kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Новини > Податкова 

Податківці інформують

Працюємо і є результат

На обліку в Канівській ОДПІ перебуває 52 підприємств - юридичних осіб та 85 приватних підприємців, що мають податковий борг перед державою.

Загальна заборгованість з платежів до бюджетів усіх рівнів склала  понад 1,31 млн.грн, у тому числі 0,3 млн.грн. тих платників, щодо яких порушено та триває провадження у справі про банкрутство.

За рахунок застосування процедур стягнення  платежів  у поточному році  до зведеного бюджету забезпечені надходження в сумі 1,4 млн.грн.

Основна оцінка роботи - якість надання послуг

Центр обслуговування платників податків Канівської ОДПІ діє з травня 2012 року. За цей час понад 1500 клієнтів отримали у сервісному центрі необхідні послуги.

Досвідчені фахівці центру сертифікації ключів у разі наявності ноутбука у платника податку, за бажанням платника, у приміщенні інспекції проводять індивідуальний тренінг щодо укладання через Інтернет договору на подання звітності в електронному вигляді, користування програмами, які безкоштовно видають податкові органи, відправки звітності мережею Інтернет.

Кожен платник податків має змогу оцінити роботу Центру. Для цього потрібно заповнити анонімну анкету та покласти її до скриньки “Заяви та пропозиції”. Анкети знаходяться в залі очікування. Приємно відмітити, що відвідувачі залишають позитивні відгуки про новий сервісний центр.

Так, 100 відсотків опитаних вважають, що з відкриттям ЦОПП значно покращилася якість обслуговування, також всі опитувані повністю задоволені його режимом роботи.

70 відсотків респондентів оцінили роботу сервісного центру на “відмінно”, 30 відсотків – “добре”.

Ні однієї скарги до скриньки з моменту відкриття ЦОППу не потрапило.

Подібні результати – яскраве підтвердження якісних змін у принципах роботи Державної податкової служби, налагодження партнерських відносин із платниками податків.

 

 

Черкаські податківці надали «швидку податкову допомогу»  23 тисячам платників

          Понад рік жителі віддалених населених пунктів регіону, працівники ринків і великих підприємств мобільно отримують якісне консультаційне обслуговування на місцях, зекономивши час і гроші.

         Підводячи підсумки роботи обласного просвітницького сервісу «Швидка податкова допомога» заступник голови ДПС у Черкаській області Павло Шпундра зауважив, що виїзди бригад себе виправдовують. Так, цього року досягнуто приросту надходжень з податку на доходи фізичних осіб (темп – 114,5 відс., додаткові надходження 127,4 млн.грн.), єдиного податку (темп – 230,4 відс., додатково надійшло 47,5 млн. гривень), плати за землю (темп – 134,7 відс., додатково надійшло 70,7 млн. гривень).

        «У нас аграрна область, у селах люди «прив’язані» до землі і не завжди можуть найти час, щоб дістатися до центрів обслуговування платників для отримання нагальних консультацій, тому ми самі виїжджаємо в села, і на місцях обслуговуємо платників з усіх питань», – зазначив П. Шпундра. 

          Місія податківців, задіяних у роботі «Швидкої податкової допомоги» - донести до широкого загалу месідж: Державна податкова служба – сервісна служба для платника податків. Кожен платник має добре знати не тільки, як платити податки, але й те, чим займається податкова, яких результатів досягла, що планує робити. Взаємини з платниками переведені в русло партнерських відносин, заснованих на довірі. Павло Шпундра підкреслив, що така позиція дозволяє упередити небажаних конфліктів і направити зусилля платника виключно на своєчасну добровільну сплату податків. 

          Сервіс був запроваджений у серпні минулого року з метою введення норм Податкового кодексу у щоденну практику, покращення якості обслуговування платників податків у сільській місцевості, створення сприятливих умов для повної та своєчасної сплати податків кожним платником. Загалом, мобільні бригади у складі податківців, представників інших контролюючих органів, громадських організацій, журналістів місцевих ЗМІ, здійснили 1132 виїзди у села, на великі підприємства, на ринки міст. Близько 23 тисяч платників отримали за місцем роботи або проживання податкові консультації і допомогу.

Дію сервісу продовжено. ДПС у Черкаській області радить слідкувати за графіками виїздів бригад, які широко оприлюднюватимуться у ЗМІ, і заздалегідь готувати податківцям запитання.

 

ДПС у Черкаській області

 

Через Інтернет звітують понад 98% платників ПДВ Черкаської області

      Наразі загальна чисельність платників  ПДВ області, що звітувала за серпень 2012 року становить 5303 суб’єкти підприємництва. Із них засобами мережі Інтернет звітували 5216 платників або 98,4%. При цьому 589 великих та середніх підприємств платників ПДВ стовідсотково звітують у електронному вигляді.

      Як зауважує заступник голови ДПС у Черкаській області Павло Шпундра, переваги звітування засобами телекомунікаційного зв’язку визнали майже усі юридичні особи і переважна більшість платників податків – фізичних осіб регіону. Якщо у січні ц.р. в електронному вигляді звітували 97% юридичних осіб та 96,4% фізичних осіб, то вже впродовж вересня п.р. електронними сервісами скористалися 99% юридичних осіб Черкащини (або 4183 платника) та 98% фізичних осіб (1033 платника). П.Шпундра додав, що загалом податкову звітність в електронному вигляді надсилають 22 від. платників регіону.

       В цілому по Україні кількість платників, які надсилають звітність з ПДВ в електронному вигляді сягнула 98 відсотків. Порівняно з минулим роком через централізовану систему прийнято у 6,6 раза більше документів.

       За поясненнями аналітиків податкової, такому зростанню значно посприяла можливість безкоштовного отримання платниками ключів електронного цифрового підпису. За час роботи акредитованого Центру сертифікації ключів, що працює при ДПСУ, зареєстровано 61,1 тис. клієнтів, яким видано майже 124 тис. ключів.

       Найбільш популярні послуги електронного цифрового підпису серед платників-фізичних осіб, яких зареєструвалося 38,4 тис.осіб. Їм видано 54 тис. ключів. Юридичних осіб було зареєстровано 22,7 тис., які отримали 69,9 тис. сертифікатів.

       На сьогодні фахівці податкової працюють над розширенням можливостей цього сервісу. Так, до кінця року платники, які отримали електронний цифровий підпис та посилені сертифікати ключів, матимуть змогу також подавати звітність в електронному вигляді до Пенсійного фонду та Державного комітету статистики України.

ДПС у Черкаській області  


Українські поп-зірки втричі збільшили сплату податків

Представники українського шоу-бізнесу в 2012 році втричі збільшили сплату податків зі своїх сценічних заробітків.

Про це під час брифінгу повідомив директор Департаменту оподаткування фізичних осіб ДПС України Вячеслав Бусарєв.

За його словами, в податкових органах перебуває на обліку 1839 суб’єктів господарювання - фізичних осіб, які займаються театральною та мистецькою діяльністю. З 1 січня 2012 року з введенням спрощеної системи оподаткування її обрали 993 особи із зазначеної категорії. З  них обрали 2  групу – 398 осіб, 3 групу - 595 осіб.

При цьому спостерігається позитивна динаміка щодо збільшення відрахувань до бюджету від платників цієї категорії. Якщо в минулому році сумарні офіційні гонорари поп-зірок становили 4,6 млн. грн., і в бюджет було перераховано 646 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб, то тільки за перше півріччя 2012 року «зірки» задекларували 91 млн. грн. заробітку та сплатили до державної скарбниці 2,4 млн. грн.

Представник податкової служби  подякував артистам за сумлінність. «Безсумнівно, «зірки» є трендсеттерами, простіше кажучи, багато людей беруть з них приклад в усьому, в тому числі і у питаннях фінансової дисципліни. Саме з цієї точки зору важливим є підвищення сумлінності сплати податків українськими селебрітіз, в тому числі і за рахунок роз’яснювальної роботи з боку податкової служби», - сказав В. Бусарєв.

За матеріалами Прес-служби ДПС України

Податкова служба збиратиме побажання платників для розробки програми лібералізації податкової політики

Голова Державної податкової служби України Олександр Клименко доручив керівникам територіальних органів ДПС наступного тижня провести у регіонах комунікаційні сесії з місцевими підприємцями та громадськістю.

За результатами спілкування із представниками бізнесу будуть зібрані та систематизовані пропозиції  щодо вдосконалення функціонування податкової системи з огляду на регіональну специфіку та ті проблемні моменти із адмініструванням податків, що виникають на місцях.

Сформульовані ідеї щодо вдосконалення системи оподаткування знайдуть своє місце в програмі лібералізації державної податкової політики до 2014 року, яка розробляється зараз на виконання доручення Президента Україна Віктора Януковича.

«Заходи з лібералізації податкової системи повинні запроваджуватися, в першу чергу, відповідно до побажань підприємців. Особливу увагу ми приділяємо думці малого та середнього бізнесу в регіонах, у тому числі малих містах та депресивних територіях. На керівника кожного територіального органу ДПС покладена відповідальність не тільки за ефективне запровадження законодавчих інновацій на місцях, але й на формування у тісному діалозі з бізнесом пропозицій щодо їх удосконалення», - зазначив голова ДПСУ.

Олександр Клименко підкреслив, що ДПС України постійно працює над  спрощенням системи адміністрування платежів та створенням законодавчих передумов для підтримки бізнесу.

Наприклад, за ініціативою податкової служби  значно розширена  спрощена система оподаткування для бізнесу за рахунок введення п'ятої та шостої груп платників єдиного податку. На даний момент У Верховній Раді зареєстровані законопроекти №11284-11285 із поправками до Податкового кодексу та інших законодавчих актів для вдосконалення адміністрування податків і зборів, що передбачає зменшення ставок оподаткування для  5 та 6 груп платників єдиного податку: з 7 та 10% до 5 та 7%. Крім того, скасовується обмеження кількості найманих працівників.

За матеріалами Прес-служби ДПС України

WayBe

18 жовтня 2012, 17:42

Теги статті:
податкова  ОДПІ  
Голосів:
0
00

Всього коментарів: 2

Сторінка коментарів: 1
Показати коментарі

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом




Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"