kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > З блогів 

“Я проситиму вибачення у громади”, – мер Канева Віктор Ніколенко

09.10.2013 16:43

Про канівського мера Віктора Ніколенка що тільки не писали і не говорили упродовж останнього часу. Викликано це було його тривалою відсутністю на робочому місці через лікарняний. Порталу “Про все” вдалось поставити декілька запитань особисто міському голові.

- Вікторе Володимировичу, кажуть, Ви нещодавно перенесли операцію, як Ви зараз себе почуваєте?

- Ви знаєте, як у анекдоті – “краще, ніж до аварії”. Так, протягом місяця я переніс дві операції, можливо буде й третя – зараз відбуваються консультації. Це мене насторожило, бо до перших двох я, можна сказати, поставився з гумором. Думаю, повикидають зайві органи з організму, я стану молодшим, стану міцнішим і, як кажуть, фігура матиме кращий вигляд. Але те, що буде третя операція – вона буде набагато складніша – змушує подумати про майбутнє.

- І ось на цьому фоні вперто ходять чутки, що 10 жовтня Ви маєте написати заяву про складання повноважень міського голови. Наскільки ці чутки відповідають дійсності?

- На цю тему я мав кілька розмов із Сергієм Борисовичем. Я брав у нього консультацію, як це правильно зробити, тому що містом треба займатися, особливо в осінньо-зимовий період по 16 годин на добу, а іноді й по 24 години. А тим більше – у переддень 200-річчя Шевченка. У Каневі досить багато роботи треба робити, а я в такому стані, що не маю можливості продуктивно працювати. Тому я в нього питаю, що мені робити, як вийти з положення. Це не рядове місто і не рядовий рік. І, звичайно, він мені говорив – якщо можеш, то залишайся, щоб допомагати, будем разом працювати. Я спробував цей місяць вийти на роботу, але це неправильно, бо я все-таки не можу продуктивно працювати. А якщо мене дійсно через місяць покладуть ще на одну операцію, то я, фактично, прийду весною на роботу. Я не вмію так працювати. Я краще буду допомагати з-поза меж кабінету. Я думаю, що нічого складного тут не буде, я братиму на себе багато відповідальності, бо я знаю слабкі місця, де можна застосувати себе, свої можливості.

Якби я на когось образився, як говорять, що мене хтось виганяв, то чого б я зустрічав скульпторів із Кривого Рогу? Вони приїдуть у місто, і ми подивимось, як правильно все спланувати. Ми хочемо встигнути зробити до 200-річчя Шевченка декілька бронзових скульптур, ми знайшли спонсорів, які допоможуть це втілити. Розмова з міським головою Кривого Рогу в нас вібулася ще минулого року. Ми знайшли фінанси і ось приїжджають люди, які будуть це виконувати. Тобто, я думаю, робота полягає не тільки в мерському кріслі, можна працювати і за його межами, тим більше – мені до цього не звикати, я вже цим займався до того як стати міським головою.

- Тобто, питання про Вашу відставку практично вирішене?

- Я думаю, що воно буде вирішене 10 жовтня на сесії. Я дійсно зачитаю заяву, попрошу вибачення в громади, подякую за все громаді і депутатському корпусу. Але я вам сказав, які обставини змушують мене на це піти. Я хочу кращого для громади і розвитку нашого краю. Я не хочу бути тим, хто збоку, а потім прийде квіти покладе, якому будуть аплодисменти. Я не вмію робити так, щоб здобувати незаслужені почесті.

- Опозиція проте наполягає, що губернатор тисне на Вас і, зокрема, тиск пов’язаний із проведенням повторних виборів на 197-му окрузі у Каневі. 

- Давайте ми відділимо мух від котлет. Ось візьмемо вибори. Який вплив міського голови на ці вибори може бути? З досвіду попередніх виборів, можу сказати – міська рада, команда, на своєму рівні жодних фальсифікацій не допускала і не могла допустити. Вони робилися поза межами міста, поза нашою компетенцією – це по-перше. По-друге, це не вигідно ані владі, ані мені особисто. Я думаю, що вибори 15 грудня пройдуть на найвищому рівні, без задоринки. Причому, я переконаний, і можу припустити, що якщо 15 грудня – це голосування, то вже наступного дня з мокрими печатками у ЦВК лежатимуть усі документи і буде названо переможця цих виборів. Можливо, це буде переможець від опозиції – хто може це сказати?! Навіщо наперед панікувати? Я думаю, чим менше ми будемо про ці вибори говорити, тим краще вони пройдуть. Депутатів у ВР, Слава Богу, вистачає від усіх політичних сил, і вони мають можливість приїхати на будь-яку виборчу дільницю. І дільниць не так багато буде на цих 5-ти виборчих округах. Але, я думаю, це робити не варто, громадяни самі прийдуть і проголосують, так як хочуть.

- А щодо тиску з боку губернатора…

- Ви розумієте, якщо чесно, нещодавно я зустрівся з Сергієм Борисовичем і в нас була розмова не про те, що я маю піти, а про те, як треба працювати, як треба розвивати Черкащину, зокрема канівську громаду. Я сказав, що я зараз не можу, я сам прошу мене відпустити тому, що я дійсно не можу фізично зараз віддатись роботі так, як я це робив 2,5 роки. І я йому дякую, що він іде мені назустріч, і не буде чинити ніякого супротиву. Звичайно, щоб я залишався, то до нього не було б жодних питань, а так я йду, тому будуть люди говорити, що він на мене тисне.

- Хто виконуватиме Ваші обов’язки, обов’язки міського голови?

- Згідно закону і згідно регламенту, секретар міської ради перебирає на себе обов’язки поки не відбудуться вибори. Така буде ситуація.

- Про що Ви говорили з Сергієм Борисовичем?

- У нас була розмова про ситуацію, яка сьогодні склалася в державі, зокрема і в місті. Ми говорили про деякі позиції – які об’єкти закінчені, а які ще ні, що можна зробити. говорили, що я буду допомагати команді, яка залишається, в якості радника чи по-іншому. Якщо команда матиме потребу в моїх порадах, допомозі, то, звичайно, вона все це отримає. А не матиме – то все одно отримає, бо я буду приїжджати і це говорити, бо є така домовленість. Я думаю, що все буде нормально. Нема жодних протиріч.

Катерина ЛЕБЄДЄВА, provce.ck.ua

Влад01

9 жовтня 2013, 17:47

Теги статті:
Николенко   мер   Канев   отставка  
Голосів:
5
23

Всього коментарів: 11

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"