kaniv.net logo

Веб-камера в центрі Канева


























Головна > Блоґи > Vlad999 

Коментар на статтю "Володимира" - Патріотизм і Націоналізм

Цікава пропозиція «бачити думаючих людей які зібралися не стібатися (гумор доречний) та ображати один одного, а думати про мету людського життя, обговорювати своє бачення суспільних проблем та їх рішення, як в нашому місті так і в державі».

Цілком підтримую цю слушну думку пана Володимира, який для зразку приводить розшифровку  радіо передач «Религиозная энциклопедия» (Радио России). Спільній проект «Радио России» и Русской Православной Церкви.

Секретар Ученого совета, доцент Московскої Духовної Академії протоієрей Павел Великанов своїми високопарними повчальними гаслами намагається переконати слухачів у тому, що загрозу  цим цілком прийнятним нам поняттям несе західний спосіб життя, свідомо оминаючи те, що споживацькі інстинкти Заходу чи американського способу життя наскільки глибоко проникли в саму правлячу і церковну верхівки як Росії, так і України, що стає безглуздям його призиви: «Мы уже не чувствуем себя участниками великого дела, в котором всех нас объединяет страна, и ради которого, если потребуется, стоит принести в жертву не только свои частные интересы, но и саму жизнь».

Знайдіть, будь ласка такого патріота чи націоналіста, який би захотів ціною свого життя захищати кілька десятків резиденцій Путіна, Патріарха Кіріла чи наших можновладців, їхні розкішні літаки, яхти чи офшорні мільярдні рахунки?

Поки-що, на жаль, керманичі наших країн засліплені процесами, які діяли в періоди дикого капіталізму – накопичення капіталу. Вони стали рабами своїх споживацьких і «хватальних» інстинктів. Не відрізняється від світської еліти і церковна. Без крутого джипа чи «мерса», заміського замку чи розкішної міської квартири не побачимо ми, раби Божі, вище керівництво наших церковних ієрархів.

Шкода, що перші пориви наших душ після звільнення від комуністичної ідеології, коли релігія почала своє повне домінування над нею, коли почали відбудовуватися храми Божі, коли люди перестали відкрито боятися справляти свої духовні потреби, у нас почали з’являтися такі собі церковні олігархи і синдикати, які із віри в Бога почали викачувати і тепер викачують із своїх, все більше бідніючих, вірян шалені кошти на обладнання побуту і повсякденного життя власного і свого близького оточення, найсучаснішими дороговартісними іграшками, перерахованими вище. А де ж тоді самопожертва для убогих і бідних та аскетизм вищого монашеского чину, таких як Патріарх Кіріл та «иже с ним»?

 

Тепер скажіть, на милість, кому сьогодні вигідний патріотизм ціною свого життя?

Я не торкаюся теми боротьби за віковічні цінності людства: свободу, віру (без накопичення капіталу), право на цивілізоване життя та інше. Це тема окремого допису. Я просто реагую на пафосну передачу одного із церковних догматиків (без підтексту).

Продовжимо далі.

Павел Великанов приводить такі чудові слова, за які наші патріоти чи націоналісти ішли на ешафот: «Самоутверждение одной цивилизации за счет вытеснения всех уникальных проявлений других культур ведет к неминуемой экологической катастрофе человечества, к деформации духовного облика людей. Ведь существование народов как самостоятельных, самобытных общностей — не просто культурно-исторический факт, но и великая духовно-религиозная тайна, связанная с волей Всевышнего, свершившейся после вавилонского столпотворения»… «И для того, чтобы внести свою лепту в общемировую культуру, нужно прежде всего быть собой, принадлежать к своему народу, к своей духовной и культурной традиции».

 Чому ж тоді кинуті такі шалені кошти на «розкрутки» нових програм знищення народів Росії, Білорусії і України, втискуючи їх в залізні рамки «русского міра»? Чому проводяться масові заходи із численними порушеннями прав людини (залученнями без їхньої згоди визначних людей України, Росії і навіть Сполучених Штатів Америки?) щодо проведення міфічного референдуму для об’єднання в єдину спільноту де, звичайно, буде домінувати і приймати рішення за всіх «Велікая Рассія»?

А як чудово завершує свою передачу «Секретарь Ученого совета, доцент Московской Духовной Академіи протоиерей Павел Великанов»: говорячи, ніби забиваючи цвяхи: «Итак, подлинное обретение себя невозможно без осознания причастности к своему народу, его исторической судьбе и высшим проявлениям культуры, запечатленным в общественных и политических традициях, в художественном творчестве, в нравственных идеалах, а прежде всего — в религиозных святынях и верованиях. Не в бессмысленном самоутверждении и накоплении материальных богатств, которые сами по себе приносят лишь деморализацию и слабость, а в хранении преемственности со своими духовными истоками, в приверженности высокой национальной идее заключается единственный секрет жизненной силы и культурной самобытности; гарантия того, что у народа есть будуще».

Якщо це власна думка отця Павла, то це, на мою думку, патріотично і націоналістично. А якщо це воля його владної верхівки, то чому ж тоді нищиться українська мова, ліквідовуються українські школи насаджується насильницькими методами ( як і за Петра І, Катерини ІІ, Радянського Союзу) русифікація України. Чому на в Україні все зростаючими темпами зменшується кількість українських книжок? Ці  та інші загарбницькі заходи і зусилля наших «кровних старших братів (чомусь забувають історію, що Київська Русь існувала ще з тих часів, коли Москви ще не існувало)»  в Україні весь час приводять до того, що все менше українців мають можливості вивчати свою рідну мову?

Чи це не замаскований геноцид українського народу, скритний, повзучий, а тому і найбільш небезпечний.

Ось вам і подвійний підхід до таких визначальних понять – патріотизм і націоналізм. Підхід суто російський, який на державному рівні діє і сповідує абсолютно протилежні поняття. Це мені нагадує щось таке – нам (владній і церковній еліті) багатства і привілеї, а вам (смердам і черні) патріотизм і жертовність для захисту наших, украдених у вас матеріальних і духовних благ.

Отож думайте і оцінюйте. Цікава тема!

 

 

 

Vlad999

13 жовтня 2012, 17:28

Теги статті:
Подвійні стандарти «Русского міра»  
Голосів:
3
03

Всього коментарів: 1

Сторінка коментарів: 1
Олекса

15 жовтня 2012, 22:00

IP: 176.67.11.xxx
Рейтинг: 0
..риторика Івана Грозного, Петра І й інших ....... :

„ Нам нужен мир... :)
ВЕСЬ!!!

www.kaniv.net не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті користувальницьких рецензій,
оскільки вони висловлюють думку користувачів і не є редакційним матеріалом

Сторінки коментарів:



Вхід
Login:
Пароль
Пам'ятати?
Реєстрація
Забули пароль?

Нові теми:

Росія запускає тисячі ІПСО для дискредитації топпосадовців та ЗСУ, – керівник кібербезпеки СБУ Вітюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

JCfUZQsq

Популярні за тиждень:

Про що зараз спілкуються:

Весна надії
Мені б тоже цікаво було б послухати пяк вона голосувала?
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

slavikf
Те, що сталося після квітня 2019 року нічому вас не навчило
Щодо участі парламентської делегації у щорічній Мюнхенській конференції з безпеки [1]

semko
Та Горьовій буде про що звітувати, аби ще всі депутати так працювали.
Коли звітується депутат Черкаської районної ради Горьова Наталія? [2]

semko
А що молодших та і взагалі нових людей немає? Нам в Місту потрібно енергійного, грамотного, ініціативного місьного голову до 50 років, який хотів і мав сили та бажання трудитися для людей. Хорошу.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

klimenko_2015
ПЕВНО ЩО НАМ ПОТРИБНИЙ АКТИВНИЙ ЗНАЮЧИЙ НАШИ ГРОМАДСЬКИ ПРОБЛЕМИ ХАЗЯЙНОВИТИЙ МУДРИЙ ТА ПРОКАТАНИЙ ЖИТТЯМ ДЯДЬКО З МИСЦЕВИХ, В НИВЯКОМУ РАЗИ НЕ З ЧИНОВНИКИВ КАНИВСЬК.. [весь]
Канів через 100-98 років [3]

Космонавт
Тільки Саня Рябошлик зможе навести порядок в Каневі
Канів через 100-98 років [3]

WayBe
Буду дуже усім Вам вдячний! Зараз це критична потреба, як для мого підрозділу, так і для мене особисто. Дякую, куме! Дякую друзі!
Збори для Володі Буренка [1]

voskresennai
Мій телефон 0938834311
Продам будинок [2]

voskresennai
Доброго вечора. Ви не залишили номер телефону. Цікавить будинок.
Продам будинок [2]

Vlad999
Нехай з Богом спочиває! Вічная пам*ять Герою!
На війні загинув 27-річний розвідник із Канева Руслан Анісімов [1]

Активні оголошення:

Продам
Куплю
Робота
Послуги
Продается дом
Здам квартиру
Послуги
Міняю
Оголошення

Розділи новин:

З блогів
Міські новини
Регіональні новини
Цікавинка
Влада
Податкова
Спорт
Шевченко
Історія
Кримінал
Спортивні новини
Новини
Анонси
Районні новини
Новини району
Вибори
Політика
Флейм
Віка
Космос
www.kaniv.net
Video
Розповіді
Видання
Міські новини, екологія
Нещасний випадок
Статистика
Мистецтво
Долі людські
Транспорт
Війна
Політика, канів
Цікавинка регіональна
Історія, Свято
Обговорення
Дніпрова зірка
Бизнес
Історія, політика
Сміх тай годі!
Наука
Пожежа
Криминал
демократія і авторитаризм
права людини
Обхохочешься блин
Карти
Розваги
Милосердя
Обласні новини
Недільна школа
Міські новини, КУКіМ
Міські новини, зустріч з міським головою
Пенсійний фонд
Новини ринку
Екологія
Торренты
Канівщина,затримано, крадій, ліс
Центр Молодіжних Ініціатив
Телекомунікації
Бізнес
чат, чам
фото

Квітень
НдПнВтСрЧтПтСб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Календар новин     


Правила сайту
Новини
Оголошення
Афіша

© 2006- Рекламна агенція "РЕКЛАМЕРА".
Контакт для розміщення реклами та матеріалів на сайті: (096) 9991699, email: waybester@gmail.com


Інформаційний партнер проекту - "Дніпрова зірка"