kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Податкова 

Податкова інформує


До платників єдиного податку-фізичних осіб за несвоєчасну сплату єдиного податку будуть застосовуватись штрафні санкції.


Канівська ОДПІ надає до відома та використання в роботі лист ДПАУ №16365/7/10-1117/2485 від 13.08.08 р. стосовно поширення норм Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» на фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

Відповідно до статті 67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.
Статтею 68 Конституції України встановлено, що кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України.

Згідно із статтею 9 Закону України „Про систему оподаткування" платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані, зокрема подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів); сплачувати належні суми податків і зборів (обов'язкових платежів) у встановлені законами терміни.

Спрощена система оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва, до яких належать і фізичні особи, зареєстровані у встановленому порядку як суб'єкти підприємницької діяльності регулюється Указом Президента України „Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єкті малого підприємництва" (далі - Указ).
Указом передбачено, що суб'єкти малого підприємництва - фізичні особи мають право самостійно обрати спосіб оподаткування доходів за єдиним податком шляхом отримання свідоцтва про сплату єдиного податку.

Сплата єдиного податку здійснюється не пізніше 20 числа місяця, наступного за тим, в якому здійснена попередня сплата єдиного податку. (Порядок видачі Свідоцтва про сплату єдиного податку затверджений наказом Державної податкової адміністрації України від 29.10.1999 року № 599, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 02.11.1999 року за № 752/4045.

Платники податку, які в установленому Указом порядку перейшли на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності та одержали Свідоцтво про сплату єдиного податку, таким чином погодились на сплату єдиного податку в установлені Указом терміни.

Крім того, незалежно від того, здійснювали платники податку чи ні свою підприємницьку діяльність та незважаючи на результати її здійснення протягом дії Свідоцтва про сплату єдиного податку повинні дотримуватися всіх норм Указу, зокрема сплачувати в установлений Указом термін єдиний податок за ставками, визначеними місцевою радою.
У відповідності до статті 5 Указу суб'єкти малого підприємництва несуть відповідальність за правильність обчислення, своєчасність подання розрахунків та сплати сум єдиного податку згідно із законодавством України.
Преамбулою Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами (далі - Закон) зазначено, що цей Закон є спеціальним законом з питань оподаткування, який установлює порядок погашення зобов'язань юридичних або фізичних осіб перед бюджетами та державними цільовими фондами з податків і зборів (обов'язкових платежів), включаючи збір на обов'язкове державне пенсійне страхування та внески на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, нарахування і сплати пені та штрафних санкцій, що застосовуються до платників податків контролюючими органами, у тому числі за порушення у сфері зовнішньоекономічної діяльності, та визначає процедуру оскарження дій органів стягнення.

Пунктом 1.1 статті 1 Закону встановлено, що платники податків - юридичні особи, їх філії, відділення, інші відокремлені підрозділи, що не мають статусу юридичної особи, а також фізичні особи, які мають статус суб'єктів
підприємницької діяльності чи не мають такого статусу, на яких згідно з законами покладено обов'язок утримувати та/або сплачувати податки і збори (обов'язкові платежі), пеню та штрафні санкції. Пункт 1.2 цієї ж статті визначає
податкове зобов'язання як зобов'язання платника податків сплатити до бюджетів або державних цільових фондів відповідну суму коштів у порядку та у строки, визначені цим Законом або іншими законами України.

Відповідно до підпункту 5.4.1 пункту 5.4 статті 5 Закону узгоджена сума податкового зобов'язання, не сплачена платником податків у строки, визначені цією статтею, визнається сумою податкового боргу платника податків.
У разі, коли платник податків не сплачує узгоджену суму податкового зобов'язання в установлені строки, податковий орган надсилає такому платнику податків податкові вимоги (п.6.2 ст.6 Закону).

Підпунктом 17.1.7 пункту 17.1 статті 17 Закону передбачено, що у разі коли платник податків не сплачує узгоджену суму податкового зобов'язання протягом граничних строків, визначених цим Законом, такий платник податку зобов'язаний сплатити штраф у відповідних розмірах.




Податкова служба України шукає юні таланти !!!


Вже дев’ятий рік поспіль податкова служба України проводить конкурс дитячої творчості “Податки очима дітей”. Не став винятком і цей рік. Канівська ОДПІ запрошує всіх бажаючих взяти в ньому участь.

В цьому році переможців буде визначено за такими номінаціями: “Оригінальність розкриття теми”, “Найкраще відображення з історії оподаткування”, “Найкраще оформлення роботи”.

Всеукраїнський конкурс проводиться серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів таких вікових категорій:
І категорія: 6 - 8 років;
ІІ категорія: 9 - 12 років;
ІІІ категорія: 13 - 15 років.

Конкурс проводиться за такими напрямами дитячої творчої діяльності з податкової тематики:
1. Художні твори;
2. Твори декоративно - прикладного мистецтва;
3. Літературні твори.

На конкурс приймаються тільки індивідуальні творчі роботи.
Малюнки повинні бути виконані на форматі не більшим за А-2. На конкурс подаються роботи, виконані у довільній графічній, живописній формах. Роботи не повинні оформлятися рамкою, паспарту, наклейками тощо.

Твори декоративно-прикладного мистецтва можуть бути виконані у довільній формі (ліплення, вишивка, мозаїка, аплікація тощо). На конкурс приймаються скульптури лише малих форм (статуетки з каменя, дерева, кості, металу, скла тощо).

Літературні твори мають відповідати таким вимогам: надруковані на папері формату А-4 в одному примірнику, а також обов’язково подані в електронному вигляді (диск, дискета, електронна пошта). На конкурс подаються різножанрові літературні доробки (оповідання, новела, публіцистичні роздуми, замальовка, казка, фейлетон, реферат, поезія тощо).

Переможців буде нагороджено дипломами та цінними подарунками від Канівської ОДПІ - на першому етапі, від ДПА в Черкаській області – на другому етапі та ДПА України – на третьому. За бажанням, спонсори обирають найцікавішу роботу та нагороджують її автора. Під час оцінки робіт буде враховуватись актуальність та повнота розкриття податкової тематики, творчий підхід (відсутність копіювання та запозичення тем тощо) та охайність роботи.

За додатковою інформацією звертайтеся за телефоном: 3-69-07 в сектор масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Канівської ОДПІ.

Бажаємо творчих успіхів та чекаємо на Ваші роботи!


Сектор масово-роз’яснювальної роботи та звернень Канівської ОДПІ

WayBe

11 квітня 2009, 10:16

Теги статті:
Податкова  закон  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 0

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик

Business for Sale Gold Coast Region

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Business for Sale Gold Coast Region [0]

Втрата чоловіка, служба в ЗСУ і материнство: історія бойової медикині Каріни Білик [0]

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Травень
НдПнВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"