kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > Олекса 

Черкаська обласна рада не підтримала звіт очільника ОДА Сергія Тулуба

 

 

"Трьохрічна діяльність голови Черкаської обласної адміністрації донецького регіонала Сергія Тулуба не лише привела до стагнації та занепаду соціально-економічного стану області, не лише запровадила знавіснілу українофобію як офіційну політику обласної адміністрації, але й ставить під загрозу фізичне виживання черкащан.

 

 

Черкащина посідає перші місця за рівнем смертності та пасе задніх серед народжуваності. В області масово закривають фельдшерсько-акушерські пункти, а на місці дитсадків так як це сталося у Чигирині, відкривають бюро ритуальних послуг. Тому сесія ОДА повинна проявити солідарність і незалежно від партійних кольорів, як це сталося за голосування по відставці Одарича, висловити недовіру найбездарнішому голові ОДА за всю історію Черкащини Сергію Тулубу" - заявив народний депутат України свободівець Юрій Сиротюк під час засідання сесії Черкаської обласної ради. У відповідь на виступ Черкаська обласна рада відмовилася підримати звіт голови ОДА про виконання програми економічного та соціального розвитку. "За" проголосувало лише 52 депутати зі 104, при чому звіт "регіонала" не підтримали навіть деякі представники провладної партії.

Також депутат-свободівець зазначив: "Між нами і Партією регіонів тотальна прірва щодо поглядів на розвиток країни. Сьогодні ПР має абсолютну владу і несе абсолютну відповідальність за ситуацію в області. Не хотів би говорити про політику, бо в цьому питанні ми ніколи не знайдемо спільної мови. Адже влада, яка забороняє відзначення річниці Тараса Шевченка, яка виводить проти мирних акцій опозиції військову техніку, яка створила бандитські загони так званий тулубюгенд для розправи проти інакомислячих є владою окупантів.

Проте нинішня влада не лише веде політику знавіснілого україноненависництва, вона ще й веде шалений наступ на соціальні права громадян. Нинішній очільник ОДА є найбагатшим губернатором в Україні, тому й Черкащина сьогодні найбідніша. Ось лише деякі цифри щодо жалюгідного соціально-економічного стану області.

Черкаська область займає перше місце серед регіонів за темпами зростання заборгованості із заробітної плати. За минулий рік вона зросла на 42,4% при тому, що по Україні вона скоротилася на 8,6%. При цьому 2011 році, обсяг боргу зменшився на 40,9%, а його зростання у 2012 році на 42,4% - основний результат "діяльності" губернатора у минулому році.

Питання заборгованості по зарплаті у Черкаській області навіть розглядалося на "таємному" засіданні Кабінету Міністрів України у березні.

В області шалений рівень навіть офіційного безробіття. Безробіття населення у віці 15-70 років складає 8,7% і залишається значно вищим за середній український показник (7,4%), і є одним з найбільших серед регіонів.

Рівень зайнятості населення у віці 15-70 років у січні-вересні 2012 року склав 59,6% і залишається нижчим за середній український показник (60,1%).

Залишається катастрофічною і демографічна ситуація в області. Так, у 2012 році зафіксовано скорочення чисельності населення на 0,66% (по Україні – на 0,18%), що є одним з найвищих показників серед регіонів.

Значно зросла кількість померлих дітей віком до одного року (у розрахунку на 1000 народжених живими) і у січні-листопаді 2012 року цей показник становив 10,29‰ (в середньому по Україні – 8,62‰) проти 8,02‰ у 2011 році (по Україні – 9,06‰), і після Донецької області цей показник є одним з найвищих серед регіонів.

У 2012 році зросла кількість осіб, що хворіють на активний туберкульоз (у розрахунку на 100 тис. населення) до 62,8 одиниць (по Україні – 68,1 одиниць) проти 57,2 одиниць у 2011 році.

Кількість сільських населених пунктів з чисельністю населення до 1000 жителів, у яких розташовані фельдшерсько-акушерські пункти у 2012 році становила 75,5% по відношенню до загальної кількості таких сільських населених пунктів, тоді як у 2011 році цей показник становив 77,0%. Це – наслідок скорочення мережі лікувальних установ: закриття ФАПів!

У критичному стані перебуває економіка області. Виробництво промислової продукції зменшилось на 5,1% (по Україні – на 1,8%) проти зростання на 3,4% у 2011 році (по Україні – на 7,6%).

Навіть в успішних в Україні галузях виробництва – виробництві продуктів харчування Черкащина – одна з останніх. Обсяги виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів зменшились 3,4% (по Україні – зростання на 1,6%).

Обсяг реалізованої промислової продукції у розрахунку на одиницю населення склав 22865,8 грн., що менше за середній показник по Україні (24399,9 грн.).

Обсяги продукції будівництва у 2012 році зменшились на 25,6% (по Україні – на 14,0%) проти росту на 4,4% у 2011 році (по Україні – на 11,0%). Це один із найгірших показників серед регіонів.

Обсяг експорту товарів зменшився на 4,8% (по Україні – зростання на 0,6%) проти росту на 57,4% у 2011 році.

Зменшується позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами. Так, коефіцієнт покриття експортом імпорту у 2012 році склав 1,75 (по Україні – 0,81) проти 2,08 у 2011 році.

У сільськогосподарській галузі впало виробництво сільськогосподарської продукції у 2012 році на 3,2%, тоді як у 2011 році відбулось зростання обсягів на 17,6% (по Україні – на 19,9%).

Обсяг виробництва продукції тваринництва зменшився на 0,6% (по Україні – зростання на 3,8%).

Має місце зменшення обсягу виробництва продукції рослинництва на 5,1% проти росту на 34,3% у 2011 році.

В таку несприятливу область впав обсяг прямих іноземних інвестицій у розрахунку на одиницю населення у 2012 році склав 696,4 дол. США, що майже в 1,7 рази менше ніж у середньому по країні (1199,3 дол. США).

Обсяг капітальних інвестицій (крім інвестицій з державного бюджету) у розрахунку на одиницю населення у січні-вересні 2012 року склав 1548,6 грн., що майже в 2,4 рази менше ніж в середньому по Україні (3687,3 грн).

Має місце негативна тенденція щодо збільшення з початку року заборгованості із сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування економічно активних платників на 59,9%.

Кількість об'єктів інфраструктури підтримки малого та середнього підприємництва (бізнес-центрів, бізнес-інкубаторів, фондів підтримки підприємництва) на 10 тис. осіб наявного населення у 2012 році збільшилась та склала 0,38 одиниці проти 0,08 у 2011 році, водночас цей показник залишився одним з найменших серед регіонів.

Кошти обласного бюджету на фінансово-кредитну підтримку суб'єктів малого підприємництва у 2011-2012 роках взагалі не передбачалися.

Борг населення з оплати житлово-комунальних послуг зріс на 13,2% (по Україні – на 8,2%), а це свідчить, що населення уже не має коштів для задоволення елементарних потреб людей.

У 2013 році голова Черкаської обласної державної адміністрації: не добився від Уряду виділення для області жодної копійки субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій; на капітальний ремонт систем водопостачання та водовідведення; не забезпечив достатнє виділення коштів на ремонт доріг загального користування, зокрема:при середньому показнику по Україні 280,4 тис. грн. на 1 кілометр доріг державного значення на Черкащину виділено лише 73,4 тис. грн. на 1 кілометр доріг;

При середньому показнику по Україні 11,5 тис. грн. на 1 кілометр доріг місцевого значення на Черкащину виділено лише близько 100 гривень на 1 кілометр доріг.

І пояснення тут одне – це класична окупаційна політика. Політика орди, грабунку і знущання над людьми. Цій політиці потрібно покласти край. Черкаська обласна рада, представники краю Богдана і Тараса, краю Холодноярських отаманів, мають проявити національну свідомість і громадянську мужність і припинити цю ганебну донецьку окупацію.

Ще до початку засідання під приміщенням адміністрації було виставлено ряд наметів Партії регіонів, а у приміщення помічників-консультантів Юрія Ботнара та Андрія Кучу не будо допущено.

Під час виступу "регіонали" намагалися оплесками та тупотінням заглушити Юрія Сиротюка, у відповідь на що він зазначив: "Ці оплески ганьби голові ОДА Тулубу. Це – протест навіть його підлеглих, які бояться вголос висловити необхідність негайної відставки очільника ОДА, але оплесками підтримують мій виступ".

У відповідь на виступ Черкаська обласна рада відмовилася підримати звіт голови ОДА про виконання програми економічного та соціального розвитку. "За" проголосувало лише 52 депутати зі 104, при чому звіт "регіонала" не підтримали навіть деякі представники провладної партії.


Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода"

Олекса

29 квітня 2013, 10:08

Теги статті:
...  
Голосів:
5
05

Всього коментарів: 5

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"