kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Податкова 

Податкова інформує



Підбір різної інформації для платників податків
До уваги платників податків!


Подання звітності в електронному вигляді - це пріоритетний напрям у розвитку партнерських стосунків між органами державної податкової служби та платниками податків. Тому ДПА України приділяє велику увагу питанню впровадження платниками податків подання податкової звітності в електронному вигляді.

З метою удосконалення процедури подання податкової звітності платниками податків до органів державної податкової служби України та відповідно до Законів України „Про електронні документи та електронний документообіг ”і„Про електронний цифровий підпис” 6 квітня 2009 р. наказом Державної податкової адміністрації України № 168 в органах ДПС України впроваджено централізовану систему подачі електронної податкової звітності.

Звертаємо увагу платників податків, що на виконання наказу ДПА України від 06.04.09 № 168 "Про впровадження централізованої системи електронної податкової звітності платників податків в органах ДПС України" Державна податкова адміністрація України повідомляє, що з 01.07.09 для надсилання платниками податків податкової звітності в електронному вигляді необхідно використовувати виключно поштову скриньку Центру обробки електронних звітів ДПА України - zvit@sta.gov.ua.

Для шифрування електронної звітності на центр обробки електронної звітності ДПА України,

- платникам податків, які використовують засоби ЕЦП від АЦСК ТОВ "Український сертифікаційний центр" або ДП "Українські спеціальні системи" необхідно використовувати сертифікат 19355711_04FC68.crt.

- для платників податків які використовують засоби ЕЦП від АЦСК ЗАТ "ІВК" або ТОВ "Арт-Мастер" необхідно використовувати сертифікат 19355711.cer

Запровадження централізованої системи подання електронних звітів, прискорить час обробки даних електронних звітів, оптимізує роботу державних податкових інспекцій, дозволить зекономити державні кошти, а й найголовніше - це дуже зручно для самого платника податків.


Подання квартальної звітності

Закінчився ІІ квартал 2009 рік і Канівська ОДПІ нагадує суб'єктам підприємницької діяльності про необхідність подання квартальних звітів.
Такі звіти подаються протягом 40 днів після закінчення звітного кварталу. Виключенням є суб'єкти господарювання які здійснюють діяльність на єдиному податку. На цій системі фізичні особи звітують протягом 5 днів після закінчення звітного кварталу, а юридичні протягом 20 днів.

Що ж до інших звітів, то

-декларація про доходи подається фізичними особами - підприємцями, що працюють на загальній системі оподаткування або на фіксованому патенті;
-декларацію на прибуток подають юридичні особи що працюють на загальній системі оподаткування;

-декларацію по податку на додану вартість подають як фізичні так і юридичні особи зареєстровані платниками ПДВ;

-звіт за Фомою 1-ДФ подають, також фізичні і юридичні особи, які використовують у своїй діяльності найманих робітників, або придбавають товар чи послуги у суб'єктів господарювання - фізичних осіб;

- звіт за формою 1-ПП про суми пільг в оподаткуванні фізичних та юридичних осіб, подають суб'єкти підприємницької діяльності які мають такі пільги;
- розрахунок збору за забруднення навколишнього природного середовища подають фізичні та юридичні особи які займаються перевезенням автотранспортом чи іншим чином забруднюють атмосферу;

-та розрахунки по місцевим податкам.

Шановні платники податків, звіти за ІІ квартал 2009 року подаються з 1 липня по 10 серпня 2009 року. Тож щоб швидко та вчасно виконати свій обов'язок не відкладайте відвідування податкової на останній день. Та пам'ятайте, що за несвоєчасне подання звітів застосовуються штрафні санкції. Якщо у вас виникають питання по заповненню податкових звітів Ви можете звернутись у відділ масово-роз'яснювальної роботи та отримати висококваліфіковану консультацію у фахівців інспекції.


До уваги власників та користувачів земельних ділянок!


Канівська ОДПІ нагадує всім громадянам, які мають земельні дялянки чи є платниками орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності, відповідно до ст. 2 Закону Україну “ Про плату за землю” від 3 липня 1992 року №2535-XII із змінами і доповненнями – використання землі в Україні є платним. Плата за землю справляється у вигляді земельного податку або орендної плати, що визначається залежно від грошової оцінки земель.

Земельний податок громадянами сплачується рівними частками до 15 серпня і 15 листопада.

Ставки земельного податку з одного гектара с/г угідь встановлюються у таких розмірах: для ріллі, сіножатей та пасовищ – 0,1% від грошової оцінки, а для багаторічних насаджень – 0,03% від грошової оцінки.

Земельний податок громадянам нараховують податкові органи, які до 15 липня повинні видати платникам повідомлення із зазначеною сумою, яку треба сплатити. Половину земельного податку треба заплатити до 15 серпня, решту – до 15 листопада. Це ж стосується й орендної плати за земельні ділянки державної й комунальної власності. При цьому орендарі землі сплачують не земельний податок, а орендну плату за землю.

Від права власності на землю слід відрізняти право постійного користування земельною ділянкою ( якщо ця ділянка перебуває в державній чи комунальній власності). Але як власник (який має державний акт), так і користувач за договором оренди мають платити відповідно земельний податок чи орендну плату. Відсутність документів не звільняє від сплати податку.

Всю необхідну з цього питання інформацію можна отримати в кімнатах 124 і 127 ( де для зручності можна і сплатити земельний податок) за адресою: м.Канів, вул. Енергетиків,20, або зателефонувати за телефоном 3-20-29.

Нагадуємо, що Канівська ОДПІ Вас чекає щоденно з 9-ої години ранку та закінчує роботу о 18, перерва на обід з 13-ої до 13-45. В п’ятницю податкова служба працює до 16-45.

СЛІД ПАМ’ЯТАТИ


Згідно ст.17 Закону України “Про плату за землю” дослівно: “несплата земельного податку, а також орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності виробниками сільськогосподарської і рибної продукції та громадянами протягом року, іншими платниками – протягом півроку вважається систематичною і є підставою для припинення права користування земельними ділянками”.

Крім того, у випадку несплати податку в установлені строки чинним законодавством України передбачені до порушників штрафні санкції та пеня за кожний день затримки такої сплати.




З 01 липня 2009 року розмір мінімальної заробітної плати становить - 630 грн. Залишаються без змін до кінця року :

- податкова соціальна пільга ( звичайна - 302,50 грн., підвищені ( 150%) - 453,75 грн. та ( 200 % ) - 605 грн.);

- граничний розмір доходу, який дає право на застосування податкової соціальної пільги - 940 грн..


Про оподаткування збором на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства


Збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства відповідно до статті 14 Закону України „Про систему оподаткування” від 25.07.1991 № 1251-ХІІ включено до Переліку загальнодержавних податків і зборів (обов’язкових платежів).

Відповідно до ст. 1 Закону України „Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства” платниками збору є суб’єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують в оптово-роздрібній торговельній мережі алкогольні напої та пиво.

Тобто, зазначеним Законом не визначено особливих умов оподаткування збором на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства і платником збору може бути будь-які суб’єкти господарювання, що реалізують алкогольні напої та пиво в оптово-роздрібній торговельній мережі. Разом з тим, в залежності від виду господарської діяльності, який здійснюють суб’єкти підприємницької діяльності визначається його належність до платників збору.

Згідно зі статтею 2 Закону України „Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства” об'єктом оподаткування збором на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства є виручка від реалізації у оптово-роздрібній торговельній мережі алкогольних напоїв та пива, яку отримує платник збору коштами або за рахунок безоплатних операцій.

При реалізації алкогольних напоїв та пива в оптово-роздрібній торгівельній мережі за договором комісії об’єктом оподаткування є виручка торговельного обороту від зазначеної продукції. У разі, коли таку виручку отримує на свій рахунок комісіонер, то він нараховує суму збору, подає звіт до податкового органу за місцем реєстрації та сплачує його до бюджету. У разі отримання виручки на свій рахунок комітентом то, в цьому випадку комітент (крім виробників алкогольних напоїв) нараховує суму збору, подає звіт та сплачує суму збору до бюджету.

Законом України від 05.03.2009 № 1067-VI «Про внесення змін до Закону України «Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства», що набирає чинності з 1 січня 2010 року, уточнюється база та порядок визначення об’єкту оподаткування збором. Згідно до цього Закону, об'єктом обкладення збором на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства є виручка – торговельний оборот, одержана на всіх етапах реалізації в оптово-роздрібній торговельній мережі та у мережі громадського харчування алкогольних напоїв та пива, що платниками податку, визначеними в статті 2 цього Закону.

Обчислення збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства здійснюється відповідно до Законів України від 09.04.99 № 587-XIV "Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства" та від 21.12.2000 № 2181-ІІІ „Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”.

Платники збору – суб’єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, що реалізують в оптово-роздрібній торговельній мережі алкогольні напої та пиво, визначають об'єкт оподаткування – виручку-торговельний оборот від реалізації у оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування та обчислюють суму збору за ставкою збору один відсоток від об'єкта оподаткування.

У суб'єкта підприємницької діяльності, що реалізує алкогольні напої та пиво в оптово-роздрібній мережі та мережі громадського харчування, виникає податкове зобов’язання після здійснення обороту та отримання виручки від реалізації, що є об’єктом оподаткування збором на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства. Такий суб’єкт обчислює суму податкового зобов'язання за ставкою один відсоток від об'єкта оподаткування та зазначає його у звіті про суму нарахованого збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

Щомісяця, протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного місяця, суб'єкт підприємницької діяльності складає та подає звіт до органу державної податкової служби за своїм місцезнаходженням. Податкове зобов'язання, самостійно визначене платником збору у звіті, уважається узгодженим з дня подання такого звіту. Зазначене податкове зобов'язання не може бути оскаржене платником збору в адміністративному або судовому порядку.

Платник збору зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену в поданому ним звіті, протягом десяти календарних днів, наступних за останнім днем граничного терміну подання звіту. За несвоєчасну сплату збору справляються пеня та штраф у порядку, визначеному чинним законодавством України.

У разі коли у звітному періоді суб'єкт підприємницької діяльності не мав об’єкта оподаткування, тобто не здійснював реалізації в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольних напоїв та пива і не отримував виручку від реалізації, збір не нараховується а звіт за цей місяць не подається. В такому випадку, податкове зобов’язання зі сплати збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства не виникає.

Відповідальність за несвоєчасну сплату збору несуть суб’єкти господарювання, які здійснюють реалізацію в оптово-роздрібній мережі алкогольних напоїв та пива, а також їх посадові особи у порядку, передбаченому чинним законодавством України.

Платник збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства зобов'язаний самостійно сплатити суму узгодженого податкового зобов'язання, зазначену у поданому ним у звіті, протягом десяти календарних днів, наступних за останнім днем відповідного граничного строку сплати.

Після закінчення встановлених строків погашення узгодженого податкового зобов'язання на суму податкового боргу нараховується пеня в порядку, встановленому статтею 16 Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” від 21.12.2000 р. № 2181-III.

У разі коли платник збору не сплачує узгоджену суму податкового зобов'язання протягом граничних строків, визначених законодавством, до такого платника застосовуються штрафні санкції, встановлені статтею 17 зазначеного Закону у таких розмірах:

* при затримці до 30 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати узгодженої суми податкового зобов'язання, - у розмірі десяти відсотків погашеної суми податкового боргу;
* при затримці від 31 до 90 календарних днів включно, наступних за останнім днем граничного строку сплати узгодженої суми податкового зобов'язання, - у розмірі двадцяти відсотків погашеної суми податкового боргу;
* при затримці, що є більшою 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати узгодженої суми податкового зобов'язання, - у розмірі п'ятдесяти відсотків погашеної суми податкового боргу.

Платник збору сплачує один із зазначених у цьому підпункті штрафів відповідно до загального строку затримки незалежно від того, чи були застосовані штрафи, визначені у підпунктах 17.1.1 - 17.1.6 пункту 17 зазначеного Закону, чи ні.

Платник збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, що здійснює реалізацію алкогольних напоїв та пива в оптово-роздрібній мережі, отримує виручку від реалізації але не подає звіт про суму нарахованого збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства у строки, визначені законодавством, сплачує штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожне таке неподання або його затримку.

Джерело: Сектор масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Канівської ОДПІ

WayBe

16 липня 2009, 21:37

Теги статті:
податки  інформація  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 3

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

У Каневі демонтували постамент і погруддя присвячені радянському діячеві

Діти на узбіччі

Дамо спротив окупантам разом!

"Той, хто між війною та ганьбою обирає ганьбу, отримає і війну і ганьбу" Вінстон Черчилль

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

"Той, хто між війною та ганьбою обирає ганьбу, отримає і війну і ганьбу" Вінстон Черчилль [0]

Дамо спротив окупантам разом! [0]

Діти на узбіччі [0]

У Каневі демонтували постамент і погруддя присвячені радянському діячеві [0]

Про що зараз спілкуються:

Rima752
Пишаюсь такими людьми! Українці - сильна нація!!! Слава Україні!!
Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"