправильным мнение нужны сайту для того что бы понять что происходит на самом деле и третье, а над кем мне ещё насмехаться как не над вами?
nnn1
16 жовтня 2013, 16:22

IP: 93.75.169.xxx
Рейтинг: 0
Фёдор и почему ты не местный депутат? Эти стали депутатами надувая щёки, ты даже на это не способен.
fedor

16 жовтня 2013, 16:24

IP: 37.52.172.xxx
Рейтинг: 0
nnn1, Не дай бог тебе на себе проверить на что я способен
Крути лампочки в подъездах тебя ПОКА никто не трогает
Влад01
16 жовтня 2013, 16:31

IP: 102.0.2.xxx
Рейтинг: 0
fedor,

Чрезвычайно "умные" ЖЭКовские электрики рулят. Что самое интересное во всех сферах. Какая тема не появится бестолковые комменты ННН тут как тут.
fedor

16 жовтня 2013, 16:35

IP: 37.52.172.xxx
Рейтинг: 0
Влад01, Я думаю в дурдом интернет провели вот они всей палатой и стараются (специалисты) )))))))))))
nnn1
16 жовтня 2013, 17:10

IP: 93.75.169.xxx
Рейтинг: 0
Фёдор, обычно на такие угрозы говорят6 поцелуй меня в задницу. В гробу я видал таких как ты сцы..ов.
Влад а мне любопытно чем тебе гумному югысту так насолили ЖЕКовские электрики? У тебя мозгов не хватило поменять перегоревшую лампочку и ты вызвал ЖЕКовского электрика и он тебя развёл на бабки как лоха? Или чего такая неприязнь к ним?
Влад01
16 жовтня 2013, 17:19

IP: 102.0.2.xxx
Рейтинг: 0
nnn1,

Они плохо пахнут. Вот мои представления о вас как о электрике.
Невысокий, красномордый человечек, с жадными глазенками которые следят за движениями рук дающего с немым вопросом "Скока він же мені дасть", который с утра похмеляется, на обед поллитра или даже литруху, короче редкий жлоб даже если он на тройки закончил (в чем я опять же таки пишу я ОЧЕНЬ сомневаюсь) непрестижный факультет престижного ВУЗа.
nnn1
16 жовтня 2013, 17:37

IP: 93.75.169.xxx
Рейтинг: 0
Ну владик по себе то неудачнику выгнанному с армии по профнепригодности ты не суди. Кстати могу тебе неумному довести к сведению, что в КП нет непрестижных факультетов. Ну например на моем факультете работал Постников Иван Матвеевич основополагатель обобщённой теории электрических машин и его сын. Но дело не в том. а в том что подобных вузов и факультетов в бывшем СССР были лишь три, это Ленинградский энергетический, Московский энергетический и КПИ, по уровню специальных знаний эти институты превосходили все мировые ВУЗы. Они по этому показателю были и наверняка есть лучшими в мире.
Влад01
16 жовтня 2013, 17:50

IP: 102.0.2.xxx
Рейтинг: 0
nnn1,

Не оправдывайтесь. Не надо. Электрики они и в КПИ электрики. О нем даже нелестно отзывается мой работник который закончил факультет прикладной математики.
А в ваш образ я наверно попал. )))
nnn1
16 жовтня 2013, 18:04

IP: 93.75.169.xxx
Рейтинг: 0
И в чём же состоит моё оправдание? Или вы вправду верите что КПИ нуждается в оправданиях перед такими лузерами как Вы?
Среди огромного колличества выпускников КПИ в особенности тех которые на самом деле таковыми не являются поскольку заканчивали его заочно, наверняка могут найтись и неудачники типа вашего работника с факультета прикладной математики, но я вас уверяю ни один мой однокурсник, повторяю НИ ОДИН даже мысли не допустит о непрестижности КПИ, а Вашему "работнику ничто не мешало перевестись, хоть в КГУ хоть в строительный хоть в авиационный, но он предпочёл учиться в КПИ. Он очень смахивает на сукиного сына лающего на свою мать.
nnn1
16 жовтня 2013, 18:08

IP: 93.75.169.xxx
Рейтинг: 0
Кстати Влад ни один выпускник ЭТФ не позволит себе неуважительного отношения к выпускникам не только других факультетов но и других вузов, потому что понимают насколько тяжело получать знания учась в ВУЗе. И те кто их закончил и получил диплом, уважения заслуживают, впрочем не буду говорить за нынешнее время но в советские времена именно так и было.
Влад01
16 жовтня 2013, 18:08

IP: 102.0.2.xxx
Рейтинг: 0
nnn1,

Да и не обижайтесь вам просто в жизни не повезло из-за недостатку ума ил еще как судить не буду... Надо кому-то и улицы подметать и туалеты чистить и лампочки вкручивать. У вас это наверно чудесно и суперпрофессионально выходит. Как говорится "Кесарю кесарево..."
nnn1
16 жовтня 2013, 18:11

IP: 93.75.169.xxx
Рейтинг: 0
Влад, это скорее всего вы неудачник, которого попросту выперли не только из армии но и со всех последующих работ, а мне поверьте есть чем гордится и детьми и престижной работой и образованием и Вы не поверите, даже относительным достатком.

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"