kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Віка 

Клуб-ресторан "Авто-ріка": культурний центр чи звичайний генделик?

Роздуми після відвідування близько опівночі у п'ятницю, 18 січня, клубу-ресторану "Авто-ріка"

Клуб-ресторан "Авто-ріка". Цей заклад привернув до себе увагу ще 24 листопада 2012 року, коли українці і цивілізоване людство відзначало  День пам'яті жертв голодомору в Україні 1932-1933 років. Збираючись до пам'ятного скорботного Хреста молитвою і запаленими свічками вшанувати пам'ять мільйонів безвинних жертв, відразу кілька учасників жалобного заходу заявили: як могло так статися, що у Каневі цього суботнього дня у названому новому державному закладі заплановане (і у вечірнінічні години таки відбулося!) проведення гучного розважального заходу з музикою, танцями та міцними напоями для тонусу і святкового настрою...

Цей факт ображає не лише українську національну, а взагалі людську гідність. Це виклик людській моралі, він не може залишатися без уваги людей, яких турбує майбутнє нашого українського суспільства, і в першу чергу тих людей, що призначені державою відповідальними за виховання сучасної людини, людини розвиненого суспільства. Якщо таке в нашому місті не просто можливе, а є об'єктивною реальністю, воно, беззаперечно, потребує втручання з ціллю оцінки і вирішення.

До того ж надходять звернення  стурбованих виборців щодо проблем дозвілля молоді. Тому депутати Канівської міської ради від ВО "Свобода" вирішили відвідати клуб-ресторан "Авто-ріка" і подивитися, як відпочиває канівська молодь. До рейду залучили начальника Канівського міського штабу громадських формувань з охорони громадського порядку Гнучого О.М. та представників місцевої преси.

З кінця 2012 року на другому поверсі так званого туристичного комплексу "Авто-ріка" по п'ятницях-суботах функціонує клуб-ресторан "Авто-ріка". Керівництво закладу в розмові з нами підкреслювало: це підприємство державної власності! Початок його роботи більш-менш стабільний: або 20.00, або 22.00. Час закінчення роботи не може назвати навіть його керівництво, за їх словами: третя-четверта година ночі, або й пізніше, якщо цього вимагають відвідувачі.

 Коротка характеристика закладу.Відвідувачі, на наш погляд, — молодь у віці орієнтовно від 16-ти до 25-ти (35-ти) років. Зі слів адміністрації закладу, особи,що не досягли 18-рі-чного віку, в заклад не допускаються.  У залі столики, стільці.По центру—музична апаратура, простір для танців. Меню: бутерброди, салати, апельсини (мандарини). Напої: пиво, вино, горілка — це все без обмежень. Музика звучить (скоріш — гримить) постійно, сучасна; незвиклому відвідувачу без беруші не обійтися. Вхід контролюється охоронцями закладу, вони ж касири-збирачі вхідних грошей. Кількість відвідувачів не обліковується.

Чи відповідає "Авто-ріка" своєму статусу клуб-ресторан?

Клуб (англ.club) — громадський заклад, що об'єднує групи людей певного соціального стану, професії тощо з метою проведення дозвілля, а також з метою спілкування, зв'язаного з політичними, науковими, художніми, спортивними та ін. інтересами.(УРЕ, т. 6, стор. 494). 

Ресторан (фр.Restaurant) — торгівельний заклад (іноді з музикою, танцями), де подаються страви та напої. Один з видів закладів громадського харчування, від інших відрізняється вищою якістю послуг, широким меню, окрім харчування, як правило, ресторани також надають послуги з розваг та відпочинку. Ресторани завжди були поважним місцем. У них робили банкети, романтичні побачення, ділові і поважні зустрічі. Часто ресторани належать дорогим готелям. Не стільки їжа, як краса має привабити клієнта у ресторані. Можливо ви зауважили, що у ресторанах порції маленькі. Щоб клієнт не зважав на маленьку порцію, у закладах роблять вишуканий інтер'єр, приємну музику і різні розваги для клієнтів. (Вікіпедія).

На ресторан "Авто-ріка", як на мене, не тягне навіть на йоту. Його навіть закладом громадського харчування, виходячи з меню, назвати важко. Що вже говорити про  відповідність визначенню "відрізняється вищою якістю послуг"! А де вже говорити про "романтичні побачення, ділові і поважні зустрічі", якщо відвідувач сам себе не чує від тих децибел ("приємна музика"), що постійно присутні в залі?  З розваг ми бачили лише танці, танці і ще раз танці в мерехтінні від світлових пристроїв, супроводжуючих музичний грім.

Клуб? Якщо  вважати "Авто-ріку" місцем, де збирається молодь зі спільною метою проведення дозвілля з  необмеженим вживанням напоїв, включно з алкогольними без заїдання, та танцями — то тоді так.

Сьогодні "Авто-ріка" — це таке собі, два в одному: танцювальний майданчик з розливайкою в одному приміщенні.Причому, повністю у відповідності до сучасних норм, уяв-лень. І які претензії можуть бути до його керівництва, якщо вони спокійно влаштовують у день пам'яті жертв Голодомору чергові танцюльки, а на будь-які питання відповідь одна: необхідно заробляти гроші, гроші, щоб цей державний заклад вижив і платив зарплату, фінансував витрати на його утримання...

Своїм дітям (онукам) проводити дозвілля у такому закладі я б не радив, але молода людина, кореспондент газети, що була з нами в складі нашого рейду, відзначила, що попри ті негаразди,які нам довелося побачити у відвіданому закладі, він все ж є кращим за інші, що відвідує канівська молодь з ціллю відпочинку, розваг, проведення вільного часу.

Претензії можуть, і повинні бути до міської влади. Що вона, влада канівців, може  запропонувати суспільству в противагу заходам, організованим божками грошей, бізнесу під державним дахом на алкоголі, фізичному, духовному та моральному здоров'ї української молоді? Що робиться для того, щоб сотні молодих канівців по п'ятницях-суботах не заливали  собі мізки алкоголем, а дійсно проводили дозвілля у спілкуванні, пов'язаним зі своїми інтересами,  розвиваючись культурно та духовно? Як на це все впливають працівники профільних відділів по роботі з молоддю, культури, заступники міського голови з гуманітарних питань, та й, зрештою, сам міський голова?

Цю статтю, ці роздуми, прошу вважати депутатським зверненням до міського голови Ніколенка В.В.

Юрій Гамалій, депутат Канівської міської ради, голова КМПО ВО "Свобода"

Газета ВІКА №4, січень 2013

WayBe

23 січня 2013, 21:28

Теги статті:
Авто-ріка  ресторан  
Голосів:
7
07

Всього коментарів: 21

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"