kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Міські новини 

Віктор Ніколенко: «Я на цій посаді не для того, щоб комусь щось довести, а для того, щоб підняти місто з колін»

11 листопада ц.р. команда чинного мера м.Канів Віктора Ніколенка відзначала два роки перебування у владі. З якими думками починається третій рік для керівника міста?

- Вікторе Володимировичу, Ви досягли чималих успіхів, працюючи в аграрному секторі, директором Канівського маслосирзаводу... Як почуваєте себе на посаді міського голови і яку оцінку можете собі дати за два роки роботи?

  - За старання - усій команді можу дати високу оцінку, а за результат... Тут важко бути об'єктивним. На попередніх посадах я працював, так би мовити, у "своїй стихії". Колективи вірили мені. До того ж, було багато інвесторів. Зізнаюся, сідаючи у крісло міського голови, я мав більш оптимістичні погляди щодо розбудови міста. Однак зіткнувся із такими перепонами як зміна законодавства, недостатнє фінансування і, що найприкріше, байдужість самих канівчан.

  - У чому це проявляється?

  - Значна частина моїх ідей і планів має супротив. Ніби ж хочу зробити все для рідного міста, для канівців - відремонтувати дорогу, збудувати площу, відкрити музей військової техніки... А таке відчуття, що нікому нічого не потрібно. Наприклад, навесні 2011 року жителям міста було запропоновано зробити вулицю О.Кошового пішохідною. Думаю, що в кожному місті підтримали б таку ідею, а в нас - ні. Самі мешканці будинків, що розташовані на цій вулиці, принесли список із підписами людей, які виступали проти цього. Тобто, канівці обрали шум, шкідливі викиди від машин замість місця, де діти могли б спокійно кататися на роликах, а дорослі - прогулюватися. Окрім того, є люди, які не виступають відкрито, а під різними псевдонімами в інтернеті критикують та осуджують кожен наш крок. Однак мені дуже хочеться, щоб канів-чани підтримували наші починання.

  - Вікторе Володимировичу, нещодавно відбулася заміна першого заступника Канівського міського голови М.Кулєшова на І.Ренькаса. Які ще ротації можливі у Вашій команді?

  - Своїми кадрами я задоволений. У нас добре підібрана команда. Зауважу, що зберігається й гендерна рівність. У заступниках міського голови працюють дві жінки - Валентина Чиж та Тетяна Болсунова й два чоловіки - Ігор Ренькас та Анатолій Леонтьєв. Я не прихильник радикальних змін, ніколи не рубав із плеча, але й те, що зміни можливі, не виключаю. Щодо М.Кулєшова, який змінив посаду першого заступника Канівського міського голови на посаду головного інженера КП "Управління ВКГ", то справа в тому, що він взявся за впровадження одразу багатьох різних програм і просто не впорався. Зрозумівши це, Михайло Юрійович вирішив, що візьме одну справу, але доведе її до кінця й зробить це досконало. Зараз він саме це й робить із директором КП "Управління ВКГ" Володимиром Цюкалом - проводить реорганізацію водоканалізаційного господарства міста.

- Два роки тому у своїй передвиборчій програмі Ви оприлюднили чимало гарних планів...

  - Планів багато і всі вони були спрямовані на реальне покращення життя канівців. Деякі пункти ми виконали, але є й такі, що, як з'ясувалося, реалізувати неможливо. Наприклад, невирішеним залишилося питання утеплення багатоповерхівок міста та встановлення автономного опалення. Реалізація цього плану була цілком реальною за рахунок так званих кіотських коштів. Однак повноваження міського голови обмежені. Рішення мали підтримати депутати міської ради, які не знайшли між собою порозуміння. Три місяці вони зволікали, вивчаючи питання і, в результаті, законодавство змінилося - кіотські кошти для Канева було втрачено, а це - 1 млрд. 200 млн. грн.

  Також ми хотіли побудувати на березі Дніпра в Каневі два пляжі. Та наштовхнулися на перепону - законодавством у місцях поблизу ГЕС, де коливається рівень води, будувати пляжні зони заборонено. Зараз розробляємо план дій, як вийти з цієї ситуації і таки створити канівцям гарне місце для відпочинку. Вибрали місце для пляжу за межами території, що належить ГЕС. Уже є схема розташування інфраструктури, залишається тільки розчистити та укріпити берег. Місце дуже гарне. Якщо все вдасться, то окрім пляжного відпочинку, там можна буде організовувати різні фестивалі, концерти, інші святкові заходи.

  - А яка Ваша думка щодо "пивних наметів", розташованих на березі Дніпра?

  - Моя особиста думка, що прибережні зони відпочинку мають бути. Але без алкогольних напоїв. Подібні заклади потрібно ставити подалі від води. Щодо таких закладів як кафе "Чернігівське" та "Десант", то в цьому році в них закінчується термін договору, що був укладений на два роки. Будемо спілкуватися й вирішувати, як співпрацюватимемо далі.

  - У своїй передвиборчій програмі Ви обіцяли забезпечити молодь Канева молодіжними центрами...

  - Повірте, хочемо будувати - не знаємо, що саме. Відвідуючи навчальні заклади міста - Канівське училище культури і мистецтв, Канівське вище професійне училище, школи, спортивні заклади - я неодноразово запитував, що саме по-трібно канівській молоді, адже саме вона має підказати, що слід створювати та відкривати. Чи це мають бути спортивні секції чи гуртки з рукоділля чи, можливо, боулінг? Але досі не отримав конструктивної пропозиції. Проте приміщення в центрі міста досі тримаю про запас і хоч сьогодні можу надати людям, які готові створити для молоді гарний заклад.

  Багато критики на адресу влади було за те, що ми не змогли зберегти будівлю старого автовокзалу, в якому до речі, збиралися відкрити один із молодіжних центрів. Скажу чесно, варіант збереження приміщення був за умови, якщо ми відремонтуємо його й зробимо в одному стилі із новим автовокзалом. Для цього необхідно було знайти 4,5 млн. грн. Їх, на жаль, не знайшлося.

  Та від поставлених завдань ніхто не відмовляється. Робота ведеться. Можливо, не такими швидкими темпами, як би цього хотілося, але вона йде. Чого тільки вартує будівництво нового терміналу "Авто-Ріка" та Ярмаркової площі, відкриття Музею військової техніки, будівництво каплиці в центрі міста, відкриття дитячого майданчика  по вулиці Героїв Дніпра. Добрих справ зроблено чимало.

  Я впевнений, що наша програма є дороговказом, що виведе місто на вірний, благодатний шлях. Сподіваюся, що цим передвиборчим планом користуватимуться й мої наступники. В такому разі ми обов'язково доможемося особливого статусу для міста. Я вірю, що це не мрії, а цілковита реальність.

  - Якими питаннями переймаєтеся сьогодні?

  - Життя диктує свої умови. Час від часу з'являються проблеми, які потребують термінового втручання. Та якщо не займатися дрібними питаннями, то не зробиш і глобальних речей. Саме із маленьких справ і закладається фундамент добробуту містян у цілому. Держава не фінансує в повному обсязі освітні заклади, ті в свою чергу не мають змоги оплатити енергоносії. Станом на 1 листопада ц.р. борг закладів освіти за теплопостачання сягає 202,9 тис. грн. І маємо результат - 15 листопада ц.р. одну котельню, що забезпечує теплом Канівське училище культури і мистецтв та дитсадок "Зайчик", було вимкнено. Ми вже взяли безвідсотковий кредит у банку в сумі 8 млн. грн., щоб виплатити освітянам зарплату й оплатити енергоносії.

  Займаємося й підготовкою до зими. Зокрема, мова йде про розчищення доріг під час ожеледиці. Посипною сумішшю ми забезпечені. Проблема в іншому - вийшли з ладу машини для посипання. Одну з них ми в змозі відремонтувати, а ремонт другої занадто дорогий - ліпше вже нову купити. Коштує вона близько 400 тис. грн. Ремонт старої машини вартуватиме приблизно стільки ж. До того ж, нам вдалося знайти машину за 350 тис.грн. Тому вирішили взяти нову техніку. Депутати на сесії мене підтримали. Наразі ми вносимо перший внесок у сумі 100 тис.грн., і, сподіваємося, що машина невдовзі буде в нас.

  Також переймаємося питанням благоустрою міста. Прикро, що наші схили та яри майорять целофаном та іншим сміттям. І це ж не міський голова його туди вивозить, а канівці, які живуть поруч. Скільки зверталися, просили поприбирати - результату не було. А чіткого механізму покарання в нас, на жаль, немає. Тому нещодавно в Каневі було створено службу з контролю за благоустроєм міста та якістю надання послуг комунальними підприємствами. Очолить її старший інспектор В. Зорін. Він матиме змогу накладати штрафи на порушників. Я маю великі сподівання на цю службу і вірю, що в Каневі таки стане чисто.

  - Як вирішується питання покращення доріг у місті. Що вдалося зробити за поточний рік?

  - У 2012 р. в Каневі було відремонтовано дороги на вулицях Київській, Леніна, Героїв Дніпра, Шевченка, Калініна, Героїв Бронепоїзда, Воровського, Маршала Рибалки, на Соборній площі. Також проведено капітальний ремонт на відрізках доріг по вулицях 206-ї дивізії, Героїв Дніпра, Саммера, Дорошенка, Парковій, Вишневій та інших. Це все заслуга директора ПП "Канів-Граніт" Абова Авеяна та його працівників. Пишаюся, що в Каневі є такі люди як А.Авеян. Це - справжній патріот нашого міста. Важливо й те, що він завжди йде назустріч місцевій владі й часто виконує роботи в кредит.

  - Вікторе Володимировичу, у Вас досить напружений графік. Що допомагає, підтримує Вас у роботі?

  - У моєму житті є багато цінностей: це віра в Бога (до речі, охрестився лише чотири роки тому), моя сім'я - вона завжди з розумінням ставиться до моєї роботи, підтримує. Без родини не було б заради кого працювати, жити. А головне, підтримує віра у свої сили, у те, що я можу змінити ситуцію в нашому місті на краще. Я на цій посаді не для того, щоб комусь щось довести, а щоб насправді підняти місто з колін.

ДЗ

bad girl

5 грудня 2012, 11:24

Теги статті:
Канів  
Голосів:
11
110

Всього коментарів: 50

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Про що зараз спілкуються:

Rima752
Пишаюсь такими людьми! Українці - сильна нація!!! Слава Україні!!
Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [1]

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"